Samo da ne bude izduzena verzija sto se vrti po netu.
Gdje se moze gledati predstavljanje na netu? Hoce li biti gdje live?
Da, samo da ne bude takva izduzena. Biti ce live blogova, staviti cu u prvi post linkove
Bit će ovdje:
Gizmodo liveblog
Engadget liveblog
CNETsApple event liveblog
imore će također prenosit
http://www.imore.com/live
Večeras će Samsung saznat kako će izgledat novi Galaxy S IV! ;)
Izgleda da su ipak one slike iPhone 5 bile tocne, izduzen na 4" i ruzan :-(
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5-4910.php
Što se mene tiče,prelijep ;)
Ima na Omizio.com hrvatski.
OK mi je telefon, malo cudno izgleda tako izduzen jer smo vjerovatno svi navikli na 4/4s velicinu. I bolje da nije siri jer bi onda bilo tesko upravljati po njemu jednom rukom. Sutra prvo pogledati cijeli video kad dode na itunese, a onda cekati da dodje u trgovine da se vidi kakav je uzivo
jel zna ko kolko je jak ovaj novi a6 proc ?
po svemu do sad viđenom mislim da s3 postaje prošlost :D
Meni se uopće ne sviđa. sada kada je izdužen mi je nekako ružan, četvorka mi je lijepša.
Ocekivano tj. Nista novog sto se prije same prezentacije 5 vec moglo vidjet na webu .... da su barem malo promjenili dizajn, barem koju zakrivljenu liniju vise.... po meni ..... sad je vrijeme da wp8 iskoristi svoj puni potencijal .... no da se vratim na temu .... ovo im nece bas najbolje proc sa novim izgledom punjaca tj. connector-om jer sto ako je netko kupio sve silne dodatke sa starim connectorom, znam da ce biti adapter no cisto sumnjam da ce to dobro funkcionirati na primjeru philips zvucnika sa iphone 3/3gs/4/4s connectorom itd.
Znaci ulaz za punjac je drugaciji u odnosu na stare modele?
Po cemu S3 postaje proslost?
S3 ima bolji CPU (barem za EU trziste), podrsku za NFC, 0.7" veci display (bez crnih crtana aplikacijama koje su za ranijeandroide pisane) i tko zna sto sve jos... treba napraviti pravu usporedbu kad na gsm areni izadju potpune teh. specifikacije...
Bit ce odlicno prodan samo zbog ljudi koji vole imati nove igracke od apple-a...
Treba ipak malo pričekati da se pojave prvi
testovi i da nam telefon dođe u ruke.Meni je
ipak dobro to što je-quad cpu i što je veći
ekran.namjera ovog uređaja nije da konkurira
veličinom sgs3 i hox-u.
Al' su ga sje*** sa rezolucijom zaslona (1136x640 pixels) haha, koji smijeh! Debili ! -znači nije HD (1280x720 pixels), koji promašaj!
Prije sam bio zagrizeni androidas, no onda sam promijenio stranu. Sada mi se cini ko da je sve "tecnije" na iOSu nego na androidu.
NFC jos duugo nece biti u uporabi, pogotovo ne kod nas. Znam samo da su taj projekt pokusali progurat na OI u Londonu, no nije im uspjelo.
7" je glomazno, nazalost vise nema jasne granice do kud se mobitel smatra mobitelom, a od kud tabletom.
Crno na bijelo svaki mobitel izgleda vau, no kad ga primis, onda vidis koja se sva "sranja" skrivaju..
Mene interesira da li je zaista to "najprezicniji ekran na svijetu", ili je to opet marketing.
Morao bi ga stvarno vidjet "uživo" il držat u ruci da odredim je li mi gadna ta izduženost.
Ali slušalice su mi odurno gadne.
Evo jedna dobra galerija
http://www.engadget.com/photos/iphon...ds-on-gallery/
Sve mi se vise svida tako cijeli crni :)
EDIT:
i hands-on video
http://www.engadget.com/2012/09/12/i...video-details/
Takoder mi se svida sto je crni, odlican je, ali to bi mi bilo savrseno za 4s recimo, na petici mislim da su ipak trebali malo vise maste za dizajn upotrijebiti...
I mozda 8mpx kamera da je narasla na 12...
izduženo... ne mogu reć da mi je wow efekt ostavio. Nego ima li ili ne, na kraju podršku za NFC tehnologiju?
Novi iPhone 5 će se bez obzira na sve prodavati ko vruće kifle. Nema sumnje u to. Ekipa se već sprema na kampiranje. Ono na čemu im skidam kapu je dizajn i kvaliteta izrade. Tu su stvarno maheri ali to dobro i naplate. Sučelje je već svima lagano dosadilo ali oni to ne namjeravaju mijenjati i mislim da u tome i jest bit popularnosti iPhona. Sam sam ove godine rekao da mi je dosta dosadnog iPhona, prešao na GS3 i super je. Opet se ponekad pitaš pa čemu sve to. Na Androidu imaš ove i one opcije ali je na kraju pitanje koliko ih koristiš. Usput evo ovdje ako nekog zanima domaći članci o iPhonu 5 i iOS-u 6 pa bacite oko. Pozdrav
Prijenos uživo: http://www.mobil.hr/novosti/apple/ap...-iphone-5-5320
Sažetak: http://www.mobil.hr/novosti/apple/ap...iki-ekran-5321
Inače ovaj ajfon mi izgleda jako lijepo, ali nisam previše oduševljen koliko ga se hajpalo trebala je to mašina stoljeća biti pihhhh =////
fino.
Sve si mislim kako će biti omogućen sljedećom nadogradnjom OS-a? Da sada nisu omogučili NFC što pomalo postaje trend i potreba u dogledno vrijeme. Da je hardver tu, a da softver sad ne podržava?
Neznam, al mislim da harfware-ski nije ni podrzan tako da nista od software-ske nadogradnje...
al opet, nisam siguran, mozda netko drugi ima vise informacija...
ovo je ista stvar ko sa golfom V, VI, VII (samo za usporedbu)
cemu mijenjati nešto za što znaš da je provjereno dobro i da ćeš postići veliki uspjeh samo sa redizajnom
golf VII nije isto tak doživio boom, ali će se prodavati zbog imena, kvalitete, tradicije...
moj citat je "svake godine sve ljepši i ljepši"
ne treba raditi nekakve revolucionarne stvari, samo malo zagladiti tu i tamo, dodati koju stvarcicu i opet imas top proizvod ;)
Telefon !? Dali se ga uopće može tako zvati !? Bojim se da za koji mjesec nakon neke "X" nadogradnje neće moći ni ostvariti poziv bez interneta . Nije mi jasno zašto ga stalno uspoređuju s Samsungom S3 jer čak ni po izgledu baš nemaju sličnosti ... Nisam ljubitelj "Jabuke" , ali ovo je vrhunac mobilne tehnologije ... Telefoni na Android OS_u zaostaju u odnosu na iOS . iPhone je samo jedan , ovih drugih ima "hrpetina" . Mislim da će i za ovim telefonom kao i za prijašnjim iPhone biti "gužvanac" ispred T-Com centara .
Nego interesira me dali se zove iPhone 5 ili je dobio neko novo ime , govorilo se o promjeni naziva .
Što kaže kolega iznad mene "ovo je ista stvar ko' i sa Golfom" , pa riješimo se već tog imena kojemu samo dodajemo brojeve ...
Presao sam na Android,ali moram priznati da patim na Apple-ov dizajn.Trenutno nema ljepseg mobitela i tu im skidam kapu.Sucelje je nazalost ostalo isto,time i dosadno.
I da,napokon smo docekali 4"(inca) na iPhone-u. :D
zove se 5
NFC su rekli da nema jer nije dovoljno rasprostranjena tehnologija....a pogotovo nece kod nas mozda na 5s,6 a i dalje ;)
Evo vam malo svježijih informacija. U listopadu stiže iphone 5. Besplatno će se vršit zamjena za nanoSIM karticu.
U početku neće imati podršku za LTE,ali do kraja godine bi trebao imati.
Apple mape će u Hrvatskoj podržavati turn-by-turn navigaciju
"Dobra vijest za sve buduće iOS 6 korisnike u Hrvatskoj. Apple mape, aplikacija koja na iOS-u 6 zamjenjuje postojeće Google mape u Hrvatskoj će podržavati “od ćoška do ćoška” iliti turn-by-turn navigaciju. Ovaj podatak upravo je objavljen na Appleovoj listi zemalja u kojima su podržane nove mogućnosti. Tako će Apple mape će u Hrvatskoj nuditi standardni i satelitski prikaz, direkcije, lokalno pretraživanje te spomenutu turn-by-turn navigaciju.
Najavljivane 3D mape, odsnonos 3D prikaz građevina za sada podržavaju samo američke gradove.
Podsjetimo, iOS 6 na podržane iOS uređaje stiže 19. rujna."
Ajmo dosta o usporedbama mobitela. Otvorite temu pod "Usporedbe" i tamo nastavite
Nakon mlakog 4s, ponovo promašena prilika Applea
Dobro:
+ Nešto tanji i lakši
+ Brži CPU i GPU
+Nešto veći ekran
Loše
- ekran nije u HD rezoluciji, što bi značilo da će se npr. video u HD-u trebati prilagođavati nešto manjem broju piksela = gubitak kvalitete i totalni promašaj
- dizajn uređaja marginalno promijenjen
- iOS i u svojoj šestoj iteraciji izgleda jednako, i dok je to funkcioniralo do prije par godina sada izgleda zastarjelo. Konkurencija ne čeka nikoga, Android i WP su u konstantnom razvoju i trenutno su ispred
- nema NFC????
- nema mogućnost bežičnog punjenja
- nema mikroUSB već opet neki šugavi port. Tko želi mikroUSB neka kupi adapter od samo 25$. Sića!
- stare aplikacije se vrte sa crnim linijama na ekranu, odnosno nisu prilagođene veličini ekrana = fragmentacija, odnosno ono što je Apple predbacivao Androidu sve ove godine.
- uopće navesti panoramu kao hvalevrijednu opciju za kamere mobilnih telefona. Mislim da sam mogućnost panorame imao još na SE K750
I što reći u konačnici? Izgleda da Apple sa svojom novom ponudom spada među uređaje više srednje klase. Vrh i dalje okupira Galaxy S3 i lumia 920, pa čak i HTC one X je napredniji uređaj od ajfon petice. Netko je usporedio iPhone sa Golfom i ta usporedba je totalno točna - dosadan ali te odveze od točke A do točke B. Kome je to dovoljno, neka navali :)
Cemu to "pa cak i HOX....". U cemu on tolko zaostaje iza S3 kojeg se tolko stavlja na tron, i u cemu je u tako maloj prednosti pred iphoneom. Osim par sitnih razlika u specifikacijama razlike izmedju tih uredjaja su mizerne.
Iphone je iphone, zna se gdje ce bit. Po prodaji na vrhu sasvim sigurno, a to sto malo napredniji korisnici nisu u potpunosti zadovoljni to je posve nebitna stvar. Ciljana publika ga ceka s odusevljenjem vjerojatno
Tako sam formulirao rečenicu jer je u posljednje vrijeme bilo trendy svrstavati HTC u proizvođače koji su na odlasku (zajedno sa nokijom). HOX je izvrstan uređaj, po meni dizajnom bolji i od galaxyja i od iphonea (općenito smatram da je polikarbonat najbolje rješenje za uređaj koji se s vremena na vrijeme zna naći na podu ili u društvu ključeva). U biti, ne znam čemu hvaljenje dizajna iphonea, svatko tko ga ima u mojoj okolici drži ga u kučištu ili kelji na njega raznorazne folije.
E da, pod negativno zaboravih dodati nedostatak u produljenju života baterije petice. Apple bi mogao ponešto naučiti od standby moda galaxy-ja S3.
Očekivani upgrade, ja neznam što ste svi očekivali?
Kao da neznate kako je to Apple radio u prošlosti.
Meni je OK, razmišljam da ga uzmem kad dođe kod nas.
S3 koji trenutno imam je super telefon, ali nakon početne euforije, malo mi ide na živce njegova veličina.
Pa lijepo cekajte da izade Apple Iphone 5S,vjerojatno ce on imati poboljsane nedostatke kao Iphone 4 i Iphone 4S.
Najbolja mjera za SmartPhone je 3.8 do 4.0 inch , sve drugo je preveliko , imao sam HTC HD2 iako je super telefon , zamjenio sam ga za HTC Trophy samo radi veličine ...
Ovo kod iPhone 5 je idealno , nisu "amerikanci" tu mjeru uzeli bez veze , vjerujem da su dobro razmislili (pravilno) , pogotovo je ok ako kucaš palcem u stvari i treba tako ... U biti je nešto izdužena "četvorka" ... Dizajn , debljina - jako dobro ... Još samo fali čisto bijeli model da ga mogu kupovati i "sponzoruše" ...
:D
iPhone 5 & CPU A6
mnga su nagađanja oko samog procesora, što vrti, kako... zna se da je duplo brži od prethodnika, kao i to da troši manje?
CPU:Clock: 1200 MHz
CPU: Apple A6 APL0598
Width+of-Machine;Word: 32 bit
CPU;Core: 2x ARM Cortex-A15 MPcore
Instruction:Set: ARMv7
...nadam se da je to to? još baterija?
očekivano,takvog sam ga i zamišljao jedino je čudna rezolucija ekrana malo ;)
ja takodzer vrlo zadovoljan, dizajn kako kome, izrada je fantasticna kao i uvijek!ako nista dr iP od 4 ima najkvalitetniju izradu miljama od plasticne konkurencije i jos uvijek se trudi da to bude MOBILNI TELEFON! znaci da se na "to" moze kvalitetno razgovarat, 3 mikrofona, stvarno svaka cast na tome!ostalo ocekivani mani upgrejdi koji cine uredzaj boljim od predhodnika...ne razumijem cemu tolki hajp u nfc i bezicnom punjenju, mislim realno kom to treba!?isti vrag stavio ga na dock il na usb grijac! :) nfc ce mozda tek kroz nardnu godinu negdje zazivjeti tako da je definitivno po meni jos prerano za to, mozda cak i za LTE...mozda! :)
ako na trenutak zaboravimo da je jabuka iza (meni se isto kenja od tog marketinga, tuzbi, placanja imena i ostao) mislim da je ip5 super mob POGOTOVO ako znas sto je JB! :D htio bi da mi je android bolji ali imam ga vec jako dugo kao dr mob i nazalost jos je uvijek drugi mob :/ ako nist dr, ne mogu ga koristit za mail zbog sigurnosti i tu vec koncept androida malo pada u vodu...
Kolika će cijena biti kod nas ?
reko bih kao i inace kad dodzu oko 8000 u slobodnoj prodaji, na oglasniku oko 5,6t kn...na ugovore kako ko ima tarifu od 500 do 3500t kn...trebali bi stariji modeli pojeftiniti!
Ja se sjećam da i4 kada je došao je bio oko 4100-4200 na njuškalu...16gb crni. Ja sam naletio na jako dobru priliku za 3500kn čak...
Iako mi je dosadio po izgledu i kretanju po ios-u pa sam ga zamijenio sad za SGS3...iphone je posebna dimenzija..i meni je savršeno legao...a android je dobar...ali, jednostavno nije isti osjećaj...htio bi se suzdržat i ne trošit novce još...pa dočekat i6 ili i5s ovisi kako će se zvat... Ali sve u svemu, jako lijepo izgleda i sviđaju mi se poboljšanja u svim segmentima...to je bilo dodatno apple poliranje uređaja u svim segmentima...normalno da revolucionarno nešto nije drugačiji
Savršeno izgleda, i napokon veći ekran, sad je velik ko u htc desire
http://st.gsmarena.com/pics/12/09/gs...marena_001.jpg
I ispod slike ide lista specifikacije svakog...kao da je S3 vani i bolji.
Sam sam vlasnik S3 i mislim da su ova prepucavanja i ova reklama jadni...to je potez iz straha da će i5 ostvariti daleko veću prodaju od S3...već sudeći po rezervacijama koje su 2x veće nego li za prethodni iphone.
Ljudi nikako da shvate da se iphone i samsung (androidi) ne mogu uspoređivati. To je poput mac-a i PC-a u svijetu računala. Mac je kvalitetan i stabilan...a PC mozes svasta raditi i igrat se.
btw..citat:
"Apple's Apple A6 SoC, definitively figuring out that Cupertino's latest phone packs in a total 1GB of Samsung-sourced memory. The site clocks the DRAM inside at 1,066Mhz, noting that it's comprised of "two 512MB dies in a dual-channel LPDDR2 package with 32 bits per channel." Further, Anandtech lists the the speed of the iPhone 5's memory at 8,528MB/sec -- an ample 33 percent boost over the 6,400MB/sec rating for the RAM in the iPhone 4S, but well below the 12,800 MB/sec needed to drive the new iPad's bandwidth-hungry screen resolution.
Beyond that, the site believes that the A6 is Apple's first truly in-house creation, as it's using math units too new to be found in a ARM Cortex-A9 architecture (like the A5 or A5X) but reportedly isn't a match for the soon-to-be-released Cortex-A15. If true, the implication is significant -- it suggests Apple is taking the more aggressive path of a chip designer like Qualcomm and custom-tailoring large parts of its processor designs to get the speed it wants on a more exacting schedule. That's a quick summation of the details; hit up the source links below if you want the explanation in full geek speak."
:)
Evo te famozne reklame
i nastavak :)
http://www.pohrani.com/t/14/wN/3kNjZ...sizeresize.jpg
SMiješno. Ispada da se iOS besplatno ažurira, a andorid ne. Osim toga, panorama?? WTF. To je napredak?? Quad core?? Je, poznato je da ga samo iPhone ima. FaceTime? iMessage?? Nove Mape? Passbook??? Nabrajaju aplikacije koje svaki mobitel može imati. Ovo s Passbookom je presmiješno. Takvu aplikaciju ima i moj stari SE K800i
Ovo me podsjeća na specifikacije Škode. Nema niš od opreme pa da ne ispada da nemaju kaj napisat pišu gluposti - mehaničko otvaranje vrata, pojasevi u 3 točke i slično.
sory ali kad dođe nova verzija androida svima se tresu gaće oće ju dobit i onda popizde kad shvate da su dali pare za telefon koju ju neće dobit.
neznam baš da android nativno ima nešto kao imessage i facetime oO
Nisam neki apple fanboy, ali preferiram apple upravo iz navedenih razloga
I svi se mi tresemo hoce li biti JB za novi update ili ne. Svi se tresu i svi si odabiru sta im stima.
true. al nemogu na fejsbuk s tim.
ma fecebook je zlo, kvari mladež, lijepo je bilo bez njega, djeca su se igrala na igralištu :)
nativno ne znači bolje od neke plaćene (ili free) aplikacije. Imam iPhone i taj imessage mi nij ebaš nešto (podržava samo novi iOS, dok ostale + ostale mobitele ne podržava, daklee, nije ni poluupotrebljivo). Viber ili nešto slično postoji i za android i za iOS (i za winphone).
Što se tiče upgrade-a androida. Svi noviji mobiteli će dobiti podršku ua novi andorid, stariji modeli, kao i oni slabiji neće. Baš me zaanima kaako će iOS6 raditi na 3GS-u, vjerojatno nikak. Ni iOS5 ne radi brzo, a kako će tek iOS6.
Iskreeno, očekivao sam više od novog iPhonea. Al oni žive na staroj slavi (iako to "slavi" mi baš i nije jasno, s obzirom da ni jedan iPhone kad je izašao nije bio istinsko čudo od tehnologije, samo lijepo upakiran i uz dobar marketing prezentiran mobitel, pun nedostataka) pa će se prodavat ko' lud, samo zbog jabuke
Ako baš hoćemo tjerati mak na konac, imaš gTalk i Hangout koji dolaze uz OS i koje (pazi sad) možeš koristiti i na drugim platformama.
Na kraju krajeva imaš sijaset 3rd party rješenja koja nisu usko vezano samo i isključivo za iOS platformu, već je moguće obaviti video poziv ili poslati poruku između mene, tebe i nekoga na npr Symbianu... Android se nikada nije vrtio oko nametanja protokola unutar samog OS-a, već na tome da korisnicima nudi mogućnost odabira. Zašto bi netko morao kupovati iPhone samo da se čuje/vidi sa svojom majkom koja ne zna koristiti ništa pored Facetimea? Daj čovjeku mogućnost odabira kad je već kupio pametni telefon. Ne vidim tu ključnu prednost Facetimea i iMessagea nad npr. Skypeom ili Wazzupom.
iCloud, Panorama, Mape. Ne kužim. Sve su to integrirane aplikacije koje postoje i kao 3rd party rješenje. A tko je lijen sebi ugoditi, taj neka si kupi iPhone i mir. Jedini plus koji dajem iOS-u je backup mogućnost. Ne znam kako to ide u praksi, ali na papiru izgleda vrlo dobro.
Pojas u tri točke, haha, upravo to! :D
PS: koliko god gledao one specke, sve se više bojim kako će Apple uskoro patentirati novu HD rezoluciju. 1136x640px. Ako na torentima počnu izlaziti serije u ovom formatu, jao si ga vama!
vidiš, vidiš, zaboravio sam na gtalk.. :D eto, meni je s androidm došao gtalk.. al to je nešto tako obično da to ni ne spominjem ko neku prednost. tako je je glupo spominjat neku aplikaciju, koja je "nativna", ako postoji hrpa nenativnih aplikacija koje obavljaju istu stvar (i uz to, vjerojatno imaju i hrpu drugih mogućnosti).
i backup radi super. doslovno ti sve vrati i postavke ii smsove i popise poziva, sve je doslovno isto kako je i bilo prije gaženja telefona bez puno mozganja, nikakav root i nikakav titanium backup nikakvo traženje aplikacija koje će određene djelove backupirat. Nešto što užasno fali kod androida.
Tema je iPhone 5 a ne Apple vs Android.
Back to the topic.
što se tiče izgleda, jel vam se sviđa 5-tica, jeste očekivali nešto drugačije ? po meni je full lijep mobitel i tanak, veliki ekran, boje dobro ukomponirane, uostalom nisu mogli puno ni iznenadit, ne vidim da bi iphone mogao imat drugačije obrise i izgled, onda to više "nebi bio" iphone ?
Meni se izgled 4ke drama svidja, najljepsi telefon po meni i samo sam govorio da nebude ona izduzena verzija 5ca, al dok ga u ruku ne probam nemogu nista govoriti, al da je ljep jeste.
Što se tiče dizajna, za mene je očekivani uppgrade.
Sviđa mi se, sad više crni, jer je i obrub crn.
hvala na videu :P
njh. 4ka mi nekak lijepša.
Super je novi konektor, nemres okrenut i krivo spojit, to je fakat super.
Vec se javljaju prve "djecje bolesti" na iPhone 5ici.
4 nove reklame Iphone 5
http://www.24sata.hr/gadgeti/trebaju...ri-nove-282493
To ih muci jos od trojke... A imaju jos jedan problem s peticom, kvaliteta kucista , koje je sklono ovakvim pojavama:
http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/12...marena_001.jpg
Majko moja mila, zar smo, kao što moja draga reče, postali robovi običnih mobitela?
Razlog za to je ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=tnqgC...eature=related
Munchen:
Kupio iphone a novinari i svi oko njega kao da je spasio život. Stvarno jadno i debilno dokle smo došli. 1300€ dati za 2 komada tehnike? Bolje da je te novce uložio u svoje zdravlje i kožu.
A taj fenomen smo već prežvakali, još od prvih namještenih redova...U svakom slučaju, bit će to tema mnogih psiholoskih doktorskih disertacija ...
Baš to, namješteni redovi. Nekoliko mojih kolega isto misli da je npr. prvih par stotina ljudi u redu namjerno poslani od strane Applea radi promocije itd. Ja do sad nisam to tak gledao ali miglo bi imati smisla. Tolko o OT-u.
Ste vidli kak se lako mijenja zaslon i baterija na petici. Bateriju je još lakše zamjenut nego na 4-ki. Ebay ce mnogima olakšati muke.
koje modele je to uzeo 2 za 1300€?
Ne znam je li bilo, ali ekipa sa Zimo-a je napravila kratak pregled telefona.
Svakako pogledati: http://www.zimo.co/2012/09/23/recenz...5-video/319240
Osim problema sa grebanjem kućišta, te mrljama na ekranu, pojavljuje se i problem s WiFI, odnosno s mrežama zaštićenim s WPA2. Naime, na iP5 zna pucati veza i drastično se spušta brzina prijenosa.
Više o tome ovdje.
Imam Ipod Touch 4, sad planiram da uzmem Iphone 5...
Čuo sam da je mnogo lagan, kakva je razlika između 4/5?
Šta je bolje urađeno, kakva je kamera...
Hvala unapred..
jel problem otić na google? nema portala koji nije pisao o ip5 i uspoređivao 4/4s/5 :o
Objavljene cijene u Italiji,otkljucani na sve mreze.
http://compraonline.mediaworld.it/we...e_5/index.html
bas sam si nekako splanirao uzet novi ip5 kad dodze kod nas al sad malo citam te vijesti:
1. nekad neradi wifi na wpa2 enkripciji
2. žuti ekran popracen ghost efectu kod jaceg pritiska
3. ghost linije na tastaturi
4. purple flare na kameri
5. grebanje stražnje strane
6. maps su za k!
7. nekad trosi data iako je spojen na wifi
8....
mislim ono WTF?! naravno nemaju svi sve probleme, neki su sam u pojedini zemljama ali ono...sad stvarno vec polako ispada da je poluproizvod! ajde ono s antenom na ip4 bla...al ovo je sad 100 sranja vec u 1 uredzaju koji bi kao trebo bit top of d line...e bas ga je ukenjo taj Cook...
sva sreca da smo tu di jesmo pa se mozemo nacitat recenzija prije kupnje ;)
Zato cu pricekati malo dok ne dode kod nas i onda jos jedno mjesec-dva da vidim jel se sve rijesilo. Ako i dalje bude takvih problema, kupiti cu si 4S i cekati 5S/6
S žutim ekranom je bilo problema i na 4 ili 4S i još nečim. Ja nisam imao nikakvih problema na oba, čak niti s antenom na 4-vorci, naravno uz ugašen 3G.
iOS 6 imam na novom iPadu i da, mape su užas, ali nije mi to presudno, niti na iPhoneu, imam standalone navigaciju u autu.
Apple se ocitovao o onoj ljubicastoj mrlji pri slikanju svijetlijih objekata. Uglavnom, po njima je to normalno i preporucuju da korisnik ne slika objekte koji zrace svjetlo.
Šta bi drugo preporučio, osim da im je mobitel samo brend, a ne i najbolji na tržištu :)
Moguće da je prošao jeftinije i zbog predbilježbe. Tko zna :)
iPhone 5 u T-Mobileu od 02.11. (neslužbeno)
Izvor: http://www.iportal.com.hr/inews/nesl...12-u-t-mobileu
c/p:
Neslužbeno doznajemo kako će najnovija inačica Appleovog smartphonea hrvatskoj publici biti dostupna od 2. studenog 2012. godine. Nemamo dodatnih informacija o uvjetima i načinima prodaje bilo po redovnim, bilo po akcijskim cijenama, ali za pretpostaviti je kako će iPhone 5 biti dostupan u nekoliko cjenovnih rangova vezanjem uz dvogodišnje ugovore. Što se tiče konkurentskog VIP-a, [...]
Neslužbeno doznajemo kako će najnovija inačica Appleovog smartphonea hrvatskoj publici biti dostupna od 2. studenog 2012. godine. Nemamo dodatnih informacija o uvjetima i načinima prodaje bilo po redovnim, bilo po akcijskim cijenama, ali za pretpostaviti je kako će iPhone 5 biti dostupan u nekoliko cjenovnih rangova vezanjem uz dvogodišnje ugovore.
Što se tiče konkurentskog VIP-a, još nemamo informacija, ali iste očekujemo uskoro!
Sluzbena informacija. Iphone 5 na svim Vip prodajnim mjestima od 2. studenog.