24 sata od sutra pokreće svoju mobilnu mrežu!
Printable View
24 sata od sutra pokreće svoju mobilnu mrežu!
Detaljnije informacije?
opa :) tko bi reko... neka ja sam uvijek za tako nešto, ali nekako mi se čini da bi to moglo biti konkurencija todorićićevom multi-plusu jedino;)
Nema ih... Sve skrivaju ko zmija noge. Jedino je poznato da će se sutra za 10kn moći kupiti 24 sata novine sa sim karticom na kojoj je 5kn. kartica omogućuje free surfanje na 24.hr, free sms horoskop i free breaking news sms. Imat će navodno nekakve tri ninja opcije, valjda 3 tarife.
Koristit će HT infrastrukturu.
"Uz atraktivne tarifne opcije, korisnici 24mobi dobivat će svakodnevno mobilne novine 24sata koje će pružati kratki pregled najzanimljiviji vijesti koje će tek sutra biti objavljene u novinama ili na webu. Moći će dobiti 'breaking news' SMS koji će isporučiti najvažnije informacije onog trena kada se dogode te dnevni SMS horoskop. Stoga je i marketinški slogan koji prati lanisranje ove naše usluge - Zabava narodu"
Prema najavama, ovo će biti prva mobilna prepaid usluga u Hrvatskoj u kojoj će korisnici uz telefoniranje, SMS, MMS i surfanje internetom imati pristup besplatnim medijskim i zabavnim sadržajima.
Tehnički je 24mobi virtualni mobilni operater koji koristi mobilnu infrastrukturu Hrvatskog Telekoma. Radovan Klaić, član Uprave 24sata zadužen za razvoj novih poslovnih modela, kaže da "HT u projekt unosi snagu i pouzdanost telekomunikacijskog partnera, a 24sata svoje najjače adute: snažan, visoko prepoznat i popularan brend, sadržajnu nadogradnju mobilnih opcija te najjaču medijsku platformu u Hrvatskoj".U timu koji je osmislio i provodi ovaj projekt navode kako su usluge zamišljene za korisnike koji su zaljubljeni u život i u stalnoj potrazi za zabavom.
"Uz atraktivne tarifne opcije, korisnici 24mobi dobivat će svakodnevno mobilne novine 24sata koje će pružati kratki pregled najzanimljiviji vijesti koje će tek sutra biti objavljene u novinama ili na webu. Moći će dobiti 'breaking news' SMS koji će isporučiti najvažnije informacije onog trena kada se dogode te dnevni SMS horoskop. Stoga je i marketinški slogan koji prati lanisranje ove naše usluge - Zabava narodu", kaže Marica Jakopović, voditeljica projekta sa strane 24sata. "Brending i kampanju radila je kreativna agencija Najlon koja je kreirala lik ninje kao utjelovljenje mreže 24mobi", otkriva Jakopović.U 24sata ističu kako su pokrenuli 24mobi kao prepaid uslugu, jer on pruža korisnicima jednostavnu kontrolu nad budžetom.
"Uvjereni smo da će naša nova usluga zbog niza dodatni pogodnosti biti najatraktivnija za našu ciljanu skupinu. Smatramo da taj fokus na dodavanje vrijednosti, uz kvalitetnu osnovnu uslugu mobilnih komunikacija, ima svoje mjesto na tržištu koje nije ispunjeno postojećom ponudom", rekao nam je Tomislav Klarić, direktor posebnih projekata u 24sata. Korisnici 24mobija će imati potpuno besplatan podakovni pristup na portal 24sata.hr. U drugoj fazi lansiranja, korisnicima će se nuditi paketi s povoljnim mobilnim uređajima.
Klaić ističe da je na projektu, uz direktora projekta Tomislava Klarića, voditeljicu projekta Maricu Jakopović, i asistente Marka Jankovića i Ljiljanu Milanović sa strane 24sata, radio i veliki tim Hrvatskog Telekoma: Ivona Petrović, Tomislav Obadić, Ana Leko, Lordan Kondić, Igor Vavro, Diego Perez Tenessa De Block, Ivana Šarlija i Ines Grgurević."Slušajući naše korisnike identificirali smo dio koji HT trenutno ne pokriva s niti jednim postojećim brendom te smo mu odlučili pristupiti kroz suradnju sa 24sata. 24sata se pokazao kao idealan partner za ovaj dio tržišta zbog toga što ga ti korisnici čitaju, cijene i vole", rekla je Nataše Rapaić, član Uprave i Glavni operativni direktor za privatne korisnike HT-a.
http://www.poslovni.hr/after5/najcit...-uslugu-271083
Ukratko, još jedan operater o 097 predbrojem.
da riješimo i ovaj misterij oko tarifa:
Ninja S: 120 min/sms/mb = 18kn
Ninja M: 240min/sms/mb = 24kn
Ninja L: 480 min/sms/mb = 38kn
24mobi opcije traju 14 dana
Ninje koriste HT bonove 098 i 099
spajanje poziva? cijena?
Sto se tice poziva i poruka je onooo OK,ali ponuditi ispod 512mb je jako jako lose.
Sad ce mi samo Tmobile na koji sam presao biti jos vise preopterecen jer njihovu infrastrukturu vec korsiti multiplus i bonbon...
al ajde vidjet cemo sutra
nevidim neki veliki uspjeh ove mreže (zbog ponude) vijesti i horoskop putem sms-a bili su u trendu za vrijeme mobitela sa monokromatskim ekranima.
istina, pre kratko traje i a premalo daju mb ...
Ninja L: 480 min/sms/mb = 38kn traje 14 dana
praktički tri puta moraš potrošiti 38kn jer mjesec traje 30 dana.....
onda si u mjesec dana potrošio 114kn
a znamo da ima drugih tarifa puno bolji i za manje love
Flop.
Toliko sam mislio na ovu novu mrežu da sam zaboravio kupiti 24 sata! Evo, sjeo pred komp i vidim što sam trebao napraviti, a sada me tenk ne bi ponovo otjerao u kupnju. Starim.
ali ako računamo ovako:
za 2x opcije Ninja L: dobivamo 960min/sms/mb = 76kn za 28dana korištenja i ako je sekunda obračunska jedinica, te nema uspostave poziva (a pretpostavljam da je tako) ovo se meni čini isplativije nego tomato brutalna, pogotovo onaj tko radi puno uspostava poziva..
jedino šta me odbija je činjenica da je na HT-u, da je na Vip-ovoj mreži mislim da bi čak i kupio karticu s novinama...
ima li informacija, zna li tko dali će se moć prenjet broj na tu "mrežu"?
i koji je pozivni na tim karticama koje se dijele uz 24sata 097 ili?
numeracija je 098 (sa 6 ili 7 znamenaka) te 099
[QUOTE=bezicni;1067343...te nema uspostave poziva (a pretpostavljam da je tako) ovo se meni čini isplativije nego tomato brutalna, pogotovo onaj tko radi puno uspostava poziva..
[/QUOTE]
Samo sanjaj da nema uspostave poziva....
http://24mobi.hr/cijene/
ove sa šest znamenaka su 098-781-xxx, 098-780-xxx
a jel izvan paketa samo uspostava poziva? ili i u paketu ovom šta vrijedi 14 dana se naplačuje upostava?
Obracunska jedinica 60 sekundi, naknada za uspostavu 0,29 lipa.
Ovo gore od multiplusa skoro :D
je je može se piše im na stranici, sad vidim :)
Kako mogu prenijeti broj u 24mobi?
Besplatno prebaci svoj „stari“ broj u 24mobi i pridruži se najzabavnijoj mreži s besplatnim sadržajem! Slijedi korake u nastavku i zadrži svoj postojeći broj (bio on 091, 092, 095 ili 097/ 000 0000):
Pripremi kopiju osobne i OIB.
Odi u najbliže T prodajno mjesto.
Tamo zatraži i ispuni Zahtjev za prijenos broja, potpiši ga i preuzmi svoju novu 24mobi SIM karticu na koju će biti prebačen tvoj broj.
Ubaci SIM karticu u mobi nakon dogovorenog datuma prelaska.
Pročitaj Ninjin SMS dobrodošlice.
Nadoplati se bonom i kreni u akciju!
---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:38 ----------
nadao sam se da nema uspostave poziva u paketu, ovime je simpa prejaka isplativija opcija nego ovo, a o tomatu da ne pričamo gazi ih..
@krokan
Hoces da kazes da su predvidjeli samo cca. 2000 brojava na 098 predbroju sa 6 znamenki? Ocigledno ne ocekuju navalu na novu mrezu! :-D
A i odakle su izvuki te 098 brojeve kad su vec odavno presli na 7-znamenkaste 098 brojeve?!?
Vec pat godina je moguce dobiti 6-znanenkastu numeraciju.
Ozivili su stare brojeve.
Izmisli su toplu vodu... ovo cak ne bi nazvao ni virtualnim operaterom nego simpa tarifom :)
Kupit karticu sa 6 znamenki i prenjeti u ozbiljnu mrežu! :D
Ja sam posjetio nekoliko desetaka t-centara u protekle dvije godine na proputovanjima kroz hrvatsku. Jednom sam našao u riječkom t-centru jedan broj, ali drugdje ni za lijeka. Jednostavno nemaju na skladištu u t-centrima niti kada su zvali svoje kolege u centralu ht-a. Pokusao ih navući da cu ugovoriti najskuplju tarifu samo da mi osiguraju 6-znamenkasti broj - ali nisu mi ga mogli nabaviti.
Ako ništa drugo uzet cu par 24mobi sa 6 znamenki nek se nadju ako mi bude trebalo za posao ili članove obitelji.
Ja sam dobio bio start pakete sa 6-znamenkastim brojevima. Jos ih imam dosta cak.
Neki su zacudjujuce i dobre kombinacije brojeva.
Kako uopće doći do 6ero znamenkastih simova?
možda sam krivo shvaćen, naime napisao sam za šesteroznamenkaste brojeve da počinju s 780 i 781, što ne znači da se neće pojaviti još koja serija, ali ja sam osobno naletio na te dvije, a što se tiče numeracije s 099, ti brojevi počinju s 90xxxxx !!
Ja sam obišao nekoliko kioska. Svugdje imaju po dva primjerka (jučerašnji 24sata + sim kartica) i svi su bili 7-znamenkasti.
Nisam kupio ni jednog
Ja ugrabio danas novine, od jucer. 6-znamenkasti. 098 898...
Ja sam danas našao nekoliko kioska u kojima su imali brojeve sa 6 znamenki.
U slobodnoj prodaji počinju sa 6, a oni koji se nude u kompletu sa subotnjim 24sata imaju na početku 7 ili 8.
Našao sebi danas lijep broj 098-656-xyz :D Ja super zadovoljan. Makar jedna dobra stvar od 24mobi kad su im cijene nepovoljnije u odnosu na ostale :cthumbup:
čime si vi bavite!?
U jednoj je izjavi @ispravljač rekao da prema broju prepozna ozbiljnost čovjeka s kojim posluje , baš po broju od šest znamenki (098 xxx xxx) .
Izjava je bila neozbiljna , kao i ovo kupovanje 24 Sata s "hvatanjem" broja ili nekoliko odavno otpisanih brojeva sa 6 znamenki !
:D
Uzeo sam 24mobi broj i htio ga odmah prebaciti u HT mrežu (Simpu točnije), ali vidim da to nije potrebno. 24mobi se gleda kao tarifa na bonovima u HTu i moguće je preko izbornika jednostavno promjeniti istu, ali ne može se ići nazad na 24mobi. Upravo sam promijenio tarifu na Simpu i aktivirao Internet Dan, što mi je super jer bi mi inače tih 10kn propalo, odnosno potrošio bi ih na neku glupost.
EDIT: Vjerovatno to i piše u uvjetima korištenja, ali nisam ih čitao :D
Nije jedini koji po broju procjeni covjeka. Dosta ljudi u poslovnom svijeti to cini. :)
I kad ti dode firma sa npr. 097 brojem da bi radila s tobom odma vidis da je mlada firma, vlasnik/ca mladi, dok je 098 6 znamenkasti znacio (do sada) da se vec dugo posluje, vjerovatno uspjesno.
A firma sa 098 sedmerozanmenkastim? Manje vrijedi odmah od šesteroznamenkastih?
Sve teorije padaju u vodu.. Imam susjeda ima 098 xx yy xx broj koji je kupio za mislim 50€. Toliko je ozbiljan trgovac preko Njuske a i inace da mu svako malo buse gume pred kucom, cekaju ga pred kucom itd.. Tako da vrijedi ona izreka : Odjelo ne cini covjeka .. tako netreba ljude gledat kroz brojeve i zakljucivat kakvi su na osnovu broja.
091 i 098 (bilo 6 ili 7 znamenaka) imaju imaju imidž ozbiljnosti... 097, 095, 092 nemaju taj imidž, orijentirani su više prema drugačijem profilu ljudi... tako da onaj tko si uzme 097 za biznis, a mlad je... samo se dovodi u situaciju da u samom startu ne bude shvaćen ozbiljno...
Evo, ja sam malo ozbiljniji forumaš, čitaj stariji. Da, brojevi na 098 i 091 su po mom mišljenju odraz ozbiljnosti jednoga prodavača...
Osobno nemam nijedan, iako znam par ozbiljnih ljudi sa simpa 097 brojevima, ali nije mi to-to.
Nego, htjedoh pitati pošto već danima po kioscima tražim 24mobi brojeve. Svi mi govore da su ti brojevi bili u subotu i da su ih u nedjelju vratili kada su došle nove novine. Na jednom mjestu mi je prodavačica rekla da je čitav dan prodala tri novine s brojem i da je imala 6-znamenkastih brojeva.
Pa kako sada, gdje se ti brojevi mogu dodatno uzeti jer koliko sam skužio, tko nije u subotu kupio 24 sata pa-pa!
Na njihovoj web-stranici možeš naručiti karticu.
Ja sam si narucio dvije kartice preko njihove stranice FREE ono cisto da vidim kakve cu brojeve dobiti.
Ali kako kazu gore,ovo je zbilja tarifa HT-a a ne novi virualni operater... cak i multiplusmobile je bolji od ovih.
Trebam jednu novu pretplatu otvoriti u t-mobile. Mogu kupiti 24 6 znamenkasti broj i uredno prenijeti u t-mobile ili kako ide posto je to samo njihova "tarifa"?
Da, uredno preneses u tmobile.
Samo ne znam da li se to gleda kao prijenos broja u HT mrežu ili prijelaz sa bonova na pretplatu, pošto je to u biti HT tarifa na bonovima. Ali dakako možeš ići s tim brojem na pretplatu u HTu, ne vidim zašto bi to bio problem.
A da se ostavimo rasprave o tome tko ima kakav broj i kako tko sudi nekoga ovisno o broju znamenki broja mobitela?
Imate sesteroznamenkaste brojeve na njuskalu u zadnja tri dana oho.. Od 30 kn na dalje...
Evo meni je danas poštom došao dobar broj sa šest znamenki a počinje sa 098 780 00x, i ne ne mislim ga koristiti poklonit cu ga mladoj sestri nebi mjenjao svoj broj vipov koji mi svi znaju vec 7 godina
Da se naci na kioscima dobrih brojeva.. Pa kome treba nek obide kioske u svom gradu i nade si dobar 6 znamenkasti broj za 10 kuna :)
nije ni čudo zašto je problem naplata potraživanja kod obrtnika i malih poduzetnika. Vidiš to kod meme ostavlja loš dojam jer za te koji imaju stare brojeve smatram da nisu za neke promjene i inovacije u poslovanju jer u doba kad se pojavila konkurencija nisi mogao prenijeti brojeve ... kako bi promijenio mrežu ... a ja znam ozbiljne i sposobne poduzetnike koji i danas su jako uspješni i rade sa 7-mero znamenkastim brojevima ...a imali su 6znamenkaste
Dijele besplatne kartice sa 5 kuna na računu na: http://www.24mobi.hr/
možeš odmah!
Evo ja sam danas dobio u gradu su cure djelile for free brojeve i dobio sam broj 098 169 59 2x ok je nek stoji zlu netrebalo ;)
@Zyex
Odi na kiosk i za 10 kuna nadi neki lijepi sa 6 znamenaka.
Ja naručio. Koliko sam skužio, može se neograničeno naručiti, jel? Sve me strah da ne dobijem broj nalik na OIB, ono, ne možeš zapamtiti niti da si matematičar :)
Pozdrav,
Nekako mi se čini da je pitanje najbolje postaviti na ovaj thread iako se posredno tiče i drugog operatera...
Da li se netko sa 24mobi prebacio na drugog operatera?
Koliko je vremenski trajao prelazak?
Da li su kao "novi" operater (iako su pod tht-om) radili probleme prilikom prelaska?
Konkretno, dao bih zahtjev sutra (ponedjeljak) na tele2 prepaid (da ulovim onu promociju do 31.05. za nove korisnike - promosmart...3gb...)
Izvodivo? Jer kod tele2 nisu, kao npr. kod vip-a specificirali da je moguće retroaktivno, preko szk aktivirati tarifu ako je zahtjev predan prije završetka pogodnosti.
Postupak prijenosa ne smije trajati duže od 3 radna dana. U protivnom, imaš pravo na odštetu u iznosu od 10 kn za svaki započeti sat kašnjenja.
Stigoše mi danas brojevi, uzeo sam ih na imena članova obitelji i na ime mačka :D :D :D
Tri broja su 098 90x xxxx dok je jedan šesteroznamenkasti 098, jackpot!
E sad, ja mogu primjerice već danas otići prenesti broj na drugu mrežu iako nisam uplatio nikakav bon?
Možeš, ali prvo moraš aktivirati broj = napraviti prvi poziv.
Znači ili nazvati službu za korisnike na 098 1520 (javi se automat i to je dovoljno) ako hoćeš da ne potrošiš ništa, ili nekog nakratko nazoveš. I to je to :)
ako kupim karticu dali mogu na njoj aktivirati Simpa tarifu?
Da
Dijele se free simice na webu sa 5kn na racunu
ponuda traje 2 dana
A i inace mozes naruciti free simicu preko njih. Ne kuzim koja je onda ovo pogodnost.. i to samo dva dana..
Dajte ljudi ja tih brojeva sa 6 znamenki po gradu dobio hrpu, imam ih sigurno sad jedno 30 komada uvijek mi uvale ove promotorke po gradu par komada
ti 6 znamenkasti brojevi su super ali su mi draži brojevi koji imaju više istih znamenki hehe :D
A kolko dobis kad kupis na kiosku za 10 kuna sim?
Skužio sam da se taj 24 mobi opće ne ponaša kao virtualni operater nego kao obična HT tarifa. Ubacio sam 24 mobi karticu u mobitel i najnormalnije promijenio tarifu na isti način kao da imam HT na bonove. Fora je jedino kad se prijeđe na Bon Start ili Simpa tarifu onda nema nazad na 24 mobi.
Neš ti Ninja-tarifa za kojima bi čovjek požalio ako prijeđe na Simpa tarife!
Tarife ugovaraj isključivo po retentionu. Prebaci se sa prepaid tarife HT-a (24mobi) na pretplatu. A drugi dan zatraži trajno isključenje pa sa sluzbom za savjetovanje dogovori najnižu tarifu i najmanje rate otplate mobitela
da
u lipnju i srpnju su znali korisnicima isključiti brojeve (pred)zadnjeg dana u mjesecu iako su korisnici ugovorili OTPO na 24 mj.
jednostavno, jedna služba dogovori OTPO na 24 mj, a druga služba gasi pretplate. pa onda zovi ih i uvjeravaj da netko u njihovim redovima nije odradio posao kako treba. to je osjetio samo dio korisnika i nije se dogodilo svima. npr. od 6 takvih slučaja u mojoj obitelji samo se u jednom slučaju dogodilo gašenje u ta dva mjeseca. a ranije se znalo dogoditi jednom svakih par mjeseci.
Jek netko uzeo kod njih Nokiju lumiu 630 ds? Jel zakljucana (prvi slot)?
ja sam uzeo njoku, budem provjerio pa javim...
Ajd. Tnx
http://24mobi.hr/bonovi-klonovi/ -> jel ovo vrijedi samo na 24mobi tarifi ili dobijem i ako prebacim tarifu na simpu??
Ili da dobijem iznos na 24mobi tarifi i onda se prebacim na simpu i koristim'jel bi islo tako??
Moras gledati na 24mobi kao posebnog operatera i on nema nikakve veze sa Simpom, tako da je odgovor na tvoje pitanje ne, ono sto vrijedi na 24mobi na prenosi se i ne vrijedi na Simpi.
Da,ali na 24mobi kartici mozes prijec na simpa tarifu i eto vise nisi na 24mobi mrezi...neznam nekako mi je glupo da se te bonus kune obrisu ako ih dobijem i onda prebacim na drugu tarifu morat cu bas probat
sa 24mobi možeš prijeći na Simpu, ali ne možeš sa Simpe na 24mobi
Osobno ne vjerujem da bi se kune obrisale. Akcija dakako samo vrijedi samo na 24mobi tarifi. Nešto slično kao prošle godine u ovo vrijeme kada su se bonovi duplirali na Simpa tarifi, dok se na Bon Start tarifi dobijalo 10% više, no bonus je ostajao čak i kad bi se prebacio na Bon Start.
na bonus racun...
a ovo bi trebalo provijeriti, ako kune ostaju nakon prebacivanja na simpa tarifu... to nebi bilo loše ako je tako
Meni sad 24mobi korisnicka sluzba odgovorila ovim rijecima bon koji nadoplatis ide na glavni racun a dodatne kune idu na bonus racun.
Čemu pokretati novu mobilnu mrežu kojih ionako ima previše na ovom malom području koja ne može konkurirati prvenstveno pokrivenošću signalom a uslugama da i ne spominjem
Ovo je, moglo bi se reci, samo posebna prepaid tarifa unutar ht-a. Isti predbroj, broj lako prebacis na neku drugu prepaid ht tarifu (sam, bez odlaska u telekom centar), koriste i njihove bonove..
Iako je stara vijest, zaslužuje da se objavi kao zadnji post u ovoj temi:
Zbog gašenja 24mobi tarife u noći 30./31.7.2015. godine preostala baza 24mobi korisnika bit će migrirana na Simpa tarifu.
Baš sam iz dosade prije par dana otišao na njihovu web stranicu, kad ono nema ništa. Potom nakon par dana opet-kad ono isto. I mislio sam da su ugasili uslugu jer uopće nisu imali povoljne pakete u odnosu na ostale. Veliko im hvala što sam uz njih dobiojako lijep 6-znamenkasti broj :D