Učim engleski i znam njemački(ne baš savršeno).
Francuski
Engleski
Njemački
Španjolski
ostali
Dakle saznali smo ko koliko ima godina i koju je školu završio/završava, ostaje da vidimo kojimn se stranim jezicima služimo. Pišite.
Učim engleski i znam njemački(ne baš savršeno).
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
engleski znam, njemacki slabije... latinski, grcki... zbog latinskog malo i talijanskog...![]()
engleski znam, njemacki ucim i malo ga znam
engleski ucim 8 god, njem 3 god
engleski bosanski, hrvatski, srpski, nesto malo slovenskog.... Uglavnom 5 glavnih svjetski jezika![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice
P4E pravi si poliglota![]()
Engleski, učio francuski, njemački, (ali znam samo za sporazumjet se...) sad ću na tečaj španjolskog, a iz klasične (osnovne i gimnazije) ostao je korijen svega: 8 godina latinskog i 6 grčkog![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
engleski,ali bih zbog Rammsteina volio znat njemacki da makar malo razumijem njihove pjesme
Ako si gladan pojedi nesto
Aktivno govorim engleski, a pasivno njemački i španjolski.
Engleski i njemački iako njemački koristim jedino u krajnjoj nuždi. Bolje ga slušamnego govorim.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ma njemački sucks. ja ga učim 3 god, a kad vidim na tv da ljudi pricaju njem nemogu razumijet ni rijec. jezik je fakat težak.
hehe isti je slucaj samnom
ja isto nisam u srednjoj volio njemacki, naime, prezirao sam taj jezik doslovno... no sada polako vidim da cu ga morati puno bolje nauciti, a ponajvise zbog posla... i mogu vam reci da mi vise ne pada mrak na oci, jer mi je jezik postao bas simpa...![]()
Engleski mi je skoro kao materinji,skroz mi je prirodno sluziti se njime,ucila sam i njemacki i latinski,ali to vise onako sepa,a razumijem dosta spanjolski i talijanski.
Šta se tiče posla, svugdje u svijetu gdje sam do sada bio, engleski je bio skroz dovoljan. Mora biti da se ja bavim jednostavnim poslom.Poslao: vrag
ja isto nisam u srednjoj volio njemacki, naime, prezirao sam taj jezik doslovno... no sada polako vidim da cu ga morati puno bolje nauciti, a ponajvise zbog posla... i mogu vam reci da mi vise ne pada mrak na oci, jer mi je jezik postao bas simpa...![]()
Njemački i ruski bih volio naučiti ali ne iz knjige nego živeći tamo gdje se to spika.
@ misko... imas pravo, ali meni je dosta strucnih knijga na njemackom... a jedan od glavnih problema i nedostataka na nasem faksu jest literatura... jos ako mi s ostvari san pa do svicarske skoknut... tada mi niti talijanski nece biti na odmet... ali treba to sve nauciti...
najlakse se uci kad odes van i zivis neko vrijeme... kak je tebi kad se sporazumijevas sa partnerima na istoku??? jel moras znat njihove obicaje i slicne gluposti da ih ne uvrijedis, ili kuze oni to???
@vrag, s mojim Kinezima se milina dopisivati, rijetko tko od njih barata s više od 1000-2000 osnovnih engleskih riječi, svi oni koriste software prevoditelje. Problem nastaje kada se krene razgovarati na engleskom jeziku, izgovor je vrlo često nerazumljiv.
Ja nemam nikakvih problema s njima jer u komunikaciji puno koristim standardizirane trgovačke termine a kod enquirija se jako puno služim slikama i prostoručnim crtežima. Sliku svak razumije.
Što se tiče nekih običaja, oni su to ostavili "kod kuće" na poslu se ponašaju kao zapadnjaci, svak od njih ima zapadnjačko ime i kinesko prezime, npr. Patrick Wang, Monica Liu i sl.![]()
E to me zanimalo... znaci ne moras im tamo raditi leznjake u stojecem polozaju i slicno...![]()
Ne, ako krenes u proučavanje nekakvih njihovih običaja, primjena tih znanja može biti izuzetno plodonosna, vodi računa da je Kina velika kao pola svijeta i da tamo ima toliko naroda i običaja da zaista nema smisla pokušati naučiti neke "kineske" običaje.
Poslao: " Player 4 ever "
engleski bosanski, hrvatski, srpski, nesto malo slovenskog.... Uglavnom 5 glavnih svjetski jezika![]()
Vidis ja govorim: maternji srpski, jopet nekako maternji hrvatski, pa jopet nekako jezik koji i nije jezik vec nekakva gramaticki neispravna tvorevina, mislim na bosnjacki, pa govorim makedonski, malo slovenskog, engleski i njemacki tecno te pomalo latinskog i italijasnkog....sve u svemu pravi svjetski covjek![]()
Ko sto bi rekao nas narod, pricaj srpski-hrvatski da te cijeli svijet razumje![]()
Danke for streplenje![]()
engleski...
engleski ,ali kužim slovence,španjolce(sapunice)ali neznam pričat!
![]()
engleski citam i pisem, njemacki i talijanski sam ucio u skoli al sam zaboravio...al ponesto znam naravno. govorim jos i slovenski, ako se to moze svrstat pod strani jezik
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja govorim engleski i francuski, njemacki pasivno a talijanski malo bolje od njemackog
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Bookmarks