U ovoj temi stavljajte review, sva pitanja o hardwareu, firmwareu, updateu, jailbreaku..... za iPhone 3GS
U ovoj temi stavljajte review, sva pitanja o hardwareu, firmwareu, updateu, jailbreaku..... za iPhone 3GS
Bas super sto je ovo otvoreno,vec sam izgubljen u silnim temama....imam 3.1.2 soft na svome iphonu i jedva cekam da ga mogu updateti na 4.2.1 te otkljucati jer koristim neprivilegiranu mrezu....
Jel netko updateao iOS na 4.2 i kako to funkcionira na 3GS-u, do sada sam uvijek zurio sa updateom iOS-a i uvijek je bilo nepredvidjenih "poteskoca", pa me zanima kako sad stvari stoje?
Procitao sam da ima problema sa music libraryjem i neprepoznavanjem pjesama...
Kako radi iOS na 3GS-u, jal imam ikakvih poboljsanja?
meni ga je frenda slucajno instalirao (glupan) i sad moram cekat unlock valjda ce danas doci a iOS 4.2.1 mi radi jako dobro malo je brzi nego prije
jel moguc untethered JB za iphone 3gs old bootrom na 4.2.1?
UNLOCK
Jednostavne upute za unlock iPhone 3GS / 3G na iOS 4.2.1. / 4.1 na 05.15.04 i 05.14.02 basebands.
* Uđite u Cydia
* Pritisnite Manage tab na dnu ekrana.
* Zatim pritisnite Sources
http://1.bp.blogspot.com/_xODgVRIsPR...1600/16524.png
Sada pritisnite Edit, zatim Add. Za URL od source unesite http://repo666.ultrasn0w.com i pritisnite Add Source .
http://1.bp.blogspot.com/_xODgVRIsPR...Ultrasn0w1.png
Nakon dodavanja Sourca, pritistine repo666.ultrasn0w.com, zatim ultrasn0w te instalirajte ga.
Pričekajte da se instalira ultrasn0w te iPhone resertirajte i to je to !
http://3.bp.blogspot.com/_xODgVRIsPR.../Ultrasn0w.png
@Oz.
Potpuna laž. To ne radi tako. Štoviše, načekat će se Windows useri da izađe program pomoću kojega se mora updateati baseband na neki iPadovski (06.15) iz kojeg onda nema povratka (garanciju zaboravite) i tek onda se može otključati pomoću ovog gore unlocka. Žali Bože truda ;)
Dakle, iOS 4.2. bolje još ne stavljati jer se ne JB!?
Samo stari bootrom
Ja isto cekam JB, jer moram raditi restore, a neda mi se dva puta :)
E hebiga, ja cu izgleda morat dva puta raditi :)
http://www.geohot.us/2010/11/how-to-...ne-3gs-3g.html ???
jel se može ovo uradit ??
i kako ću vidit na 3gs-u jel mi je stari ili novi bootrom
znaci da zakljucimo...3gs na 4.2.1 new bootrom nema smisla JB jer je tethered?
tako je :) ostani bolje na 4.1
ja ostajem na 3.1.3 :) ...probao 4.1 i dosta toga ne radi...recimo TypeFastR nema update i vjerojatno nece ni imati, tak da ostajem da 3.1.3....radi odlicno i ne pada mi vise na pamet dizati na nesto novije, posto nista pametnoga nije napravljeno :)
Namjeravam si kupiti foliju/naljepnicu za poledinu u "karbon" finishu...nesto ovog tipa >
http://cgi.ebay.com/iPhone-3G-3GS-Ca...item255eef56de
Jel postoji kakav ozbiljniji proizvodac ili da kupim bilo koju od ovih ebay jeftinjara?
decki ja sam jb-kal iphone 3gs sa 4.2.1 iOS-om...
Sve radi samo ima jedan problem a taj je da pri svakom restartu mobitela morate ga dodatno rebootat sa redsn0w-om :/
Da. Trebao si prije procitati sto znaci tethered, a sto untethered
Strpi se, valjda ce izaci untethered ili se vrati na 4.1
Ne restartam mobitel i sve radi normalno... Baterija mi duplo duze drzi na 4.2. prije mi je na 4.1 držala maximalno dan i pol a sad tu i po 2 i pol dana.
ja sam uspio unlockat 3gs 4.1 5.14.02 , i potpuno se ne slazem sa tobom.
Postupak je prelagan, skinete Redsn0w 0.9.6b5, 4.1 firmware te proces bude gotov za 10minuta i sad imam otkljucan mobitel.
Da, otključani mobitel koji sada više ne možeš nositi na servis jer si svijesno prekršio prava. I više ljudi ima problema nego što su zadovoljni s time što su učinili. Ja sam zadovoljan, ali je pitanje vremena kad ćemo svi zajedno požaliti (vjerojatno kada Apple ne bude dopustio baseband 06.15 da se updatea na novi iOS). I Oz., post se odnosio na ovaj tvoj "postupak" za otključavanje koji je falš, jer ovaj puta se mora unlockati pomoću redsnowa koji flasha iPhone s iPad basebandom (s kojeg nema restoranja).
Pozdrav svima,
Vama koji ste updateali BB na 6.15 i unlockali mob, jel radi GPS?
Dakle momci što predlažete? Imam 3gs, tvornički zaključan na t-mobile (meni treba unlock), verzija 4.1 (8B117) bb 05.14.02 (tvornički). Da li da updateam baseband i da imam otključan mob ili da još čekam pa možda izađe neko bolje rješenje pošto nema povratka na stari beseband
Ja bih na tvom mjestu sacekao
Iako što ti moderator nije rekao jest da ćeš se načekati, jer nekakvog drugog exploita vjerojatno neće ni biti. Ili koristi T-Mobile karticu u njemu, ili ga unlockaj. Ja sam birao unlock jer sam se dugo načekao da bih koristio Tele2 karticu u njemu, a ja se s Tele2 neću micati. Kada sam odabrao unlock, odrekao sam se nekih povlastica koje imaju Apple korisnici (tipa servis, updateanje firmwarea itd.). Jednostavno ću koristiti svoj 3GS na 4.1 dok se 4G ne uigra. O tom potom.
Tony jel imas kakvih drugih problema, mislim jel sve radi uredno? I moze li se napravit restore bez bb ako budenekih problema??
Oz moze tutorial kako si to napravio i jel ima veze što mi je novi bootrom.
Zato sam ja s tele 2 prepaida (knockout) presao na bonbon koji je tu negdje s cjenama al napokon imam i signala svugdje s cim tele 2 u mom selu ima gadnih problema!
Bonbon uredno radi sa t-shrot zaklucanim jojofonima ;-)
I da trenutno ne planiram prec na 4.2.1 jer je moj tethered a i sa 4.1 nemam nikakvih problema (alarm ne koristim :cthumbup: ).
Nitko ništa ne odgovara, uglavnom snašao se sam
pozdrav ljudi! ovako, dobio sam iphone 3gs 32gb, problem je sta NE RADI!!! ne mogu dalje ekrana koji mi nudi samo "emergency calls".ne znam koji je firmware na njemu, probao sam skinut neki custom firmware i stavit ga tako da mogu koristit tele2 sim karticu ali nece ga uopce instalira nego mi itunes javlja neku gresku,koji god firmware pokusao stavit(i originalni i custom), i nisam usao u recovery mode nego u dfu mod tako da ne znam zasto steka. sta da radim? hvala unaprijed i molim vas nemojte brisat temu,gledao sam tutoriale po forumu ali nemam pojma kojim redoslijedom da sto radim!
post il tema nebitno zivcira me ovaj mali gad sta nece proradi!!! :D , i da stoji ta slika i itunes logo !
pa moras ga ustekat u PC pokrenut i stavit sim karticu na koju je zakljucan
u iphone i onda pokrenut itunes i aktivirat ga
eeeeeee zakljucan je na njemacki t-mobile a karticu nemam...jel mogu bez nje ista?
nista hvala svejedno :)
Moraš staviti karticu na koju je zaključan i onda će ti proraditi, nakon toga ga jailbreakaš i unlockaš i vozi.
Nadi na ebayu, vjerovatno ima tih kartica dosta jeftino
Imam problema, da. Kao i svi ostali. Naime, geniji su izbacili ovaj unlock tak da bismo mi bili pokusni kunići. Ugl. puno ljudi dobiva No Service (nisam jedan od tih), prestanu radit Push notifikacije, baterija se vrlo brzo prazni (drastično je, ali ima nekakav fix koji radi 50:50), nećeš imati GPS više (jer su biseri baseband flashom flešali i chip za GPS s iPhoneovskog na iPadovski (čiji firmware ne radi naravno) itd. Ja sam sad zapeo na tome, jedino kaj mene najviše dere je gubitak GPS-a, koji mi je standardni dio iPhonea, i opcija koju sam volio imati. Nije ti pametno ovo raditi, jer kad to napraviš, nema više povratka (restoreat možeš samo mobitel, baseband ne možeš, a svi problemi su vezani uz bb). Eto toliko!
@crazy_muzgavac
Nabavi si redsn0w s official stranice i jailbreakaj mob s time, ovo ono (imaš cijeli postupak na netu) i onda ćeš ga tzv. "hacktivateat" što znači da će bit otključan na sve kartice i da ćeš ga otključat na tu Tele2 karticu što imaš. Kasnije si skineš SAM (iz Cydie) i pomoću njega lažno "službeno" otključaš mobitel, tako da mobitel misli da ti je unutra njemačka T-mobile kartica (time izbjegavaš probleme s baterijom koje zadaje hacktivacija).
Jel to mozda ovo ?
http://www.geohot.us/2010/12/how-to-...s-without.html
Pozdrav ljudi! Novi sam na forumu.
Kupio sam iphone 3gs, bio je na njemu OS 4.2.1 te sam ga downgrade-o na OS 4.1 i jailbrekao s Limera1n uspjesno! Potreban mi je samo jos unlock iphonea, dali ga mogu unlockati s RedsnOw 0.9.6b5 tj podici baseband sa trenutnog 05.15.04 na 06.15 te ga otkljucati preko cydie? Novi je bootrom na iphoneu. Dali netko ima bolje rijesenje? Nov sam u ovome tek par dan imam iphone a ne bi htio nesto zaribati, plz help!!!
Ma i ja bih najradije sacekao ali putujem za njemacku i treba mi unlock iphonea.. Dali netko zna kako restorati iphone ako dignem baseband na 6.15 ako nece preko itunesa? Koji program koristiti?
za sad ga nemozes nikako spustit sa 6.15...mozda ce se u buducnosti moci
Pozdrav svima!
Zena ima iphone iz naslova.
Kako je ona na VIPu.. ja sam ga jos prosle godine jailbrekao i unlockao na nacin da ga moram palit preko kompa. Kako mi je to dojadilo ovim putem pitam dali ima neki novi unlock da ga vise na taj nacin ne moram paliti?
Problem je u tome sto vise ne mogu uci u cyidu.. kad otvorim.. sama mi se zatvori..
Instalirao sam onaj nekaj adfc ili kak se vec ove.. tako da preko kompa mpgu gledat sve fileove na iphonu.. Nekad sam citao da nesto moram obrisati rucno kako bi mogao u cyidu.. no nisam nikad to obirsao..
Eh sad bi volio staviti neki noviji soft koji se da otkljucati kako vise nebi bilopotrebno paljenje preko kompa, i da napokon radi wifi svaki put kad upalim mob. Jer sam sam ga 10 puta palio gasio preko blackraina i nece wifi proradit da ga ubijes.
Obicno proradi od trece, cetvrte.. a sad nikak.
Oprostite na malo poduzem postu... te molim za pomoc.. Hvala..
u jbt ti u kamenom dobu xD
jel imas spremljene shsh? ak imas napravi restore i jailbreakaj prek www.jailbreakme.com
Sad ne mogu u cydiu da pogledam, ali mislim da nemam spremljene. Ako nemam postoji neko rjesenje jel?
Tema "Pomoc oko: Iphone 3GS, 3.1.2 (7D11), 05.11.07 " spojena sa odgovarajucom temom
jesi stisnuo u cydia kod prvog paljenja "make my life easier"?
ako nemas spremljene onda ces moras stavit najnoviji firmware(4.2.1) koje je za sada takodjer tethered jailbreak(tethered znaci da moras palit preko kompjutera) i osim toga 4.2.1 dolazi sa basebandom koji se nemoze unlockat
Meni tog dugmeta nije bilo kad sam ga palio.. ALI..
Kupio sam iPod preko oglasa. Bio je na... 3.2.1 (tak nesto nisam gledao, neki stari OS..). Ja ga updateo na 4.0.2. A kasnije na 4.1. Zbog jailbreaka sam skinuo tinyumbrella, i neznam zasto imam spremljen SHSH od 4.0 :wtf: nikada nije bio na 4.0, a nema spremljen SHSH od 3.2.1 (il koj vec..). To me iz dana u dan buni :-/
Uff mislim da nemam spremljene. A sad ne mogu ni pogledat jer ne mogu u cydiu. Cek to znaci (ako nemam spremljene) da nema pomoci i paljena bez kompa? Ta verzija 4.2.1 se isto pali preko kompa? A jel se da otkljucat? Ma ustvari zasto bi i dizao na tu verziju ako je tethered?! Ajd hvala na odgovoru.
Da, pošto nema SHSH spremljene, ništa od updatea... jeidno na zadnju 4.2.1 verziju, ali i ona je za sada tethered.
oce to do bozica bit i za 4orku?da se moze JB i unlock?
dali je moguče uključit više razgovora od jednom na iphoneu? znači da ne zovem jednu osobu nego da se odjednom spominjam sa 3-4 osobe...
Konferencijski poziv?
Ako je to to, valjda može.
http://www.t-mobile.hr/2/20-20-10-40-20.asp
e sad ne kuzim to sa stiskanjem brojeva :confused:
Pozdrav svima,
spremam se napravit JB pa proučavam forum i skupio sam odlične informacije (hvala svima!), ali prije finalnog koraka želio bi još jednom postaviti ovo pitanje:
Hoću li nakon JB-a moći normalno koristiti crackirane GPS aplikacije te hoću li imati ispravan file manager za prebacivanje pjesama? Uz telefoniranje, wi-fi i sms, ove dvije funkcije su mi jedine bitne... Je li svejedno koji JB koristim, nekako mi se limera1n čini najjednostavnijim, iako jailbreak-me.info kaže da mogu koristit i greenpois0n i sn0wbreeze 2.1. (za iPhone 3GS, 4.1.0. / 05.14.02.).
Unlock mi zasad nije potreban, ali ako postoji mogućnost otključavanja bez posljedica (ne mislim na garanciju već na funkcionalnost uređaja) onda bi i to napravio...
Tnx!
moci ces koristiti gps i sve ce bit normlno
neki ljudi kazu da je greenp0ison bolji jer ne radi hacktivaciju(znaci da iphone ostaje normalno aktiviran na nacin na koji je i bio -> s t-mobile karticom ako je kupljen u hrv)
limera1n forsira hacktivaciju a dosta ljudi kaze da to uzrokuje probleme s baterijom
i za 05.14.02 ne postoji unlock...da bi ga otkljuco moras stavit baseband od ipada a onda ces izgubit gps i neces moc restoreat
jel to sve?:D
To je (zasad) sve, hvala na konkretnom odgovoru, odoh JB-at! :cthumbup:
UPDATE:
Ne prolazi JB s greenpoisonom, pokusao sam i na win xp i win 7 jer sumnjam na problem s autoplayom ali nije do toga, jednostavno postupak ne moze zapoceti. Kasnije cu probati s limerainom pa javim napredak, mozda nekome bude od koristi... Pozdrav!
kako da prebačenu melodiju za mobitel stavim da mi upravo ona svira kad me netko zove?
napravio sve po uputama sa neta,dobio m4r file i otvorio ga,itunes ga stavio u ringtones, sinkronizirao mob,ali i dalje tu pjesmu ne vidim u mobu.
skužio, nisam imao onačen da sinkrnira ringtones :)
Po ovom tutorialu spojiti telefon i onda ima ringtones (pogledaj slike) i tu samo premjestiti taj file. Mozes staviti koliko hoces tonova
Imam jedno brzo i kratko pitanje jer nestignem proucavat na netu sad...
Trebao bi uzet sada ovaj novi/stari 3GS 8GB u T-comu i zanima me da li cu ga moc unlockat? Da li ima veze koja je verzija IOS-a ili su sve moguće unlockat...
Zahvaljujem bilo kome na bilo kakvom odgovoru! ;)
imam problema s Iphonom 3gs .. na njemu je Ios 4.2.1 .. pokusao sam napraviti jailbreak .. ali mobitel kad mi se pali stane na logu od Appla i neide dalje .. naime nekako sam ga uspijeo pokrenuti .. i Unlocko sam ga .. ali svaki put kad se mobitel ugasi i kad ga zelim ponovo upaliti .. nemogu .. samo mi dodje tai applov logo i neide dalje .. i onda ga moram spajati na redsnow da bi ga pokrenuo .. jel mozda netko zna u cem je problem ??
To je normalno. Zato sto je redsnow tethered jailbreak, znaci svaki put kad ugasis mob, morat ces ga spojiti na komp da ga upalis. Sacekaj do Bozica, trebao bi izaci normalni (untethered) jailbreak.
A na 3g mi tosve normalno radii .. ti imas istu takvu situaciju ili ??
3g radi zato sto je stariji mob. Ja imam 4.1 fiemware i cekam normalan jailbreak. Ne pada mi na pamet svaki put spajati mob na komp svaki put kad se ugasi :)
vi koji ste stavili basband od ipada i JB...kak cete vi tocno napravit unetethered Jb kad izadje?
svoj jailbreakani iphone cete ponovno jailbreakat?
.. Cekamo onda Badnjak tad ce valjda izaci novi Jailbreka kak pise :)) jos samo malo :P
Nee, pise ak je tehered bio do sad, samo ce se opet kao Boot tehered, ali vise nece bit tehered. Ak kuzis... Sam ce ga opet jailbreakat, a ostat ce sve kak je i bilo :D
Jel može jedna mala pomoć? Planiram kupiti 3 gs preko Vipa pa je li me netko može uputiti što sve sa njim treba napraviti kad ga se dobije? Prijateljica ga je dala nekom tipu da joj sve postavi pa me zanima da li da dam telefon nekome ko je stručnjak za to ili da probam sama preko kompa? Hvala puno!
.. Kuzim i ja .. jedvo cekam jer mi je dopizdilo vise paljenje prek kompa.. a to su te pocetnicke greske :)
pa nije tesko...spojis ga na kompjuter i u tunesu stisnes activate...
pitanje iz znatizelje: jel ga planiras koristit za nesto osim poziva i smsa?
.. Ma dobro dns ce se valjda sve to popraviti vidjet cemo :)
naravno koristim ga za sve drugo osim Poziva i sms-a skoro heh :P
aha sorry hehe :P
Imam iPhone 3GS i video koji snimim normalno gledam na iPhone-u. Kad taj
isti video prebacim na računalo u iTunes ga ne mogu pogledati jer mi je
procesor zauzet 100% (procesor XP2500+ Barton) i video je zamrznut. U quick
time uopće mi ga ne prikazuje(crnilo), pokušao sam sa guick time alternative, nakon
što sam deinstalirao quick time, ali mi daje nekakav error. U svim drugim
playerima mogu gledati, ali je video okrenut za 90°u lijevo. Deinstalirao
sam iTunes, ali ništa ne pomaže.
Na koji način (s čim) pogledati normalno video ( mov file)
Gom player meni sve vrti
Ma vrti meni i GOMplayer (inače ga koristim za sve) ali i u njemu i u VLCmedia player i još neki koje sam koristio, doslovce svi prikazuju film naopačke, odnosno zaokrenut za 90°(ne za 180°).
Čak sam po internetu našao par playera za mov extenziju i svi mi prikazuju na isti način:sos:
To je to!!! Hvala ti. Izgubio sam dosta vremena što po forumima, newsima tražeći rješenja i playere, a problem je što nisam navikao rotirati iPhone, nego sam snimao u "okomitom" položaju (ovo okomito se odnosi na mobitel, a ne na mene :-))).
Sad se postavlja pitanje da li ovako snimljene filmove mogu ispraviti u "normalne" ili su trajno "izgubljeni"
I treće, ovo tvoje pitanje da li ti radi accelometer da li znači da se on može negdje u opcijama isključiti?