upravo sam instalirao Sygic na galaxy s3 i radi super
hvala!
07-03-2014 23:50
walter66
RE: Sygic 14.0.0 Beta HR
Testirao sam ovu novu verziju , to je Beta verzija Sygic 14 , i kao takva trebala bi imati nekih nedostataka do slijedeće finalne verzije . Ovakva kakva je sada , iskreno rečeno radi vrhunski , pogotovo s Navteq kartama (Maps) . Uspoređujemo li kvalitetu karata s iGO ili Navigon , ove za Sygic Truck koje su ovdje objavljene , zadovoljavaju sve moguće kvalitete , detaljnošću i izgledom , a pogotovo 3D pejsažom i efektima i zumiranjem . Ukratko - odlična navigacija ! Nema nikakvih problema što aplikacija ima naziv Sygic 14.0.0 Beta HR (Hrvatska) , bez problema možete dodati bilo koju kartu EU (West&Ęst) . Podržava i Garminov patent HUD , koji je Mirkeclj dogradio u sistem (aplikaciju) , sve u svemu odličan posao , i još Free (zauvjek) !
Postoji ista verzija Sygic 14 , koju je je puno lakše instalirati , sve se samo postavi , a i same karte (Maps) aplikacija ponudi po želji. Nažalost ponuđene karte su TeleAtlas (TA) i nisu dovoljno kvalitetne za ovo područje , ukratko ne valjaju za "balkanizaciju" , za ostali dio prema zapadu , počevši od SLO , AUT , ITA i dalje na zapad odlične su ...
08-03-2014 18:34
dipsy
evo da i ovdje prenesem svoja iskustva, mozda ce nekom trebati... sa android kitkat 4.4.2 na mom samsung galaxy s4 nije htjelo sa SD kartice vec sam morao ubaciti na internu memoriju i proradilo.
E sad jedno pitanje za kolege ako znaju, sto se tice radara (speedcam) kako se to ubacuje, u kom su formatu i da li je mozda to vec unutra... hvala
08-03-2014 23:41
doni
Odlična navigacija. Hvala mirkeclj. Po meni nimalo ne zaostaje za IGO Migris koji sam u zadnje vrijeme koristio. Glasovno navođenje je dosta ugodije.
Speedcam nisu unutra. Trebaju biti u .upi formatu. Ubacio sam datoteku .upi u Maps/hrv.nt, a ikone .bmp u Res/icons ali proradilo nije
09-03-2014 00:42
walter66
@doni
Ova verzija Sygic 14 , podešena je na Navteq Truck Mape , u tom slučaju treba dodati i SpeedCam za te mape .
Možda si Ti dodao SpeedCam koji odgovara TA kartama . Da bi radile moraju biti upisane u content.info .
a tamo piše ovako:speedcam=SCDB:EXTEUR:2016.09
Mislim da nisu u formatu *.upi kako si napisao nego u SCDB ...
09-03-2014 01:31
zuzo
za Sygic - Speedcam , sam napravio folder nazvan (import) , i u taj folder sam ubacio sygic blitzer za njemacku , austriju i jos koje zemlje vam trebaju , onda taj folder kopirati u folder Maps , nakon podizanja sygic navigacije sve je bilo ok , ali kad se otvori maps preko TotalCommandera onda imate prazni folder import i novi folder rupi i u njemu se nalaze blitzeri koje ste postavili u folder import , tako je na (Xperia Z1-compact) dali je tako i kod ostalih uredjaja pitanje ??
Jos jedna primjedba , naime u TA mapama postoji vec za stacionirane CAM - camere (hrv.cam),
a tako i u mapama od NT (hrv.cam) ,
09-03-2014 10:04
dipsy
= Citat =:
Izvorno postao zuzo
za Sygic - Speedcam , sam napravio folder nazvan (import) , i u taj folder sam ubacio sygic blitzer za njemacku , austriju i jos koje zemlje vam trebaju , onda taj folder kopirati u folder Maps , nakon podizanja sygic navigacije sve je bilo ok , ali kad se otvori maps preko TotalCommandera onda imate prazni folder import i novi folder rupi i u njemu se nalaze blitzeri koje ste postavili u folder import , tako je na (Xperia Z1-compact) dali je tako i kod ostalih uredjaja pitanje ??
Upravo tako drug, probao sam na galaxy s4. Znaci ubacio fajlove sa ekstenzijama *.upi i *.bmp u folder "import" koji sam napravio u "Maps". Nakon pokretanja Sygic pojavljuje se pitanje da li hocemo da ucitamo nove POI podatke i kad se potvrdi, to je to. Vidim da su se pojavile na karti speedcam (radari). Vjerovatno je isto ako hocemo da ucitamo i ostale poi podatke po potrebi. U folderu "Maps" pojavljuje se novi folder "rupi" i u njemu folder za drzavu za koje smo ucitali podatke.
09-03-2014 12:25
mirkeclj
Sygic GPS Navigation v14.0.0 Beta
Build (R-118459) TA Maps Full
- Kopirati folder "Sygic" na extSD Card
- Pokrenuti sygic_1400_beta1.apk
- Pratiti postupak koji traži aplikacija
- e-mail i prijava (može se ignorirati)
- Karte koje nudi Sygic su TeleAtlas (TA)
mogu se instalirati po želji , iz programa
Speedcam sa poiplaze uspješno ubačeni kako je zuzo opisao.
11-03-2014 21:39
kroata
Jel jos nekome kad se izgubi GPS signal u tunelu aplikacija se ugasi.?
11-03-2014 22:06
walter66
= Citat =:
Izvorno postao kroata
Jel jos nekome kad se izgubi GPS signal u tunelu aplikacija se ugasi.?
Riječka zaobilaznica ima nekoliko tunela većih i manjih , a nije mi se aplikacija ni jednom ugasila ...
Nije telefon nego ova navigacija GeoVision 5850 - Android
12-03-2014 07:06
kroata
Sa navigonom sam normalno prošao kroz Rijeku. Jučer probam sygic, a on dva puta pred kraj tunela izađe iz aplikacije.
12-03-2014 10:56
walter66
Ja sam jutros probao na RI zaobilaznici i nije izbacilo , to možda ovisi o uređaju . Ovo je beta verzija , finalna će valjda biti bolja .
Takvi se problemi događaju i sa iGO navigacijom , ali se riješi dodatnim upisivanjem nekoliko redaka u sys.txt ...
U Sygicu se može dodavati komande jedino u content.info , nisam dosad koristio Sygic , treba se malo raspitati ili probati neku
drugu verziju .
Sve sam uradio kako je opisano:skinuo sam POIplaza fajl zatim sam u folderu Maps napravio folder import i u njega ubacio dva fajla HR-MobileSpeedcam.upi i HR-MobileSpeedcam(to su fajlovi koje sam skinuo) Prilikom pokretanja Sygic pojavi se pitanje da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim na karti se ne pojavljuju radari(speecam) (U pitanju je BiH) Takođe kada ponovo uđem u folder import tamo više nema ona dva fajla( kao da su izbrisani nakon pokretanja navigacije) Ako neko može da mii kaže u čemu griješim. Mob.je samsung S3
12-03-2014 13:49
walter66
@ knezI
Pročitaj malo Post #8 da nisi nešto krivo napravio . Zavisi i od područja koje Ti se prikazuju na karti , ne moraju biti svuda prijavljeni "radari" , nisu ovi u BiH baš ažurni i ne prijavljuju to katografima . Jesi li ikad prijavio lokaciju radara na POI Plaza , nisi sigurno tako i drugi ne prijavljuju ... Navigacija nema detektor za radare , ali putem nje možeš odrediti lokaciju gdje se snima ili mjeri brzina .
12-03-2014 14:06
doni
Potrebno je da u postavke-karta-mjesto interesa-omiljeni POI kvacicama oznacis spremljene speedcam. U import se i meni ne nalaze a imaju na mapi. Stvar je u tome sto nisu prepoznati kao radari vecpoi. Zvuk obavijesti takodjer namjesti za poi speedcam,a ne radar.
12-03-2014 15:52
knezI
Pročitao sam Post#8 ponovo.Ako dobro shvatam: download-ujem HR speedcam iz post#10. Tu mi nudi POIplaza fajl koji je za Sygic.Njega poslije toga raspakujem i ubacim u već pripremljen folder import koji se nalazi u folderu maps.(to su dva fajla Jedan je *.upi a drugi *.bmp što znači da ih ubacim bez bilo kakvih prepravki).Kada startujem Sygic on me pita da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim speedcam se ne pojavljuje u toku korištenja navigacije na mjestima gdje su postavljene iste(navigon i iGo uredno prikazuju te kamere ali meni se ovaj sygic mnogo više dopada) Pokušaću da provjerim postavke kao što mi je savjetovao doni pa ću da javim Hvala
12-03-2014 20:02
knezI
Probao sam danas ponovo ali i dalje nema upozorenja na kamere tokom korištenja navigacije Sve ostalo radi super Ne znam u čemu griješim
12-03-2014 21:38
doni
= Citat =:
Izvorno postao knezI
Sve sam uradio kako je opisano:skinuo sam POIplaza fajl zatim sam u folderu Maps napravio folder import i u njega ubacio dva fajla HR-MobileSpeedcam.upi i HR-MobileSpeedcam(to su fajlovi koje sam skinuo) Prilikom pokretanja Sygic pojavi se pitanje da li hoću da učitam nove POI podatke i ja potvrdim. Međutim na karti se ne pojavljuju radari(speecam) (U pitanju je BiH) Takođe kada ponovo uđem u folder import tamo više nema ona dva fajla( kao da su izbrisani nakon pokretanja navigacije) Ako neko može da mii kaže u čemu griješim. Mob.je samsung S3
Ej, pa ti si instalirao speedcam za Hrvatsku, a tražiš ih po BiH. Walter je dao link za poiplazu, neće valjda čovjek za svaku državu posebno stavljat linkove. Malo prošaraj po stranici, naći ćeš i fixspeedcam i redlightcam za BiH.
Ako si sve uradio kako treba bit će ti vidljivi u Postavke/Omiljeni POI-ji.
12-03-2014 22:00
zuzo
knazI@
cuj to !! samo jos reci da si iz BiH , kad bude i BiH usla u EU , onda ce vjerovatno biti lakse , neces morati extra za BiH ubacivati speedcam , samo skines speedcam za EU i imas sve!
do tada pazljivo citaj i razmisljaj !!
(molim bez uvrijde)
12-03-2014 22:47
knezI
Kada BiH bude ispunila uslove za EU do tada će se EU raspasti. Hvala na savjetima i razumjevanju.
13-03-2014 00:30
dipsy
= Citat =:
Izvorno postao knezI
Kada BiH bude ispunila uslove za EU do tada će se EU raspasti. Hvala na savjetima i razumjevanju.
Prijatelju, samo skini podatke za BiH i ubaci kao sto sam opisao u postu 8. Sto se tice urednosti i prijavljivanja radara sve je odradjeno i to vrlo dobro... Znam iz iskustva, a i sam sam ucestvovao u pripremanju istih. Kod mene sve radi, a ako zapne tu sam... LP
13-03-2014 00:33
walter66
= Citat =:
Izvorno postao doni
Ej, pa ti si instalirao speedcam za Hrvatsku, a tražiš ih po BiH. Walter je dao link za poiplazu, neće valjda čovjek za svaku državu posebno stavljat linkove. Malo prošaraj po stranici, naći ćeš i fixspeedcam i redlightcam za BiH.
Ako si sve uradio kako treba bit će ti vidljivi u Postavke/Omiljeni POI-ji.
Pa dobro , možda mu zatreba i za HR , kod nas se isto plaća kazna za prebrzu vožnju !
Sad doda još BiH i zemlje gdje želi ići , pa je stvar riješena ...
S tim radarima treba paziti , u nekim zemljama EU nije dozvoljeno korištenje SpeedCam_a , kazna je nekih 150-300€ .
14-03-2014 20:39
Divingunder
Jako dobro
20-03-2014 22:37
Kristijan Gulaš
neraspoznaje baš najbolje vrste cesta . makadam lenije šumski put (aljeg)
20-03-2014 22:43
walter66
= Citat =:
Izvorno postao Kristijan Gulaš
neraspoznaje baš najbolje vrste cesta . makadam lenije šumski put (aljeg)
Možeš to malo podrobnije opisati , šta si mislio reći !?
20-03-2014 22:51
Kristijan Gulaš
stavio sam da izbjegava nepopločene ceste . (jel u to spadaju kameni putovi, lenije, šumski putevi puteljci po selima) a on neprepoznaje najbolje te puteve , te mi je izbacio rutu sa kojom bas i nebi uspio doci .. pokazo mi je put kroz šumu
20-03-2014 23:11
walter66
Kužim !
Nije navigacija napravljena za traktore , zaprege i ostala vozila koja se koriste po takvim putevima , puteljcima po selima . Za to postoje topografske karte i nerutabilni navigacijski programi ! Vjerovatno Ti je pokazao put kroz šumu na nekoj prometnijoj cesti . Osim toga , svaka navigacija dobro posluži na nepoznatom terenu , to što te kod tebe na selu ne navodi do svakog puteljka ili šumske ceste ne znači da ne valja . Bitno je da te dovede u to mjesto (selo) koje si želio ići , a sad ima kućne brojeve nije važno , možeš pitati prvog čovjeka koga sretneš . Problem je kad odeš u neki veći grad , pronaći određenu ulicu , lako je u selu s 10-20 kuća (tamo se svi poznaju) ...
20-03-2014 23:19
Kristijan Gulaš
ma ne .. nisi skuzio obratno je ... možda u vecim gradovima bi pomogla .. recimo od mene do sl broda ima 30 km .. pokazo mi je pravce koje nemaju druge navigacije .. neke ceste po šumama .. kudam nebi nitko htio proci .. recimo da sam ukljucio opciju da izbjegava te ceste i on mi je opet uputio u te nerazvrstane ceste ..
20-03-2014 23:25
walter66
Možda mu je to prednost !
Može biti da si mu nešto krivo postavio , možda si uključio opciju najkraćim putem , pa sada on hoće u Brod preko šumske ceste i livada .
:D
22-03-2014 14:11
ZileSplit
Pozdrav, bio sam korisnik Sygic Mobile Maps 10 i bio zadovoljan, pogotovo sa NavTeq kartama, e tamo se moglo prebacivati sa TA na NQ, a ovdje??? U startu imaš NQ karte koje su dobre, onda pokreneš da sam skine TA karte (koje su dosta lošije) i onda ne možeš više prebaciti. Jeli postoji koje rješenje, jer sam pokušavao ali bez uspjeha?
22-03-2014 14:53
walter66
Postoji sistem ručnog ubacivanja karta , zavisi od verzije Sygica , ima ih dosta !
Uglavnom su kod njega TA karte , koje kod nas , kako si rekao nisu baš najbolje .
Deinstaliraj tu verziju Sygic Mobile Maps 10 , ručno pobriši folder koji je ostao , instaliraj ovu verziju s prvog posta : Sygic 14.0.0. Beta HR !
To što je Beta verzija nema veze radi odlično , probao sam verziju Beta2 ne radi dobro .
Ne ne, nismo se dobro razumili, Mobile Maps 10 sam prije koristio i njega vise nema na mobu, cak je i drugi mob. Kad sam instalirao ovu verziju Sygica na novom mobu bile su odma NQ karte, a onda me sam program vodio da skinem i TA karte, sta sam i napravio, ali sad navigacija koristi samo TA karte, a ne mogu nigdje naci nacin da rucno prebacim na NQ karte (kao sto je postojala mogucnost na starom Sygicu). U folderu od Sygica na mobu su vidljive i jedne i druge karte ali ne znam kako prebaciti da sam program koristi NQ?
22-03-2014 18:35
mirkeclj
Jednostavno obriši taj sygic i skini ovaj sa stranice i ubaci ručno mape navteq koje imaš isto vamo na forumu i sve će raditi.
22-03-2014 19:34
walter66
@ZileSplit
Najlakše je sve izbrisati i instalirati nanovo , i ne pokrenuti instalaciju karata iz programa , jer onda aplikacija prijeđe na TA karte , to se tebi dogodilo . Postoji procedura za promjenu samo karata , ali nebih o tome ...
22-03-2014 21:00
ZileSplit
E upravo to Waltere pokušavam cijelo vrijeme objasniti, jeli ta procedura toliko komplicirana ili? Ako je, dovoljan će biti i NQ
27-03-2014 22:41
revo
instalirao...sad trebam isprobati...hvala za navigaciju izgleda super..
27-03-2014 23:33
walter66
= Citat =:
Izvorno postao ZileSplit
E upravo to Waltere pokušavam cijelo vrijeme objasniti, jeli ta procedura toliko komplicirana ili? Ako je, dovoljan će biti i NQ
Postoji i dodatni program za taj Tvoj problem ! Možeš mjenjati kartografa po želji !
Nisam ljubitelj ovakvih programčića , stavim odmah jedne , ali dobre karte ...
Ludilo! Danas vec drugu odlicnu navigaciju instalirao na moj novi Lg Pro E986 i sve radi.
Ljubitelj sam inace Igo navigacije jos od Windows mobile platforme,ali ovaj novi Sygic me je odmah dojmio.
Ovo je prva navigacija do sada koju sam isprobao i koja mi pokazuje odmah i kucne brojeve a ja sam na selu od 500 ak stanovnika. :P
Ovo sa Speedcam funkcionira odlicno.
Hvala ekipi na ulozenome trudu.
02-04-2014 23:15
revo
evo isprobao.
iznenadjen dobrim poslom.
predobro.
sa ovim ,sygic se ima sa cim boriti protiv igo-a.
06-04-2014 15:11
drazen991
evo i ja sam ju instalirao i jednom riječju SAVRŠENO u kombinaciji sa Navteq kartama
06-04-2014 15:52
walter66
= Citat =:
Izvorno postao drazen991
evo i ja sam ju instalirao i jednom riječju SAVRŠENO u kombinaciji sa Navteq kartama
Još da su karte malo novije bilo bi super , ali su puno kvalitetnije od TA karata ... Nadam se da će uskoro izaći novije karte i finalna verzija aplikacije .