Dakle saznali smo ko koliko ima godina i koju je školu završio/završava, ostaje da vidimo kojimn se stranim jezicima služimo. Pišite.
Printable View
Dakle saznali smo ko koliko ima godina i koju je školu završio/završava, ostaje da vidimo kojimn se stranim jezicima služimo. Pišite.
Učim engleski i znam njemački(ne baš savršeno).
engleski znam, njemacki slabije... latinski, grcki... zbog latinskog malo i talijanskog... :)
engleski znam, njemacki ucim i malo ga znam
engleski ucim 8 god, njem 3 god
engleski bosanski, hrvatski, srpski, nesto malo slovenskog.... Uglavnom 5 glavnih svjetski jezika :D
P4E pravi si poliglota :lol:
Engleski, učio francuski, njemački, (ali znam samo za sporazumjet se...) sad ću na tečaj španjolskog, a iz klasične (osnovne i gimnazije) ostao je korijen svega: 8 godina latinskog i 6 grčkog :)
engleski,ali bih zbog Rammsteina volio znat njemacki da makar malo razumijem njihove pjesme
Aktivno govorim engleski, a pasivno njemački i španjolski.
Engleski i njemački iako njemački koristim jedino u krajnjoj nuždi. Bolje ga slušam :D nego govorim.
ma njemački sucks. ja ga učim 3 god, a kad vidim na tv da ljudi pricaju njem nemogu razumijet ni rijec. jezik je fakat težak.
hehe isti je slucaj samnom
ja isto nisam u srednjoj volio njemacki, naime, prezirao sam taj jezik doslovno... no sada polako vidim da cu ga morati puno bolje nauciti, a ponajvise zbog posla... i mogu vam reci da mi vise ne pada mrak na oci, jer mi je jezik postao bas simpa... :)
Engleski mi je skoro kao materinji,skroz mi je prirodno sluziti se njime,ucila sam i njemacki i latinski,ali to vise onako sepa,a razumijem dosta spanjolski i talijanski.
Šta se tiče posla, svugdje u svijetu gdje sam do sada bio, engleski je bio skroz dovoljan. Mora biti da se ja bavim jednostavnim poslom.= Citat =:
Poslao: vrag
ja isto nisam u srednjoj volio njemacki, naime, prezirao sam taj jezik doslovno... no sada polako vidim da cu ga morati puno bolje nauciti, a ponajvise zbog posla... i mogu vam reci da mi vise ne pada mrak na oci, jer mi je jezik postao bas simpa... :)
Njemački i ruski bih volio naučiti ali ne iz knjige nego živeći tamo gdje se to spika.
@ misko... imas pravo, ali meni je dosta strucnih knijga na njemackom... a jedan od glavnih problema i nedostataka na nasem faksu jest literatura... jos ako mi s ostvari san pa do svicarske skoknut... tada mi niti talijanski nece biti na odmet... ali treba to sve nauciti...
najlakse se uci kad odes van i zivis neko vrijeme... kak je tebi kad se sporazumijevas sa partnerima na istoku??? jel moras znat njihove obicaje i slicne gluposti da ih ne uvrijedis, ili kuze oni to???
@vrag, s mojim Kinezima se milina dopisivati, rijetko tko od njih barata s više od 1000-2000 osnovnih engleskih riječi, svi oni koriste software prevoditelje. Problem nastaje kada se krene razgovarati na engleskom jeziku, izgovor je vrlo često nerazumljiv.
Ja nemam nikakvih problema s njima jer u komunikaciji puno koristim standardizirane trgovačke termine a kod enquirija se jako puno služim slikama i prostoručnim crtežima. Sliku svak razumije.
Što se tiče nekih običaja, oni su to ostavili "kod kuće" na poslu se ponašaju kao zapadnjaci, svak od njih ima zapadnjačko ime i kinesko prezime, npr. Patrick Wang, Monica Liu i sl. :)
E to me zanimalo... znaci ne moras im tamo raditi leznjake u stojecem polozaju i slicno... :)
Ne, ako krenes u proučavanje nekakvih njihovih običaja, primjena tih znanja može biti izuzetno plodonosna, vodi računa da je Kina velika kao pola svijeta i da tamo ima toliko naroda i običaja da zaista nema smisla pokušati naučiti neke "kineske" običaje.
= Citat =:
Poslao: " Player 4 ever "
engleski bosanski, hrvatski, srpski, nesto malo slovenskog.... Uglavnom 5 glavnih svjetski jezika :D
Vidis ja govorim: maternji srpski, jopet nekako maternji hrvatski, pa jopet nekako jezik koji i nije jezik vec nekakva gramaticki neispravna tvorevina, mislim na bosnjacki, pa govorim makedonski, malo slovenskog, engleski i njemacki tecno te pomalo latinskog i italijasnkog....sve u svemu pravi svjetski covjek :rolleyes:
Ko sto bi rekao nas narod, pricaj srpski-hrvatski da te cijeli svijet razumje :D
Danke for streplenje :)
engleski...
:) engleski ,ali kužim slovence,španjolce(sapunice)ali neznam pričat! :retard:
engleski citam i pisem, njemacki i talijanski sam ucio u skoli al sam zaboravio...al ponesto znam naravno. govorim jos i slovenski, ako se to moze svrstat pod strani jezik
ja govorim engleski i francuski, njemacki pasivno a talijanski malo bolje od njemackog