[E52] korisnički review, pitanja u vezi mobitela
na zahtjev pišem ovaj review, svoj prvi pa nemojte zamjeriti. uređaj koristim tek nekoliko dana pa ću ga s vremenom nadopunjavat.
radi se o ovom uređaju
pa počnimo
Izrada:
mobitel je vrlo kvalitetno napravljen i sklopljen. nisam imao prilike duže vrijeme koristiti ostale pripadnike E serije, ali mislim da je na nekoliko modela rađen bolji materijal. materijal koji su koristili je kombinacija aluminija i plastike. poklopac baterije je napravljen od aluminija je vrlo je tanki, vrlo. ima još nekoliko dijelova od aluminija. kromirane tipke na tipkovnici su plastika mislim, iako nisam siguran.
nisam nigdje za sada primijetio da škripi ili neki dio ima lufta.
Display:
je vrlo kvalitetan, u stilu Nokie mislim. 2,4'' s rezolucijom od 240x320 sasvim dobro pristaje ovom modelu. slika je oštra i vrlo kvalitetna. danas je bilo nekog sunca pa sam isprobao jel se vidi i solidan je prikaz slike.
Tipkovnica:
tipkovnica je jedna od najboljih valjda. tipke nisu sitne što je dobro i ljudi sa malo debljim palcem će lako pisat poruke, dok je priča sa navi padom malo drugačija. kako nema neke velike razlike između navi i dvije susjedne tipke s lijeve strane(kalendar i poruke) vrlo lako ćete u početku stisnuti slučajno no to brzo se naviknete.
Software:
software je symbian s60 v9.3 FP2. kako nisam koristio dotični software još nemogu ga usporediti, ali mogu reći da je dosta brz, vjerojatno zbog samog procesora od 600MHz i nisam osjetio nikakvog problema za sada. ona smrzavanja, resetiranja nema za sada. možda je to bilo u prvim serijama, nadam se da ovaj nije iz prve serije :spin:
mobitel ima 128MB rama i kolko se sjećam kad sam ga upalio bilo je slobodno 40 i nešto MB, ali koliko sam vidio to mu je dovoljno.
aplikacije koje su došle sa softom su: quickoffice, adobe pdf, zip, neki riječnik, neki manager i WiPresenter(valjda za prezentacije predstavljat)
neke druge aplikacije još nisam stigao instalirat ali kad stavim napisat ću ovdje.
Kamera:
kamera je 3,2Mpx sa fiksnim fokusom. koliko sam shvatio ovaj fokus radi dobra posao u vanjskim uvjetima, dok u unutarnjim i ne baš. uslikao sam par fotki i mogu reć da su ispale čisto solidno.
nokia je mogla staviti ovdje 5mpx i mobitel bi dobio mnogo na popularnosti ali valjda nisu htjeli.
Zvučnik, razgovori:
kako je ovo poslovna serija zvučnik radi čist dobar posao. kvaliteta zvuka je dobra, no možda će vam se nekad dogodit da ne čujete poziv dok vam je džepu.
čitao sam se dosta ljudi žalilo na preveliku buku prilikom razgovora. u ovih nekoliko razgovora koje sam obavio nitko se nije žalio da me ne čuje dobro, ali da napomenem, nisam razgovarao u blizine neke velike buke(tramvaji, glavne ceste u gradu, itd...)
slušalice kao što je kolega xlr rekao nisu baš najbolje i zamijenio sam ih sa onima iz mp3 playera jer uređaj posjeduje 3,5mm jack.
Baterija:
nisam ju još testirao. čekam da se malo uhoda pa ću onda krenut sa bilježenjem. rezultati će biti stavljeni ovdje.
Kratki zaključak:
mobitel je stvarno odličan i mislim da je ovo trenutni best buy. kvalitetno napravljen, brz, odlilčan display. jedina mana mu je po meni kamera. cijena mu nije previsoka u T-Mobileu(2098kn mislim)