Napokon izasao Viber za android.Do sada su mogli uzivat samo oni sa iphonom a od danas i mi :)
http://www.viber.com/
Printable View
Napokon izasao Viber za android.Do sada su mogli uzivat samo oni sa iphonom a od danas i mi :)
http://www.viber.com/
Pošto sam malo neuk da lì neko može objasniti kako šljaka tako Viber?
Viber ti funkcionira da zoves i saljes besplatno korisnike iPhonea i androida koji imaju instaliran viber.
Radi ili na 3G mrezi ili wifi.
Odlicno mi je kod njega sto se prijavis sa svojim pravim brojem telefona pa ti automatski povuce kontakte iz imenika koji imaju viber instaliran..
Koristim ga jos od kad je izasla beta verzija, i odlican je!
Viber je specifičan po tome što ne zahtijeva registraciju već samo broj vašeg mobitela nakon čega u vašem imeniku pretražuje brojeve čiji korisnici već imaju instaliran Viber. Na ovaj način moguće je izravno iz imenika pozivati one kontakte koji koriste Viber, ali imajte na umu da za pozvive koristi isključivo podatkovnu vezu (WiFi ili 3G).
Viber zakon!
IM + (Najbolji messenger dosada) https://market.android.com/details?i...=search_result podržava dosta protokola, i Facebook među ostalim.
Znači ako ide preko 3Ga tj. preko mreže znači i da ti ipak skida neki promet ili? Ne kužim na koju foru je besplatan... Jasno mi je ako imam neograničen internet promet doma preko wi-fia.
A kako bi molim te mogao uspostaviti vezu a da ne koristi ni klasični poziv ni data promet? Pod prostornim valovima :D Čak i kad ideš preko mobilnog Interneta može te ispasti vrlo jeftino ili besplatno, ako već imaš neki data paket ili još bolje flat. Naravno, plaćaš ti taj paket ali u odnosu na klasično zvanje nekoga recimo izvan HR je neusporedivo povoljnije. A od doma preko wlan-a se tek nema što diskutirati :)
Jaoo, ljudi vide "besplatan" i odmah pomahnitaju... :rolleyes:
Nista u zivotu nije 100% besplatno. Ovo je "najbesplatnije sto moze biti". Viber kaze da je besplatno jer oni nista ne naplacuju niti ne dobivaju od toga, tvoj internet promet je stvar tvog providera i tebe.
Malo logike, ljudi...
Slično kao i whatsapp, samo što se jedan bazira na pozivima, a drugi na porukama. Jednom kad/ako dobijeml valjano mobilne flat tarife, takve aplikacije će biti must have...
Kako se kontakti poslože po prezimenu? Nigdje ne vidim tu opciju... Nisam ni znao da mi preko 20 kontakata koristi tu aplikaciju, ima ih i s ovog foruma. :D
Još je u beti, pričekaj dok skužiš kako poruke ne možeš pisati u landscapeu :D
Support stranica je također korisna: http://helpme.viber.com/index.php?/News/List/Index/1
Dali je možda tko testirao kolika je potrošnja, jer baš i nisam navikao da mi je net na mobu upaljen cijelo vrijeme, danas sam se napatio dak sam namjestio, pošto mi je u x10mini pro 098 kartica i preko nje ide mi net, i tako jedno pola sata, čekam kod, pišem ponovo broj mobitela neće pa neće, i upišem svoj drugi broj i odmah proradilo, aplikacija je dobra poruke stižu odmah a ne kao sms-ovi nikada doći.
što se tiče sms poruka, piše ti jel delivered ili nije.. pa znaš jel netko ima uključen podatkovni promet ili ne..
većina ljudi s kojima tipkam ima iPhone ili android, pa mi je odličan zbog besplatnih sms poruka..
pozive rjeđe koristim, jer imam neograničene razgovore, ali bila sam isprobavala i puno mi je bolji od npr skypea..
ima velika ponuda jeftinih androida na tržištu, a ni internet opcije nisu toliko skupe više, pa ne vidim razloga zašto nebi ta aplikacija ostala među popularnijim..
pogotovo onim osobama koje imaju prijatelje/ rodbinu van države, gdje se pozivi i sms i dalje naplaćuju bezobrazno puno.. a ovako pričaš i šalješ sms besplatno :)
Radi i na edge-u,a ne samo na 3G kaj ne?
Probao sam danas razgovarati, ali veza je često pucala i sugovornika sam teško čuo. A nadam se da će popraviti te bugove...
Radi na 3G. (Pozivi).
Sms radi i na 2G
Odlično radi preko Wlana. Zvao s Androida na iPhone, i s Androida na Android.
Pitanje, kako ću ja znati dali je korisnik online kad ga zovem? Znam da ga mogu zvati pa kad se nejavi dobije propušten poziv, al nebi bilo loše da postoji neki znak (kao recimo na go chatu) pored osobe koja je online.
Dali će mi aplikacija raditi ako isključim "Background data"?
To mi je vrlo bitno pošto bi koristio isključivo preko wlana jer na tom broju nemam nikakav data paket već povremeno odem na 0.facebook.
Znaći kad isključim "background data" aplikacija neradi promet?
Bezveze je što se aplikacija ne može isključiti na normalan način osim task killerom. Troši previše baterije čak i kad radi u pozadini, mob jedva izdrži pola dana...
hmm... jesi siguran da je do aplikacije? ja koristim viber od 3 mjeseca, i baterija mi cijelo vrijeme isto drži.. cijelo vrijeme 3G upaljen, igrice, pozivi, sms, mailovi.. ujutro skinem s punjača, navečer punim.. ponekad ni nemoram navečer punit (jer bat bude na cca 40%)
Naravno, potrosnja se stabilizirala kad sam ga deinstalirao. Ne znam do cega drugog bi moglo biti...
Čudno, ovih nekoliko dana što ga testiram nisam primjetio da mi je imalo utjecao na bateriju. U 12h aktivnosti pocucla do 2min procesorskog vremena što nije dovoljno da ga OS registrira niti na listi potrošača (battery status). Usporedno s time, Tweetdeck mi u 12h pocucla 5-7min CPU vremena i xy MB prometa i predstavlja 2-5% ukupne potrošnje. Stvarno sam ugodno iznenađen Viberom jer sam u početku očekivao veliku potrošnju čim sam vidio da app nema tradicionalni exit.
Ne znam sto je, vidim po komentarima da i drugi imaju taj problem... :S
..nisam primjetio nikakvu povecanu potrosnju baterije dok koristim vibera - i to mu je velik plus, za razliku od skypa, koji je volio "papati" bateriju...
-galaxy s
Ne znam onda što je kod mene, troši bateriju i sistemske resurse kao lud, neovisno o tome je li spojen preko WLAN-a ili 3G-a...
Evo upravo je skidam :) Samo mislim da u mom imeniku nema nikoga sa ovom aplikacijom osim mozda tetke koja ima iPhone :D hhahaha
Meni se aplikacija pokazala stvarno ok za sms-anje. Zna se dogoditi da pozivi štekaju dok sam na 3G-u ali ne znam jel problem do mene ili druge strane... Sve što sam pričao o utjecaju na bateriji stoji i danas pa da ne ponavljam. So far so good.
sto se baterije tice, meni je u pocetku dosta cuclao bateriju. well, bar sam mislila da je on on cucla, jer se pocelo dogadjati paralelno s isntalcijom vibera.
onda sam restartala mob i otad je stanje baterije isto kao i prije. :dunno:
i to nije prvi put da mi se dogadja, desilo se vec jednom/dvaput da mi nakon instalacije nove aplikacije baterija podivlja, a nakon reseta se unormali :dunno: (mob nije rootan)
I to sam probao, ali ne pomaže. Navečer mi baterija bude na 50%, a ujutro mob isključen jer se ispraznio. Pojede mi 4-5% po satu i to dok ništa ne radim, a normalno je 0.5 do 1%...
imam htc wildfire i nemogu instalirati viber dali mi tko može pomoći u ćemu je problem
kada dođem u market uopće mi ne izbaci viber,pa sam pokušao priko jednog linka na ovom forumu al kada stisnem na instal ništa mi se ne događa
telefon ima android 2.2.1 os nije rutan ,instalirao sam na htc desire bez problema ali na wildfite nemogu upoce u marketu naci viber
Zvuci kao da Viber nije dostupan za low-res (240x320) uredjaje. Nista cudno.
Huh, a ne znam onda.
Izašao Viber 2.0.1
http://helpme.viber.com/index.php?/N...de-version-201
Ali nekim čudom ne mogu ga naći na Marketu, a instalirao sam ga s Marketa i redovno updejtao...= Citat =:
...
The much requested "Exit Viber Button" has been added.
...
edit: nvm, instalirao preko neta.
a ja ga upravo uredno preko marketa updateala i funkcionira sasvim dobro. ukljucujuci i exit button.
Trenutno 2.3.4, ali i na starijim je bilo isto...
Dal ima tko viber na xperia x8 mobitelu i da mu radi lijepo.
meni viber svaki 10 poziv uspostavi.
stoji buraz pored mene i zovem ga ja i njemu ne zazvoni mobitel.
tek deseti put kada sam ga zvao onda mu je zazvonio.
ista stvar i kada on mene zove.
sms poruku koju posaljem dođe primatelju nakon par sati.
i zna mi izbaciti da imam par poziva ne odgovorenih ali meni nije mob zazvonio
kada su me ljudi zvali :(
Edit: najnovija verzija vibera instalirana na mob.
Imam X8, nikad problema s Viberom od prve verzije.
Kojeg operatera koristiš ti i sugovornik, jeste li u trenutku korištenja Vibera spojeni na wifi ili 3G mrežu?
Iste ove probleme imam i ja ako koristim Viber preko Bonbon mreže (to je poznati problem do mreže, ne Vibera). Preko wifi sve radi super.
Mene iritira što se Viber ne može isključiti iako ima exit opciju. Zatvorim ga i nakon par sekundi se opet pokrene i tako stalno. Isto je i kad isključim autosync...
jel ima itko problema sa Viberom?
danas mi cijeli dan javlja FC kada pokušam poslat poruku...
imam zadnju verziju... 2.0.3.
desire hd, coredroid v8.1
Ma sve sam probala...
Obrisat cache, cijelu app, ali i dalje javlja FC
mogu normalno primit poruku, i napisat cijelu poruku, ali čim pritisnem send, javi mi FC... :(
ljudi da li mi neko može pomoć?meni se dešava da kad se registriram na viber,znači upišem broj mob-a i activation code,i viber bude upaljen jedno vrijeme,znači pola dana otprilike,samo se ugasi i onda trebam ponovo se registrirat i tako stalno.jel zna netko zašto izlazi sam od sebe i stalno izbacuje poruke kod aktivacije da nema mjesta na stranici i da radi prečac?al ne znam zašto konstantno moram ulazit u viber ispočetka.ako bi neko znao rješenje za ovo bio zahvalan.Hvala
Izašao je update. Radili su na kvaliteti zvuka i dodali neke feature + landscape mod u porukama (napokon!)...
jako je tih zvuk prilikom razgovora,jel to do internet veze,ili do moba?
Evo upravo zavrsio razgovor preko vibera
zvuk je nesto malo tisi,ali nista previse ,moza 20% u obnosu na standardno
i bez ikakvog stekanja i slicnog, preko wifija je bila konekcija
jucer preko 3G ista stvar sve 5
Rekao bi da je do (tuđeg) moba. Frenda koji ima SGS2 čujem osrednje (kod mene pojačano na max), druge dvije osobe koje imaju SE X8 i LG Optimus Me čujem super (pojačano do pola).
Zapravo Viber ima jako čudnu kontrolu nad mikrofonom. Znam da me ljudi često pitaju tko je to samnom, a to se zapravo u susjednoj sobi čuje Dnevnik na TVu. Kao da je mikrofon preosjetljiv... (Desire)
Radi li vama viber na ics?
Meni ne.
Sent from my Nexus S using Tapatalk
Čeka se nova verzija. Za koji tjedan bi trebala izać
Više u temi na xda(Viberov support je prisutan tamo također)
ps. ako možeš ugasit ovo "Sent from...."
aplikacija je ok, ali vidim da ima ozbiljan propust: ako zoveš nekog kome je mobitel zaključan, on mu ne zvoni, a dobije propušten poziv. isprobano između 2 galaxy s plus i između iphone 3gs i 4. nije samo da ne zvoni, nego se ne pali ni ekran za dolazni poziv. nebitno je i 3g ili wifi.
Imaš u postavkama da uključiš popup i da popup otključa ekran, provjeri da ti nije u tome problem.
Može biti problem do mreže (push negdje zapne) ili moba (mob u sleepu možda gasi net, možda smanjuje da tako kažem "refresh internet veze" na minimum radi uštede baterije)... Propušten poziv dobije kada otključa mob kada mob obnovi internet vezu/napravi refresh. Zbog toga bi rekao da je možda problem do moba...
A može biti i neki privremeni problem do Vibera, nije isključeno. Znao sam se susretati s tim problemom.
Vjerojatno do mreže. Push u većini slučajeva radi tako da se konstatno održava tcp konekcija s poslužiteljem. Standardno vrijeme unutar kojeg poslužitelj i mobitel smatraju da su spojeni i ne komuniciraju ukoliko nemaju informacija za razmjenu je 30 min. Operateri često prekidaju tcp vezu puno ranije od tih 30 min, te mobitelu treba ostatak vremena (dok ne prođe punih 30 min od zadnje komunikacije) da to shvati. Npr. T-mobile za pretplatnike ne prekida session ranije, dok za Simpu i BonBon da.
Što se tiče situacije kad su oba mobitela na wifi:
Android ima postavku da se wifi ne gasi u standbyu. Stavi tako da je cijelo vrijeme uključe i moralo bi raditi.
iOS nema takve postavke, ali funkcionira ovako: ako je uključen 3G, wifi se gasi u standbyu i push ide preko 3G. Ako je to slučaj kod iPhonea kod tvog prijatelja, kriv je operater. Ako mu je data promet isključen ili je uključen samo edge, Wifi će biti aktivan cijelo vrijeme. Ako mu ni tada ne radi, neka provjeri postavke za push na viberu ili eventualno restorea mob, jer nešto ne valja s njim.
hmmm, evo sve sam provjerio, u postavkama vibera uredno stoji "unlock for popups" čekirano. neznam što još pogledati. btw, prijatelj je na vip-u, ja na tmobile, malo čudno da oba imaju tu grešku. kod iphone i nema nekih podešavanja, ček nema niti exit. ja na androidu imam, ali sve je namješteno kako treba.
danas je bio update za Viber i sada radi na ICS-u...poziv sam obavio i vrlo sam zadovoljan kvalitetom zvuka..
Super, nakog gašenja aplikacije, updatea i ponovnog paljenja dočekalo me iznenađenje - ispretumbane su mi poruke jednog kontakta (nekih 600 poruka). On na listi pokazuje da je zadnja poruka bila danas, ali kada otvorim razgovor zadnja poruka je negdje od prošle godine. Ukratko, novije poruke su negdje u sredini konverzacije, sve je okrenuto bez nekog redosljeda... Debilana.
Vratio sam data od verzije 2.1.2 ali ne pomaže.
Pomaže jedino vraćanje kompletne aplikacije. Napravite titanium backup prije updejta!
EDIT:
Danas izašao novi update 2.1.4 ali kod mene i dalje isti problem. Probao sam čisti instal i restoranje samo data - ništa novo. Zasad ostajem na 2.1.2 jer nisam imao problema.
UPDATE!! :)
2.1.5 popravio bug s porukama, sad mi sve poredu kak bi trebale bit, neznam kaj su ostalo popravili...
Ali i to veseli :)
@xlr, samo da potvrdim, sa T Backupom radim backup i aplikacije i poruka ? Htio bi probati ICS od sandvolda ( jest da se nećkam) a da mi ostanu poruke u viberu.
A sto fali nandroid backupu? Taj barem garantirano cuva sve.
Napravio sam taj backup, no ako mi ICS bude ok treba mi TB da vratim poruke, ili ?
edit: Tnx xlr
Da, Titanium sprema i app i data podatke svake aplikacije, a Viberove poruke i postavke spadaju pod taj data dio.
Koristite li neki call counter na Androidu za brojanje minuta poziva u svrhu praćenja potrošnje? Da li vam taj program bilježi i Viberove pozive? Probao sam dosad Traffic counter i Call meter 3G ali oba programa mi bilježe i Viberove pozive. Postoji li način da se to izbjegne ili ako koristite neki drugi app recite?
Jedino ovo, Collect Call (T2T Widget). Probaj pa vidi jel radi
Zašto uopće pratiš ukupno trajanje poziva? Što nisi na Brutalnoj tarifi?= Citat =:
Thats so 2000s ;D
Uh, loše. Svi su mi brojevi memorirani s internacionalnim predznakom. Znači trebao bih svima promjeniti prefiks da bi filtrirao Viberove pozive. Hvala, ali ne hvala :) Odustajem od brojanja poziva jerbo teško da bi prekardašio limit brutalke.
I Traffic counter može filtrirati pozive na ovaj način ako nekoga zanima.
Ja koristim advanced call log ali nekoristim viber pa ti probaj.
imam problem s viberom,
iz nekog razloga mi kada sam spojen na wifi ne zeli slati poruke, izbaci poruku u kojoj pise "celular data is turned off" i poruka ne prolazi.
nakon spajanja na mobilni internet poruka prolazi bez problema.
doduse ovo se dogadja samo na mom kucnom wirelessu, na nekoliko drugih wifija poruke normalno prolaze, tako da pretpostavljam da je problem u nekoj postavki na mom routeru, ali me i dalje zanima jel netko imao ovakav problem i kako bi ga se moglo rjesiti?
To ti se događa na zadnjoj v2.2? Čuo sam da je to bio bug na starijim verzijama.
Inače ova zadnja verzija je sve što je prošla 2.1.6 trebala biti. Napokon da su nešto popravili jer sam bio na rubu da se prebacim na neku drugu uslugu.
jep, 2.2,
dogadjalo se i na ranijim verzijama, a nastavilo i na ovoj.
inace to mi se dogadja samo na mildwild romovima, na ostalim romovima viber normalno radi.
s obzirom da kazes da se radi o poznatom bugu, postoji li i poznato rjesenje? :)
EDIT;
isprobano na jos dva wirelessa, problem se ocito pojavljuje samo kod mene doma, ne shvacam
danas sletio jos jedan update za viber (2.2.1)
situacija je i dalje postojana.
Današnji update Vibera na 2.2.3 izgleda drži konstantno aktivan proximity senzor (potvrđeno na One X i SGS2). Izgleda da još neko vrijeme ostajem na vrlo solidnoj 2.2.1 (2.2.2 je isto ok, ali imam individualan problem s jednim 3rd party appom).
Ja sam napravio update, najgora stvar je što je sada cijeli imenik u viberu a ne samo oni koji ga koriste. Bolje ostanite na prošloj verziji.
Šta nema u postavkama "show all contacts" ili u kontaktima tabovi viber, all i favorites? Nisam probao 2.2.3.
Ima, ali ne funkcionira kako bi trebalo. Iako se odabere opcija da prikazuje samo viber korisnike, kod pokretanja programa on uvijek prvo prikazuje sve kontakte te je potrebno rucno odabrati samo viber kontakte.
gdje bi dobio 2.2.1 verziju? na mobilism forumu?
Ne, čuvam backupove zadnjih nekoliko verzija unazad, ovisno o aplikaciji. Ako trebaš evo:
https://dl.dropbox.com/u/12007684/co...voip.2.2.1.apk
Izludio sam dok nisam shvatio da je viber odgovoran za konstantno upaljen proximity senzor...nema sta nisam pokusao sa telefonom
Ma tko ga šiša ostati ću sada na 2.2.1
Instalirala sam Viber.Imam kuci wifi e sad kako da zovem one koji ga imaju takodje i da li oni moraju biti na wifi mrezi
Zoveš preko aplikacije?!
Ne moraju biti na wifiju, može i na mobilnoj mreži.
Znaci zove se preko aplikacije?
..neznam kako drugima, al ja se odlucio za deinstalaciju...
S obzirom da ga ne koristim previse..
A previse budi mob iz deep sleepa, dok whatsapp radi mirno ko bubica...
@kapica: Jedno vrijeme sam koristio mob bez Vibera (jednostavno ga zaboravio restorati) i gledajući history nisam vidio odstupanja u potrošnji baterije u sleepu. Vratio sam ga i opet sam pratio stanje, usporedio i - ništa.
Ne znam po čemu misliš da ti Viber budi mob iz sleepa, gdje to vidiš?
Kako koristim BetterBatteryStats tamo vidim da Viber niti nije na listi onih koji su budili mob. S druge strane, u 26h koliko mi je mob trenutno na bateriji od zadnjeg punjenja, pod Alarmima vidim 189 wakeupova i treći je na listi. Iznad njega su GoogleServiceFramework s 194 i Twitter klijent. Koliko ti alarmi utječu na bateriju, ne znam, jer visoko na listi imam čak i neke igre koje uopće nisam igrao...
Ne znam ni koliko igra ulogu to što sam još na v2.2.1, vjerujem da da ne igra.
Imam jedno pitanje u vezi vibera... naime napravio sam hard reset uređaja i normalno sve se izbrisalo i vratilo na tvorničke postavke. E sada me zanima da li se nekako mogu vratiti poruke koje su bile u viberu prije tog hard reseta?
Ako nemas backup, ne mozes. Slike ce ti ostati spremljene na memoriji telefona ili sd kartici (tvornicke postavke u pravilu ne brisu te stvari osim ako to nisi odabrao).
Mozda ako si paralelno imao Viber za desktop tada pa mozes nac ono sta je ostalo.... S moba nista neces zbavit to je garant.
Nažalost nisam imao ni viber za desktop ni backup tako da onda ništa od poruka...
Natalost ne. Cak i da promijenis broj/sim karticu,lako se desi kod aktivacije da pomete sve ako ponovno instaliras.
Imam čudan problem s Viberom. Nedavno sam ažurirao softver na svom S5 i otada ne dobivam notifikacije za pozive i poruke na Viberu. Uredno rade za Whatsapp i Messenger, ali Viber neće i neće. Novu poruku uočim jedino kad uđem u aplikaciju. Zna li netko zašto je tome tako?
Probaj otic u aplikacije i obrisat podatke. Ostat ces bez svega pa aktiviraj viber ispocetka.
Obrisat podatke? Ne razumijem što bi to točno značilo. Već sam ga bio deinstalirao pa ponovno instalirao i prijavio se, ali ništa od toga. Promjena postavki (da Viber konstantno održava wifi aktivnim) također nije pomogla...
Treba ti crtat. Obrisi podatke i privremenu memoriju.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...08c01ab407.jpg
Ako ga je uninstalirao, to je podrazumijevalo ovo sto ti spominjes tako da nema potrebe opet to raditi ;)