Tema za novi iPhone 4. Review, sve vezano za firmware verzije, jailbreak uredaja, update softwarea, software verzije i sve ostalo
Tema za novi iPhone 4. Review, sve vezano za firmware verzije, jailbreak uredaja, update softwarea, software verzije i sve ostalo
Evo vidio danas 16Gb i 32gb verziju u Amsterdamu..cijene....999 i 1199 eura....
Kada će napokon kod nas stići u prodaju? Jedva čekam iako ću ga uzimati u 12.mjesecu najvjerojatnije.
24.09. bi trebao doci
http://usporedi.hr/testovi/apple-iphone-4-detaljan-test
evo vam i review
Cuj, uzmes najskuplju tarifu na 24 mjeseca i prijenos broja i da vis kak ce cijena past ;)
Ali, kad ga kupis, jeftiniji je :belj: ko da je njih briga kolko ces odplatit na kraju, daju ti ga za kunu a na kraju im das tolke pare da si mogo kupit dva ista uređaja... :P
Pa to ti i govorim :belj: trenutna sreca, poslije se ti grizi sta ga uzimo ;)
ej ljudi, saznanja sam da se taj iphone 4, bar u usa, morao nekako "aktivirati" kod paljenja, i da je to bilo moguce samo sa brojem na koji ti je ugovor bio regan kod AT&T-a
daklem, nemam blage veze jel to do AT&Ta ili Applea ili oboje, a posto neću na svoj ugovor uzimat mob zanima me je li itko ima ideje oce li se ovo i kod nas radit? Hipotetska situacija -> vlasnik ugovora produzuje ugovor, mob mu ide na normalan sim; ako uberem na vlasnikov ugovor iphone, nadam se da necu morat prolazit kroz torturu mijenjanja vlasnikovog sima na micro sim pa onda aktivacije pa onda opet mijenjanje micro sima na normalan, pa tek onda mijenjanje mojeg sima za micro da mogu koristit uredjaj kako spada. Cisto da si ustedim zivaca i vremena i da odjednom onda to sve obavim ako je moguce.
nemam blage veze jel se ovo uopce radi vise i u americi, ali se sjecam jednog reviewa u kojem je neki lik uzeo mob na ugovor od zene i onda je imao cijeli dan problema s tom nekakvom "aktivacijom" koja mu nikako nije htjela proc da bi na kraju skuzio da mora na ugovorni broj aktivacija proc da bi se uredjaj mogao upalit pa tek onda dalje.
jeli bio tko u tmobajlu, je zna netko cijene?
Brijem da će bit i na netu paralelno s tim kad oni budu znali. Inače bi ih svi zvali, a to ne vjerujem da žele... A na netu, zasad, ništa...
treba aktivirati samo s at&t karticom, i to prilikom prvog paljena. kod nas će se vjerojatno trebati staviti tmobile kartica tak da nema panike.
evo neke nesluzbene cijene:
iphone 4 16gb
* tarifa i75 3.498kn
* tarifa i150 2.898kn
* tarifa i300 1.298kn
* tarifa i500 198kn
* cijena samog uredjaja je: 7.398kn
iphone 4 32gb
* tarifa i75 4.198kn
* tarifa i150 3.598kn
* tarifa i300 2.098kn
* tarifa i500 898kn
* cijena samog uredjaja je: 8.198kn
Pa onako, solidne cjene. U tarifi naravno, cjena samog telefona je užas.
btw evo cijenika. T-Mobile
eto moj domeka..mogu li ja naruciti onaj bumper ili sta vec?kao do 30 se moze..ili?
mozes do 30.09.
ajd neki opsezan review tu stavi, slike... (makar vec ima svagdje po netu, pa nek imamo i mi :) )
Sredina listopada mogu produžit ugovor :)
Bit će i300 za mene, prva 4 mjeseca, a onda na i150 prebacim, i to je to. Taman skupim 1300 živina do tad, a valjda će i navala splasnut malo :D
Tako je bluedevil..
i ja imam istu shemu, na i300 nije skup pa nakon 3 mj.se prebacim na i150..
već sam tako radio i prije..
samo ne znam jel gužva u t centrima i jel ga ima dovoljno..iako sam se ja predbilježio još prije mjesec dana..
rekli me nazvat ali ništa od tog čini mi se..
Ja sam ga predbilježio prekjučer i nisu me ništa zvali, ali sam danas oko 13 otišao do t-centra u avenue mallu. Nikakva gužva, ništa. Kaže trgovac da su ih prodali 60ak, i imali su samo još 16GB verziju kada sam ja kupovao mob. Ja sam zadovoljan, i oduševljen mobitelom :>
ajde onda nam baren reci jeli ti imas problem sa signalon i kad uvatis vrimena daj neki review
Imamo jedan ured u ZG na kojem uvijek imam problem sa signalom, na bilo kojem mobu veza često puca, tako da me baš zanima kako će se iPhone tamo ponašati.
I ovo mi je prvi iPhone ikad tako da nisam baš relevantan za uspoređivati ga sa 3G/3GS ali je mob stvarno zvjerka.
Koliko sam skužio još ništa od jaibrejka za 4.0.2.?
P.S. Pitao sam u T-centru za ovaj free bumper case program, rečeno mi je da to u HR ne vrijedi :/
ja sam ga kupio,za sada sam zadovoljan samo treba neku kvalitetnu zaštitu naci,,par dana ce posluziti ona folija,makar mi je zenska preporucila da se ne stavljaju folije kao zog hlađenja,a mislio sam kupit invisible shild.ako nekog nesto zanima neka pita.
Napokon iphone 4 u t-comu cjene vise nego ok za takav uredaj:) http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12...HONE416GBBLACK
Evo da nadovežem na onaj moj prethodni post..bio ja u t-centru ali...nema, kaže gospođa..trebali ste rezervirat..
kažem ja da sam se predbilježio preko neta još odavno i to naveo gdje ću ga preuzet (zadar je u pitanju, da ne bi bilo zabune) ali ne, u prednosti su oni koji su direktno došli tamo i predbilježili se..
ma super..tako da sam izvisio..
inače, da..cijene su korektne..barem za nas kojima je istekla pretplata :)
Tako za pridbiljezbe ce bit par mj jer navala je al onda ce bit normalno mob isto ko i kad je 3gS doso u ponudu ali nebi na oglasu trebo bit preskup cak jer ipak novi je jeftinije nego prijasnji modeli 3g kad je doso 6000+ je kosto 3gS 7000+ a ovaj je 5000 kao uredjaj samo
4500 u simpi
ali samo kao uredjaj su sve verzije kostale preko 7000kn dok su bile aktualne, iphone4 bez simpe kosta 7.5k odnosno 8.5k i ako se dobro sjecam, te su cijene najvise do sada. Stoga ne vjerujem da ce biti nesto posebno jeftiniji u oglasniku.
PS, nije mi jos niti jednom prekinuo poziv, no kad se stavi ruka na antenu signal se smanji na pola. Sva sreca da sam vec narucio futrole s neta...
iphone 4 trenutno ima smao u t-mobiel ponudi... jel ko zana oce bit u Vip ili Tele 2 ponudi kroz neko blize vrijme? ako nece jel radi na nekog drugog operatera osim t-mobile?
dajte probajte prek tog djela izolir trake metnut, il tak nes, pa javite jel pomaze (sad mi to palo na pamet :D)
Ja mislim da kod nas nije ni približno toliko izražen problem sa signalom kao u americi..
ipak je tu bolja pokrivenost pogotovo izvan gradova..
a ja ću si naručit onaj apple-ov bumper..
čini mi se ok, štiti od udarca a eto i te manje probleme sa signalom riješava..
eh, samo jel netko zna jel ima tog u hr uopće? (a čuj mene, ja pravim ražanj a zec mi još u šumi :) )
Sumnjam... T- Mobile ima ekskluzivu, a ekskluziva za iPhone se ne odbacuje samo tako.
Naravno da pomaže. Bilo što što prekrije "rupu" između dva metala- onemogućava kratki spoj (koji inače radiš rukom kada držiš mobitel "kako ne bi trebao"). Već odavno postoje "flasteri" i slične stvari u prodaji.
Pročitaj 29. post ove teme :)
Makar je to bezveze, ali što ćeš... Ništa novo u Hrvatskoj.
Postoji aplikacija, ali piše da je samo za iPhone kupljene u Americi.
Zec je u Americi :p
za micro sim adapter http://store.ioprema.com/product_inf...roducts_id=282
Cisto da se ne zaletis. T-mobile je uveo pravilo za iphone 4g: ako uzmes i300 moras 24 mjeseca biti na toj tarifi. Za bilo koji drugi telefon mozes nakon 3 mjeseca preci na 150.
Sto se tice bumper casea, pise na tmobile stranicama da se moze dobiti do 30.9, ali vjerojatno ne preko njih. Skines aplikaciju i ima neka fora. Kopaj, ali moze se dobiti.
cek kaj znaci ima problema i kod nas?desnjaci?
T- mobile iPhone stranica, odgovori na najčešća pitanja, zadnje pitanje.
A, na toj stranici- u uvjetima- spominju samo Ameriku (kao što sam već napisao par postova iznad :)).= Citat =:
Dolazi li iPhone 4 s gumenim kućištem (bumper case)?
Ne. No korisnici koji žele besplatni bumper case mogu ga do 30. rujna naručiti na http://www.apple.com/iphone/case-program/
Dolazi li iPhone 4 s gumenim kućištem (bumper case)?
Ne. No korisnici koji žele besplatni bumper case mogu ga do 30. rujna naručiti na http://www.apple.com/iphone/case-program/
EDIT:
Kvragu georgy, daj ostavi meni nekaj da odgovorim :notooth:
Ali me taj link odvede na američki market, a ja sam registriran na hrvatski market na kojem nema te aplikacije.
Kaj sad?
Izgleda da ništa.
Jer, za registriranje Američkog iTunes računa ti treba Američka adresa (neka koja postoji).
Tako da bi ti bumper došao na tu adresu.
Znači, preostaje ti da nađeš nekoga u Americi- pa da ti pošalje u Hrvatsku kada njemu dođe, žaliti se Appleu ili sam kupiti bumper ili neku alternativu.
Pa, napisao si da si pitao u T- comu i da su rekli da ništa od toga...
OT: Možeš mi staviti soli na rep, Cionn :belj:
Znam, ali to sam pitao/napisao dok još nisam znao da na t-mobile stranici piše suprotno.
Zaheb, nema veze, uostalom već stižu 3 futrolice s dealextrema. (A baš sam si htio i oriđiđi bumper, koji će kod nas koštati barem 250kn pošto je u US $30) :(
http://store.ioprema.com/index.php?cPath=16_50 kod nas su bumperi 50 kn.. eto ....
originalan bumper ili ne i jedan i drugi i svi ostali su iz kine...razlika je jedino dal ga radi djete od 7 ili 9 god :D
Evo, sad vidim da kažu ljudi da je ipak moguće i za Hrvatsku...
A, ništa- nemate što izgubiti ako probate :)
Cim dotaknes antenu ?
Na youtubeu ima filmica koji demonstriraju kako se tocno gubi signal.....i definitivno nije cim dotaknes antenu vec ako stisnes donji lijevi dio kucista gdje se antena nalazi i drzis malo jace stisnuto nekih 45 sekundi.
Uz normalno koristenje telefon nece gubiti signal.
Antena se ne nalazi u ničem, čelični (ili od čega već je) okvir je antena (manji dio je antena za WiFi, Bluetooth i GPS, a veći GSM i 3G).
Evo, ovaj dio je problematičan:
http://geniusgeeks.com/blog/wp-conte...-4-antenna.jpg
Kada nečime što provodi struju (tipa ruka kojom držiš mobitel) dirneš taj procjep- kratkospojio si dvije antene i time smanjio signal.
Nema nikakog "malo jačeg stiskanja", "deathgripa" i sličnih stvari- to je Apple izmislio (i kasnije povukao) kako bi skrenuo pozornost sa sebe i "dokazao" da svi mobiteli imaju "isti" problem.
Koliko sam vidio- u Americi AT&T kod kojeg većina kupuje iPhone ionako ima lošu pokrivenost (tj. kvalitetu signala)- tako da je ovaj problem sa antenom još veći.
U Hrvatskoj vjerujem da neće biti toliki problem, pošto nismo toliko velika država i pokrivenost je jako dobra.
No, nisam isprobao- pa neću ništa tvrditi.
Problem je mogao biti jednostavno riješen primjenom nekog premaza ( kao što na ekranu 3GS- a postoji premaz).
Cionn- sad si prvi :)
pa kad pises bibliju o tome :belj:
Da, dovoljno je nekako onemogućiti kratki spoj (izolirati rascjep)- bilo premazivanjem, stavljanjem naljepnice/ selotejpa, kupovanjem maske (ili, ako uspiješ, naručivanjem bumpera)...
Je, Apple je izjavio.
Kada je tek najavljen iPhone i pokazano što će biti antena (još se Stipe hvalio kako su pametno stavili da okvir mobitela bude antena)- već se pretpostavilo (i pogodilo) da to nije pametno.
Jer, odavno mobiteli nemaju eksterne antene- baš iz razloga da se ne dodiruju i tako smanjuje signal.
Uglavnom, oni koji se imalo u to razumiju su odmah rekli da je to loš potez- i razvila se velika pompa oko toga.
Apple je zatim pokrenuo "kampanju" (tzv. antennagate) u kojoj se pokušao izvuči...
Prvo su snimili "reklame" u kojima su pokazivali da svi mobiteli gube signal kada ih se drži na određen način (tzv. deathgrip).
Naravno, prozivođači tih mobitela su progovorili i napravili par anti reklama iPhoneu 4 unutar svojih reklama (tipa. za Droid X).
Također, bilo je očito da se te mobitele mora držati na neki totalno neprirodan način (za neke bi ti trebalo i dvije ruke- ili jedna velika :D)- a iPhone gubi signal običnim dodirom, kakav se dešava kod najobičnijeg držanja.
Hvalili se (otvorili poseban dio na stranici) kako su bacili brdo novaca u neki svemirski laboratorij za istraživanje signala...
Zatim su u 4.1 softwareu malo promijenili indikator signala (proširili/suzili debljinu crtica).
Pa na kraju rekli da to nije toliki problem, da je greška na samo malom broju iPhonea...
Uglavnom, sada su maknuli snimljene "reklame" sa svoje stranice (vjerojatno zbog pritiska drugih proizvođača) i smanjli spominjanje tog problema (pazi početnu rečenicu na stranici o bumperima: "We now know that the iPhone 4 antenna attenuation issue is even smaller than we originally thought.").
Po meni je to stvarno bezobrazno.
Opet- kod nas pretpostavljam da neće biti toliko problema sa signalom, ali nije u redu tako poslovati.
Ako je to dovoljno, pa nekako cu se snaci ako kupim iphone.
Opet ponavljam sto se tice onoga o cemu ti govoris i izvlacenju applea...ja uopce ne govorim o tome.
ja govorim o tome kako su ljudi prikazivali na youtube sto se tocno desava kada napravis taj kratki spoj.
Aha, a ja se raspisao :notooth:
To su vjerojatno tako prikazivali jer bi tako i možda mogao držati mobitel- teško da ćeš ga držati jednim prstom koji će prekriti procjep :)
Ma, ne trebaš se brinuti ;)
uglavnom, hvala za detaljne informacije...sada samo treba nabaviti neki prozirni premaz i to rjesiti......
ima tko kakvu ideju ?
neznam, metni selotejpa, izolir traku, prozirni lak za nokte... flaster??
Preduhitrio sam te :P
Najbolje neki case, da, sa tim se slazem, tak da si ne ličiš po mobitelu :D
Također, ne bih išao nekim lakovima po mobitelu...
Još ako ti se nešto desi- mogli bi ti odbiti garanciju.
Radije pričekaj, pa vidi kada kupiš iPhone i isprobaš je li problem stvarno problem.
A, do tada će i stvarčice za rješavanje toga pojeftiniti i nove izaći. :)
bumper ili case .... ruzno u 3 piksela marmelade. ne planiram stavljati nikakva kucista oko iphonea. radije cu umrijeti :-)
Onda kupi onaj flaster kaj je georgy postao negdije, neda mi se trazit.. A i fora modni fensi-šmensi detalj :D
Ima flastera u ljekarni...onih djecjih.
Evo porucio sam bumper po uputama koje je georgy linkao, po iskustvima drugih trebao bi mi stici bumper za cca. 2-3 tjedna.
P.S nije jedini problem s antenom samo kad se napravi "kratki spoj" već i kad se sa dlanom prekrije gsm antena bez da se uopće dira ova donja, isto se signal smanji za 1-3 crtice. :/
[QUOTE=Joker2206;948844]Cisto da se ne zaletis. T-mobile je uveo pravilo za iphone 4g: ako uzmes i300 moras 24 mjeseca biti na toj tarifi. Za bilo koji drugi telefon mozes nakon 3 mjeseca preci na 150.
Gdje to piše?
Ovdje sigurno ne.
http://www.t-mobile.hr/pdf/S-iTarifa.pdf
POzdrav.
Dobio sam iPhone4. Uradio mu jailbreak i unlock, u servisu mi napravili microsim i telefon radio 4-5 sati. Tada sam ugasio telefon i kada sam ga ponovno upalio javlja mi da nema usluge. Izvadio sam sim pa opet vratio, trazi mi pin code, pin prodje ali mi onda izbaci greska na sim, nema usluge. Posto je taj sim bio malo ostecen kod operatera sam zamijenio za novu sim karticu ali nije pomoglo. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti?
Hvala
I meni je to palo na pamet, al na homescreenu i dalje imam cydia???? Da li da uradim opet jailbreak i unlock?
Koji software imas?
4,0,1. cini mi se da je verzija modem 01.59.00
Zasto nije smio ugasiti mob. Ja imam 3g 4.1 neki dan jb-an, jel ga smijem ugasiti bez da se obrise jb.
A redsnow???????
I sta ja sada da radim? Da radim opet JB? Kako se radi JB spiritom? Novi sam u koristenju iPhone pa nisam bas na ti sa svim pojmovima :D
Otvori safari i odi na jailbreakme.com, mislim da bi sljakalo...
Odradio sam jailbreak i unlock ponovo i evo ga radi. Bit ce da je ova metoda (ultrasnow) ta prolazna. Hvala svima i ako moze neki link za ovu neprolaznu metodu otkljucavanja
jedno pitanje za vas koji imate iphone 4 jel se sta rijesilo s onim signalom, jel i dalje nestaje signal ili je sve ok??
jos niko nije napisa baren neki kraći review...
EDIT: posebno me zanima trajanje baterije
mozes zvati :) netko ce ti rec da moze, netko ne
A onda me ne yebe tko kaj veli, onda me yebe ono kaj piše u tim pravilima na dan kad ga uzmem. Ako piše da mogu mijenjati nakon 4 mjeseca, onda mi ne mogu ništa kakat kasnije. Grrrr.... tko će dočekat - sredinom listopada mi je 6 mjeseci prije isteka ugovora pa mogu uzet novi, a i onda je pitanje da li će i bit.... Grrrr...
Ja ga trazim preko oglasnika, ali su nabili cijene i toliko ne dam. Kad dodje druga tura, valjda ce i cijene pasti
Ja nemam ništa protiv i-tarife: imam T-mobile karticu, i ona i150 mi skoro savršeno odgovara. Istina, "poklonim" im svaki mjesec nešto minuta, poruka i prometa (u smislu da ne iskoristim sve što mi daju za tih 150 kn), ali iskoristim u pravilu i prosjeku preko 85%, tak da sam OK s tim.