[Facebook] Provaljena lozinka u profil
Dobar dan!
Imam jedan problem. Moj frend ima facebook, i nasla se neka budala koja je isla malo nagadjanja šifri i usla mu u facebook. Istina, lozinka mu je bila prelagana, ali svejedno budala samo nesto tako moze napravit.
On je napravio novi facebook, i rekao je svima da obrisu onaj profile sa liste prijatelja. Poslao je email facebooku i oni su rekli da napravi novi facebook, jer je mu je taj lik promjenio sifru na emailu koji je koristio.
Jel bi se moglo kako saznat sa koje se IP adrese spajao na njegov profile. I dalje drugima komentira slike, dodaje za prijatelje, piše uvredljive statuse i to...
Pa me zanima dali bi facebook htjeo otkriti IP adresu?
Facebook - Mladić ukrao šifru pa dobio kaznenu prijavu
= Citat =:
Izvorno postao Danas.hr
Trogirska policija provela je kriminalističku obradu nad 15-godišnjim mladićem iz Splita zbog sumnje da je provalio računalne šifre dvjema 17-godišnjim sestrama iz mjesta u zaleđu Trogira.
Kako pišu
24sata, mladić je navodno dešifrirao zajedničku Facebook adresu te pod imenom sestara na toj društvenoj mreži ispisivao uvredljive i opscene sadržaje.
Maloljetnika su prijavili policiji, koja je nakon istrage uputila posebno izvješće Državnom odvjetništvu za mladež zbog povrede tajnosti računalnih podataka.
c/p Danas.hr
...eh kad bi ovo postalo praksa bilo bi odlično...ali ovo je samo jedan slučaj i tko zna kad će se opet nešto takvo poduzeti zbog krađe identiteta...
Facebook zaštita podataka
Svi koji to niste, napravite odmah sada.
Korisnicki Racun - Postavke Korisnickog racuna - sigurnost korisnickog racuna
i oznacis "Pregledaj Facebook preko sigurne veze (prijenosa podataka) kada god je to moguće" - SPREMI
Ispod toga imate i opciju da vam se salje na mail podatak tko (ime racunala) i kada se ulogirao na profil.
To mozete i ne morate staviti. Vama na volju.
Ako je ta opcija ukljucena, prilikom prvog logiranja vas pita za ime racunala koje upisete i dalje oznacite da li zelite da facebook zapamti to ime i da spremi postavke na vas profil.
Isto tako, u postavkama korisnickog racuna mozete vidjeti tko i kad se spojio.
I jos jedna stvar koju morate znati, a tice se lozinke.
Neka vam Facebook lozinka bude drugacija od E-mail lozinke jer na taj nacin, ukoliko vam netko hakira Facebook racun, vi i dalje mozete spasiti stvar. ;)