Prijevremeni raskid ugovora sa Tele2
Malo prije Nove godine uputio sam zahtjev za raskid pretplatničkog ugovora kod Tele2. Ostalo je još 18 mjeseci pretplate. Uz pretplatu je uzet mobitel koji je svojevremeno koštao oko 3000 kuna za 200 kuna uz Opciju uređaj 100.
Znam da se za raskid ugovora plaća ili popust na mobitel ili tarifa x mjeseci kolko je ostalo do kraja. No na računu koji sam danas dobio od Tele2 stoji da za raskid ugovora moram platiti 5565 kuna tj skoro duplo više nego što je koštao sam mobitel. Zaračunali su mi i mjesečnu naknadu za tarifu (3510 kn) i popust za mobitel (1860 kn) + tarifu za prošli mjesec.
Čitao sam na njihovim stranicama izmjenjeni cjenik ( vrijedi od 10.01.2014. ) po kojem, na neki čudni način, izračun popusta za mobitel koji košta u slobodnoj prodaji 3000 kuna izađe 5600 kuna tj skoro duplo više od same cijene uređaja.
Da li one mene žele preveslati ili se stvarno na ovakav način izračunava popust koji to u biti uopće nije? Na njihovo prodajnom mjestu mi je bilo rečeno da ću za raskid ugovora morati platiti nešto manje od 3000 kuna.
Hvala na odgovorima.