Čačko sam nešto po cyndi-i neku sam aplikaciju instaliro nakon toga sam ga restarto i sad kad ga palim pojavi mi se ona jabučica i onda se isključi. Nemogu ga spojit ni na iTunes ne prepoznava ga.
Upomoć što sad?
Printable View
Čačko sam nešto po cyndi-i neku sam aplikaciju instaliro nakon toga sam ga restarto i sad kad ga palim pojavi mi se ona jabučica i onda se isključi. Nemogu ga spojit ni na iTunes ne prepoznava ga.
Upomoć što sad?
Bit će da nešto nije u redu;D
ma šalim se,restart još jednom ,pogledaj stanje baterije možda je slaba,a ako i to ne upali onda servissss...
koji crni servis? stavi ga u DFU mode, uštekaj u komp, otvori itunse i ponudit će restore. kako ga staviti u DFU: http://limitededitioniphone.com/how-...into-dfu-mode/
Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu, evo napisat cu ovdje pa ako neko moze da pomogne.
Imam iphone verzija 1.1.1 (3A109a), probao sam preko itunesa da odradim update, nisam se mogao spojiti na itunes normalno, pa sam pokusavao na vise nacina i pojavilo se ono resotre, uzeo sam restore, sve se odradilo ali sada mi u itunes javlja da kartica nije validna. Na telefonu mogu samo emergency calls, nema vise onih menija, samo to.
Sta da uradim?
Da ti nije mobitel bio kodiran?
I kada spojiš na iTunes- ne možeš aktivirati?
To je inače problem koji imaju ljudi koji su kupili mobitel u Americi (kodiran na T&T), pa ga mogu aktivirati samo sa T&T karticom.
Ali, ako su kupio u T- mobile i koristiš T- mobile karticu... :hm:
Možda da probaš na drugom kompjuteru...:dunno:
da ali prije nego sto sam ovo probao sve je radilo normalno, mogao je mob na svim karticama..
Gle, ako si ga kupio u Italiji- onda radi sa svim karticama.
Nakon restorea, nakon updatea, nakon JB- a, nakon bacanja u pod (;D).
On je tvornički dekodiran= slobodan na sve mreže.
Ako si kupio u T- mobileu ili od nekoga dekodiran, nakon restorea (ili updatea) se mobitel ponovno "zaključava" na mrežu na koju je tvornički kodiran (ovaj iz T- mobilea na T- mobile, a drugi na neku drugu karticu).
Tako da (ako si kupio od nekoga), pitaj ga na koju mrežu je kodiran.
Nakon toga, nađeš karticu tog operatera, aktiviraš iPhone sa tom karticom u mobitelu, i tada dekodiraš mobitel (možeš od doma, besplatno) i staviš svoju karticu.
postoji li nacin da se to uradi ubacivanjem softwarea + jailbreak?
Postoji- nakon što ga aktiviraš sa karticom koju prima.
Bez aktivacije ne ide (CMIIW). :)
Imam problem...
Prčkal sam po ifile-u, i nekaj sam brisal.
Mob je radil cijelo vrijeme samo sam promjenil temu u winterboard-u i vise se nece upalii.
1. držim power button - ništa
2. držim home i power button - pojavi se jabukica i nakon, jedno, sat - dva onaj kružić kao da se nešto otvara i nakon toga opet jabuka
3. radim sve to s kablom u struji - isto
4. radim sve to s kablom u pc - isto
5. kad ga spojim s punjačem automatski se pali jabukica
6. kad ga spojim s pc-om isto se pali samo jubukica
HITNO MI TREBA POMOĆ JER IDEM NA PUT A IMAM DOKUMENTE U NJEMU
Probao si tako da ga spojiš na iTunes i onda home + power?
Meni je tako svaki put uspjelo kada se nije htio upaliti (nakon puno puta, ali je uspjelo). :)
e tu je još jedan problem, na laptopu na kojem ga plaim nikad nije nije ni jedan iphone bio spojen...
dal je moguće ako sam izbrisao neku sistemsku aplikaciju u ifleu da ga više neću moć upalit???
P.S.
Evo palim gasim al ništa
The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (3014).
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????
Jesam, upalio sam ga
Mogao bi barem napisati što si napravio kako bi i ostali znali ako naiđu na isti problem.
Pardon.
Evo ovako:
Mob. je bio cijelo vrijeme spojen sa itunes-ima
1. home + power button držati dok se jabuka ne pojavi
2. kad se jabuka pojavi držati cca. 1 min. samo home button dok ne napiše da je spojeno sa itunes-ima
3. napraviti restore (nažalost nisam mogao napraviti na nižu verziju 3.1.2) na 3.1.3 i to je to
P.S.
Ako bilo tko ima kakav postupak kako napraviti downgrade na 3.1.2 jb i un il napokon jb i un na 3.1.3, bio bih mu vrlo zahvalan
* serijski broj: 889330*****
* model: MC139CR
* modem firmware: 05.12.01
* iPhone 3Gs 16GB
Može se vratiti i na neki stariji FW bez problema,ali baseband ti je promijenjen i svejedno ga nemoš' unlockat...
[QUOTE=Petr;
2. držim power button - pojavi se jabukica i nakon, jedno, sat - dva onaj kružić kao da se nešto otvara i nakon toga opet jabuka
5. kad ga spojim s punjačem automatski se pali jabukica i ostaje dok se neisprazni baterija......
naravno probao sve gore navedeno i nista ??
pomoc znalci......
[QUOTE=macak100;925318][QUOTE=Petr;
2. držim power button - pojavi se jabukica i nakon, jedno, sat - dva onaj kružić kao da se nešto otvara i nakon toga opet jabuka
5. kad ga spojim s punjačem automatski se pali jabukica i ostaje dok se neisprazni baterija......
naravno probao sve gore navedeno i nista ??
pomoc znalci......[/QUOTE]
3 G
3.1.2 je
radio normalno nemogu se povezati na racunalo ?? jednostavno neprepoznaje ga moj PC i nepokrece se I Tunes ??????????
Odustajem !! N e c e ........
Servis ili pod nogu brrrr...
i ja imam isti problem skinuo sam ultrasn0w i sad mi iphone ne želi da se upali ...HELP!!
Molim HITNO pomoć. Imam iPhone 3gs, iOS 4.1., Bio sam na Cydi-i i gledao nekakve free aplikacije a pokoju sam i skinuo i instalirao na telefonu bez problema. Cydi-a mi je ostala otvorena i maknuo sam se na kratko vrijeme od mobitela. Kada sam se vratio za nekih 5-10 minuta telefon je bio ugašen. UOPĆE GA NE MOGU UPALITI. Držao sam i tipku za paljenje i home button bezbroj puta ali ništa. Čak mi se ne pojavljuje jabuka, APSOLUTNI MRAK. Samo da kažem da ga iTunes prepoznaje ali bez iOS.a, slobodne memorije.....
Kada sam probao podići novi update na restore nakom par minuta pokaže mi uvijek neku drugu grešku. Error 3194, 1600, 1601?
Ako netko zna kako da uopće upalim iPhone, Mislim da je on sada u recovery mode?!?
Hvala svima na HITNOJ POMOĆI
Je, u recovery modu je. Error 3194 znaci da su ti u host datotekama na racunalu adrese namijenjene za verifikaciju softvera s appleom zamijenjene cydijinima i zato ga ne mozes restoreati. Reci tocno koji os na racunalu imas pa ti mozemo detaljnije pomoci oko toga
Je, na tebe se odnosilo :). Ja vise volim rucno sredit te stvari jer necist hosts file moze osim problema s iPhoneom dovesti i do kradje podataka iz razloga sto tvoje racunalo ne salje dns upite, vec direktno kontaktira adresu za koju misli da je npr facebook, a moze biti stranica koja samo sluzi kradji podataka. Ako zelis znati rucni (i sigurniji nacin) za rjesavanje ovog problema, napisi pa cu objasniti u detalje. Ako samo zelis ocistit dovoljno da restoreas iPhone, slijedi ovaj tutorial http://www.redmondpie.com/fix-itunes....3.3-firmware/.
Zahvaljujem na odgovoru, ali i ja sam više za "ručnu" verziju koja je nadam se puno sigurnija pa bi MOLIO ipak ako nije problem da mi tu napišete detaljan postupak jer u biti i nisam neki baš kompjuteraš????
Još jednom hvala i čekam što prije odgovor:big smile2:
Samo još jedno pitanje?
Kada to sve napravim kako je obješnjeno na ovom linku koji ste mi dali, dali moram skinuti iOS 4.3.3. da bi ga mogao pomoću iTunesa staviti na iPhone koliko sam shvatio ili će ga on sam kad mu dam RESTORE vratiti mi iPhone na iOS 4.1 koji je bio. Sorry ako je pitanje glupo, ali nisam baš "čist" s tim stvarima.
Hvala.
Ok, upute stavim cim se vratim doma.
Sto se tice drugog pitanja, preko tinyumbrelle se moze saznati koji shsh je sacuvan zadnji na cydiji. To je najniza verzija na koju se moze vratiti softver restoreom. Ako ne nalazi nista, nazalost je jedina moguca verzija tada najnovija, odnosno 4.3.5.
Naime, apple odobrava samo najnovije verzije softvera i prije restorea uvijek pita njihov server za odobrenje. Ovo sto tebe muci je upravo zaobilazenje tog
mehanizma, odnosno upit se preusmjerava na cydiu. Da na njoj ima podataka o tvom uredjaju, restore bi prosao, ali po svemu sto si napisao zakljucujem da ces se moci vratiti samo na 4.3.5. Tvoje prvo pitanje je zapravo ukidanje tog preusmjeravanja kako bi ti se omogucio normalan restore.
Btw, nisam klinac ali zbilja nije potrebno obracat mi se s vi, na forumu su svi na ti. :)
EDIT: evo ga, dakle stisnes windows key, upises notepad. Nakon sto ga nadje, desni klik i odaberi Run as administrator. Odes na File->Open i upises %WinDir%\system32\drivers\etc\hosts
Sadrzaj normalnog hosts filea izgleda ovako:
# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handle within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
Sve osim toga je visak, dodan od tinyumbrelle ili nekog drugog programa, najcesce zlocudnog. No, za kopiraj si sve ove podatke u neki txt jer ako ti neki program prestane raditi nakon ove izmjene (najcesce crackovi za igrice, pogotovo Ubisoftove) izbrisao si nesto sto treba njima, s tim cu ti pomoc ako dodje do toga. Uskladi svoj hosts file s ovim i spreman si za restore iphonea.
Svaka čast, puno se zahvaljujem na pomoći.
Samo da ti još kažem uz ovo tvoje gore navedeno da li u Tyniumbrelli ovako piše:
GENERAL:
Iphone 3GS 4.1 (8B117) -4127564688887
Iphone 3GS 4.3.5 (8L1) -isto
iPhone 3GS 5.0b1 (9A5220p) isto
iPhone 3GS 5.0b2 (9A5248d) isto
iPhone 3GS 5.0b3 (9A5259f) isto
iPhone 3GS 5.0b4 (9A5274d) isto
iPhone 3GS 5.0b5 (9A5288d) isto
iPhone 3GS 5.0b6 (9A5302b) isto
Evo tako piše, samo da ti napomenem da nisam još ništa pokušavao raditi. Čekam još ako treba tvoj koji podatak, pa kad mi bude sve tu na papiru onda krećem.
Ako imaš kakvo objašnjenje još za ovo što mi piše na Tyni-u, bio bih ti zahvalan i kako što napraviti ako moram.:wave:
DEVICE MODEL: MC140DN/A- iPhone 3GS
INSTALLED FIRMWARE VERSION: - 4.3.5.
INSTALLED BASEBAND VERSION: - 05.16.02-6.4_M3S2
ECID(DEC): 4127564688887 ECID(HEX): 3C10606EDF7
SERIAL NUMBER: ..................
IMEI: .......................
Evo ovo je sada sve što piše u Tyni.
@ortopedska Koristi tipku UREDI ili MULTIQUOTE umjesto pisanja postova za jedan za drugim
Dakle, tinyumbrella kaze da imas spremljen shsh za softver 4.1, prema tome mozes ga restoreati tako da skines firmware 4.1 odavde, zatim upalis iTunes i kliknes shift+restore kada ti prepozna iPhone u recovery modu. Sad je već poprilično kasno pa ti ne mogu tražiti da li je točno, jer se ne bavim jailbreakanjem već preko godinu dana, ali pretpostavljam da ukoliko želiš iPhone ostaviti na 4.1, preko tinyumbrelle ne smijes ocistiti hosts file. Ako vec jesi, nije problem, sve se da popraviti osim ako si ga vec dignuo na 4.3.5. Ujutro ću ti točno napisati što sve možeš, a u međuvremenu vidim da imaš par upozorenja moderatora. Pripazi na to, pročitaj pravila foruma ako treba itd itd.
Evo ga, dakle moras ocistiti hosts file prema onome sto sam prije naveo, a zatim mozes slijediti ovo. Jako je precizan i opsiran vodic i ne bi snio imati problema s njim http://modmyi.com/forums/3g-s-downgr...ecid-shsh.html. Clanak je star, pa su brojevi softvera drukciji od onog koji tebi trebaju ali postupak je isti. Osim toga, posto je stariji clanak moguce je da ima i jedbostavnijih metoda, pa ako je netko drugi s foruma to nedavno radio, neka se slobodno ubaci s rjesenjem.