upravo sam instalirao Sygic na galaxy s3 i radi super
hvala!
07-03-2014 23:50
walter66
RE: Sygic 14.0.0 Beta HR
Testirao sam ovu novu verziju , to je Beta verzija Sygic 14 , i kao takva trebala bi imati nekih nedostataka do slijedeće finalne verzije . Ovakva kakva je sada , iskreno rečeno radi vrhunski , pogotovo s Navteq kartama (Maps) . Uspoređujemo li kvalitetu karata s iGO ili Navigon , ove za Sygic Truck koje su ovdje objavljene , zadovoljavaju sve moguće kvalitete , detaljnošću i izgledom , a pogotovo 3D pejsažom i efektima i zumiranjem . Ukratko - odlična navigacija ! Nema nikakvih problema što aplikacija ima naziv Sygic 14.0.0 Beta HR (Hrvatska) , bez problema možete dodati bilo koju kartu EU (West&Ęst) . Podržava i Garminov patent HUD , koji je Mirkeclj dogradio u sistem (aplikaciju) , sve u svemu odličan posao , i još Free (zauvjek) !
Postoji ista verzija Sygic 14 , koju je je puno lakše instalirati , sve se samo postavi , a i same karte (Maps) aplikacija ponudi po želji. Nažalost ponuđene karte su TeleAtlas (TA) i nisu dovoljno kvalitetne za ovo područje , ukratko ne valjaju za "balkanizaciju" , za ostali dio prema zapadu , počevši od SLO , AUT , ITA i dalje na zapad odlične su ...
08-03-2014 18:34
dipsy
evo da i ovdje prenesem svoja iskustva, mozda ce nekom trebati... sa android kitkat 4.4.2 na mom samsung galaxy s4 nije htjelo sa SD kartice vec sam morao ubaciti na internu memoriju i proradilo.
E sad jedno pitanje za kolege ako znaju, sto se tice radara (speedcam) kako se to ubacuje, u kom su formatu i da li je mozda to vec unutra... hvala
08-03-2014 23:41
doni
Odlična navigacija. Hvala mirkeclj. Po meni nimalo ne zaostaje za IGO Migris koji sam u zadnje vrijeme koristio. Glasovno navođenje je dosta ugodije.
Speedcam nisu unutra. Trebaju biti u .upi formatu. Ubacio sam datoteku .upi u Maps/hrv.nt, a ikone .bmp u Res/icons ali proradilo nije
09-03-2014 00:42
walter66
@doni
Ova verzija Sygic 14 , podešena je na Navteq Truck Mape , u tom slučaju treba dodati i SpeedCam za te mape .
Možda si Ti dodao SpeedCam koji odgovara TA kartama . Da bi radile moraju biti upisane u content.info .
a tamo piše ovako:speedcam=SCDB:EXTEUR:2016.09
Mislim da nisu u formatu *.upi kako si napisao nego u SCDB ...
09-03-2014 01:31
zuzo
za Sygic - Speedcam , sam napravio folder nazvan (import) , i u taj folder sam ubacio sygic blitzer za njemacku , austriju i jos koje zemlje vam trebaju , onda taj folder kopirati u folder Maps , nakon podizanja sygic navigacije sve je bilo ok , ali kad se otvori maps preko TotalCommandera onda imate prazni folder import i novi folder rupi i u njemu se nalaze blitzeri koje ste postavili u folder import , tako je na (Xperia Z1-compact) dali je tako i kod ostalih uredjaja pitanje ??
Jos jedna primjedba , naime u TA mapama postoji vec za stacionirane CAM - camere (hrv.cam),
a tako i u mapama od NT (hrv.cam) ,
09-03-2014 10:04
dipsy
= Citat =:
Izvorno postao zuzo
za Sygic - Speedcam , sam napravio folder nazvan (import) , i u taj folder sam ubacio sygic blitzer za njemacku , austriju i jos koje zemlje vam trebaju , onda taj folder kopirati u folder Maps , nakon podizanja sygic navigacije sve je bilo ok , ali kad se otvori maps preko TotalCommandera onda imate prazni folder import i novi folder rupi i u njemu se nalaze blitzeri koje ste postavili u folder import , tako je na (Xperia Z1-compact) dali je tako i kod ostalih uredjaja pitanje ??
Upravo tako drug, probao sam na galaxy s4. Znaci ubacio fajlove sa ekstenzijama *.upi i *.bmp u folder "import" koji sam napravio u "Maps". Nakon pokretanja Sygic pojavljuje se pitanje da li hocemo da ucitamo nove POI podatke i kad se potvrdi, to je to. Vidim da su se pojavile na karti speedcam (radari). Vjerovatno je isto ako hocemo da ucitamo i ostale poi podatke po potrebi. U folderu "Maps" pojavljuje se novi folder "rupi" i u njemu folder za drzavu za koje smo ucitali podatke.
09-03-2014 12:25
mirkeclj
Sygic GPS Navigation v14.0.0 Beta
Build (R-118459) TA Maps Full
- Kopirati folder "Sygic" na extSD Card
- Pokrenuti sygic_1400_beta1.apk
- Pratiti postupak koji traži aplikacija
- e-mail i prijava (može se ignorirati)
- Karte koje nudi Sygic su TeleAtlas (TA)
mogu se instalirati po želji , iz programa
Speedcam sa poiplaze uspješno ubačeni kako je zuzo opisao.
11-03-2014 21:39
kroata
Jel jos nekome kad se izgubi GPS signal u tunelu aplikacija se ugasi.?
11-03-2014 22:06
walter66
= Citat =:
Izvorno postao kroata
Jel jos nekome kad se izgubi GPS signal u tunelu aplikacija se ugasi.?
Riječka zaobilaznica ima nekoliko tunela većih i manjih , a nije mi se aplikacija ni jednom ugasila ...
Nije telefon nego ova navigacija GeoVision 5850 - Android
12-03-2014 07:06
kroata
Sa navigonom sam normalno prošao kroz Rijeku. Jučer probam sygic, a on dva puta pred kraj tunela izađe iz aplikacije.
12-03-2014 10:56
walter66
Ja sam jutros probao na RI zaobilaznici i nije izbacilo , to možda ovisi o uređaju . Ovo je beta verzija , finalna će valjda biti bolja .
Takvi se problemi događaju i sa iGO navigacijom , ali se riješi dodatnim upisivanjem nekoliko redaka u sys.txt ...
U Sygicu se može dodavati komande jedino u content.info , nisam dosad koristio Sygic , treba se malo raspitati ili probati neku
drugu verziju .
Sve sam uradio kako je opisano:skinuo sam POIplaza fajl zatim sam u folderu Maps napravio folder import i u njega ubacio dva fajla HR-MobileSpeedcam.upi i HR-MobileSpeedcam(to su fajlovi koje sam skinuo) Prilikom pokretanja Sygic pojavi se pitanje da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim na karti se ne pojavljuju radari(speecam) (U pitanju je BiH) Takođe kada ponovo uđem u folder import tamo više nema ona dva fajla( kao da su izbrisani nakon pokretanja navigacije) Ako neko može da mii kaže u čemu griješim. Mob.je samsung S3
12-03-2014 13:49
walter66
@ knezI
Pročitaj malo Post #8 da nisi nešto krivo napravio . Zavisi i od područja koje Ti se prikazuju na karti , ne moraju biti svuda prijavljeni "radari" , nisu ovi u BiH baš ažurni i ne prijavljuju to katografima . Jesi li ikad prijavio lokaciju radara na POI Plaza , nisi sigurno tako i drugi ne prijavljuju ... Navigacija nema detektor za radare , ali putem nje možeš odrediti lokaciju gdje se snima ili mjeri brzina .
12-03-2014 14:06
doni
Potrebno je da u postavke-karta-mjesto interesa-omiljeni POI kvacicama oznacis spremljene speedcam. U import se i meni ne nalaze a imaju na mapi. Stvar je u tome sto nisu prepoznati kao radari vecpoi. Zvuk obavijesti takodjer namjesti za poi speedcam,a ne radar.
12-03-2014 15:52
knezI
Pročitao sam Post#8 ponovo.Ako dobro shvatam: download-ujem HR speedcam iz post#10. Tu mi nudi POIplaza fajl koji je za Sygic.Njega poslije toga raspakujem i ubacim u već pripremljen folder import koji se nalazi u folderu maps.(to su dva fajla Jedan je *.upi a drugi *.bmp što znači da ih ubacim bez bilo kakvih prepravki).Kada startujem Sygic on me pita da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim speedcam se ne pojavljuje u toku korištenja navigacije na mjestima gdje su postavljene iste(navigon i iGo uredno prikazuju te kamere ali meni se ovaj sygic mnogo više dopada) Pokušaću da provjerim postavke kao što mi je savjetovao doni pa ću da javim Hvala
12-03-2014 20:02
knezI
Probao sam danas ponovo ali i dalje nema upozorenja na kamere tokom korištenja navigacije Sve ostalo radi super Ne znam u čemu griješim
12-03-2014 21:38
doni
= Citat =:
Izvorno postao knezI
Sve sam uradio kako je opisano:skinuo sam POIplaza fajl zatim sam u folderu Maps napravio folder import i u njega ubacio dva fajla HR-MobileSpeedcam.upi i HR-MobileSpeedcam(to su fajlovi koje sam skinuo) Prilikom pokretanja Sygic pojavi se pitanje da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim na karti se ne pojavljuju radari(speecam) (U pitanju je BiH) Takođe kada ponovo uđem u folder import tamo više nema ona dva fajla( kao da su izbrisani nakon pokretanja navigacije) Ako neko može da mii kaže u čemu griješim. Mob.je samsung S3
Ej, pa ti si instalirao speedcam za Hrvatsku, a tražiš ih po BiH. Walter je dao link za poiplazu, neće valjda čovjek za svaku državu posebno stavljat linkove. Malo prošaraj po stranici, naći ćeš i fixspeedcam i redlightcam za BiH.
Ako si sve uradio kako treba bit će ti vidljivi u Postavke/Omiljeni POI-ji.
12-03-2014 22:00
zuzo
knazI@
cuj to !! samo jos reci da si iz BiH , kad bude i BiH usla u EU , onda ce vjerovatno biti lakse , neces morati extra za BiH ubacivati speedcam , samo skines speedcam za EU i imas sve!
do tada pazljivo citaj i razmisljaj !!
(molim bez uvrijde)
12-03-2014 22:47
knezI
Kada BiH bude ispunila uslove za EU do tada će se EU raspasti. Hvala na savjetima i razumjevanju.
13-03-2014 00:30
dipsy
= Citat =:
Izvorno postao knezI
Kada BiH bude ispunila uslove za EU do tada će se EU raspasti. Hvala na savjetima i razumjevanju.
Prijatelju, samo skini podatke za BiH i ubaci kao sto sam opisao u postu 8. Sto se tice urednosti i prijavljivanja radara sve je odradjeno i to vrlo dobro... Znam iz iskustva, a i sam sam ucestvovao u pripremanju istih. Kod mene sve radi, a ako zapne tu sam... LP
13-03-2014 00:33
walter66
= Citat =:
Izvorno postao doni
Ej, pa ti si instalirao speedcam za Hrvatsku, a tražiš ih po BiH. Walter je dao link za poiplazu, neće valjda čovjek za svaku državu posebno stavljat linkove. Malo prošaraj po stranici, naći ćeš i fixspeedcam i redlightcam za BiH.
Ako si sve uradio kako treba bit će ti vidljivi u Postavke/Omiljeni POI-ji.
Pa dobro , možda mu zatreba i za HR , kod nas se isto plaća kazna za prebrzu vožnju !
Sad doda još BiH i zemlje gdje želi ići , pa je stvar riješena ...
S tim radarima treba paziti , u nekim zemljama EU nije dozvoljeno korištenje SpeedCam_a , kazna je nekih 150-300€ .