Iskreno nemam pojma, netko zna? :D
Printable View
Iskreno nemam pojma, netko zna? :D
Pa sad slijedi sve najbolje, bolje plaće...poslovi...život :)
Dolaze bolja vremena, prestajemo bit ovce za šišanje:notooth:
...tek počinjemo biti ovce za šišanje! :D
evo ga, EU je tu, sve je jeftino, auti, mobiteli, žene upitnog morala, plača mi upravo sjela 300% veća, di će nam sad samo bit kraj...
prvo, idi se gurat na saltere za nove dokumente. nema veze sto ti jos vrijede, a ne ne, moras imat nove.
drugo, trk na hzzo po europsku zdravstvenu iskaznicu. nema veze sto nikud ne ides i sto ti nece trebati, gle, besplatna je,moras ju imati.
trece, sjecas se kak se nekad amabas sve preracunavalo u marke i kak smo svi doma drzali marke? e sad isto to s eurom, ali jos revnije. euro je nasa valuta, ko jebe kunu.
bum se sjetila jos.
Ne znam iskreno. I dalje ćemo masovno kupovati robu iz Kine.
Bez carine za pakete vrijednosti do 150 eura
Također, na granicama nema carinskih kontrola, a više se ne carine ni proizvodi naručeni internetom i dostavljeni poštom u vrijednosti do 150 eura.
Jel se to odnosi samo na EU ili i na Kinu? :D
http://www.24sata.hr/news/ako-ste-za...B+page+statusi
Ja ću pak bez straha moći više mobitela tegliti sad iz švabije:-) prije sam kutije baca jer su par puta baš nalazili ljudima pa zezali
Dugoročno gledam na EU kao na malo lakšu mogućnost odlaska iz ove države. Pronalazak boljeg posla, lakše otvaranje svoje tvrtke, jeftinija i lakša edukacija vani.
Kratkoročno će biti možda i teže zbog usklađivanja cijena, izdavanja novih dokumenata, vrlo vjerojatnih manipulacija našim resursima (voda, more, poljoprivreda), ovisno kako se postavimo.
Iskreno se nadam da ćemo iskoristiti fondove maksimalno moguće tako da i ja smrtnik osjetim kako smo u najjačoj uniji koja postoji (na takvoj razini) i da će, iako ne znam koliko je zakonski moguće, europske glavešine malo pritisnuti naše idiote na vlasti da nešto rade. Nebitno tko jer kod nas nema veze tko je na vlasti, sve je to isto :)
Ne želim da budemo sljedeća Španjolska ili Grčka (iako smo dosta blizu) nego da budemo primjerice kao države koje su ušle 2004. (Poljska pogotovo) i koje su možda najbolje iskoristile EU za razvoj.
Jako mi je glupo to slavljenje ulaska, kao da to ima ikakve veze što sad na papiru piše da smo 28. članica. Ja se puno više uzbuđujem oko budućnosti, kad (i ako) ću imati konkretnog razloga slaviti.
Nešto mi ovdje ne štima. Proizvodi naručeni internetom iz EU se više koliko ja znam uopće ne bi trebali cariniti. Znači, naručiš npr. bicikl iz EU preko neta, stigne ti na kućnu adresu i to je to. Naravno, povrata poreza više nema.
Ovih 150 eura bi se trebalo odnositi na uvoz robe kad je dovezeš sa sobom iz zemalja koje nisu u EU. Ne znam odakle im to za poštanski promet, ali 24 sata su izvor. Ja bih svakako provjerila drugdje.
Ako naručiš poštom izvan EU, pravila su i dalje ista kao i dosad, znači, sve iznad 160kn (s uključenom poštarinom!) će biti podložno carinjenju.
ja mislim da jednu godinu nebudemo vidjeli ama baš nikakvu razliku.
Sad ćeš na posao i s posla putovati pola dana.= Citat =:
I? Ušli smo u EU, a što sad!?
http://www.vecernji.hr/vijesti/nova-...-clanak-569590= Citat =:
Povoljniji će se režim primjenjivati i na šoping preko interneta s poštanskom dostavom. Logično, roba kupljena u EU neće se cariniti i oporezivati, a za pošiljke iz SAD-a, Kine ili neke treće zemlje postoje različiti kriteriji. U poštanskom prometu na robu do 22 eura između tvrtki ne plaća se ni carina ni PDV, a kad fizička osoba šalje drugoj fizičkoj osobi, oslobođenje je do 45 eura. Pošiljka do 150 eura oslobođena je carine, ali plaća se PDV na vrijednost iznad 22-150 eura. Na pošiljke iznad 150 eura vrijednosti, neovisno o pošiljatelju i primatelju, plaćaju se carina i PDV.
E tako već da.
---------- Post added at 11:52 ---------- Previous post was at 11:39 ----------
Kopam sad malo, evo jedna slika s više informacija. Mislim da je tu sve puno jasnije:
http://i.imgur.com/i7wytt7.jpg
Sad mozemo ici raditi u Veliku Britaniju, Sloveniju, Njemacku, Nizozemsku, Austriju... Ahh da, pa one su vec zabranile dolazak hrvatskih radnika! :notooth:
Ništa nema novog , bit će nam i gore nego je bilo , veća ograničenja , kazne za svaki K..c , potrebna je hrpa različitih dokumenata koji samo povećavaju troškove nas "sitnih" ,
Stranci će nas pokupovati (ono što još nisu) . Ostajat ćemo bez posla ili ćemo radit za pišljivih 400 € , jedini dobitak su prosljedi ili kako se to nekad zvalo "štrajkovi" toga već
i bez EU imamo na pretek . Raditi negdje u nekoj naprednoj EU državi nije samo tako , morat ćemo još pojesti "Pašte i fažola" da bi naše školovane i pametne primili k sebi ...
Neću više jer bi to moglo postati previše bezobrazno , za ovako dobar ili odličan Forum kao što je Cafe Mobil ...
Koliko sam upućen, rad nije svima zabranjen. U Austriji mogu raditi svi s nekim tehničkim zanimanjem, doktori itd. To sam dobio info baš od Austrijanca.
Ljudi, svigdje čitam kritike vezane za ulazak u EU. Tipično hrvatsko razmišljanje.
Bit će nam teško pohvatati konce i katkada podviti rep jer smo mali, 0,89% stanovništva čitave Unije.
Ali, tu smo, napokon! Slobodne granice prema Zapadu, potencijal za ekonomski razvoj, mogućnost studiranja vani, liječenja vani...
Budimo malo sretni! Velik put smo prevalili, bespotrebno, ali eto.
Sada, kada se u Londonu na Heathrowu iskrcamo iz aviona, idemo u onaj odjeljak "For EU citizens". Na mobitelima ćemo imati programe for EU market itd. Ima dosta dobrih stvari.
Sjetite se pjesme pok. T.Ivčića "Stop the war...", u jednom stihu kaže "Let Croatia be one of Europe's stars". Eto, nakon 22 godine Croatia is one of Europ's stars. Chear up! :)
prvo, ako je badavo idem odmah :D, ak se plaća, dobri su i stari
drugo, imaš pravo, idem odmah, svako malo sam ionako u Sloveniji ( čak 2 km od granice) možda i zatreba liječenje za tih pola sata koliko sam tamo ;D
treće, marke više ne pale!? Ma nemoj mi reć. Sad si me totalno razočarala. Pa neki dan mi Mujo pričao o markama. :bigjump:
Daj mi objasni kako da tri kilometra pređem za pola dana? Možda na trepavicama :jump:
Sve je ovo super za one koji imaju love. Čekaj malo, pa takvi su si i prije mogli sve to priuštiti. Osim "For EU citizens", njima je bilo dobro ono i "VIP" :D
Znači sada kad idem u Sloveniju samo jednom će mi mahnut rukom. Šteta, baš mi je bilo zgodno kad su mi dvaput mahali.
A kritike, iskreno, premalo je kritika i previše toga je ostalo nedorečeno. Poljska, Mađarska jesu krenule naprijed nakon ulaska zahvaljujući kreditima. Sad kad krediti dolaze na naplatu stvari im nisu više tako bajne. A mi smo već u kreditima i dugovima, pa sad zaključite sami.
Ušli smo u EU, ali još ne znamo po kojoj cijeni i samo je pitanje vremena kad ćemo pod nos dobiti papire koji nam se uopće neće svidjeti.
Previše pompe i licemjerja je bilo jučer od onih istih kojima do "prekjučer" nismo valjali, a sad su se rasplakali od sreće tako da tu meni nešto jednostavno ne štima. I kako god okrenem, ne štima.
Slažem se s tobom , ali teorija je jedno , a stvarnost drugo ! Mlad si i lijepo je što imaš takvo razmišljanje !
Samo bolje da pjevamo "Još Hrvatska ni propala" , čist' onako preventivno !
"Baš me briga što Mađarska mora nema" , "Propali smo ko' Grčka" odavno koristimo te uzrečice .
... :D
Kad ideš iz Dubrovnika u London , izlaziš kako si sam rekao na Heathrowu "For EU citizens" , a reci molim te što piše na onim granicama kad ideš cestom na utakmicu u Split gledat Hajduka !!!
Komšije moje želim vam sve najbolje, aa iskreno se nadam da mi NIKADA NEĆEMO BITI ČLAN EU!!!
Bosanac :D
Znaš kako kažu za nadu? ;)
Bosanac !
Nisi ništa izgubio neka Ti ostane kako je !
Nisam se nigdje maknuo iz mjesta u kojem živim , a promjenio sam dvije države i ušao u Europu (3) , iz Socijalizma se vratio u Kapitalizam (truli) . Umijesto napred mi idemo nazad ! Kako stvari stoje mogli bi stići i do Feudalizma ili Prvobitne zajednice ...
Pročitao sam mnogo o osnivanju EU i o politi EU, načinima njenog upravljanja i "POMAGANJA" svojim članicama, tako da mislim da je što dalje od njih to bolje. Stvarno ne razumijem ove naše narode, 90-tih su dali OGROMNE žrtve za slobodu i nezavisnost svojih država, da bi nakon 15 godina sami trčali u ropstvo gore od babilonskog....
Pozdrav komšija :)
P.S. Sljaka šta kažu na nadu?
Da je najveća kurva u selu ;)
Vidim da si mlad i pametan , ja sam gotovo tri puta stariji od tebe , nebih o politici ,
(žtrtve , sloboda , nezavisnost) , zašto smo ovako i onako , neka bude bilo pa prošlo !
Pročitaj malo ovdje , ne moraš sve čitati dovoljni su samo naslovi , i sve će Ti biti jasno!
Da se ova gospođa kandidira za Predsjednika vjerujem da bi dobila izbore već u prvom
krugu , bez konkurencije ...
http://i30.tinypic.com/2cwkawh.jpg
:D