Ovako, počelo mi je odlaziti kvačilo na Corsi iz naslova. Rečeno mi je da moram mijenjati cijeli set vezan za kvačilo, da se ne mogu mijenjati dijelovi kvačila pojedinačno. Da li neko zna koja bi bila cijena tog seta za Corsu?
Hvala!
Printable View
Ovako, počelo mi je odlaziti kvačilo na Corsi iz naslova. Rečeno mi je da moram mijenjati cijeli set vezan za kvačilo, da se ne mogu mijenjati dijelovi kvačila pojedinačno. Da li neko zna koja bi bila cijena tog seta za Corsu?
Hvala!
Za cijenu me čudi šta se interesiraš na forumu koji nema veze s npr. Opelom,jer Opelov forum postoji na drugom mijestu. Istina,moguće je da netko i ovdje zna,al svejedno,vjerujem da ja bolje da nazoveš neku trgovinu autodijelova i da se raspitaš.
Sad kad smo već u ovoj priči da te malo uputim:
Zamjena seta kvačila iliti popularnog kuplung seta podrazumijeva zamjenu korpe,lamele i tlačnog ležaja. Jako je nepromišljeno da ne kažem glupo mijenjati pojedine dijelove tj. neke da a neke ne. Zašto? Za zamjenu tog seta treba skidati cijelu getribu što nije baš jednostavan posao i ako jedan dio ne zamijeniš,čeka te kad-tad i to je onda još jedno skidanje u kraćem intervalu što donosi dodatan trošak.
Dakle,ne misli ništa puno nego zamijeni cijeli set koji te po mom mišljenju ne bi smio izać preko 800-900kn + 500 max. za ruke kod majstora.
Znaj da ako to odradiš u ovlaštenom servisu da će te na živo ogulit što za dijelove što za rad.
Također,ako se ulje u mjenjaču nikad nije mijenjalo,preporučujem.
Sretno! :wave:
set u originalu cca 3000kn a zamjenski cca 2000kn a ruke za to prominit od 1000kn do 1500kn
Ja sam čuo da cijeli taj set dođe cca 3.000kn + ruke, no to niš nije bilo provjereno. Mene samo zanima ako netko ima stvarnu informaciju koliko bi to bilo?
Cijena zamjenskog seta je (isti proizvodac "LUK" i kvaliteta kao orginal, osim sto nije u kutiji OPEL) 2170,00 kn !
Cesto, zapravo skoro uvijek na tom modelu ode i zamasnjak (zamasnjak je sa dvije mase) koji kosta 4490,00 kn !
Kod kvacila je pravilo da se mijenja cijeli set.
Posla ima cca 6-8 sati x 60-100 kn/sat.
Da ne razglabate dalje ovo su ispravne cijene.
I ako bas hoces detaljno imas ga kod Tokica.....oko rabata iliti popusta zbog povece cijene dijela probaj pregovarati na blagajni.
informacije radi, koliko si kilometara prešao
Sad je negdje na 91.000km. Nije toliko puno koliko mi se čini.
Ovo zadnje sto sam radio je bilo na Corsi sa 102000, prvi vlasnik i samo jedan vozac....nema pravila.
A da li postoji mogućnost da napravim servis preko kasko osiguranja? Naime, plaćam puni kasko pa me zanima da li mogu nešto izmisliti i pokriti servis kaskom?
Znam da ne pokriva no zanima me da li se može što izmisliti, pokušat nešto smuljati i progurati pod kasko? Tipa vandalizam i slično...
Je da, vandali su ti na parkingu potrgali kvacilo :)))
Mozes ako ti majstor hoce umjesto kvacila pisati branik, far,......no mislim da to ostecenje osiguranje zeli prije slikati.
Pa imam malo ogrebane branike, straga na braniku imam čak i malo udubljenje...znači al mi priznaju te kozmeticke stvari na autu, onda mogu popraviti i ovo ostalo ili?
Treba se snaći...plaćam kasko koji namjeravam prestat plaćat pa da ga barem pokušam iskoristiti...zašto ne pronaći mogućnost i riješiti to...
Sigurno nebi došao u osiguravajuću kuću i rekao da mi poprave kuplung s kaskom :-))
Osiguranje ti jedva isplati ono sto je duzno isplatiti, a kamo li ovo.Nema sanse da ti prodje.
Raspitao sam se malod detaljnije.
Idu i zamašnjak i set kvačila. Stvar dođe cca. 5000kn (zvao sam kolegu iz ZG kod kojeg imam popusta) ovisno o motoru tj. kodu istoga (iva više vrsta setova) i računaj najmanje 1000kn za ruke.
Frenda sam pitao koji se bavi time i rekao je da ni majci ne bi ispod 1000kn to odradio jer treba skidati i most i dosta toga još što je praktički proces di se raskopa pola auta. Dijelovi su toliko koliko sam rekao a hoćeš li ih naći za manje,na tebi je. ;)
Smuchac, imaš PM vezano za servis...
A da li znate kakve su mogućnosti i pogodnosti zamjene staro za novo, kako procjenjuju aute itd.?
Strah me da auto ne postane rupa bez dna i da mi je jeftinije plaćat kredit nego servise na autu...
Koliko god da ga procijene,manje je nego što u stvarnosti vrijedi i uvijek je manje nego ti želiš za njega. Dakle,ili ga "klasično" prodaj ili ga zadrži. ;)
Kako ti vozis kad na 90000 km mijenjas kvacilo? Ja sam na svim svojim autima mijenjao u prosjeku na 180000-200000 km i nije me nikad izaslo preko 2000 kn tako da me ovo tvoje stvarno cudi. Kako uopce znas da je kvacilo? Kako se auto ponasa?
Čitao sam po forumima da kvačilo odlazi i nakon 70.000km jer nije kvalitetno. Vozim se normalno, ništa drugačije nego kaj se drugi voze al imam peh jednostavno...
Ma pusti forume, tamo zna biti svasta, pogotovo kod auta. Tebe pitam kako se auto ponasa, kako vuce, kako se krecu okretaji, kakav je zvuk, jesi li osjetio smrad lamele itd.
Moje kvačilo ima 98 000km i nikad ništa. Starome 130 000 i nikad ništa pa i mene čudi...
Kvačilo se nepotrebno lomi i troši preseravanjima tipa šlajfanje,vuča svakojakih tereta,manjak osjećaja prilikom kretanja i šaltanja,vožnjom pod "kuplungom" i sl.
Savjetujem ti da posjetiš nekoga tko zna šta radi jer mislim da tvoja izjavia da ti je kvačilo dotrajalo nije potpuno točna dijagnoza. NHF.
Na Corsama i Opel vozilima novijih godišta prošuška uglavnom zamašnjak kako čujem od majstora s kojima se družim a setove mijenjaju uglavnom usput jer skidanje gearboxa nije baš mačji kašalj.
Pa ovdje je Opel u igri, ne Fiat...
Razvlacite temu bez ikakvog razloga.
Svi novi ili noviji auti ce nakon isteka garancije imati kvarove koje nekada auti nisu imali, to je tako i nema se tu sta raspravljati. Novi auti (vecinom dizel) imaju zakretni zamasnjak koji u pravilu uvijek ode, cesto se desi da npr. lamela i korpa ostanu OK. No pozeljno je promijeniti sve jer ako se promijeni samo dio komponenti moze ponovo kliziti, tresti i sl.
Sto se cijene dijelova tice i raznih prijateljskih popusta to je sve relativno. Odes u trgovinu jednu, drugu, trecu, raspitas se, pitas tamo za popust i sve znas. To sto sam ti ja napisao cijenu je ispravna cijena za taj auto (ja sam nedavno stranci radio zamjenu). To da ja u toj cijeni imam lufta, to je tocno, no to je moj dio kolaca. Cijena ugradnje se vrsi po radnom satu i radni sat iznosi toliko koliko sam napisao.
Danasnji auti kako je i kolega iznad napisao se rade u istim tvornicama, bez obzira sto je jedno npr. Opel a drugo Fiat i sl. Pa to se jednostavno ode na wiki i sazna :)
Ovo oko igre sa kaskom.....skakljiva tema u koju se ne bih dalje upustao !
Eto nadam se da sam malo rascistio nedoumice.
Samo ću dodati da ja sebi zamašnjak ne bi tokario i igrao se s rizikom koji to kasnije može donijeti. Nisu to više stojadini i jugići gdje skineš curi najlonku i metneš na remenicu za doć doma. ;)
Ovako, čuo sam se sa serviserom i otišlo je nešto na getribi, neki lager. Sada moraju vidjeti kakva je šteta, da li je još nešto otišlo. Da li znate koja bi bila cijena tog servisa cca?
Ako je druk ležaj,on sam po sebi nije skup. Ako je zamašnjak dobar i ne šuška,uzmi samo set. Nadam se da ti druk ne ide preko hidraulike kao npr. na Zafiri.
Koliko sam čuo zamašnjak je OK, no čekam još potvrdu. Što se tiče hidraulike, ne znam da li Corsa ima hidrauliku ili ne, mislim čak da ima...koliko bi bio taj set, pretpostavljam oko 2.000kn?
Stari,ovako će ti se rasut getriba dok ti mi kažemo koliko što košta. NHF
Telefon u ruke,broj šasije također i vozi. ;)
Ne vozim trenutno auto, a i već je bila na umoru jer mi je auto ostao zaglavljen u prvoj i nisam ga mogao vratit u ler dok se nije malo ohladio...pretpostavljam da moram uzet cijeli set (druk lager, korpa, lamela) i mijenjat...samo da je zamašnjak OK :-)
To onda nema veze s kvacilom nego s getribom (pod uvjetom da kvacilo mozes normalno stisnuti i pustiti).
Kvačilo sam u bilo kojem trenutku mogao normalno stisnut i pustit bez ikakvog blokiranja, zapinjanja i slično...
Da, onda je neki problem s getribom ili mjenjačem. Najbolje da ga neki majstor detaljno pregleda i spoji na dijagnostiku.
Zar dijagnostika "čita" getribu?
Može tu biti dosta toga pa odi kod nekog lokalnog majstora kojega ti netko poznat može preporučit jer će te tako neupućenog netko prošetat već vidim.
Taj lik kaj mi to radi je poznanik, nije netko sa strane. Kaže da je getriba, druk lager, no mora vidjeti da li je još nešto. Auto je bio na valjcima, digli su ga pregledali od ispod, odozgo, no nisu ga rastavljali još...
Sudeći po simptomima i ja bi rekao da je getriba...
Čuo sam se sa serviserom i otišao mi je lager na mjenjaču. Cijena servisa s rukama i dijelovima 2.200kn u Auto Willu tak da nije strašno :-))
Pozdrav, inače se dobro kužim u aute, ali imam problem sa kvačilom, kod majstora sam prije neki dan promijenio lamelu, koru i potisni, ali i dalje ne šljaka. Lamela klizi ako jače zašlajfam. Auto mi bez problema krene na uzbrdici, ali smrdi ko vrag. Lamela mi klizi ako puštam kuplung prilikom jačeg šaltanja. Majstor mi je zategnuo sajlu, i sada više ne klizi, ali ispada da bi proklizavalo kad je sajla skinuta, što nikako nije dobro. Sad ne znam je li majstor tu šta zeznuo, ili kaj, ali znam da sam lud više od tih gluposti.
Vidim da je prošlo skoro 5 godina od ovog posta, u međuvremeni sam prodao Corsu koja je valjda najgori auto kaj sam vozio i nebi nikad natrag na Opela. Sad sam na novom Hyundaiu i30 i prezadovoljan sam
Dok god je novi i bit ćeš :P
Pa kad je pouzdanost u pitanju Hyundai je miljama ispred Opela...:D
Znam dosta ljudi koji voze Hyundai, od Accenta do i30 i nisam čuo nekih prigovora, jako su zadovoljni, bez obzira jel auto star godinu dana ili 10 godina. Dok s Opelom nije ista situacija
Ja sam htio mijenjati Peugeot 307 SW Ph1 za Hyundai i30 FD, ali odustao jer sam bio razočaran motorom i kvalitetom materijala.