Zna li se kada će mireo 4.0? Trebalo je u 6-7 mj?! Što se čeka wmp7s :D
Printable View
Zna li se kada će mireo 4.0? Trebalo je u 6-7 mj?! Što se čeka wmp7s :D
Imam priliku testirati novu Mireo navigaciju:
http://www.youtube.com/watch?v=mMGF68YEPtI
Ovu cu navigaciju kupiti kada je sluzbeno izbace. Zasad toliko, trebam je probati u voznji.
Sori, nema linkova za dl, neki drugi put.
Jup, ide na android, testirano na Desireu.
Do sada je Mireo imao najbolju kartu Hrvatske, nadam se da će i ovaj novi imati. Kada bude dostupan stavljam ga odmah na Desire HD.
Evo da odgovorim na neka pitanja koja sam dobio:
Trenutno mogu raditi usporedbe jedino sa Sygicom kojeg sam dosad koristio. U usporedbi s njim, Mireo ima predobar UI. Ali ozbiljno, toliko je lak za korištenje + ima podršku za hardverske Android tipke (back, menu) što kod Sygica nije slučaj. Sve ono što je prikazano na gornjem videu radi jednako brzo kao i na Desireu. Dobro, skrolanje po karti je malko trzavo (ali ništa strašno) vjerojatno iz razloga što su oni snimali preview na Adam uređaju koji je višestruko jači od Desirea.
Ono što nisu pokazali jesu 3D zgrade :) Nije prikazano sve kao u Google mapsu, ali koliko vidim u Zgu ima prikazano većinu zgrada od kulturnog značaja.
- Real time pretraživanje adresa (traži dok tipkate, kao Google tražilica)
- Određivanje start/end destinacije i međudestinacija kroz koje želite prolaziti
- Uz prikaz rute na karti, možete se prebaciti u drugi mod gdje imate: 1. dashboard (trenutna brzina, visina, smjer i udaljenost od destinacije), 2. smjernice sa prikazom detalja rute (skretanja), 3. trip, sa prikazom vremena trajanja puta, raznih udaljenosti između checkpointova itd...
Detaljnost karte nisam testirao, ali iz prve ruke znam da su se kartografi pretrgali za Hrvatsku :D Ne sumnjam da će biti odlična pokrivenost.
Ne bih znao, budem večeras pitao pa editiram ovaj post s odgovorom.
edit: Još se nezna datum izlaska.
Par screenshotova:
http://www.pohrani.com/t/1G/ut/4Dg2t...1229223749.jpg http://www.pohrani.com/t/2b/u1/3armk...1229225855.jpg http://www.pohrani.com/t/R/l4/iksZkf...1229230249.jpg
ima li sta novoga o ovoj navigaciji?
Pegla se, testiram vec 2. ili 3. izdanje. Radi se na lang packu za hrvatski jezik :) Release date nepoznat.
Bilo je rečeo da će izaći do ljeta 2010 a još danas se pegla :D
Sad ozbiljno
Za koje sve oseve će izaći? Za android, ios je poznato što je s wm, wp7?
Ovo je Android podforum, pa ostali OS-ovi ovdje nisu bitni.
Pa sami su to rekli, nije da izmišljam bezveze. No panic verzija je pokazana u Barceloni 2010 i rečeno je da dolazi uskoro.
http://cafe.mobil.hr/threads/68099-a...l=1#post935634
http://www.youtube.com/watch?v=T_Vci35nQ2A
http://smartphone.biz-news.com/news/...inc-from-mireo
Ljudi toliko nestrplivo očekuju ovaj proizviod jer je odličan. Požurite malo :)
Mireo je hrvatska kompanija?
http://www.mireo.hr/Mireo.aspx
:google: :p
Odlično izgleda. Navodno će izaći sredinom mjeseca.
link
Izaći će za android, ios, symbian, bada, winCE.
Mireo vam kasni jer moraju registrirati firmu negdje vani jer dok su regani u RH ne mogu na Market staviti aplikaciju koja se naplaćuje.
App dobiva i multitouch i 2-finger navigaciju čiju podršku dosad nije imao.
Neznam jesam li spominjao, za Android će izaći i voice pack od Pervana. Ne garantiraju da ćete s njim stići do cilja :D
http://www.youtube.com/watch?v=f4AqsG86fSM
Staviš Pervana i onda kroz Sloveniju :D :D :D
Negdje je bilo rečeno da će cijena na Marketu biti JAKO mala. Jel netko nešto zna o tome?
Afaik, bit ce ista kao i za iPhone verziju.
Ako bude stvarno oko 10$ onda crackiranje više stvarno nema smisla. Pa tko će se normalan za 50kn patiti sa razno-raznim .txt fileovima?
ŽIVIO MIREO!
iPhone verzija stvarno košta 10$ (tj. 9.99). U to je uključena karta Hrv. Karta Slovenije košta dodatnih 8$, a Italije 17 (ako se ne varam). Isto toliko koštaju karte Njemačke, Austrije i CH (sve zajedno), karta Francuske (samo ona). Karta BiH košta 8$
Mene samo zanima, budući da se aplikacije ne mogu kupovat iz Hrvatske, kako ćemo mi to moći kupit aplikaciju (pod pretpostavkom da ne želim rootat mob)?
Dok Google to ne omogući, afaik nikako bez roota. JEdino sa SIM karticom nekog operatera koji se nalazi na Google listi za kupovinu.
Offtopic: iPhone korisnici dobili mogućnost nadogradnje s Pervanovim glasom:
http://mob.hr/dont-panic-croatia-nav...zeljko-pervan/
Moguce je da ce Mireo (ipak je to hrvatska firma) mozda napraviti "alternativne" metode kupovine, a ne samo preko Marketa (npr. preko njihove stranice, placanje PayPal-om).
Jucer sam poslao mail Mireu i covjek je rekao da imaju problema sa Google Android Marketom i da ce verzija za Android, prema najboljim prognozama, doci za mjesec dana, a navigacija ce se kupovati putem Mireo storea. Dakle, ne treba vam nikakav root ili bilo sto jer se aplikacija nece kupovati putem Marketa, vec preko njihovog storea. E, sad mene zanima na koji se nacin to kupuje pa nek mi netko malo objasni. Zivjeli!
Koliko sam shvatio, Mireo store će biti način plaćanja za nas balkance, a Market za ostatak svijeta (nisu fokusirani samo na HR). To bi bilo odlično! A plaćanje ko plaćanje, imaš u Don't panic aplikaciji Store i tamo kupuješ karte, a vjerojatno i licence. Trebalo bi pitati nekog ajfonaša kako to točno izgleda i plaća li se karticom/paypalom ili čekovima.
Ide preko kartice, nije potreban PayPal...
bilo bi dobro paypal....
Jel ima kakvih novosti o Mireo navigaciji za android?
Kažu pred kraj mjeseca da će izaći na Market, plaćanje licence preko Paypala, moguća prenosivost licence između mobova ali nisu htjeli reći na koji način će to obavljati/dokazivati.
Novost je da će u isto vrijeme izaći i update s podrškom za pinch to zoom i 2-finger geste. Prema zadnjim informacijama 2-finger geste rade dosta loše na Desireu zbog očajnog touch screen digitizera pa neznam hoće li zbog toga odužiti izlazak konačne verzije (ipak je Desire vrlo popularan u ovim krajevima). Kako to loše izgleda možete probati i u Google Mapsu - pušiona od touch screena :\
Bump, Mireo izlazi 1.6. kao free app, plaćanje karti preko paypala i/ili kreditnih kartica. Za ovo drugo nije sigurno.
Ako će biti kao besplatna aplikacija, izgledno je da će biti na Marketu...
Naravno, zbog toga što se cijela stvar s registriranjem firme vani odužila, mogli su na marketu ponuditi jedino free verziju:
https://market.android.com/details?id=hr.mireo.dp
Karte se plaćaju paypalom, a više o svemu:
http://mob.hr/dont-panic-croatia-za-...pan-u-marketu/
instalirao sam Don't panic preko Marketa, ali mi je na engleskim sve, kako se može instalirati hrvatski jezik i govor (dal postoji Pervan za android)?
Odi u njihov Store u aplikaciji, jezici i Pervan su besplatni, samo karte se plaćaju. Postoji info da će do kraja dana dovesti u red Store, pa ako nešto od sadržaja fali pričekaj da to srede.
Unutar Mirea uđi u store, tapni na "Maps" i odaberi "Ui languages" ili "Voices".
Otamo možeš besplatno downloadati ono što te zanima.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Jel' netko već kupio karte? Zanimaju me iskustva, sam program je zgodan ali bez karata ništ' koristi.
jeli neko isprobao kako to izgleda na htc wildfireu,pitam zbog rezolucije..
App je džabe, skineš i vidiš kako izgleda. Ako ne štima, uninstall :)
@xlr: evo ja sam instalirao free verziju (nisam testirao u voznji) i svidja mi se...jednostavnost prije svega. u ranijim postovima si rekao da ce biti 3D zgrada po ZGu....ovjde vidim npr. muzej u obliku "kocke" gdje bi zgrada trebala biti ali nije prikazana u 3D. da li treba nekakav dodatak skinuti ili?
edit: vidim da pise na njihovoj stranici:
sry, nisam vidjeo :rolleyes2:= Citat =:
Osim karata, za kupovinu iz aplikacije (tzv. In-App Purchase) uskoro će biti dostupne i dodatne opcije, poput 3D prikaza zgrada, “speed camera data”, dodatni TTS (text-to-speech) glasovi.
Evo i ja instalirao na svom Desire-u i kupio kartu Hrvatske.
Nisam još isprobao kako radi na cesti, ali naišao sam na čudan bug!
Jučer prije spavanja ostavio sam skoro pun mobitel i vidim jutros skroz prazan.
Danas nakon pokretanja aplikacije i izlaska u andoridov homescreen terminirao sam aplikaciju task managerom, zaključao mobitel, ali nakon par minuta - ekran mi se upali! I tako stoji konstantno upaljen! Dok se ne isprazni! I vidim da mi je Mireo ponovno aktivan u procesima. I onda je ok dok je on aktivan, ali čim ga terminiram valjda mi upali ekran nakon što se opet automatski pokrene.
Zanimljivo. Svi navi programi imaju opciju da display bude stalno uključen, očito je na tom dijelu problem. Prijavi mireu bug, mada mislim da imaju pristup ovom forumu.
Ja sam isto uzeo kartu Hrvatske, meni sve super radi, nisam primjetio nikakve bugove za sad.
I meni se svako malo Mireo pojavi pod pokrenutim procesima. Iako nisam primijetio ovo s ekranom (da se sam od sebe upali)
Meni je sve u redu dok je MireoGPS pokrenut u procesima.
Naučen sam svako malo s programom task manager terminirati procese. Čim to napravim - nakon par minuta upali se ekran i tako stoji za stalno (valjda u trenutku kad se ponovno pokrene Mireo u procesima).
I kad stoji pokrenut - onda je sve OK.
Mireo među aktivnim procesima je poznati "bug". Kažem "bug" jer taj proces nije aktivan ukoliko si iz aplikacije izašao s "exit" opcijom. Upali se i meni u procesima, ali nemam nikakvih problema nakon što ga ubijem. Uostalom, probaj ga pokrenuti s liste upaljenih procesa i vidjet ćeš da se app pokreće od nule, znači nije u standby-u niti aktivan/minimiziran.
Koristiš li možda Titanium manager? Možda te zeza njegov wakelock? Mene je jednom zezao pa me ovaj tvoj slučaj podsjetio na to...
Task manageri su zlo.
Ja bih kupovinu karticama, a ne samo Paypalom...
Dotad mi je ovo samo za igranje...
Svi vi koji ne znate, odite na Market i skinite si Mireo navigaciju. Na poklon dobijete kartu Zagreba, a karta Hrvatske dodje samo 50 kn. Podrzite hrv. tvrtku i nase koju smu smislili ovu navigaciju koja je fantasticna, i sto se tice detaljnosti karte, brzine, sucelja, svega. Govorim vam to zato da se ne zezate. I ja sam imao prije Mirea ovu navigaciju i bila mi je dobra. Ali, zasto se muciti, a mozete dati svega par kuna za vrhunsku navigaciju.
E vidiš, ista stvar se dogadja meni na x10 mini. Još sam mislio da imam problem sa custom rom-om. Ja stavim mob na punjač i kad se napuni ekran svjetli dok ga ja ručno ne ugasim na lock tipku. Te mi mobitel više automatski ne gasi ekran iako je podešeno na 30sec. Moram rebootati telefon da bi sve radilo kako treba :(
Znaći Don't Panic stvara taj problem, jer od kad sam ga instalirao to mi se dogadja.
Ja sam instalirao na Desire Z (stock ROM) i radi bez problema. Izađem iz navigacije i ekran se nakon 30s sam ugasi.
Možeš kupiti na bilo koji način, samo im se javi na mail sa svojim podacima i koje karte želiš, a oni ti odgovore s podacima za uplatu:
https://www.facebook.com/FenixJunior...20600251292623
Croatia 7,99 EUR= Citat =:
Izvorno postao mireo
Slovenia 9,99 EUR
B&H 7,99 EUR
Serbia 17,99 EUR
Hungary 17,99 EUR
Slovakia 14,99 EUR
Czech R. 14,99 EUR
Poland 17,99 EUR
Romania 11,99 EUR
Italy 17,99 EUR
France 17,99 EUR
Benelux 17,99 EUR
British Isles (UK, Ireland) 17,99 EUR
Dach (Germany, Austria, Switz) 17,99 EUR
Iberia (Spain, Portugal) 17,99 EUR
Scandinavia 17,99 EUR
Vezano za ovaj bug s ekranom, budem reportao, a možete i vi to napraviti na ovaj gornji mail.
Ja sam reportao bug, pa ćemo vidjeti da li će šta javiti i ispraviti grešku. Možda ima neka caka ali ja nevidim kakva :)
Evo ja sam cuo za tu aplikaciju, ali me zanima koliko su karte pouzdane i ima li nekakva trial verzija da probam?
Nakon toga nije problem kupnjom podrzati domace ljude.
Karta je dosta detaljnija od konkurencije. Skoro da nema sela u kojem nema svih ulica i kucnih brojeva. Btw oni su sami kartirali hr, tako da cu ja sigurno kupiti app, pa makar samo zbog toga.
Mene je sama aplikacija malo razocarala. Izbacili su brzinomjer i "pregled satelita". Posebno je ovaj drugi ficr bio koristan dok dugo ne locka, da se vidi u cemu je problem. Vidim da se islo na pojednostavljivanje ali mislim da su neke stvari bile dosta korisne i da ih se nije trebalo izbaciti. Mozda uvesti kao na starom igo-u advanced mod.
Zna li netko hoce li biti dostupne karte drugih kontinenata? Konkretno me zanima Sjeverna Amerika.
Znam da trenutno ni Europa nije sva pokrivena, cisto pitam ako netko slucajno zna.
jedno pitanje vezano za aplikaciju
Da li je možda netko uspoređivao ovu aplikaciju sa recimo Motonav aplikacijom?
da li ima kakvih bug-ova prilikom navigacije? (ono da ne kaže sva skretanja ili nešto slično)
Ja sam skinuo aplikaciju na svoj Desire i sad čekam da mi pošalju ponudu za karte
Samo, neznam kako su pokrivene ostale države (Njemačka, Austrija, Slovenija...) ??
Pokrivenost u Hrvatskoj baš i nije puno bolja od konkurencije, u nekim dijelovima je i gora. Nabrzinu sam pogledao neka sela blizu mene i skoro nijedno nije imalo upisane ulice. Osim toga, neki kružni tokovi i nove ceste koje su se sagradile prije nekoliko mjeseci uopće ne postoje. Valjda je to zbog toga što je verzija karata 2010.12 i valjda će biti popravljeno u sljedećoj verziji. Aplikacija ima premalo opcija, previše cucla baterije i nije me nešto posebno oduševila koliko sam očekivao, ali kad sam već kupio karte, vidjet ćemo kako će se pokazati u praksi.
Meni se još najdetaljnijim pokazao google maps. S cache opcijom se može sasvim dobro koristiti i off line. Naravno, za početak navigacije je potrebno biti online ali kad izračuna rutu onda više ne. Postoji i razbijena verzija koja omogućuje voice navigaciju i radi sasvim dobro.
Otpada moja teorija o pojednostavljivanju sucelja. Ja sam se navikao na 3.1 be. sucelje. Cini mi se dosta logicnijim i boljim.
Za europske drzave preuzimaju tude karte, nisam siguran koje, isprobao sam po austriji prije pola godine, bio sam zadovoljan.
Vidim da se pise da postoje detaljnije karte hr od mireovih. Koje su to? Volio bi ih isprobati.
I meni se javlja bug da mi pali ekran nakon što izađem iz programa, A što se tiće pokrivenosti Hrvatske nisam našao bolju kartu od ove. Za ostale države ne znam jer kad sam išao van koristio sam druge navigacije.
Ja cesto skidam programe sa nazovimo ih cudnie stranice, no mislim da bi trebali pomoci malo nasoj firmi i kupiti legalne karte kad je vec app free za Android.....znam da ce neki pomisliti da imam nesto sa Mireom, ali u krivu su !
Pere me patriotizam ;)
Imaš pravo, koliko puta sam bacio 60kn na gluposti, jednom bi mogao i na nešto pametno i naše :)
Danas sam ga prvi puta koristio na putu i nisam bas odusevljen. Naisao sam na nekoliko problema:
1. jako puno vremena treba za pronalazak satelita iako ih mob sam po sebi nadje za nekoliko sekundi
2. nerijetko se zbuni i misli da sam na drugoj cesti ili se smrzne tijekom preracunavanja rute
3. previse trosi bateriju, otprilike 1-2% po minuti, cak i kad iskljucim display
4. vodi me na sporedne ceste koje su skoro makadam iako sam to zabranio i odredio brzu rutu
Kad u iGO-u upišem odredište i stisnem "idi", navigacija kreće za koju sekundu, a na Mireu čekam po nekoliko minuta. Nekad pomogne kad ponovno pokrenem aplikaciju, ali opet nije tako brzo kao na iGO-u.
Ne mislim na izradu rute nego na trazenje satelita. Rutu mi napravi trenutno, ali kad treba zapoceti s navigacijom, nikako ga docekati.
Sorry, onda sam krivo shvatio, a i nemam neki savjet. Fix mi nađe u najviše 20ak sekundi i nisam primjetio razliku u odnosu na druge aplikacije.
Eventualno da probaš ovo, ali vjerojatno već jesi:
http://cafe.mobil.hr/threads/69098-A...)spori-GPS-fix
Imam custom ROM u kojem to nije potrebno raditi. U bilo kojoj drugoj aplikaciji mi satelite nadje za par sekundi, samo ovdje nece.
ja sam im jučer rano ujutro (8h) poslao e-mail za narudžbu karti (pošto nemam pay-pal), ali još uvijek nisam dobio nikakav odgovor od njih... :(
Steta da nemas PayPal, da imas to stvarno ide trenutno.
Ja sam im bio prije par dana poslao upit na njihovu FB stranicu, trebalo je nekih 3-4 dana da odgovore. Mozda ne stignu...
Koliko sam shvatio zaštita čita imei uređaja i sn kartice? Kako ide procedura u slučaju da uzmem novi uređaj/želim staviti drugu sd karticu?
Koliko sam skuzio, postoji opcija "recover content" ili slicna, a i mozes im se javiti mailom, koliko sam vidio imaju puno razumijevanja i da se dogovorit s njima.
Aplikacija je tehnicki vrlo dotjerana, bit ce perfektna po rjesavanju ovog always on buga, jerbo na Androidu koristenje exit-a nije cesto iz poznatih razloga.
Mislim da je Mireo trebao dati neko promotivno razdoblje, poglavito kupcima iz RH, barem za kartu iste...bio bi to dobar marketinski potez.
@Inovator,
Pa zapravo i jesu, bila je nekakva nagradna igra na facebooku. Ali da, trebalo je biti sire (nisu svi na fejsu).
Ta nagradna igra je bila za troje dobitnika...
Jel bi morao ponovo kupovati kartu hr ako formatiram mobitel i memori karticu?
Sent from my MB860 using Tapatalk
Lista je vjerojatno na google serverima (oblaku), gdje bi inače bila i preživjela full wipe i format sd kartice? :)
Sve vaše teorije padaju u vodu jer karte ne možete kupiti na marketu, već preko Paypala(ili opće uplatnice).
Zadnja saznanja koja imam je da se karte pamte po principu ID broja mobitela(svaki ima drugačiji).
A uostalom, uvijek ih možeš kontaktirat.
Uglavnom odgovor, nećeš morat kupovat opet karte.
Cijene karti:
Croatia 7,99 EUR
Slovenia 9,99 EUR
B&H 7,99 EUR
Serbia 17,99 EUR
Hungary 17,99 EUR
Slovakia 14,99 EUR
Czech R. 14,99 EUR
Poland 17,99 EUR
Romania 11,99 EUR
Italy 17,99 EUR
France 17,99 EUR
Benelux 17,99 EUR
British Isles (UK, Ireland) 17,99 EUR
Dach (Germany, Austria, Switz) 17,99 EUR
Iberia (Spain, Portugal) 17,99 EUR
Scandinavia 17,99 EUR
Da, istina to sam zaboravio. Inače se pod https://market.android.com/account pamte aplikacije koje sam instalirao sa marketa (iako mi se čini da ne pamti baš sve), vjerojatno će se tako pamtiti i one koje budem kupio jednog dana kad to bude moguće. Nevjerojatno je kako Google stalno ima neke propuste ili probleme s marketom.
Evo potvrde iz Mirea...
"Poštovanje, licence za aplikaciju i karte vezane su na id hardvera, tako da neće biti problema ako formatirate ili na bilo koji drugi način izgubite podatke iz telefona ili s kartice.
Jednostavno ponovno instalirajte DON’T PANIC, i ponovno zatražite kupovinu karte – dobit ćete je besplatno, jer je već jednom plaćena.
Pozdrav,
Ana"
Hm, to znaci ako promijenim telefon i samo preselim SD karticu (dakle i sve mape), to nece raditi?
Da. Ja sam promijenio mobitel, sd zadržao. Ne radi.
ma vjerujem da bi islo kad bih kontaktiro i dao im podatke novog mobitela....
Pošalji im email