Ova metoda vise ne radi, Apple je zakrpao aktivacijske servere. Tema ostaje otvorena za one koji su napravili unlock
Ova metoda vise ne radi, Apple je zakrpao aktivacijske servere. Tema ostaje otvorena za one koji su napravili unlock
Čestitke na trudu. Ja kad vidim koliko se toga diže na iphone skupa sa SAMom; muka mi dođe.. Mislim da će ovo raditi jedino oni sa stranim ajfonerima, nama je ipak puno jednostavnije kupiti ga zaključanog na mrežu koja nam treba ili pak zamijeniti ga ako mrežu mijenjamo..
problem..otključao sam ga na tele2 mrežu s tim postupkom..ali kad prebacim na t-mobile mrežu nema signala..dali je to samo kod mene ili?
krivo si skužio..tele2 sim kartica je unutra ali kad je namješten na t-mobile mrežu onda nema signala
potpis na ovaj tutorial otkuljačan vipov iphone 4 5.0.1 na tele2 i na t-mobile
Kako vratiti da prima natrag kartice na koje je iphone zakljucan? Restore ili?
E ovako, prije par dana sam uzeo polovan iphone, uradjen je jailbreak, i unlock sa gevey sim, e sad hocu da ga otkljucam na ovaj nacin, unutra je trenutno fw 5.0.1, baseband 04.10.01, e sad, problem mi stvara:
1. Korak 18 i 19, na tel pise operater Carier Lab 11.0, tako da pojma nemam koju zemlju i provajdera izabrati,
2. Da li za vrijeme otkljucavanja u tel treba da bude sim kartica, ili se otkljucavanje radi bez kartice, sve do koraka 14,
3. Za mene je sve vezano za iphone jos uvjek novo, ali malo sam gledao tamo u cydiji, kod mene vec ima instaliran ovaj SAM, ne znam da li je to stavio prethodni vlasnik tel, mozda je on potreban da bi radio gewey?
4. Da li nakon ovog unlock-a mozda ponovo treba JB?
1. Moras znati gdje je kupljen, vip ili tmobile
2. ne mora biti do koraka 14
3. ova metoda je jucer ili prekjucer izasla. o vezanosti ovoga i gavey se ne razumijem
4. ne
Ma uzeo sam polovan, pojma nemam na koju je mrezu bio zakljucan, uglavnom sad radi uz gewey sim, maloprije sam se registrovao ne imei.info pa jos cekam podatke od njih, mozda tu dobijem info.
Mislim da je Dejan_10 mislio kada tel ustvari bude u roamingu, tele2 sim, ali u roamingu, nacionalnom, nije ni bitno.
vjerovatno ce biti problema sa tele2 na t-mobile roamingom
šta se možeš spojit na t-mobile signal sa tele2 sim karticom? ja barem ne mogu..i sad kad imam gevey ne mogu na signal od t-mobile a prije sam mogao..nešto ga je shebalo.. :/
nekoristim tele2 a i kod nas u puli ima signala od tele2
a ima ga i kod mene..ali zna ponekad štekat pa se onda moram prebacit na t-mobile..a sad ne mogu više..aj ako ti nije problem probaj prebacit signal na t-mobile pa reci dal možeš uhvatit mrežu ili ne..
vjerovatno zato što je gevey full unlock na sve mreže a ovdje unlockas samo karticu koja je unutra samo tu mrežu i tu kod roaminga dolazi do problema.
[mislim to je samo moje skromno mišljenje ne znači da sam ja u pravu]
evo ga..napokon uspio napravit..iPhone 4 od T-mobile-a otključan na tele2..kako sam prije imao problema sa signalom od t-mobilea, sad ga više nema..tele2 sim radi na signalu od t-mobilea i od tele2.. :headbang:
drago mi je da sam bio u krivu ;)
Pozdrav,
iphone 3GS, 5.1, 05.16.05, zaključan na T-mobile želim ga otključati na vip
Sve odradim kako treba, u iTunesima mi je ICCID od vipove sim kartice (doduše broj je n/a).
Nikako da u koraku 23. dobijem da mi iTunesi kažu da ne mogu aktivirati iphone.
Ima kakva ideja?
Pogledaj još jednom ovaj tutorijal i odradi sve kako treba, vjerovatno nisi copy paste ICCID na onaj početni ekran
http://www.youtube.com/watch?v=_mK9P...81FAAAAAAAACAA
Hvala na novom linku... Pogledao sam i taj filmić i sve je vrlo jednostavno i jasno za ponoviti i tako sam napravio. Ali naposto neće...
EDIT: 20:21h - probao sam sve kombinacije i jedno te isto valjda dvadeset puta i sve štima do zadnjeg povezivanja sa iTunesima gdje naprosto ne želi javiti grešku...
EDIT: 21:20h - pukao ko kokica - ugurao 06.15.00 i ultrasn0w fixer i ultrasnow i to je to... - čak mi radi i GPS provjerio sa Navigonom...
meni uopće nije ispisalo broj moba/ICCID..samo sam zanemario (spojio na iTunese i isključio i nastavio dalje)..nisam uspio iz prvog pokušaja.. :)
kako vratit na staro?
Neka admin objavi tutorijal za novu verziju SAMprefsa koja omogućuje napraviti unlock u samo nekoliko koraka tj. par min i to bez iTunes-a.
Link