Kao prvo neznam dali o tome smijem ovdje pisati. Oprostite mi ljudi. Cuo sam da postoji neki virus "ACE" koji ti sjebe mob. Dali netko zna vise o tome osim da se dobiva pozivom kojeg se naravno treba odbiti.
Printable View
Kao prvo neznam dali o tome smijem ovdje pisati. Oprostite mi ljudi. Cuo sam da postoji neki virus "ACE" koji ti sjebe mob. Dali netko zna vise o tome osim da se dobiva pozivom kojeg se naravno treba odbiti.
čuo sam da je to lažnjak....
neznam al znam da ima virusa za symbian telefon. besplatni su ;)
Ma mislim da se netko prosrao. Kako može običan telefonski poziv sjebat cijeli mobitel i sim karticu? Mislim ono WTF???
= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
SMS pouzdano može, a opet zašto ne bi mogao i poziv. i to su određeni podaci. recimo, svojevremeno si mogao, na starim centralama dignut slušalicu, maznut jedan zvuk određene frekv. i razgovor bi bio džabe. iako ni meni osobno nije jasno koji bi to bio virus preko čistog poziva, no mnoge stvari su donedavno bile nemoguće.
Ma dobro to mi je kolko tolko jasno. Ali nikako mi ne ide u glavu da jedan poziv može uništiti mobitel= Citat =:
Izvorno postao Inovator
= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
ne znam konkretno kako novi mobiteli barataju samim pozivom, možda ga tretiraju čisto kao data, u tom slučaju bi se dalo upakiran štošta...
brijem da je to glupost koja je namjenjena širenju SMS porukama (kao hoax SMS) da bi ljudi spiskali lovu...
I ja se držim tog mišljenja dok ne provjerim okolo "šta govore?!".= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Ma daj... Tko je povjerovao u to nek baci mob u zid i kupi goluba pismonosu
====
Another version of the hoax from February 2002
VERY IMPORTANT.....????
If you received a phone call and your mobile phone
displays ACE-? on the screen(for most of digital
mobile phones with a function to display in-coming
call telephone number).
DON'T ANSWER THE CALL - END THE CALL IMMEDIATELY. IF
YOU ANSWER THE CALL,YOUR PHONE WILL BE INFECTED BY
THIS VIRUS.This virus will erase all IMIE and IMSI
information from both your phone and your SIM card,
which will make your phone unable to connect with the
telephone network. You will have to buy a new phone.
This information has been confirmed by both Motorola
and Nokia.
There are over 3 million mobile phones being infected
by this virus in USA now.
You can also check this news in the CNN web site.
Please forward this piece of information to all your
friends who have digital mobile phones.
There's no virus capable of infecting cell phones and erasing SIM cards. Please ignore this warning and don't pass it on.
F-Secure
====
sad je na rtl-u o tome
A meni uopće nije jasno kak su svi poludili za tim. Pa logično je da poziv ne može rasturit mobitel= Citat =:
Izvorno postao zeus
A šta je onda ono da su provalili tako Paris Hillton i objavili poruke na netu
Nije istina. Glupača je posijala mobitel. Nije joj nitko provalio u mobitel= Citat =:
Izvorno postao zeus
koko sam ja čuo moš preko bluetootha dobit virus isto al to je još sve daloeko od nas!šta se brinete!
da,taj ACE postoji,dobila sam mejom to,nemoj se javljat kad ti na mobu pise ACE jer sad se ne sjecam sta ce biti,al uglavnom samo ignoriraj poziv. vec je tri milijuna ljudi time ''zarazeno''
Je. I mene su izabrali za predsjednika :D= Citat =:
Izvorno postao mala
Ne brini nije ništa. Neki kreten provalio i svi popušili foru
Jel vi vidite sto neinformirani mediji rade neinformiranim/naivnim ljudima...
Virus preko bluetootha mogu dobiti samo Symbian telefoni i to ga moraju instalirat. Znaci nista od toga.
ACE je samo jedan od hoaxova
Paris Hilton nisu provalili u mobitel, kako je glupaca rekla, nego su joj provalili u mail. I to nije bio napad na nju nego na T-Mobile, pa su pokupili brojeve/podatke i od drugih "zvijezda"
Glupaca je imala security question "What's your pet's name?". Bilo koji script kiddie joj je mogao upast
Nemojte biti kao i 98% nase glupe nacije, i popusiti svako sranje oko cega se dize buka.
Sta je iduce? Da se mozes zaraziti HIV-om preko MMS!?
Amen......= Citat =:
Izvorno postao Cykke
Ma kakav virus. Citao sam na netu da se virus na mob moze prebaciti samo tako ako ti to potvrdis i instaliras a nekakvim pozivom.
kak god vi kazete...:)
Pa o tome ja i govorim... Ali to je samo za Symbian SP-e= Citat =:
Izvorno postao DeMar
ma taj ACE je dobra fora samo.
da evo ja sam se javio i telefon već dva dana kašlje i šmrca izgleda da je popušio virus :)
ŠTO JE HOAX?
Hoax je poruka elektroničke pošte koja je neistinitog sadržaja, poslana s ciljem zastrašivanja ili dezinformiranja primatelja. Želja osobe koja je poslala hoax je da se on pošalje na što veći broj adresa, a primatelji ih prosljeđuju dalje Internetom jer su uvjereni da time pomažu drugima.
Koji su najčešći sadržaji hoaxa?
Hoaxi obično sadrže lažna upozorenja na nove, jako opasne viruse i crve, trojanske konje ili druge oblike zlonamjernog koda. Hoaxi mogu biti i lanci sreće u kojima se, nakon što se hoax pošalje na određen broj adresa, obećavaju novac, besplatni mobiteli, putnički aranžmani i drugi pokloni. Lanci sreće mogu imati i prijeteći karakter jer se navodi da, u slučaju da se hoax ne proslijedi dalje, primaoca može zadesiti nesretan i neugodan događaj. Treću vrstu hoaxa čine poruke kojima se izaziva suosjećanje prema bolesnim, obično djeci i poziva se na pomoć slanjem hoaxa dalje.
Kako prepoznati hoax?
Jedan od pokazatelja je rečenica: "Pošaljite ovu poruku na što veći broj adresa!" Tvorci hoaxa služe se stručnom terminologijom, a kredibilitet postižu pozivanjem na poznate tvrtke.
Motivi za pokretanje hoaxa:
1) pošiljatelji žele vidjeti kako daleko poruka može stići i koliko dugo može egzistirati 2) zavaravanje korisnika 3) uništavanje ugleda neke organizacije, tvrtke ili osobe
Koja je opasnost od širenja hoaxa?
Velika se šteta ne može izazvati širenjem hoaxa. Ipak, hoaxi bespotrebno opterećuju mrežu, povećavaju troškove korištenja Interneta, te zatrpavaju Inbox osoba kojima poruke šaljete. Što učiniti ako sumnjate da ste primili hoax? Kako biste sa sigurnošću utvrdili je li poruka koju ste primili hoax, proslijedite je na adresu CERT-a. U kratkom ćete roku primiti odgovor s informacijom radi li se o hoaxu ili ne.
koja je adresa tog CERT-a?
ma joj svi ti virusi...
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
adresa certa
;D
Sjedi, 5. Dapače, 5-plus.
e da,danas sam zvala frenda s mora i pitala ga dal je cuo za taj ACE virus i reko je da jeja pitala od kuda on mi reko da mu frendica ima u mobu taj virus i da mob moze bacit sad,dakle nije laz i ima toga kod nas,sad je pitanje jel on mene zezao il nije..al mislim da nije ;)
mala, sad men nije jeasno jel' ti to zezaš ili ozbiljno misliš? Al nadam se, najtoplije se nadam, da se zezaš.
Gle, nema šanse da se to desi. Nema. Primjerice, svi znaju da ima tonetina softa za Motorole okolo, da se sve s tim (jadnim) Motorolama da radit. Ali jedan jedini piece softvera može IMEI mijenjat, i to (tvrdi) je tek u testnoj fazi, ne radi najbolje i na vlastitu odgovornost. A sad da to netko radi preko poziva? I don't think so.
'bate, za Nokije postoje FBUS i MBUS kabeli, i s njima je teško nešto sj*bat. A običan poziv, makar bio i data-call, da ti uništi nešto? Da ti sj*be SIM karticu? Ma nema teorije.
VIP i CRONET nakon uznemirujućih poruka:
Nije bilo napada ACE virusa na mobitele
ZAGREB - Upozorenje koje putem SMS poruke i e-maila posljednjih dana primaju korisnici mobilnih usluga Hrvatskoj da se širi virus koji briše kompletnu memoriju i uništava SIM kartice i mobitele najvjerojatnije je lažno.
U hrvatskim mobilnim operaterima VIP-u i CRONET-u, ipak upozoravaju da treba biti oprezan s obzirom na to da je prošlog ljeta otkriven prvi virus koji napada mobitele.
Naime,u poruci se upozoravaju korisnici mobitela da se ne javljaju na telefonski poziv ako se na zaslonu pojavi da je pozivatelj "ACE", vec da poziv treba odbaciti.
Koliko nam je poznato, za sada se nitko od korisnika naših usluga nije javio da ima problem s virusima.Pratimo o čemu je riječ, ali moguće je da je riječ o lažnjaku - rekla je Sanja Rosi iz T-Mobilea.Slično su komentirali i u VIPnetu, gdje su također upoznati s navodnim postojanjem ACE virusa.
Prema informacijama koji ma raspolažemo, nije zabilježen ni jedan slučaj koji bi potvrdio postojanje virusa, a isto potvrđuju i naši dobavljači mobilnih telefona. Riječ je, očito, o lažnoj uzbuni o postojanju virusa koji napada mobilne telefone - rekli su u VIP-ovu Odjelu za komunikacije.Postojanje prvog virusa za mobitele potvrđeno je prošlog ljeta, a on se manifestirao u SMS porukama kojima se tražilo uvođenje smrtne kazne u Mađarskoj. Međutim, iako tada nije bilo veće "štete”, stručnjaci upozoravaju da bi se virusi mogao početi širiti zbog sve češćeg skidanja mobilnih melodija i igrica za mobitele s Interneta.
...izvor - Večernji List...
neznam blue... on je meni rekao da frendica ima u mobu taj virus i da mob moze bacit.... sad kolko on govori istinu..al bio je ozbiljan... ;) nije da te plasim,ne bih nikada ;) ,ali ssamo sam rekla sta je on meni rekao
Ma daj molim te...
Maloj je pao mob u vodu, i sada izmislja gluposti...
ja mislim da je to nemoguce.
neznam.. :D ne zelim nista sa stopostotnom sigurnoscu reci jer neznam sigurno...al opet ne hiperbolirajte,vidjet cete kad vama dodje taj virus ;)
mislim nedaj boze,al danasnji svijet je..khm..uglavnom sve je moguce :(
pa ja sam ti napisao da moj telefon već dva-tri dana kiše, šmrca i kašlje. znaći da je to ipak istina jer sam se ja javio na poziv kad mi je pisalo ACE. Ne znam šta ću??
Gotovo je! Apokalipsa! Objesit ću se zajedno s mobom. Kud on - tud i ja!
a nista nered,imas smolu,baci mob korz prozor ;)
Ma da se ljudi tim ne bi zabrinjavali, najbolje da se vrate na 'stare' non-symbian telefone... ;)
nered, a zake si se ti uopće javljal? a ne kužim ko to uopče zove? to neko zove prek kompa ili kaj?
ja mislim da bi bilo to moguće... bum videl, ak bum bum ja dobil taj poziv bum se javil pa da vidim kak to je ;D ;D
Boze nisam bio par dana na forumu i dvije strane teksta o cemu, o gluposti. No dobro nije glupost iskreno kad moja baba, susjeda, tetak, klinjo iz komsiluka cuje onaj glupi prilog u Zovotu uzivo i na rtl pa sta moze drugo pomislit nego da to stvarno postoji i da da ce bas napast onu cigletinu s monohromatskim ekranom ili onaj c55 s namdžarastim ekranom, i sad se ti objasnjavaj s njima kad nisu culi za bt a kamoli za symbian odnosno za nekog X pozivaoca po nickom ACE koji nista drugo neradi neko zove ljude okoli i siri gripu.
Looooool i mean veliki LLLOOOOOOLLLLL na ovo i da komentar na negdje prije napisano SYMBIAN RULES ko nije probo nikad nece znati ;)
Kak i ne bi nasjeli kad u Večernjaku prek cijele naslovnice stoji naslov "Virusi uništavaju mobitele". I oni su, kao, novinari? Pa od kud oni informacije crpe? S ribarnice?
Moraju novine nekak prodat... a takvi senzacionalistički naslovi su idealni. Ili one fore s upitnikom na kraju. Tipa, nemaju kaj napisat, pa stave nasred naslovnice naslov "PENZIONERIMA DVOSTRUKO VEĆE MIROVINE?". Bit je u upitniku, jer odmah znaš da u tekstu piše kako je netko to predložio, ovi odbili, itd. Ali ekipa kupuje novine...
ne vjerujem u to
ne vjerujte pričama, vjerujte instinktu....sprite.... :)
U koje "TO"? U virus ne vjeruješ? Ili da ga nema? Ili novinama?
ne vjerujem u taj virus
dok ga ne dobim
a kad ga dobim
e onda će bit kasno
:)
There is no virus, folks.
ljudi raspravljate o glupostima, nema virusa. previse buke dizete :)
Kako vam može netko s*ebat mob pozivom?
Kako? Evo kako: središ se, okupaš, namirišeš, odrežeš note, ošišaš. Supiš lovu, posudiš auto. Pozoveš malu van ("malu" kao neku zgouokne nužnovu našu Malu s foruma, op. a.). Vodiš je u fini restač, papa se fina meza, pijucka se fino vino. Raspoloženje na nivou. Cruising in town nakon oga, padne pićence u nekom piano baru - čak se suzdržiš pa dotični i ostane piano-bar (a ne postane pijano-bar). Čagica, laganini, ruka oko struka, njena na tvom ramenu. Mrak štimung.
Krenete prema doma, lagano se čaga po hodniku. Pjevušiš joj na uho "Unforgetable" od Nat King Cole-a, dodaš malo Frankieja (Ole' Blue Eyes), i tek naprstak Elvisa (Teddy Bear). Možda gram Plattersa (Only You) ali ne preveč. Prigušena svjetla, lagani Jazz na radiju (Stan Getz, recimo, ili Norah Jones). Cipele negdje ostanu, kao i vesta. Košulja, Majica. Sako. Hlače, haljina. Donji veš se jedva drži. I krevet se odnekud stvorio, sa svilenom posteljinom od 1000+ kn specijalno kupljenom samo za tu priliku - smrdi na novo i ona to osjeti, zna da je novo, samo za nju, i samo ti prisloni na uho jedan hrapavi, topli "mmmmhhhhh", s noktima u tvojim ramenima...
I onda zazvoni mob. Ne zvoni, nego vibrira. Vadiš ga van iz džepa, bacaš ga nehajn na pod, a on se (pri padu) osloni zelenom tipkom na kopču remena, i uključi se. Ne shvativši šta se dešava, spremaš se zavući ono nešto tvoje ogromno i neizmjerno veliko u ono nešto njeno toplo, vlažno i opasno usko, kad iz mobitela začuješ... naravno, svoju curu!
Rez, iduća scena: trčiš gol (s kopljem a vista) po stan, bjesomučno tražeći izlaz, kao lav u kavezu. Dobro, prije kao majmun u kavezu. Blakon, WC, soba...ništa nije sigurno. Među kristalnim pepeljarama, cipelama, kišobranima, tanjurima i vazama, jedna od stvari koja te precizno (ali sigurno i direktno) pogađa u glavu je on - mobitel. I dok psuješ što je tako tvrd i težak, dok ga gledaš kao u usporenom filmu kako (među svim onim zvjezdicama koje vidiš) pada na pod i rasipa se u milijardu komadića, pada ti samo jedna stvar na pamet: "**** me pas, evo poziv mi je ipak sjebo mobitel".
jakoooo dobro.
;D ;D :jump: :thumbup:
strucnim terminima si objasnio nama laicima kako zapravo funkcionira taj virus :thumbup: ,hvala blue!
:klap: :klap: :klap:
blue devil, dali si razmišljao da počneš pisat za ok ili teen.....u rubrici ZAŠTO BAŠ MENI....?
jesi opičen...svaka ti dala.... :)
Hvala, hvala.
Sluga pokorni :kiss:
Ako me primijeti koji urednik navedenih časopisa, nek se javi na PM ;)
Hehe, svaka cast...
Danas sam se jos vise smijao...kod mene u razredu jean frajer cuo za ACE i ja im puko pricu o tome kako virus sj**e telefon...
Uzeo sam mobitel kobejagi da uslikam nes i usput sam u imeniku zamjenio moje ime u ACE...
Aaaa kakva je panika nastala kad sam nazvao lika....ACE, ACE zove me ACE!:D
Nemoguce je da na telefonu bude ispisano ACE ako nije snimljen u imeniku, pisao bi samo broj...tako da ACE definitivno ne postoji i kod izuzetaka ;)
joooj,blue koji scenarij,svaka cast...mogli bi filmic o tome napravit ;)