upravo sam napravio update preko settings-about phone-system software update-check now
Printable View
upravo sam napravio update preko settings-about phone-system software update-check now
i koju verziju softa imaš sada?
Settings -> about phone -> software information
koja je verzija firmware-a i koji je buld number??
da li si primjetio neke promjene u odnosu na staru verziju softa??
firmware je i dalje 2.1-update1, nažalost
build number 1.21.405.2 to je otišlo gore (radio, zar ne)
Jučer navečer je postao dostupan. Navodno su riješeni neki problemi sa Facebookom, dodan je YouTube HD i još neke sitnice. Nisam uspio nigdje naći točan popis promjena.
btw. Ta verzija se već dva tjedna koristi u custom ROM-ovima.
thx 4 notification :)
animirani prijelaz iz lanscape u portrait mode u galeriji
i kao da više nema pinky efekta :) ili se to meni čini
update : pinky efekt više nije toliko izražen u brightness opcijama kada se stavi osvjetljenje na minimum, u gmail app se još lagano primjeti, ali www.htc.com je još uvijek izraženo pinky :/
da, sve je bolji i boji...još neka izbace smrznuti jogurt iz frižidera
Preuzeto s xda foruma
Changes reported:
- Updates bootloader to 0.80
- New radio image
- New youtube app with HQ option (1.6.20E).
- Fixed htc's weather widget (integrated into clock&weather widget) not knowing where you are (1.15.xxx just said the name of the country in some countries).
- SMS issue (from non-numerical senders) is resolved.
- fixed random contact showing when receiving operator SMS.
- fixes the voicemail bug for the French carrier SFR (short voicemail number used to call 911/emergency).
- Messages app now shows a count on the number of messages in the SMS inbox.
- calendar/contacts bug - unable to store contact's birthday - has been fixed.
- Long click on the menu button when in home screen now doesnt pop up the keyboard, like it uselessly did before.
- SMS reader does not show the little smiley androids any more - just the mere types.
Jel probao tko na rootanom Desireu? Mislim da nece ici, barem ne na ovaj nacin.
ne možeš updateat ako ti je rootan telefon... mislim da je bolja opcija stavit neki rom sa modaco-a 1.21 koji je približno isti originalnom...
Da, to povlaci i problem pri izlasku froyo-a, sluzbeno.
Ako imate custom ROM od Paula (Modaco), onda možete staviti službeni ROM (tj update)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=684259
ili skinte exe fajl, pa ga instalirate na komp, pa onda on povuče novu verziju i instalira ju na mob,
ili skinete zip fajl, pa ga fleshate na mobitel
i onda kasnije ponovo možete ROOT-at mobitel
Long click na menu jos uvijek dize keyboard...:rolleyes:
Ponukan informacijama s ove teme odem da provjerim update na svom mob i on mi kaže da postoji 1.21.405.2 verzija koju ponudi da instaliram. Nakon downloadiranja odaberem install now i ode on u boot i pri ponovnom pokretanju idem provjeriti sw kad tamo i dalje stoji 1.15.405.4, znači nije ništa update-irao. To mora bit jer sam root-ao svoj desire?
tako je.......cagi.
a možeš updejtati na način od icota.
Koji je način za od-root-anje? Mislim nije da ću to radit zbog ovog updatea, zanima me radi Froy-a. Razlog zašto sam root-ao je zbog app2SD. Kad dođe froyo to će biti omogućeno u samom OS-u (app2SD) ako se ne varam. Skroz sam zadovoljan sa službenim ROM-om, nisam neki freak što se toga tiče.
pogeldaj post #12
http://cafe.mobil.hr/threads/68003-H...l=1#post934483
imaš link, i skini exe fajl i instaliraj na komp
pokreni ga i instalirat ćeš novu verziju firmware-a (službenu) i neće ti mobitel biti root-an
(preporuka da napraviš backup podataka, za svaki slučaj)
i onda čekaj dok ne izađe Froyo... (nadam se da će brzo, ali nisam preveliki optimist)
OK vidio sam taj post. Dal to znači da svi mi koji smo rootali svoj mob prema upustvima (tvojim sticky-jima) imamo custom ROM od Paula? U tom slučaju sve mi je jasno
P.S.
Hvala na brzim odgovorima
Ja sam jučer napravio update i kao da mobitel brže radi. Ono što sam primjetio je da je poboljšan memory management. Sad ne nakrca memoriju cashed aplikacijama nego ostavi više slobodno što dovodi do bržeg odziva. Očigledno da je prijašnji "prefetch" previše često fulao što je dovodilo do čestog oslobađanja memorije prije pokretanja nove aplikacije.
Sam update je prilično glatko prošao, nekih 27MB se skinulo. Pitao sad ili kasnije. Rebootao se, napravio backup, opet rebootao i to je otprilike to. Sve aplikacije rade i sve postavke na mjestu.
Pozdrav,
kupih prije 5dana Desire. Sad sam ga već malo prilagodija svojim potrebama: stavio odredjene widget, shortcute itd....
Ono što me zanima jest: Hoću li izgubiti sve ove dodante promjene koje sam napravija ako ga dogradim sa ovim update-om od 27MB?
tnx unaprid
Quotao si me ali očigledno nisi pročitao moj post, barem ne zadnju rečenicu!
skužaj :spin:
app2SD sada vrijedi za sve aplikacije koje postoje na android marketu
app2SD na Froyo-u neće vrijedit za niti jednu aplikaciju dosad, tj, samo nove update-ane aplikacije koje omogućuju app2sd će se moć stavljat na SD karticu. Uglavnom svakom od svih programa koji postoje fali par redova koda...koje će svi kuhari morat dodat tj napravit novi update programa. bezveze...al eto...
Glavno da se nešto radi...
Jel se zna kada bi trebao doci froyo za desire,spominje se 23.6 ali nije sigurno?
Taj datum se proširio netom zbog jednog poziva službi za korisnike koja je na pitanje o nemogućnosti instalacije novih programa korisniku sugerirala da pričeka do 23.06. kada će se taj problem riješiti. Iz toga je taj korisnik a i svi ostali zaključili da tog datuma dolazi Froyo na Desire. Bilo bi dobro da je to istinito, međutim vjerojatno ćemo morati instalirati nove verzije programa ako ih želimo smjestiti na karticu.
Imam Desire kupljen u Tele2 prošli tjedan. Ne nalazi mi novi update ni manualno ni automatski ( postavljen je da sam provjerava dali ima kakav update ). Ima li tko sličan problem?
Vidjeti će mo za par dana. Gdje si ga kupio. Ovaj moj je izgleda za istočno tržište, možda to ima veze?
jesam, odma nakon par dana šta se pojavija update
Izgleda da je onda neki problem sa serverima.
pokušavaj i dalje, pojavit će se
Moj je iz Vipa, ali sad sumnjam da je problem u serverima, prije ce bit da je otkriven neki bug u tom updejtu, a nista vidjet cemo..
ja sam kupio u vipu i skinuo sam normalno ..
Kad?
Evo, meni ni danas nece.
a postoji i druga opcija da si napravite update!
samo pogledajte na stranici prije
http://cafe.mobil.hr/threads/68003-H...l=1#post934483
Možda update preko samog mobitela više nije dostupan
Ni meni ne nalazi nikakav update, pokušavam već par dana. Desire je kupljen u Vip-u. Zvao sam HTC-ovu službu za korisnike koji su preko SN mobitela rekli da firmware još nije službeno dostupan i da pričekamo do kraja mjeseca (kada, nadam se dolazi Froyo).
POzz
Pitanje je zašto je povučen update? Ja sam ga napravio kad se pojavio, sad se pitam je li to bilo pametno. Za sada sve radi.
Danas mi se pojavio update, instalirao sam ga. Sad sam verzija 1.21.405.2. Nakon instalacije su mi nestali svi programi sa home screena, to je jedino novo sto sam primjetio. Pricalo se da ce Froyo 23.06. ali izgleda nista od toga. Jeli jos netko instalirao i vidi li kakvu razliku?
To je ta verzija o kojoj smo pričali u ovoj temi. Čudno je što su ti programi nestali.
HTC se još službeno ne izjašnjava o Froyu, ali bilo je par mailova od službe za korisnike u kojima ima hintova da bi u sljedećih par tjedana trebao biti.
Ima tko kakvu ideju zasto mi ne prolazi update, krene sa skidanjem i sve i onda se ugasi i krene ona zelena kao da se nesto desava i onda to stane izbaci nekakav crveni upitnik i reboota i stane na 1.15 firmware'?
Ima li tko probleme s baterijom nakon ovog updatea? Meni se sinoć dogodilo da se mobitel nije htio napuniti više od 93%. Tek kada sam ga izgašenog napunio, onda se je baterija došla do 100%.
Vidio sam na stranim forumima da je ekipa prijavljivala slične probleme ali ne toliko na Desireu koliko na Incredibleu.
ne razumijem ako je update offical i ako je s njime sve uredu zašto nije bio dostupan i zašto ja poslije updejta imam nekoliko rekao bih zamjerki recimo kad završim razgovor maknem tel s uha ali mi se ekran ne upali?
Nakon par dana koristenja ne vidim nikakvu razliku, jedino mi program Juice Defender vise ne radi ispravno. Nazalost pokvario mi se zvucnik za uho, sutra ga saljem na servis a nisam cuo nista dobro o Agram servisu koji je ovlasteni servis.
evo ja dobio odgovor od HTC-a u vezi FROYO upgradea:
drugim riječima, može biti bilo kad, može biti sutra, a može biti 31.12 :D= Citat =:
Thank you for contacting HTC, Kindly note that we are working closely with Google and our other partners to ensure we have the earliest access to everything we need to provide a complete and solid Sense experience on FROYO. We expect to release all updates in the second half of this year but can't be more specific yet. If you have any other inquiries please do not hesitate to contact us again, Best Regards, HTC Team www.htc.com
Jučer su objavili da će biti u Q3, dakle do kraja 9. mjeseca
http://myhtcdesire.com/news/froyo-coming-in-q3-of-2010
dali se zaključan android može upditirati na jaču verziju te se na taj način riješiti zaključanog mobitela.
Moci ce se updejtati ali ce ostati zakljucan.
Izasao sluzbeni froyo za desire danas
upravo napravio update, obavezno 25MB na mobu mora biti free
i baterija dobro napunjenja...meni je "kenjo" a imo sam 30-tak posto....
meni je na 45% i prošlo sve ok
i dakle kako sad instalirati aplikacije na sd karticu?
Autor aplikacije to treba omogućiti. Kada instaliraš takvu aplikaciju, ona se automatski na karticu instalira. Ako već imaš od prije instaliranu aplikaciju, nju možeš premjestiti ako ideš na Settings > Applications > Manage applications > Odabereš aplikaciju > Move to SD (ili Move to phone ako je na kartici)
odes na settings/application/manage applications/stisnes aplikaciju (application info) i onda imas gumb move to sd card
ne podrzavaju jos sve aplikacije prelazak na sd
iako sam ja prebacio google sky maps nisam vidio da mi se povecao prostor na memoriji telefona -_-
EDIT: haha Dark opet si brzi od mene!!! :
How to force apps to move to the SD card on Froyo
Javite radi li i kako, ja još nisam napravio update na Froyo.
zahvaljujem...samo mi je jedna dostupna...čudno... :(
dal treba biti rootan ili?
Ne. Ne postoji još root za službeni Desire Froyo (s obzirom da je i Eclair bio kompliciran za rootati, neki se boje da se Froyo uopće neće moći rootati)
Edit: Svakako preporučam isprobati ChromeToPhone (ima i ekstenzija za Firefox) kojim se sa jednim klikom može iz browsera otvoriti ista stranica (ili google maps ili youtube...) na telefonu.
Jedan od već nekoliko rootanih ROM-ova, Rooted Official HTC Android 2.2 (FroYo) ROM.
meni kod instalacije Android SDK javlja
"Failed to fetch URL https://dl-ssl.google.com/android/re...repository.xml, reason: HTTPS SSL error. You might want to force download through HTTP in the settings."
windows 7 32bit
Molim držati raspravu o Froyou u dediciranoj temi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68614-D...i-Froyo-update
Moze li netko objasniti kak da provjerim da nije nekto rutao mob jer svoj sam kupio par dana star od frenda i ne nudi mi uopce updajte na froyo, nudi mi na onaj firmware 1.21 i kad ga skine i krene sa updejtom dodje do trecine ona zelena i onda stane, crveni upitnik i restarta se i opet je na starom firmwareu, a kazem od froya ni f kod mene jos tako da nisam vise siguran da ga nije ovaj frend od kojeg sam ga kupio pokusavao nesto prtljat sa tim rutanjem.
Kak da to vidim i vratim ako je to radio natrag na tvornicki?
izasao je novi update (vec tjedan dana) koji daje software number 2.10.4052 trajalo je par dana dok mi se nije pokazalo,pa zato strpljenja i pokušavajte settings-about phone-system software updates-check now
ako imas u meniju superuser, rootan je, ili pokusaj uc u recovery...ako mozes, onda je rootan...i neznam kako da jos provjeris...mozda neko ima bolju ideju :-)
Ako ga posadiš u zemlju i pusti korijenje onda je rootan :D
Zapravo je odgovor u pokušaju ulaska u recovery jer super user može i ne mora biti instaliran. Najčešće naravno je. Ako ulaskom u recovery dobije dodatni meni s kojim može instalirati custom rom onda je definitvno rootan (i ako pušta korijenje u zemlji... :D )
Valjda čovjek zna dal mu je mob rootan ;)
Anyway, možda sam već negdje napisao na forumu, taj update na 2.10.405.2 je izašao nedavno, ali je ubrzo nakon toga bio povučen. Oni koji su ga mogli staviti, a nisu, drugi dan ga više nisu vidjeli. Koliko čitam, sada bi trebao biti dostupan svima...
edit: nisam vidio da ima postova i na drugoj strani :)
Da zna ne bi pitao, pročitaj par postova iznad :p