samo države ex-yu.....
http://www19.zippyshare.com/v/uiRXaBpO/file.html
Printable View
samo države ex-yu.....
http://www19.zippyshare.com/v/uiRXaBpO/file.html
To su mape NTU a ne NT što meni nije ni bitno jer moj uređaj to vidi i čita ali stariji uređaji Nuviji ne rade dobro sa mapama NTU.
.
.
Ovdje je opis kamo što staviti :
Links:
City Navigator Europe (Unicode) NT 2018.20.part1.rar
City Navigator Europe (Unicode) NT 2018.20.part2.rar
City Navigator Europe (Unicode) NT 2018.20.part3.rar
City Navigator Europe (Unicode) NT 2018.20.part4.rar
City Navigator Europe (Unicode) NT 2018.20.part5.rar
ako moze neko torent postaviti,ovo ne mogu nista da skinem jbg. hvalaa
Hvalaa puno.
Bez ljutnje,ali ja samo znam naci virus i nista dugo a i sam se sebi divim da se uopste snadjem sa bilo cime ovdje i sa nazivima i pojmovima koje koristite. U mom se selu kaze da se star konj be uci,znaci ja sa svojih 45 nepunih imam samo volju a ne znabje. A kod svojih kolega taxista slovim za vrsnog poznavaoca navigacija i svi se meni obracaju i na mene se oslonjaju.
I nije mi prvi put da me opominje neko ovdje i da nema razumjevanja za amatere teskee kao mene hahha ali kad budem strpljiv i cekam,promakne mi i posle ne budu vazeci linkovi itd.
Obecavaam da cu biti strpljiv. Hvalaa pozdrav svima!
@micija
Ti sa svojih nepunih 45 godina misliš da si star i da nije to za tebe , a ja imam nekoliko godina više od 60 i u mirovini sam , što bi po domaće rekli "penzić" i ja još uvijek učim i snalazim se . Navigacijama sam se počeo bavit 2008 i po Forumima sam dosta naučio . Treba biti snalažljiv i na računalu , pa osim "virusa" pronaći potrebite linkove ili Torrente sa navigacijama , bez rizika i "lijepljenja" virusa . Naravno treba imati i neko minimalno znanje . Ja osobno sam to naučio sam i na računalu sam već gotovo 35 do 40 godina , od samog početka ZX Spectrum , Comodore 64 , XT PC , PC 286 ... pa do sadašnjih "strojeva" desktop računala laptopa pa i današnjih telefona koji od svega što mogu , najmanje koriste telefoniranje , a preuzeli su i klasične navigacije .
.
.
.
https://i.imgur.com/WTvszTd.jpg - https://i.imgur.com/vJHMn4B.jpg
Torrent
https://i.imgur.com/GyJZ78H.png
Link:
CNE_NTU_2018.20_Torrent.rar
Mirror Link:
1_CNE_NTU_2018.20_Torrent.rar
imam problem sa nuvi50 kada stavim mape na sd kartici dolazi mi obavestenje da su mape zakljucane, a kada uradim proveru sa "Protected Garmin file toolkit_2254_x64" dobijem obavestenje da img file nije zakljucan
hvala na pomoc
TORRENT
Garmin City Navigator Europe NTU 2018.20
(Size: 13.3 GB)
http://shrani.si/f/L/Rn/LNvZOuw/2illmxy.png
Navigate the streets of Europe with confidence. This product provides detailed road maps and points of interest for your compatible device, so you can navigate with exact, turn-by-turn directions to any address or intersection. Route to restaurants, gas stations, lodging, attractions and more.
Includes more than 10.8 million km (6.7 million mi) of roads, including motorways, national and regional thoroughfares and local roads, in Europe.
Displays more than 6.7 million points of interest throughout the country, including restaurants, lodging, border crossings, attractions, petrol stations, campsites, shopping and more.
Gives turn-by-turn directions on your compatible device.
Speaks street names (example: "Turn right on Main Street")
Includes navigational features, such as turn restrictions, roundabout guidance, speed categories and more.
Contains traffic data for compatible devices that use traffic receivers.
File cointains:
* InstallPC
http://shrani.si/f/V/1H/4XHcwxka/slika-3.jpg
* Garmin City Navigator NTU FULL 2018.20 IMG Unlocked
http://shrani.si/f/2e/MS/2i1Laojv/slika-4.jpg
*Adddition files
http://shrani.si/f/1w/Cs/3Rwqyfg3/slika-2.jpg
* Guide to unlock maps
TORRENT
Code:https://www.anonfiles.cc/file/30e64d18347969649fcce3efe6ca4d7f
Nece da mi otvori ni jedan zip,kaze doslo je do greske ili se fajlovi ne nalaze tu,tako nekako pise.
.
.
https://i.imgur.com/32hyvim.png
Link za Torrent (rar) :
>>> Direktan Link za Torrent :
https://i.imgur.com/YAldyFp.png
*** Torrent je istog sadržaja , kao i na postu #17
*** Nemojte raspakiravati zip (rar) datoteke , ako je Torrent aktivan , izbrisati onaj Torrent koji se već skinuo sa liste .
Računalo i dalje šalje (dijeli fajlove) ostalim korisnicima koji još nisu skinuli , i ne dozvoljava raspakiravanje .
Ovo mi izbacuje kad hocu zip da otvorim a trent sam obrisao.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...df1d540895.jpg
Karte iz posta #14 su jos najbolje!!!!Jos jedanput puno hvala walter66!!!Pozdrav svima!!!!!!!
Skinuo sam torent iz posta 20 , pre toga imam instaliran mapsource, pa sam raspakovao foldere u C,program data,garmin, maps,. Pa sam pokrenuo i instalirao u C ,,CityNavigatorEuropeNTU2018.20Update,, . I kada pokrenem mapsource prikaže mi da je zaključana CityNavigatorEuropeNTU2018.2 . Isprobao sam sve karte iz foldera Mappe Unlocked sa programom ,,Protected Garmin file toolkit_2254_x86.. i on mi pokazuje da su karte otključane. Može li mi neko savetom pomoći gde grešim, jer hoću iskrojiti mape za svojr potrebe ?
Obriši to što si iskopirao ocigledno nisi odradi kako treba.pokreni instalaciju za pc iz torenta bez kopiranja.kada se zavrsi otkljucaj kartu u mapsource i neces imati nikakvih problema.ako zapne nesto tu sam da pomognem
Deinstalirao , obrisao,pošto mi je sa torenta na particiji,,E.. tu sam odrarovao foldere kao što ima slika na postu 20 .I Pa sam pokrenuo i instalirao u C ,,CityNavigatorEuropeNTU2018.20Update,, . I kada pokrenem mapsource prikaže mi da je zaključana CityNavigatorEuropeNTU2018.2 .U C,program data,garmin, maps,City Navigator Europe NTU 2018.20.gmap nemam ni jednu mapu. Da li treba da iskopiram ove mape iz torenta ,,Mappe Unlocked ,,mada su one otključane ? Može li pomoć
Treba da ih otkljucas pa tek onda provlacis kroz mapsource,a otkljucavanje ide ne znam na pamet a nisam sad u mogucnosti da nadjem zabiljesku,valda ce ti se neko javiti i objasniti.
Moras u u skrivenim mapama u nekoj naci garmin pa tu mapu pa pokrenuti otkljucavanje klikom na taj unloker,tako nekako ide,koliko me sluzi pamcenje.
Tu i jeste problem , jer neznam gde je
e u tom grmu lezi zec !!
naime treba samo citati i razumjeiti sve je to vec opisano tu na forumu a i ovdije ;
= Citat =:
Ljudi nista lakse od instalacije u mapsorce veceras sam kuci mogu ti namestiti da vidis kako to se radi.ako ti treba pomoc javise i napravicu ti
Ne treba nista da kopiras samo otkljucaj mapu sa tolkitom i stvar resena.za minut cu ti resiti sve
C,program data,garmin, maps, ,,City Navigator Europe NTU 2018.20.gmap,, .U taj folder kopirati odrarovan UnLockMapSource_v5.2.r tj UnLock MapSource.exe. pokrenuti ga i sačekati da sve završi i kada se pojavi u prozoru contune udariti enter i to je to.
Hvala svima na odgovorima
Kad pogledam pitanje koje si napisao izgubim volju za odgovorom , treba mi neko vrijeme da dešifriram tekst ,
mislim da bi trebalo poraditi malo na pismenosti . Jasno mi je da netko ne koristi "naša slova" možda ih nema
na tipkovnici , ali ovo pisanje izgleda očajno . Višak zareza , točki , povezane riječi , mala slova gdje bi trebala
biti velika . Uglavnom užas od pisanja , katastrofa .
Pozdrav svima,
ima li neko fotografiju sa mapom istocne i zapadne Evropa sa ovog torrenta iz posta 17 ili 20?
Skinuo sam sliku uz torrent ali ne prikazuje nista kad otvorim. Za sever i jug prikazuje normalno.
Hvala.
Ne razumem kakvu fotografiju? Da li si mislio na img file? Mapa ti ne radi kada ubacis u uredjaj ili je nesto drugo problem.da li je unlocked img ili si pravio sam.napisi detaljno da ti mozemo pomoci
Ovo je katastrofa sto se tice ubacivanja mape u Garmin Drive 40. Kolega mi je napravio patch za nju i sad trebam stavit karte, konkretno kompletnu detaljnu Europu jer sam imao samo istocnu. Skinuo sam torrent iz posta 20. I tamo milijun fajlova. Pojma nemam kako to ubacit u navigaciju, sto instalirat, sto krekirat. Kad vidim kako neki nepregledno pisu izgubim volju za svim i sad mi je zao sto nisam uzeo neku navigaciju s detaljnom europom. Na starom nuvi 2495 samo sam jedan fajl zamjenio kad je izasla nova karta, a ovo je iskreno ubi boze. Molim za pomoć.
Zrmi@
to sto si kupio uredjaj pa onda po onima koji pisu nepregledno bacas drvlje nije bas shodno , a i sam kazes onda si trebao kupiti neki win ce sa njima je lakse
ali imao si vec garmine pa bi trebao imati nekog pojma u vezi ti novih garmina , normalno imas dozivotno update na tim uredjajima , e sad to sto bi ti htijeo jos druge mape i ostalo
poslije patch-a i to je ok , imas na forumu kolega walter66 i ostali su dosta o tom pisali samo treba pazljivo citati i po uputama raditi !!
ako i neuspijes mozda navratis u Retfalu pa cemo srediti !!
Tu navigaciju je trebalo patchirati i sad to imam i sve super. Obavio sam to bez problema. Staviti karte sada u nju na nacin koji sam prije radio je ocito nemoguce jel ne nalazim takav fajl vise. Ocito treba nesto preko tog mapsourca napravit, a ja to ne znam. Uputa bas za to nema. Treba se i karta otkljucat pa instalirat nesto i nije jednostavno. Ljut sam sam na sebe jer mi navigacija treba a nemam kako to instalirat. Sve je skinuto na pc, sve programe imam i sad samo treba to nekako otkljucati, instalirati i ubaciti u Garmin Drive 40. Kako neznam, ali tkoje voljan pomoci preko team viewera neka se javi. Hvala.
Racunaj zavrseno.opet navece kad budes kuci da to zajedno namestimo sve.u stvari kada ustanes javise na skype da vidimo sto ne slusa taj drive.posto smo patch spremili i mora da radi
Koju god kartu skinuo imam problem. Uredjaj je patchiran i vidi karte. Prvo mi nije jasno zasto preko mapsourca nemogu prebacit kartu cijelu u jednom komadu jer kaze da je fajl veci od 4GB. Ja imam karticu od 16GB. Nadalje ako ju i smanjim to 4GB te uspjesno otkljucam i uredjaj je vidi, kad odem na opciju kamo u navigaciji dobijem poruku: "kartografski podaci nisu dostupni". To mi se desava i kad stavljam preko mapsourca kartu i ako stavim otkljucani north i south gmapsupp.img na karticu. Uredjaj vidi kartu i nije zakljucana jer sam je otkljucao ali dobijem uvjek tu poruku kad odem na kamo. Naravno otkvacim kvacicu sa svoje karte u navigaciji. Jedino što mi radi je, ako preko mapsourca stavim manju kartu, kao sto sam probao tipa HR, SL, SR i BiH ( cca 350MB), onda uredjaj radi i kad odem na kamo. Sad dali je problem u nekim drzavam koje oznacim tj. da karta ne valja iskreno neznam. Moze pomoc?
Zrmi@
ako procitas post #40 , trebao bi uciniti kako pise u tom postu !?
Karta je neispravna. Sve preko 300MB ne radi.
ntu 2018.20 je. Neznam sto radim krivo ali sve je otkljucano. Vladan kaze da je ocito neispravna karta i da probam nt mape. Konkretno 2018.10. NIsam uspio skinuti one tvoje foldere tj kartu jer to je sporo ajme. Znaci moj uredjaj nuvi drive 40 je patchan i to je sve ok. Karta City navigator Europe ntu 2018.20 je otkljucana. Probao sam i s mapsourcom oznacavati karte i slati na sd te direktno staviti na sd u folder Garmin. Bez uspjeha. Kazem, uredjaj registrira kad nije otkljucana i ja nju otkljucam, ali kad odem na kamo pise mi poruka koju sam u postu iznad napisao.
pogledaj tu mozda pomogne !?
Napravi kartu u MS ili kopiraj NT 2018.10 , ako je "patchiran" mora radit , možda neće prihvatiti ove NTU 2018.20 , ne
znači ništa imaš NT ili NTU . Karte su identične samo što u NTU ima nekih dodataka više koji nisu bitni . To što je ova kao
novija pa se svi odmah "zalijepe" za nju i stavljaju na uređaje i one stare koji tu kartu ne podržavaju , u Tvom slučaju
odgovara , ali nešto ne štima ili sa "Patchom" ili kartom .
Skidam sad kartu koju mi je zuzo poslao u inbox.City Navigator Europe [Unicode] NT 2018.20 ali je podijeljeno u 6 dijelova i to ce bome potrajat jer je skidanje sporo. Ako ni s njom ne radi onda cu isprobat tu 2018.10. Nije da se zaljepim, ali opet ako ima najnovija htio bih nju, i naravno sa svim dodacima, ako mi vec to uredjaj podrzava. Sumnjam da nestima patch jer onda ne bih mogao staviti nista a da cita. Ali i to je moguce. Jer do 300MB veličine karti prenesene preko mapsourca sve radi ok. Preko toga ne. Nista kad skinem ovih 6 fajlova probat cu s njima pa javim.
@Zrmi
Problem je u "Patchu" , koliko znam Vladan stavlja samo NT karte , a negdje (GPS Power Forum) sam pročitao da univerzalni patch radi , ali samo na NT Maps .
Sumnjam da će radit Unicode ili NTU , tako da je šteta muke , ali ako uspiješ svaka čast "majstore" .
Ovdje imaš kamo što i zašto baš tu :
Garmin instrauctions.rar
Link: http://www78.zippyshare.com/v/V9yfYp7X/file.html
Probaj stavit Full EU 2018.10 na SD otključanu , samo Copy&Paste , bez onog MapInstall i slični dodatnih sranj... (shit) , preko čitača kartica , sam Garmin je spor i prijenos podataka dugo traje .
Na poslu sam i tu nemogu klasicno skidati preko torrenta. Jel imas mozda link neki da je s oblaka skinem ili slicno? Sad skidam jedan dio koji mi je Vladan poslao na oblak ali je nekih 1,2GB. Navodno je NT karta pa cu vidjeti jel to radi. MOram isprobavat sta cu sad.
Pogledaj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/threads/81670-G...ope-NT-2018.10
Konačno. Skinuo sam ona 4 rar fajla iz tvog prvog posta, raspakirao i prebacio na sd u folder Garmin. I nes vjerovat radi. Ocito su problem NTU karte kad je uredjaj patchiran.
Vidim da nema gmap 3d u toj karti, jer mi uopce treba to i gdje ide? Skidam i onu kartu pod postom 15 za mapsource iako mi to sad ni ne treba. Takodjer ne znam jel ce se klati oni ASR, JCV i ostali folderi s ovom kartom jer je ipak mal starija?
ASR mislim da ne treba , JCV stavi od 2018.10 . Tu MS kartu skini , pa možeš napraviti što hoćeš !
Ja sam sebi na stari nuvi 660FM složio dvije karte , iskreno rečeno nisam to nikad radio , ali mi je pokazao VLADAN kako to funkcionira .
Napravio sam karte tako da nešto ima na Internoj memoriji , a drugi dio na SD . Uređaj je star , prima karticu i od 8GB , ali ne veću
datoteku (fajl) od 2GB MapSource je pregledniji nego MapInstall .
U prilogu je slika mog prvog uradak na MS . Napravio sam tako da se karte ne preklapaju .
https://i.imgur.com/KnfhBj0.jpg
https://i.imgur.com/QSLjXDz.jpg
Skinio sam mapsource kartu ali tu nemam instalacije karte sam neke foldere. Nije da mi to sad uopce treba kad je ovo prebacivanje i preimenovanje xx puta jednostavnije. Necu ni taj JCV mjenjat jer imam sad i onu svoju kartu original i tu kompletnu nt kartu s 3d-om. Ta mi je na kartici u folderu Garmin a tamo sam stavio i taj 3d. Sad jos samo da skuzim jel se patch moze odradit na ntu kartu da i to radi.
Mislim da taj Patch koji imaš napravljen na uređaju ne prepoznaje NTU karte , to smo već zaključili , odnosno nebih ja o tome jer s tim nemam iskustva . Za stare uređaj stavljam NT karte , a za novije idu i NT i NTU .
Kod kupovine uređaja treba pripaziti koji uređaj ima oznaku - primjer: Garmin nuvi 50 ili Garmin drive 52 LM ili LMT . ProGuglaj malo ili pročitaj na Forumu o tome smo već pisalo LM nije kompletna karta nego se dobije Regiju ili dio EU od tamo gdje je uređaj kupljen , LMT bi trebao imati cijelu EU , što baš nije uvijek tako . Obično se uz uređaj dobije i spisak odnosno sliku što koji Garmin ima na sebi instalirano , ta slika je već poznata , a izgleda kao ova dolje ili ona na postu #4 ove Teme .
https://i.imgur.com/paQBx3o.png
Da li ti ntu kartu cita uredjaj posle patch.Imas ntu u uredjaj da li ona radi da li na njoj mozez zadati adresu.cim mi bude drive u rukama probacu Licno sve.
Ako me pitas jel uredja vidi mapu u my maps on vidi i ja imam onu kvacicu ukljucenu. Znaci i javi mi da imam instalirano na pocetku novu kartu, dakle sve ok dok ne dodjem na kamo. Tada je njesra. Ona moja centralna europa na uredjaju normalno radi nakon patcha. Trebam skinuti ntu 2018.10 pa probati s njom. Mozda ove .20 vise nevaljaju.
Kako mi karta NTU 2018.10 koju je walter66 prikacio u temu ipak radi, skuzio sam da onda uredjaj s mojim patchom ipak prepoznaje NTU karte. To dovodi do zakljucka da su dvije karte NTU 2018.20 iz postova 17 i 20 iz nekog razloga ili neispravne ili je nesto drugo. No sad skidam kartu iz posta 14. Mislim da bi ta trebala biti ispravna i ako mi ona radi saga je zavrsena i znamo zasto sam se toliko mucio bezveze!
edit: Skinuo sam i kartu iz posta 14. To je valjda cetvrta 2018.20 koju sam probao. I ne radi ni ta. Opet kartografski podaci nisu dostupni. Zakljucili smo i Vladan i ja da je ova 2018.20 neispravna karta jer mi uredno radi sa NTU i NT 2018.10 sve!
@Zrmi
Karte NTU rade kod mene sve te za koje kažeš da ne rade , imam Garmin nuvi 3710 .
Slika je od karte NTU 2018.20
https://i.imgur.com/geTIlaj.png
Tvrdim da su karte ispravne , "Patch" nije dobar i radi samo na NT karte , bez obzira što ste zaključili Ti i VLADAN niste u pravu !
Ne mogu tvrditi jer nemam taj uredjaj pitao sam par ljudi kojima sam radio Patch kazu da im radi i ntu i nt mapa.sad sacekamo sledeću mapu da vidimo sta ce biti.
Kako onda radi NTU 2018.10? Samo mi to objasni. MOzda iz nekog razloga jer je moj uredjaj nov ne rade karte. Jer sam cak i one garmin cyylops stavio na sd sa tom novom 2018.20 i uredjaj mi se ugasi nakon paljenja. sad kad sam stavio 2018.10 odmah me pitao za instalaciju kamera.
Točno !
Nemaš taj uređaj i ne znaš što on radi i kako , možda je problem i u vlasniku odnosno onome ko' "drnda" po uređaju ...
Neću se više uključivati u ove komentare , odustajem jer mislim da sam već sve rekao !
http://i.imgur.com/C9M7P8K.png
Molim te da vec ako netko tebe postuje da isto postujes i ti njega. Ja sam zatrazio pomoc Vladana iz razloga da mogu imati karte detaljne Europe. Vladan je odradio patch i on tvrdi da isti radi i sa NT i sa NTU kartama. Nisam trazio servirano na pladnju nego sam se sam potrudio. Skinuo sam sve karte NTU 2018.20 koje su postane u toj temi. Ni jedna karta mi ne radi. Tj. ja ju vidim pod my maps i oznacena je kvacicom ( da je karta zakljucana odmah bi dobio poruku pri paljenju uredjaja), ali kad odem na KAMO imam problem. Kad si mi rekao da patch ne cita NTU kartu nego samo NT isao sam i skinuo 2018.10 NT kartu. I s njom radi. Misleci da mozda nesto zaista nije u redu s kartama ili linkovima u temi karte NTU 2018.20 pokusao sam s kartom NTU 2018.10. I gle cuda, uredjaj radi i s njom. Dakle vlasnik uredjaja ne radi nista krivo, niti se bahati pisanjem postova ( koje usput citko i fino obrazlozim a ne pisem na pamet i tamo di ne treba ), nego samo argumentiram na glas sto mi se desava. Dakle sva 4 linka sam skinuo i nece niti s jednom 2018.20 da radi. Moj uredjaj je Garmin Drive 40 LMT. Dam se okladit ( steta sto nemam stari nuvi 2495 LM ) da bi s tom navigacijom mozda i radilo. Dakle imam SD karticu i imam folder Garmin na njoj. Sve sto treba jest da iz skinute karte stavim u taj folder kartu i preimenujem je na gmapsupp.img i da vozim kartu. Ili ako su podijeljeni a obicno jesu da stavim i drugi img. ali pod drugim imenom tipa gmasuppN.img. (znaci north i south). Toliki tenkre nisam, a bome nisam bas ni pocetnik, no tko zna jel linkovi jos valjaju i sto je u njima ovog trena da smeta uredjaju. Tako da te molim, nismo svi dijeca od 15g. pa da tratimo vrijeme drugima. Vjerujem da ako mi je Vladan rekao da patch radi i s jednim i s drugim kartama da onda mora da radi. Ocito trebam pricekati drugu kartu.
Pozdrav svima,
imam pitanje ako bi neko mogao da mi pomogne oko Nuvi 57lmt (Central Europe).
Preko garmin express sam uradio nadogradnju softvera i mapa i sada je u uredjaju NTU 2018.20 Central kao i Foursquare ista verzija kao mape kao i poslednja verzija softvera. Zanima me sledece, do nedavno sam puno puta bez ikakvih problema ubacivao mape u razne Nuvi a sada koje god mape da pokusam da ubacim uredjaj ih ne vidi. Pokusao sam 2018.10 i 2018.20 NTU kao i NT, pokusao sam i na memorijsku karticu i sta god radio uredjaj ne vidi mape. Da li neko zna u cemu je problem, da li je to Garmin ubacio neku zastitu?
Hvala svima unapred.
@brkicn
Dobro si primijetio , Garmin je ubacio dodatnu zaštitu , o tome piše se ovdje u ovoj i u drugim temama , zato se priča o
"patch , patchovanje , patchiranje , pačiranje" novijih uređaja , nema više nabacivanja otključanih (unlocked) karata kao prije .
Javi se Vladanu on je majstor za to. Ako nemas kartu update onda ti uredjaj nije LMT nego samo LT. Predpostavljam. Ja sam svoj problem rijesio stavljanjem karte na uredjaj. Dakle ona karta 2018.20 ipak radi ali mi radi samo kad ju prebacim na uredjaj. Na sd ne. A i zbog jos nekih stvari bolje je da je na uredjaju. Ja usprkos tome imam jos oko 1.3GB slobodnog na njemu. Na sd sam stavio Adriarute 4.50 i imam patch za najnoviji 5.40 firmware tako da je to sad ok. Misterija ostaje zasto ova karta na sd kartici ne radi, i to samo ona.
Zumo 345 LM CE
Novi uređaj, FW, zadnji koji mi jer ponudio GarminExpress...
Budući da je CE (za sada niti ne trebam više), ipak probao staviti iz ovog torrenta unlocked karte, cijeli komplet east, west, south, north, na karticu, 2 u Garmin folder, 2 u map folder u Garmin folder, renameane u gmapsupp, gmapsup1, gmapprom, gmapprom1: REZULTAT; poruka ne mogu otključati karte..
Eh, sad, treba PATCH ili ipak ne? >Zašto? Zato jer sam probao staviti na karticu i unlocked AdriaRoute 4.50 kojeg sam imao od prije i njega vidi normalno i mogu ga odabrati... Razlicita "zaštita" na samim kartama ili ove iz posta #20 iz unlocked foldera treba jos jednom otključati ili?
LP Tihomir
@Mr.Ti
Nisam baš shvatio tvoje izlaganje koje si napisao , (Eh, sad ... ) izgubim se čitajući gdje kamo i što !?
Može biti da Tvoj uređaj upada u seriju koja je zaštićena !
Ako su unloked karte ne treba otkljucavati ponovo.ako zumo ne vidi karte treba Patch.koliko sam shvatio u tvom postu pise "Budući da je CE (za sada niti ne trebam više)" onda imas sve sto ti potrebno i bez Patch.
Podrav svima. Imam kod sebe na posudbi Garmin nuvi 1490. U njemu je kartica od 2GB i na njoj AdriaROUTE 4.20 NT, te CN Europe NT 2011.10. Ova prva mapa je oznacena kvacicom te pretpostavljam da se ona koristi.
S obzirom da su karte iz 2011. god. jel mogu na uredjaj ubaciti "City Navigator Europe NTU (Unicode) 2018.20 " iz posta #4 ?
Zumo 345 LM
Bolje je ostaviti tako kako je , LM je doživotni update karata . To je prilično skupa navigacija , a univerzalni patch može raditi sada , a u slijedećoj seriji karata može zezat , inače taj uređaj koristi NTU karte .
- To me podsjeća na rootanje telefona od kojeg baš i nema neke koristi .
@myself
- Garmin 1490 koristi NT karte koliko je meni poznato !
Ubaci City Navigator Europe NT 2018.10 , imaš otključane na Forumu . Za sad je dovoljna kartica od 4GB , a na internoj memoriji ništa . , Uređaj ne podržava 3D , samo JCV koji staviš u skriveni folder .System na uređaju . Karte stavi u folder Garmin na SD kartici .
Spoji kabelom uređaj na PC i napravi update na Garmin Express , možda Ti je uređaj LMT , a da neznaš (pretpostavka) .
Taj Garmin podržava karticu do 16 GB , a ja sam na njega stavio 32GB nisam imao manju i radilo je . Ako imaš od 2GB
kupi novu od 8GB , to je dovoljno .
Sto se tiče zumo i Patch ne gubi dozivotni update ako odradio Patch.ali cim azurira garmina na garminexpres nema vise Patch.
To jedino da su uradili ja imam Nuvi 57 uradjen Patch prvo sam meni uradio i sve radi kao satic
Da skratim proceduru, da provjerim dali ce zaista raditi, skinuo sam "manju" mapu: Garmin Balkan NT 2018.10 unlocked.
Datoteku gmapsupp.img sam samo ubacio u folder Garmin na sd kartici i ugasio/upalio uredjaj.
Sve sto vidim je ovo
https://preview.ibb.co/j6yvMG/garmin.jpg
Nesto tu ne valja kolika je kartica. formatiraj SD i onda ubaci mape.kod tebe uredjaj ne vidi SD jer i da treba Patch napisalo bi karte su ostecene ili vec nesto a kod tebe ne vidi sd.
@myself
To radi koliko vidim odnosno valja , samo klikni i uključi mapu sad je isključena . To što piše Evropa - All nije bitno ,
jer onaj koji je to napravio nije napisao novo ime , pa je "Balkanizacija" ispala kao cijela EU.
Edit : Sad sam vidio nešto nisi dobro napravio i moraš tu 2011.10 Izbrisati .
Pridržavaj se uputa za instalaciju Garmin karata , kamo gdje i što , negdje griješiš .
Neće radit nova mapa EU ako je stara instalirana .
Kako je Vladan Nikolic napisao, nesto nije bilo u redu sa microSD karticom. Formatirao ju nanovo i ubacio "balkan" gore i pojavila se na uredjaju odmah.
U medjuvremenu sam nabavio 32GB microSD, nisam mogao doci do manje. Skinuo sam GARMIN City Navigator Europe NT 2018.10 full - otključana
I sav sadrzaj sa slike
https://s13.postimg.org/zbgr4ke7b/2018_NT.png
..jednostavno prebacio na karticu, normalno unutar mape Garmin.
Ugasio uredjaj, upalio i medju mapama mi se pojavilo ovo
http://preview.ibb.co/f2zoQb/20171012_175313.jpg
Jel to sada u redu? Mapa i navigacija bi trebala biti ok za cijelu Europu?
EDIT:
walter66, spominjao si takodjer sljedece: Uređaj ne podržava 3D , samo JCV koji staviš u skriveni folder .System na uređaju .
Da preselim JCV u skriveni System folder na uredjaju? Ako ne podrzava 3D, da izbrisem taj file?
@myself
Ne podržava 3D , ali ako je na SD 32Gb karti svejedno .
*** Briši već jednom onu staru kartu EU NT 2011.10 sa interne memorije koji je "point" držati to na uređaju .
Napravi update uređaja na Garmin Express ili WebUpdater ...
Pročitaj malo ovdje :
http://cafe.mobil.hr/threads/76661-G...ternu-memoriju
http://cafe.mobil.hr/threads/78837-S...a-popotnik-GPS
Muka je bilo odraditi nuvi 57 i to pre svega sto nije hteo da udje u preboot. Hvala svima na savetima.
Da, zanimljivo! Kada želim odpakirati zipane datoteke iz poveznice sa posta br.17 ili 20; "The archive is either in unknown format or damaged!" Isto kao kod "micija". Torent nije aktivan i izbrisan je. Kartu sam skinuo sa posta br.14 (i ona je već na navigaciji), pa sam ovdje želio skinuti samo "Additional Files", zbog JCV datoteka za nuvi 50 navigaciju (to nisam našao na poveznicama na postu br.14).
Update:
Samo da pojasnim; skinem ja te datoteke, ali ih je nemoguće otpakirati (unzipati).
"Torent nije aktivan i izbrisan je."- time sam mislio na to da nisam pokušavao unzipati datoteke prije nego što zaustavim i izbrišem torent (program).
Inače, našao sam "JCV Drive 50" na "gpsundergroundu".
Pa do iduće verzije nek posluži... :)