Isto pitanje
Printable View
Samo da nista ne mijenjaju.
Inače, ja iskoristio 60-ak promocija 1kn = 0,8 gb od ožujka do lipnja.
krajem svibnja aktivirao tu promociju po još 20-ak brojeva (x3 = 60-ak promocija)
Stoga, od ožujka do rujna osigurao 16 gb za 20 kn (svakog mjeseca).
Bravo za bonbon!
Imas problem, net za kunu mozes aktivirat 90 dana nakon aktivacije kartice, tak da to sve moras iskoristit u tri mjeseca, do ozujka nisi nikako miran.
Edit - a krivo, na brzinu sam procitao. Zanemari ovo gore. Sve pet :D
Btw, suskaju se novosti uskoro ;)
Sjde yager susni nam..
Sve u svoje vrijeme ;)
Jel bolje nego ove sada promocije s paketima u pola cijene?
---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 14:13 ----------
Vidim i na fejsu plakati NOVO i nitko ne zna ili ne smije reci. Tamo spominju ponedjeljak.. A 13. Je u subotu hmmm..
Samo da ne bude tresla se brda, rodio se mis..
15.6. će biti objavljeno.
15. godina, 15. datum... Ima neke simbolike u tome. Nadam se da to nije los predznak. I da pakete od 10 kn neće poskupjeti na 15 kn.
Inace, moram priznati da sam se zabrinuo.
Bonbon je dio grupacije HT-a, a HT je ove godine učinio ovo:
A) u svibnju - ukinuo flat internet, nakon potrošenog paketa nema vise interneta. VIP je to uveo mjesec ranije.
To bi se moglo odraziti na bonbon pretplatnike koji nakon potrošenog paketa i dalje surfaju vrlo povoljno.
Ako ukinu internet nakon potrošenog paketa to će poskupiti račune korisnika jer će morati kupiti novi paket.
B) i ovo... u svibnju i lipnju - poskupio pretplate i prepaid opcije (bon start i tjedna). To bi se moglo desiti i u bonbonu.
C) bonbon je jedini koji nema bonus kune i nagrađuje korisnike osnovnim kunama na racun. Nadam se da to ne promjene
D) bonbon jedini omogućuje besplatan prijenos kuna. Nadam se da ne uvedu naknadu od 1 kn (kako HT) ili 2 kn (kao tele2). Najgore bi bilo da to ukinu, kao sto je VIP to učinio, čini mi se lani
E) količina sadržaja unutar paketa mi je manje bitna. Brine me navedeno od A do D
F) prizeljkujem da uvedu mogucnost izbora numeracija s brojem 0975. Sto se tiče numeracija 0977 dobri brojevi su odavno zauzeti, a ostali su rijetki dobri na 0976.
Zaključak
Ako ukinu prijenos kuna preselit cu na simpa opcije sve brojeve moba čitave obitelji čim potroše kune na bonbon računu, a kada tele2 završi ulaganje u infrastrukturu uzet cu i njih u obzir.
Ako ukinu nagradjivanje kunama - preselit cu na simpa opcije čitavu obitelj čim potroše nagradne kune na bonbon računu
@ispravljach
B) pa nece valjda poskupljivati nista..
D) Simpa je tek uvela prebacivanje nedugo. A mislim da im je to jedna od opcija s kojim su poceli pa nece valjda mijenjati..
Meni se cini da ce na losije.A onih 300 mb za 3 kune u 24 sata je sramotno.U danasnje vrijeme 300 mb je skoro pa nista.
Nije mi ovo poznato jel to još aktualno?
I vidim da još nisu omogučili kupnju internet simice u dučanu, koje su im to glupe fore. Trebat će mi za povremeno ljetno surfanje pa bi mi pasalo 3kn 300mb više od mjesečnog paketa na standardnom SIMu. Ali piše da je valjanost SIM jednaka bonu, kaj onaj novi pravilnik o minimum 3mj ne vrijedi za te internet sim ili su toliko aljkavi da stranicu nisu sredili od tad?
moglo se aktivirati do 31.5. za prijenose broja i aktivaciju novih brojeva. Tko je do tada to aktivirao ima 3 mj da iskoristi.
aljkavi, da stranicu nisu sredili od tad
Nažalost, i meni
To je 9gb za 90 kn, mjesečno.
To nije skoro pa nista, to je jeftino za ono sto se dobiva.
Ovo je skupo za ono sto se dobiva:
Ja se samo nadam da nisu toliko blesavi da tako javno najavljuju promjene na lošije. :D
Nista novo. Pa i HT na veliko hvali najbolje tarife (2015.) koje su gore od plan tarifa (2013.), a koje su gore od Extra tarifa. (2011.) Isto tako javno hvali tjednu porciju (2015.) koja je skuplja od stare tjedne porcije (2014.).
I VIP hvali bez granica+ (2015.) koje su lošije od bez granica (2013.).
Koji je operater ikad javno rekao da su mu nove tarife lošije i skuplje od prethodnih? Niti jedan, zato postoji marketing da uvjeri mase da je ovo sada lošije i skuplje zapravo bolje od onoga sto nude drugi
Inače mi je čaša skoro uvijek do pola puna, ali nekako imam osjećaj da je @ispravljach u pravu. Mada bih volio neku dobru ljetnu akciju mislim da je od bonbona nećemo dobiti, kao i uostalom od ostalih operatera (izuzetak tomato koji je podebljao brutalnu za 500 svega).
---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:49 ----------
SIM karticu možeš naručiti kad god hoćeš, stigne ti i jednostavno je ostaviš sa strane neaktiviranu. Aljkavi su što se tiče stranica. Neki dan sam nadoplatio bonom od 10 kuna i uredno produljio valjanost za 3 mjeseca.
Ma jasno mi je, ali mene će recimo to petljanje s plaćanjem i preuzimanjem tog internet SIMa odbit od toga. Ne znam zašto ih ne nude u svojim dućanima, glupost.
Znam, i meni je glupost. Možeš im se javiti i na fejs kao i ja i pitati da li dijele promo internet SIM kartice još uvijek. Onda ako ih imaju čuješ se s njima preko privatnih poruka sa detaljima i pošalju ti promo SIM sa 1kn na računu.
Što se tiče ovih novosti od 15.06. samo još da dodam da se nadam da neće poskupljivati jako veliki internet paket, jer 45kn za 5GB je pun pogodak za mene.
Danas je zadnji dan da nadoplatom bona 80 ili 160 dobijes popust od 50% na pakete. Ne brini, u ponedjeljak stize nova ponuda! Dobre stvari isplati se cekati ;)
Ovo mi je maloprije stiglo, znaci ode 50% na pakete!
Jos nije nigdje procurilo kaj bude u ponedjeljak? Vidim nema vise na webu paketa u pola cijene..
Bas me zanima kaj su slozili novo..
@moba2007
Ako nema paketa u pola cijene nema ni 5Gb za 45kn.
Naravno mozda smisle i nesto bolje
Jedino sta ja mislim da moze biti su 3 opcije:
1. Paket 5GB za 45kn bez nadoplacivanja bonom od 80 ili 160kn
2. Paket 10GB za 90kn bez, ili uz nadoplatu bonom od 80 ili 160kn
3. Dnevna,tjedna,mjesecna flat opcija ili nesto na tu foru...
eto zivi bili pa vidjeli
a mogao bi sutra (nedjelju), pa makar predvečer stavit obavijest što nas čeka..ako znaš o čemu se radi.. vidiš da smo nestrpjivi :) jer tome ovaj forum i služi.. da saznamo stvari prije ostalih... zar ne? :)
pošto trebam neta za laptop danas sam kupio bon 88kn unio ga dobit ću na konto toga jedan popust 50% u idućih 30dana..tako mi je rečeno.. i sad ne znam dali da čekam pon ili sutra (u nedjelju) da aktiviram 5gb paket, neznam što je pametnije? :)
Navodno veliki paaketi po 35 kuna...
Da to po 35 kn sam i ja procitao na drugom forumu. Samo nije mi jasno koliko ce u tom slucaju kostati srednji i mali paketi...
Sto se dobiva u tom velikom paketu?
Veće količine nego u starim velikim.
Jel se povecava paket ili se smanjuje cijena paketa?
Rekao bi da ce veliki paket za 35kn imati 3Gb (kao odgovor na konkurenta koji to upravo reklamira)
Nagađa se da su podebljali pakete i snizili cijene, znaci veliki za 35kn jako veliki za 45kn..
Sad dali je kolicina interneta u paketima ostala ista 2.5GB i 5GB to jos nisam saznao..ali ako su podebljali pakete onda je moguce da sad daju 5GB i 10GB...znaci nesto slicno onome sto sam i mislio da bi najveci paket mogao sadrzavati :)
Vidim svi nesto nagadjaju a nitko nezna nista.Biti ce ona treslo ae brdo,a rodio se mis.
Insajderi ili ne, neke informacije su procurile jer ih nisu dobro sakrili na webu. Ono gore što sam ja napisao za pakete je ono što im je pisalo na stranici...
KLIK!
Prema ovome promjena je u velikim paketima. Ostali su ostali isti velicinom i cijenom?
Ajde yager ako si tu reci sad vidis da vise nije tajna ;)
Iznenadio bi me samo LTE u svim data paketima. Eto, malo sam zahtjevniji, pa da iznesem i svoje mokre snove :D
Ma mislim da mora biti. Barem ako se logiku pita.
Pacne moze veliki paket kostat 35 kn i sa podebljanim minutama/sms/Mb, a srednji da ostane na 30 sa ostalilm ili vecim paketima..
INTERNET:
Mali paket - 10kn
Srednji paket - 30kn
Veliki paket - 35kn
Jako veliki paket - 45kn
POZIVI:
Mali paket - 10kn
Srednji paket - 30kn
Veliki paket - 35kn
SMS
Mali paket - 10kn
Srednji paket - 30kn
Veliki paket - 35kn
I koliko cega unutra min/sms/Mb?
Na kraju ipak razocarenje u vezi interneta.
Pozive i poruke u velikim paketima su podebljali...
Za 35kn se kn dobije malo vise 3GB (a u smart tarifi tele2 za 35kn daje i pozive i poruke),
dok se u jako velikom paketu nisu makli od 5GB vec ce ga sada nuditi za 45kn...
Ocekivao sam barem 7ili mozda cak i duplo nekih 10gb ali ovo....
Veliki paketi su fino povecani, 35KN- 2000SMS, 3GB, 1000 min prema svima (1000 prema bonbonu)...
koristit ću ovo za laptop jer trebam puno interneta.. btw očekivao sam povećanje jako velikog internet paketa sa 5 na barem 6gb... a za paket 2,5gb sam i mislio da će stavit na 3gb.. ali trebali su po meni i te najmanje pakete 120mb i 150sms barem povečat za duplo, ako ne i smanjit sa 10 na 5kn!
što se mobitela tiče ostajem na tomato brutalnoj +500 zasad, jer sam u promociji gdje za svaki kupljeni bon dobivam dodatne mb povrh tarife i to mi je ok..
Evo moje racunice.
Do sada:
Uplacivao bon od 80 kn. Dobio jedan popust. Uzeo velike razgovore za 30 kn (s 50%), srednji internet 30 kn i mali sms za 10 kn. Potrosio 70 kn od 80 kn.
Od danas:
Opet nadoplatim 80 kn.
Uzmem velike razgovore 35 kn, veliki internet 35 kn i mali sms 10 kn. Potrosio 80 od 80 kn.
Hmmm
Za 10 kn mjesecno vise imam vise 500 min prema svima i 300 min prema bonbonu i 2,2 Gb prometa.
Na kraju mogu reci da sam zadovoljan recimo.
Ja sam razočaran novom ponudom. Jedini cilj je natjerati ljude da potroše što više novaca na stvari koje im realno ne trebaju. Ako za samo 5kn više možeš dobiti hrpu nečega više, mnogi će uzeti.
Ne vidim na webu vise mogucnost online popunjavanja obrasca za prijenos broja na bonove. Samo na pretplatu..
Što je sa brzinama
Da li lte ostaje samo za jako veliki paket?
Na web stranici jos nista,spori su updateom!
link radi
https://www.bonbon.hr/prijenosbon,
ali samo dok se ne prijaviš na bonbon, poslije prijave nema linka prijenos proja na bonove (malo čudno ali je tako)
Pa sve se zna:
"Promijenile su se cijene velikih paketa i jako velikog interneta. Veliki paketi su 35 kn, a jako veliki internet je 45 kn, ali naravno to nije sve. Podebljali smo velike pakete i sad su razgovori 1000 min prema svima i 1000 min prema bonbon-u, 2000 poruka i 3 GB interneta."
Ove nove ponude od Bonbona su teska katastrofa.Kao sto sam prije napisao, ovo je samo kozmeticki zahvat i jako losa i skupa ponuda.Zapravo jedini cilj Bonbona je korisnike natjerati da vise trose jer im je HAKOM odredio da bonovi moraju duze trajati.Uglavnom, treba dignuti sidro i bjezati od Bonbona.Moja slijedeca tarifa je Tele2 Smart sa 3GB prometa i 1000 minuta prema svima za 35 kuna mjesecno plus kupnja bona putem neta gdje dobijem jos 25% bonusa na cijenu bona.
Ne vidim nikakvo pogoršanje u novim tarifama. Nekima ostaje isto a nekima koji koriste velike tarife je bolje. Tvoj izbor da odeš na Tele 2 ima jedan problem a to je loš signal na nekim područjima. Šta vrijedi niska cjena ako nemam 3G već se internet vuče ko krepana mačka.
Dok god bonbon nema uspostavu u prednosti je pred ostalima...U svakom slučaju ovdje je jasno da se išlo na povećanje profita i guranje korisnika prema velikim paketima i većoj potrošnji.
Ukinuti su popusti, a ostali paketi ostaju isti. Da se dotaknulo i ostalih paketa i malo ih korigiralo bili bismo svi zadovoljniji, no onda bi kupnja velikih bila niža....
Mene češe sljedeća dilema: ostati na Vipu gdje nemam nikakvih problema sa signalom tamo kuda se krećem (znači ostati na provjerenom) sa 3000 min+sms i 3-4,5 GB (3G) ovisno prenosim li promet u drugi mjesec. Realno, treba mi oko 300min poziva i 50ak smsova. I to sve za 50kn + uspostave poziva (~20ak kn).
Ili riskirati trenutnu promo tarifu za malo više neta (5 GB LTE) i za +20ak kn više šoldi mjesečno (ne računajući 50% popust)?
Neki ljudi spominju da su kupili 5 GB paket neta za 22,5 kn s 50% popustom - taj popust onda ostaje i dalje, pretpostavljam? EDIT: ok, Inovator je odgovorio u gornjem postu.
Kada kažem "riskirati", ciljam na kvalitetu mreže. Svaki dan gledam šefa s 2 t-mobile broja koji na dan napravi 50+ poziva i ima famoznih prekinutih poziva i tišine s druge strane linije. To mi je teži turn down jer to sam već prošao prije x godina na bonbonu. Uz to, sada slijedi sezona i ne znam kako se to odražava na mrežu.
pa mozda je to i pozitivna vijest za nas koji trosimo male pakete, da se nista nije diralo!
jer bojao sam se da ce nama bit sta losije il ne daj boze da su uveli uspostavu poziva jer onda bih odmah presao na tele2.
ovako mi se jos sve svidja, znaci nikakva promjena je za mene ipak dobra vijest ;-)
Ako sam dobro skužil po novom veliki paket koji kosta po novom 35 kn a ne vise 60 kn ima 1000min. u bonbon mrezi i 1000min. za sve ostale mreze i fiksne brojeve+2000sms za sve mreze+3gige prometa po kojoj brzini ili ti 3g neznam pretpostavljam za 35 kn mjesec dana bez uspostave poziva je daleko bolja jer na tele 2 smart sa 3 gige,1000min prema svim mrezama i bez sms je lošija ponuda plus sta ima uspostavu poziva a bonbon je nema ako sam dobro razumio pa te na toj uspostavi poziva izgubis mjesecno cca 20kn onda je to daleko vise od 35 kn ...mislim da se za srednjeg korisnika ova tarifa na bonbonu isplati barem ako nis da nema nikakvog uspostava poziva ni prema nijednoj mrezi ni bonbonu naravno..
Ispravite me ako sam pogresio di ali mislim da s ovom ponudom u bonbonu prelazim sigurno kod njih jer je vjerovatno i bolji signal od tele 2 koji mi radi dosta problema sa mrezom i netom koji je katastrofa a uspostava je dosta bitna koje u bonbonu nema!!! :thumbup:
Badave im je na tele 2 kupovanje bona preko neta i daje ti nekih 25% koji ti se pokazuje kao podracun a ne ko prije na cifru normalnih kuna koji se pridodavao ukupno na sve ...pretpostavlja se da je bonbonu mreza ok a i neta jer je to ipak t com-ova infrastruktura a oni su dobro pokriveni jer sam ih nekad imal.
---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:47 ----------
Da uspostava je bitna i nabere se tokom mjesec dana pogotovo brdo kratkih poziva kao na pr.kod mene tako da ti to drasticno mjenja cjenu kroz mjesec dana ...
---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:52 ----------
tele 2 ti ima signal a i net katastrofa pa cu probat na bonbon...zanima me koliko treba za prijelaz dana ... uskoro cu potrositi svu lovu na tele 2 i ne mislim vise stavljati nis nego prec na bonbon
---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:55 ----------
Zanima me da li moram potrositi sve novce na tele 2 ili kaj???
Ako ne mogu prebaciti ostatak novaca na novu simicu na bonbonu sa istim brojem znaci prijelaz da li mogu te novce prebacit na zenin broj koji je isto u tele 2???
Usput da li kao novi korisnik u bonbonu dobijem nesto za nagradu???
Ahem, zaboravljaš da su u bonbonu paketi posebno. Da uzmeš sva 3 velika paketa mesečno izašlo bi te 35x3=105kn.
I ne, ne prebacuje se iznos sa tele2 na bonbon kao i uostalom kod svih. Iznos koji imaš na računu moraš potrošiti prije prijenosa broja.
kaj nemam sve navedeno u velikom paketu koji po novom kosta 35kn 2000min.2000sms i 3 g za 35 kn???
znaci sve skupa 105 kn...pa oni su ludi...ko je lud da to uzme!!!
Nije 5 nego3gige
Zbog nove ponude prelazim s tjedne porcije (simpa) na bonbon veliki paket razgovora.
2000 min prema svim mrezama do sada plaćao 70 kn (4x 17,5 kn), a toliko cu i sada u bonbonu (2x 35 kn).
Mjesecni internet paket od 16 gb = 20 kn si osigurao ranije u bonbonu (1 kn = 0,8 gb).
Prednost velikog paketa naspram tjedne porcije je obracunska jedinica 1 sec, nema naknade za uspostavu poziva i nema naknade za prijenos kuna.
Kako se simpa i bonbon kune na njuskalu mogu kupiti za 50% cijene onda je konačna cijena 4 tjedne porcije 35 kn, a dva velika paketa u bonbonu 35 kn.
Upravo ovo. Da su makar ostavili 50% off na male i srednje pakete nadoplatom bona od 80kn bilo bi ok.
No ne mogu se buniti, i dalje ću koristiti njihov internet SIM jer je najpovoljniji, a nisam više uvjetovan nadoplatom od 80kn (tj 88kn). Što se tiče voice broja koji korstim, za moje potrebe u Vipu imam dovoljno u promo Zakon tarifi.
Sta znaci pstaje ovih 50% na najskuplji paket?
Nisam nista skuzio sta se desava.
?? Na pretplati sam i do sad sam imao 5g za 45 kn sa min potrosnjom 80 kn. Da li to ostaje
Edit: Glup sam, moja greška.
200 je za 140. Pitanje je koliko je za vece iznose.
Ja sam u lipnju kupio za 50%. I ranije također. Prati oglase pa kad naletis - kupi, ako već ne znaš kako drugačije
Ne vidim u cemu je problem. Vrijedi do 16.1. Koristis do tog datuma, a onda prebacivanje na drugu mrezu ako ti ne odgovara.
No mislim da se nece vracati ma stare pakete. I s paketima u pola cijene su produzavali akciju par puta. Znaju ako ponude losije da se korisnici lako presele u drugu mrezu..
Da, uz pretpostavku da u datom trenutku ponuda u drugim mrezama bude bolja, a to cesto nije slucaj ;)
Vidim da su promijenili krajnji datum. Bilo je prvo do 16.1. a sad je do 31.1. Ima netko neki info?
Na facebook stranici od bonbona objavili su iza 31 ostaje sve isto ko što je dosad bilo
Super mi je to s objavama na facebooku. Sto s nama koji nemamo facebook? No dobro. Ako ostane isto ja zadovoljan
Ja sam ih skužio DO 31.1. je isto, a kasnije kao "bumo videli"-strpite se.
Uglavnom nekih iznenađenja neće biti, a najveće će nam biti ako produže status quo do npr 30.4.
Pa kaj nije obicno do 6 mjeseca produzenje?
Stoji im na fejsu da će paketi kakvi su sada biti produljeni. Eventualno možda još neka novost, ali paketi su sigurni.
Bilo bi lepo da ubace u ovaj još neki paket.
Meni su dobri s 5 giga po LTE brzini. Više ne tražim :)
Zašto ne stave i ostale pakete na 4G? To bi im bio pravi potez.
Svi paketi su na 4G.
Samo sto je u ostalima limitiran na 7,2 Mbit. A realno neces ni primjetit da je limitiran.
Potvrdjujem iz prakse. Uzivas u niskom 4G pingu i imas brzinu dovoljnu za normalno koristenje neta (youtube, streamanje, odlican upload). Dugo sam bio na 3 GB paketu, a otkad sam presao na 5 GB nisam skuzio neki osjetni boost po pitanju koristenja neta osim u speedtestu ovisno o lokaciji.
A so. Hvala na info!
i danas je 31.1 ima kakvih novosti?
Sutra. Ko i uvijek. Na dan kad je vec nova ponuda. Sluzbeno. Iako su vec rekli sto je..
Do 15. lipna su produzeni paketi.
Inače, onaj paket s 1000 min i poruka bez nadoplate bona više ne košta 40kn nego 10kn. A ako se nadoplati bonom od minimalno 40kn, onda je i dalje 1kn paket.