http://www.usp-forum.de/tests/sl55/gfx/sl55offen.jpg
ovaj put u malo drugačijem izdanju. Kažu da će biti predstavljen na CeBIT-u a na tržištu će se pojaviti u maju. Tako glasine kažu.:)
Printable View
http://www.usp-forum.de/tests/sl55/gfx/sl55offen.jpg
ovaj put u malo drugačijem izdanju. Kažu da će biti predstavljen na CeBIT-u a na tržištu će se pojaviti u maju. Tako glasine kažu.:)
dobra spika al ružna kombinacija boja.šteta je da(kad su već napravili taj slajd s tipkovnicom i ostavili gore puno mjesta)su ugradili poprilično mali ekran.bar na slici tako izgleda.:(
Hm malo mi je čudan zbog tog poklopca, ili mi se to čini ovak preko slike? Al nebi se bunila da mi ga netko pokloni he he.:D
mislim da je ekran manji jer sam negdje vidio da su dimenzije(širina ) manje cca. 5 mm od SL45 - pa je ekran ponajprije uzi..ali bluetooth...moglo bi se pretrpit:-), E nitko nigdje ne spominje MMc!!! ako je nema onda zaboravi - samo beskorisna igracka za curice i decke da mimaju sto pokazat vani:-)
ima mmc ,da si bolje gledo po forumu vidio bi sliku na kojoj je otvoren i vidi se utor za mmc!!!!!
Zna li tko jeli to cudo tri-band ? hoce li biti u prodaju u mom djelu svijeta ?
vjerovatno hoce,ako ima s55 za razl trzista,bit ce i sl-a
viki, zasto se ne mogu skinuti polifone melodije sa tvog sitea na wap-u za c55. Javi ako to popravis, inace stranica je super
a možeš li skinuti obične melodije?= Citat =:
Poslao: korny
viki, zasto se ne mogu skinuti polifone melodije sa tvog sitea na wap-u za c55. Javi ako to popravis, inace stranica je super
obicne mogu bez problema kao i slike takodjer ali polifone ne
oprosti gdje si mi odgovorio, ne mogu naci
Nesto neslusbenih informacija . . .
Until recently we could only view pictures of Siemens SL55, there wasn’t any precise information about it. Now we were succeed to know some new facts about it. Firstly, the phone has the same opening system as Siemens SL10 or Nokia 7650; you can reply a call if you open a keypad; any tone can be assigned to this process. Respectively, if you close the keypad, phone call is interrupted. New types of icons appeared on the screen: WAP over GPRS and used type of a phonebook (either from SIM-card memory or phone memory). It’s very convenient. p>
Main menu interface is similar to Siemens S55; there are no differences between them. Submenus structure is very easy. You will get used to it quickly. The phone is equipped with 4-way navigation joystick, but it can’t be pressed. Right soft key is usually used to select this or that menu item. Phonebook capabilities resemble Addressbook of S55, it has the same fields and it is also possible to assign pictures to names. Up to 500 phone numbers can be stored in the phone memory. There are 9 caller groups in the phone.
In the whole SL55 is very similar to S55 by features. But it doesn’t support bluetooth and equipped with the other battery type – Li-Pol of 500 mAh capacity. We can’t confirmed rumorus that the phone has MMC-card slot. Now we don’t have such information. Respectively, a capability of the phone to play back mp3 files is also under a question. The handset will be available in three colors. In our opinion blue one is the most nice, orange color doesn’t look so pretty.
sl55 manual
ovo je prerelase...:)
-> Dizajn prije svega . . . :) ali steta sto sto mu je softwer slican kao na S55 :(
Da dizajn je stvarno jako simpa! http://www.isis.de/members/~mploetner/sl55_red2.jpg :cool:
General Network GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Introduced 2003, 2Q
Size Dimensions 82 x 45 x 22 mm
Weight 79 g
Display Type Color graphic
Size 101 x 80 pixels
- 256 colors
- Navy key
- Retractable keyboard, like in Siemens SL10
Optional Ringtones
Vibration In phone
Languages
- MMS
- EMS
- Polyphonic ringtones
- Ringer melody composer
- User profiles
- SyncML
- Optional digital camera
- 5 contact groups
Memory Numbers in phone 500 x 14 entries
Dialed calls 10
Received calls 10
Missed calls 10
- 20 voice dial numbers
- 20 voice commands
- SMS templates
Features SMS Send/Receive
Clock Yes
Alarm Yes
Data GPRS
Infrared port Yes
Games Yes
Colors
- Java
- POP3 email client with atachments
- WAP 1.2.1
- T9
- Currency converter
- Calculator
- Stopwatch
- Organizer
- Voice dial
- Voice command
- Voice memo
Battery performance
Stand-by Talk time
Standard battery, 500 mAh Li-Po Up to 210 h Up to 5 h
Pa ovom nije se puno maknu od S55-ice, bilo je govora o 65k displeyu, pa 4096 izgleda na kraju samo 256 . . . :( ali svejedno meni je jedan od najljepsih mobitela
http://www.mobil.cz/obrazek/siemens_sl55_manual_1_velky
Prvo!
Dictating Machine nigdje nije spomenut(u Manualu je sumnjiva brojka od 10 sec. vezana uz njega)
Drugo!
MP3 playback nije spomenut
TRECE!!! JEL NAS TU NETKO ILI TKO TU KOGA UOPCE!!!
A OBATERIJI NE ZELIM NI PRICATI...ma tu neko nekog stvarno - ja cak mislio izdvojit - ali zasad sam siguran - SL45 ostaje u mojim rukama!!!
A da mi ipak pričekamo ???
ma ovi podaci nemogu bit tocni,ako jesu sl55 ce bit isti,ako ne i losiji od s55 sto je nemoguce
Čini se da je izgled presudan. No pričekajmo ipak. Sve je ovo stvarno zbunjujuće. Izgleda da će display biti isti kao na s55.
:flame: :flame: ljudi moji ja cu ispalit dok cekam
Sad ce cebit 12.-19. 3. onda ce sve sve tocno znati, mozda i prije tko zna :)
super jos "samo" 2mjeseca!!!!ali 256 boja,to im je moglo proci kod s55 al kod ovog nece ici!!!mislim da je to ipak krivi podatak i da je s55 imo samo 256 boja upravo jer su racunali da ce izdat neki drugi mob vise klase koji ce imat vise,da ipak bude razlike pa da ga ljudi kupuju!!!!
:-) U očekivanju Sl55-ice...
neznam zasto ali uvijek kad otvorim sl55 manual komp mi se smrzne :(
ma 256 boja ne prolazi ni kod s55!
sama pomisao na to kakav bi Sl55 trebao uopće biti zbuni tvoj kompjuter zbog kontradiktornosti u manualu pa se smrzne:-)
Meni je jedna verzija ACreadera blokala win2k(ništa ga nikad osim toga nije zablokalo) pa probaj stavit njega ponovo...
c55 - 2boje. s55 - 256boja. sl55 - ? (4096) (ako ide od manjeg na više možemo zaključiti koliko boja ima. :) )
C55 mi je u rukama, i odlican je mob, za tu lovu koju trazi... volio bi se docepati s55, a i namjeravam, a sto se tice sl55, to su sve misinformacije... treba pricekati cebit i onda vidjeti istinu... mozda ce imati 65000 boja, tko zna!?!?
Jel zna netko kada bi se trebao poceti prodavati sl55...??? Za pola godine, ili mozda godinu dana??? Tko zna sto ce do tada postati standard...
Ja proctiah da ce se pojavit u maju
to bi bilo super, no i kad dodje biti ce astronomske cijene kao da zlato kupujes, barem neka 3mj jos... to je previse vremena...
ma nebih rekao da ce biti preskup, mozda oko 4000kn :)
najmanje 4500
ajde koliko bio da bio, necemo sigurno u tom trenutku nit imat tolko para nit ce nam se htjetidat i toliko z anjega pa cemo ionako pričekati...a dotad ćemo se zajebavat sa SL45i-icom, snimat ljude naokolo, slušat mjuzu, možda odigrati pokoju Java igricu ili ga koristiti kao šalabahter ili podsjetnik(TXT reader) i imati najluđe tonove i background-e.
To je to - di ćeš ti slikati i razvijati(printati) slike ili možda skidati neki klinac preko GPRS-a sa ovakvim cijenama istog kod nas.
Ograđujem se ljudi kojima za posao ovako nešto (GPRS) definitivno treba.
pa na s55ici je vise!?!?
Zvijer . . .
Nekako mi je ipak presitan...
Meni ova tastatura lici na kukuruz :D
Znači nije za na selo... ;D
ma teško je ovako sa slika objektivno zaključiti, treba ga prvo držati u rukama i onda viditi kakav je stvarno. Kažu glasine da će to biti moguće u 5 mjesecu, a sad, viditi ćemo
Na jednoj talijansko stranici sam citao de ce imati 65k displey
Po ovimslikama gore mi se cini da bas i nece imati 65k display, no to cemo jos vidjeti, vise me muci sto na ovoj slici gore mi je ekran jos uvijek malo prepixelast, treba povecat rezoluciju :) ili pocet koristiti druge tehnologije za izradu ekrana...
It is rumored at some German sites about functions of Siemens SL55. For example, it is stated that the phone would have a screen, which would be capable to support up to 4096 colors. It’s possible, but all other substituted data show that Siemens SL55 is similar to S55 and in this case such presumption is doubtful. The other processor should be used to display more colors, otherwise, the picture would be downloaded too slowly. It means that an existing platform and software should be re-designed. So, if it was so necessary to do this job, engineers could have set a screen, which can show up to 65000, taking into account that the price of both screens was comparable and all rival products would have screens that support 65000 colours. So, we think that such presumptions are just rumours and nothing else.
The other lively discussion is devoted to the launching of Siemens S55i. As you can guess, it is said that soon we could see a successor of S55, which would have a better screen (4096) and more memory space (4 Mbá). According to these rumours, this phone would go on sale in June 2003. We think that launching of this model is also improbable. Increasing of memory would cause increasing of prime costs. Taking into account, that in the beginning of summer S55 would cost not much, S55i also should have a low price, what would be unprofitable to company. But let’s wait, may be the situation would change and all rumours become true.
Rumours about new smartphone from Siemens - K1, have already become a reality. It is expected that this device would be available in May and first demonstration would be on CEBIT. It would be the first smartphone from Siemens based on Symbian.
www.mobile-review.com
Zasto komplicirati, cebit je ionako uskoro... :)= Citat =:
Poslao: " Player 4 ever "
Rumours about new smartphone from Siemens - K1, have already become a reality. It is expected that this device would be available in May and first demonstration would be on CEBIT. It would be the first smartphone from Siemens based on Symbian.
Znam, ja napisah na prvoj str. da treba cekat cebit, a oni odmah tko ce cekat cebit ovo ono . . .
Mozda cak ne ni Cebit, sljedece nedjelje je 3GSM kongres u Kanu, obicno i tamo budu predstavljeni "flagship" modeli proizvodjaca...
Još jedan, ovaj put službena fotka FOTKA
Slika upucuje na PUNO bolju rezoluciju ekrana, i PUNO vise boja od traceva...???
Da SLIKA upucuje na . . . a stvarnost je drugacija
hmm...nisi li ti to mozda malo pretjerao- - iliti - drzao si ga u ruci mozda?
Rozolucija je puno bolja (barem izgleda na slici) nego što je na S55. Nadajmo se da će ovaj Siemens ostvariti očekivanaja a ne :-X
Kao sto se i moze vidjeti to nije slika menija sa mobitela, to je ubaceno naknadno...= Citat =:
Poslao: vrag
Slika upucuje na PUNO bolju rezoluciju ekrana, i PUNO vise boja od traceva...???
BTW, jel jos netko primjetio kako je mrezica od zvucnika ukosos postavljena?
That I've noticed, BUT:razglabanje o vjerodostojnosti ekrana(i kako si skužio da je umetnut) i svega ostalog mislim da je nepotrebno i bespotrebno jer ISTINU ćemo vidjeti kad ga budemo držali u ruci(ili možda malo prije)
Neki proizvođači vole zavarati budućeg kupca sa reklamom. Umjesto realnog prikaza kako ekran izgleda u stvarnosti i koje je rezolucije oni na sliku spiče hi-res sliku po kojoj stvarno ništa ne možeš zaključiti osim da je u boji. Primjetio sam da Nokia na reklamnim slikama ipak donekle pokaže piksele (pogledajte naslovnicu zadnjeg broja mobila) dok siemens fino sve ušminka. A da ne govorim o nekim drugim proizvođačima kao npr. motorola. Pogledajte samo sliku modela t720i uz test u zadnjem mobilu. Strašno!
Lijepo, znam :) Male tajne velikih majstora kuhinje :)
Sve za hlebince, ovaj naivce hoću reći kupce.
ok, veliki majstoru kuhinje - mislio sam konkretno UBACIVANJE - vidi se da nije ekran kao takav(staklo, pixelizacija u vidu kvadratića - to i vrapci na grani znaju.)
cekaj oko cega se ja uopce s tobom nadmudurjem - kad ga vidim vjerovat cu.
možda ima informacija o cijeni?
a display je stvarno premali...
mislim trebo je bit malo veči ipak, pogledajte kolko je nepotrebno ostavljeno mjesta oko displaya.....
ogromni prorezi zvučnika.... prostor između displaya i nav. tipke...
mogli su napravit joystick pa bi uštedjeli na prostoru...
Zasto mislis da je nepotrebno, osim baterije, sim-a, ekrana, antene i tipki mobiteli obicno imaju i elektroniku koja ih pokrece :)
samo priznaj da je mogo bit veči
Ljudi ja sam zaljubljena u ovaj mobitel, pogotovo plave boje :p ma mob je fakat mrak baš me zanima kad će doć do nas i naravno cijena...:afro:
načekat čemo se još..........
po meni je to ipak više ženski mob.....
Ko stvoren za mene.:D
Dobro veli floorkilla, preveliki su prorezi za zvučnik.. tu se najlakše nakuplja prašina (magnet zvučnika) a najteže se čisti.
auuuu . . . kako je lud
Telefon je prava ludnica!! Bar tako izgleda ;)
A mo´š se i slikat sa kamerom od S55.Stvarno mi je žao što nema MMC,bedara:( .
A ovaj lijevi sa tamnim tipkama mi je zakon... ma ni narančasti nije loš!
Jooj kako je dobar samo me mučite s tim slikama.:D :p
Evo ti onda još jedna :jump: http://www.siemens.com/Daten/siecom/...pi_1061332.jpg
Čuj Viki mogal bi nabavit na jedno desetak komada u 3d.
:beer:
Ne :beer:
samo steta zbog velicine i broja boja ekrana...
Imat će isti ekran kao m55. Samo se ne zna koliko boja....
kažem........mob je samo za žene......
to kao samsung a400 >mali, bezu puno funkcija (iako danas svaki mob ima puno funkcija...) def. nije high end mob
Ja vam kazem da ce sl55 i M55 imati 256 boja (moje misljenje)
Ja se isto bojim da će biti tako..
pa i imaju!!!
smeče.
zato i kažem dA JE samo za žene ili za nezahtjevne korisnike........
ja više nikad nebi htio mob sa samo 256 boja.......
Kvešćn: zašto mislite da su žene i nezahtjevniji korisnici isti pojam? I šta će vam toliko boja mislim mob je ipak samo mob ako dobro izgleda i ima dobre funkcije koga briga kolko ima boja? Ili sam u zabludi? :rolleyes:
kako znas da imaju ?!? otkud ti te info ?
mobyfanica u zabludi si.
kaj odkud mi takve informacije?!?!
pa pogledaj kak jadno izgleda slika na mobitelu...
odma se kuži da je loše reze i smalo boja.............
Okej onda sam u zabludi.:D