Kakav se odgovor sprema na Tomato brutalnu tarifu? :D
Printable View
Kakav se odgovor sprema na Tomato brutalnu tarifu? :D
Ukoiko se slijedecih deset dana nista ne promjeni kod Bonbona, emigriram na brutalku:D
Svoje planove za ponude u budućnosti ne objavljujemo :D
Pretpostavljam da cemo 31.5. vidit nesto novo jer do onda traje akcija 50% off (a i 1000 besplatnih SMS, ako se ne varam), a obicno kad zavrsi jedna akcija pocne druga
Kakve god da planove imate, prespori ste, konkuracija radi na veliko! Tek ste sad izmisli tarifu koja kak ti konkurira Tele2 Smiley-u koja je na sceni već 2 godine i to polovično! Milsim da još nite dostojni konkorenciji kao Tomtato i Tele2! Nadam se da će to Todorić popravit sa Jingom! Gorivo na K-benzinskama je već jeftiije!
evo bonbon, da imate za usporedbu:
Evo da napišem malu reviziju BRUTALNE tarife...
Koristim tarifu već dvadesetak dana.
Potrošeno je:
- 285 minuta
- 145 poruka
- 595 MB
Na uspostave poziva sam potrošio oko 24 kune. Dakle ukupni trošak trenutno je 79 kuna. Kako bih pojednostavnio račun radim sljedeće: 1 min=1 SMS=1 MB=1 jedinica.
Ukupno sam potrošio 285+145+595=1025 jedinica.
Jedna jedinica košta me trenutno: 79/1025=7,7 lipa. Mislim da se trenutno JAKO isplati :)
Moja kartica s PUK-om je već neko vrijeme u novčaniku i samo čekam kada ću potrošiti pakete i idem ća. Ni 1000 minuta ni nesiguran push me više ne mogu zadržati jer konkurencija za to već ima rješenje. Vjerojatno ću konkurenciji plaćati 10-20 kn više, ali bože moj... To je valjda cijena slobode. Samo da još vidimo Teletovu ponudu pa će pasti i odluka :)
Nije valjda da ce cekat do 31.5. ??
i ja cu vjerovatno na tele 2 bonbon je za ostao u paketu jer nema cjelokupni palet a kad se sve stavi u jedno prelazi daleko vise nego sto daje konkurencija npr. tele 2 smart tarife...
Da sumiramo nakon Brutalke i Revolucije ono što bi korisnike zadržalo/privuklo:
- minimalno 1GB prometa
- minimalno 500 minuta prema svim mrežama(bez naknade)
- minimalno 500 poruka
- cijena paketa od 50kn(+/-)
- bez ograničenja paket(odnosno, ako se ne nadoplati da se paket ukida na tom broju)
- možda i limit na paket u trajanju od 6mj, a tko je aktivirao 12-18mj, ali za prijenos broja dulje trajanje paketa
Za takav paket bi dao i 65 kn, ali naravno ne smije biti sitnih slova tj. uspostave poziva.
Zasad me na BonBonu drzi samo iPhone koji je zakljucan na Tmobile.
Meni bi najbitnije bilo da paket nije vremenski ogranicen (ili ako vec je, da je to ogranicenje recimo godinu dana ili tako nesto, a ne jedan mjesec)
A u čemu bi im onda bila zarada? Svaki operater želi redoviti priljev novca.
...ah...:D ...hjoj, to nema ni u Europi...
Ma glupo mi je da izgovor bude nedostatak profita u bonbonu. Pa kako ce ostvariti profit kad svoje korisnike poticu na mjesecnu potrosnju od par kuna. Vjerujem da im se promet povecao vec ovom akcijom 50% za nadoplatu bonom od 80kn ali to je premalo u idnosu na konkurenciju..
Sadasnja politika dokazuje da su i osnovani samo sa svrhom sprecavanja odljeva korisnika u druge mreze, nista drugo.. U protivnom bi imali akcije drugog tipa i pokusali potaknuti svoje korisnike na vecu potrosnju. Glupo mi je sto su orjentirani samo na klincadiju koja ima budzet od par desetaka kn mjesecno. Nije to lose ali pobogu ima i korisnika koji mogu (i zele) potrositi vise ali za uzvrat zele i adekvatnu uslugu za svoj novac..
Moj prijedlog je da se pokusaju orjentirati i na tu skupinu korisnika i osmisle neki paket kojim bi i nas zadrzali u bonbon mrezi..
Za veće potrošače već postoje mreže kao što su Tmobile, Vip ili Tele 2.
Još jedna bitna stavka je da BonBon nema pretplatu, a onome koji troši preko 100 kuna mjesecno je povoljnije uzet pretplatu.
Mislim da treba pogledati siru sliku jer bonbon ovisi o odlukama HTa, a oni sada manipuliraju sa Simpom, bonbonom i Multiplusom (ne zele da te tri mreze/tarife jedna drugoj budu konkurencija). Trenutno vidim da preferiraju Simpu gdje nude 1000 sms/Mb za uplatu bonom od 50kn. Znaci bonbon je na cekanju, eventualno ce produziti ovu akciju 50% za bon od 80-160kn.
sta ste se uvatili bon bona odkad je poceo raditi jos nije minjao tarife na povoljnije kako je poceo raditi uvjek ima iste tarife .Puno spava bonbon
Nakon Revolucije i Vip nudi sve neograniceno za 150 kn, jedino jos BonBon trazi 180 kn za 300 minuta, 1 gb i 200 poruka.
Meni se sve nekako čini da može LOCK tema u sekciji Bonbon...tj. Bonbon je već kod sebe stavio Lock na sve stavke...Ajd nema reakcije na Brutalnu tarifu, ali problem je što nema apsolutno nikakve reakcije na ništa! Ni na Brutalnu, ni na Revolucionarnu, ni na Savršenu....
Mislim da će sad ispasti da opet bonbon "pametuje" i izvlači se, no nije realno uspoređivati postpaid i prepaid tržište, tako da je vrlo teško usporediti Savršenu tarifu i Revoluciju s bonbon ponudom. Usporedbe se mogu puno lakše izvlačiti s Brutalnom tarifom Tomata. Možda nekome i je svejedno da li je riječ o bonovima ili pretplati, no za bilo kakve usporedbe, mislimo da je prvo potrebno krenuti od te osnovne stavke kao što je "način plaćanja usluge".
Sve te tarife imaju neke svoje prednosti, to nije dvojbeno, no smatramo da bonbon ima "konja za utrku" s prepaid ponudom u RH.
Jadan je taj vas konj za trku, pregažen je na pola trkaće staze. Davnih dana vas je brutalna tarifa pogazila, ali i dalje sami sebe tješite. Ako ste toga "konja za trku" oživjeli pokažite ga.
Svaki konj može imati svoju svrhu, neki su odlični za utrke a neki su dobri za hranu za pse - treba od nečega napraviti i pedigre! :D
Šalu na stranu, bonbon je u pravu, ne može se uspoređivati pretplata i bonovi - jer ipak bonovi imaju veliku prednost i zapravo su privilegija zbog mogućnosti kontrole troškova, promjene operater i sl. Dok pretplata je loša stvar, uvijek su a pogotovo sada cijene mobitela bile paprene uz pretplatu...Tako da drago mi je da se kod nas počelo gledati na bonove kao nešto bolje od pretplate - jer se sjećam prije tamo puno godina kako mi je ujak pričao da u njemačkoj je takvo stanje, bonovi su zapravo bili novost i poželjna stvar...a kod nas je bilo da se kupuje skupi mobitel na pretplatu i ako si na bonove to znači da si sirotinja, pravi budže imaju pretplatu!!!
Tako da bonbon je sasvim u pravu - nije realno uspoređivati bonove i pretplatu! Ali isto tako nije realno uspoređivati bonbon i tomato - jer to više nije ista liga, tomato je sada prva liga a bonbon je pao u treću seosku ligu... Jedino se može usporediti bonbon sada i bonbon od prije godinu dana - i kada se usporedi, nema razlike! Ako se već ne želite uspoređivati s drugima, osvrnite se na svoju ponudu...Učinite neki pomak u odnosu na sebe samog!
Evo, ja sam uzeo tomato brutalnu ne toliko da uštedim nešto, nego u prvom redu što internet FUNKCIONIRA u potpunosti. Druga stavka je što ne moram misliti dal sam potrošio minute i dal trebam aktivirati novi paket da mi ne popapa kune...SMS također šaljem i to sa hrvatskim interpunkcijskim znakovima - što me briga koliko je poruka u jednoj (3-4...nebitno). Internet je 1 GB što je recimo nekakav ajde minimum, zadovoljan sam jer funkcionira odlično. Data i sinkronizacija mi je stalno upaljena na mobitelu - napokon mi smartfon diše punim plućima, trebao sam ga samo spojiti na "kisik", tj. internet. Na bonbonu sam mu tu i tamo samo puštao kisik... ;)
Što se tiče potrošnje, na bonbonu mi je sasvim bilo dosta 80 min prema ostalim mrežama, 1 GB interneta ali u pola cijene (30kn) - tako da bi me koštalo to mjesečno 70-ak kn (jedan bon od 80kn je bio dosta)...
Sada na brutalnoj mi skine 55kn + 10-15kn za uspostave =70ak kn
Znači jednako pričam, jednako platim - ali bar je kvaliteta mreže na nivou! A eto mogu i pričati puno više, kao i surfati i slati poruke (da ne mislim)...
Naravno, bonbon broj mi i dalje ostaje, samo što ću nadoplatiti vjerovatno 160kn i miran sam godinu dana - tj. da me uža i šira obitelj može dobiti bespla...Već sam vam rekao ali da ponovim: ako vam je dosta 13kn/mj od mene - nema problema. Zadržite trenutnu ponudu kao i kvalitetu mreže! Da ponudite nešto slično ili bolje od brutalne ja bih Vam dao 80-100kn. Ali opet, kvaliteta je na prvom mjestu...sve da dajete 10 GB za 1 kn - džaba ako ne radi push, ne dolazi mail, šteka 3G razgovor/internet... Sad će neki reći uzmi Savršenu ili Revoluciju - ali zašto bih dao 150kn za nešto što mi ne treba, tj. ja za 70kn dobijem da nemogu potrošiti...
Da se vratim na početak priče kada su bile one zbrčkane reklame po gradovima i svi se pitali što je to sad - pisalo je najkvalitetniji i najjeftiniji...A trenutno ste najnekvalitetniji i najskuplji. Tako je to kada ti konj stoji na mjestu ili još gore trči u krivome smijeru... :D
Bonbon nije konj, to je zec koji, kao na atletskim dugoprugaškim utrkama, tjera na obaranje rekorda jer određeno vrijeme nameće tempo. Tako je i Bonbon povukao utrku, a onda je elita (Tomato i Tele2 u bonovima, Vip i Tele2 u pretplati) preuzela primat i sada se natječe u postizanju rekordnih dometa. T-mobile živi na staroj slavi i milijardama koje je zaradio T-com u mutnim poslovima s kraja prošloga stoljeća, no jasno je da takvo stanje ne može dugo trajati.