polovni sa kitom 18-55mm, 8000 okidanja, za 5,5tkn, čini mi se primamljivo iako tek učim plivat u slr vodama.
što više gledam po netu koji fotić uzet to manje znam, i onda još više gledam
polovni sa kitom 18-55mm, 8000 okidanja, za 5,5tkn, čini mi se primamljivo iako tek učim plivat u slr vodama.
što više gledam po netu koji fotić uzet to manje znam, i onda još više gledam
Broj okidanja se lako vidi, taj kit ne vrijedi ni 500kn i to ti je to. Moj savjet ti je da kupiš sam D90 i uz njega odvojeno kupiš neki bolji objektiv, naravno ako si se odlučio za D90.
kit ne vrijedi zato ni ne igra neku ulogu u cijeni, al prva dva mjeseca bu ok, onda bi uzo sigmu 17-70/f2,8-4,o
dok ne kupim nemrem reć da sam se odlučio, jednom mi je bimbi uranio sa čestitkama. al ak uspijem sredit da ga uzmem bez pdv-a 4800kn, to je to, odnosno nije dok ga nemam u rukama![]()
Zadnji uredio pinkdpanter : 25-03-2010 u 00:39
D90 skuplji 900kn od D5000, jel se isplati dat tih 900 kunića više ???
Nija loš taj objektiv no razmisli o nadolazećoj 17-50 F2,8 OS koja će imat FLD elemente.
Da, isplati se. Možeš koristit objektive bez motora, a da i dalje imaš AF, imaš veće tražilo koje je pentaprizma, gornji LCD, bolju ergonomiju sa više kontrola vanka na aparatu.
Tu Sigmu 17-70 OS rađe nabavi iz Njemačke ako imaš koga, dostava vrše inače Njemci uglavnom na područje cijele EU. link
@pink ocito do sad nisi dovoljno proucil tematiku, pa bi bilo mozda za tebe bolje da se jos malo strpis i googlas jos kojih tjedan dana da ti se sve razbistri.
Ovak kaj ti padne na pamet trazis potvrdu dal je dobro.
Haha, testovi od Nebojše su jako smješni moram reći, onako su od frlje rađeni i inače sa dosta čestom ne skrivenom naklonosti ka Canonu. Zna se kako je 500D prošao na dpreview, a kako kod njega, ljudi bi pomisli da je na razini ta 2 Nikona šta na (Nebojšinu) žalost nije.
Znam ja za taj test i za tu raspravu. Evo vidi se Nebojšina strana kad se vadi na lš kit i još komentira kako 500D dobro kontrolira šum s obzirom na broj piksela, a to je otprilike negdi na razini Olympusa E-620. Inače dobro se zna šta Canonaši misle o Oly i šumu, a sada imaju aparat, pazi ti to, koji šumi kao Oly od kojeg aparati tipa D5000 i K-x imaju punu blendu(to je inače puno) prednosti. Onda njegovi klasični testovi sa veličanjem L boja i slično.
Inače najsmješnije mi je bilo kada je reka da sje Canon 70-200 F2,8 objektiv kojeg se kupuje za cijeli život i pohvalio oštrinu, inače kako se zna ista baš i nije za pohvalu s obzirom na cijenu objektiva. Po njemu objektiv vjerojatno nolji od Nikkora 70-200 VR na APS-C, inače su sve recenzije osim njegove pokazale suprotno.
Nije mi se svidija ni pristup njegov o tome da se mora kupit Canon il Nikon kao trećega izbora nema.
Ne znam, meni je tip presumnjiv, definitivno mi nije sija.
d90 dolazi u petak, a kaj se tiče objektiva još važem sigma 17-70, bez stabilizacije, jel to neki velki - na tim duljinama, jer ove nove sa stabilizacijom još nema kod nas, ili nikon 18-105, ili da kupim nekaj za 1000kn polovno za prva 2-3 mj.
Heeellllp
ima ko upute za nikon d90 na hrvatskom
fala
Pocetna vrijednost (wide) je ista prica i na jednome i na drugome.
U tele dijelu Sigma ima vise "mesa" (70 u komparaciji sa 50 na Tamronu). Niti jedno niti drugo po meni nije dovoljno za pokriti "svastarenje". Dakle, jasno je da ces morati uloziti u nekakav tele objektiv. Stoga tele dio raspona na ovome objektivu za koji se sada odlucujes nema neku bitnost.
Kako netko rece...ne mogu odluciti za tebe, ali da ja kupujem, radi svega navedenoga, bez pretjerano bi mnogo razmisljanja kupio Tamron.
Nije velika razlika u cijeni, a prilicna je razlika u performansama. Nemas jos iskustva sa ovim igrackama, ali fiksna blenda duz citavoga raspona, izvrsna je stvar, za nju vrijedi izdvojiti malo vise novca na pocetku, pogotovo kada si se vec odlucio na ides na "svjetlije" objektive.
Kupnjom Tamrona dobio bi odlican objektiv za wide dio, cak i vrlo pristojan komad optike za portrete.
Danas, sutra upotpuni to sa jos nekim fiksnim zoom primjerkom i pokojim prime - om i imas odlican set.
To je moj savjet.
Vec je bilo ovakvih pitanja...na zalost vrlo tesko.
Trebao si ovo dobiti sa foto aparatom, ako si ga kupio u RH.
Ako nisi dobio žali se i traži ono što ti pripada.
Ako si aparat kupio negdje drugdje probaj nazvati Fototeh i zicati...mozda prodje.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
kak se u tražilo vidi potvrda metering mode odnosno načina na koji se mjeri svjetlo, jer izaberem spot i kad stisnem okidač do pola cjelio se tražilo onak nakratko zacrveni.
Jel ima to kakve veze sa odabranim načinom metering mode. Ja sam mislio da taj način potvrde u tražilu označava način matrix mjerenje svjetla al ja stavim na spot i isto se desi. Probom sam sa mjenjanjem postavki AF al isto, jedino kad isključim autofokus onda niš ne svijetli. ???
Ako je tako onda mora da je to potvrda fokusa.
Di si nestao ?Bilo bi u redu da napišeš kako si zadovoljan ?![]()
zadovoljan, oduševljen bolje reći, dobro da nisam kupio canona 500d ili 550d, još nisam dovoljno kompetentan, al d90 je ozbiljan fotić, evo drmam po “nikon d90 for dummies” odlična knjiga (puno bolja od onih uputa koje dobiš u kutiji), pogledo dva tutoriala na dvd-u o d90, i jedan opčeniti o DSLR. Uglavnom dugo dugo ću koristit taj fotić. Uzeo sam i polovni objektiv 18-70 od nikkora za 1100kn za početak... . Naručio stativ, daljinski prek ebay.... eto za d90 same preporuke od mene koji ih nisam kompetentan davat
@ Bara fala na savjetima, preporukama ...
Bookmarks