amo da čujemo vaša mišljenja moji dragi forumaši koji je operater najbolji
Printable View
amo da čujemo vaša mišljenja moji dragi forumaši koji je operater najbolji
definiraj najbolji :)
da li najveca kvaliteta usluge, najbolji signal, najprihvatljivije cijene? ako sve to skupa gledamo, po meni za privatnog korisnika je tele2, bio sam dugo na VIPu pretplati, i 1 godinu na t-mobileu. ali tele2 mi je za sad najbolji.
za poslovnog korisnika ne znam, ali koliko mogu primjetiti vecina je na t-mobileu.
Svaki ima svoje mane kao i pozitive.
Vip je kaj se tice usluzi korisnicima naj bolji kao i ponudom mobitela i usluzi servisa.
Tele2 da ima svoju mrezu posvuda te da im se usluga prema korisnicima kao i cijena mobilnih uredaja za pretplatnike popravi bili bi naj.
T-mobile je jos uvijek monopolista br.1 drzi ih to da je puno malih ljudi kod njih koji ne vole mijenjati brojeve samim tim i operatera.
Imam od sviju brojeve pa ipak Vip mi je naj bolji.
mislim na cijene pristupacnost evo nesto sto moze pomoc pri odluci http://www.usporedi-tarife.com/tabel...ja-mobilna.php
vip....bar mi ne nestaje signala cim izidjem iz grada kao sto je slucaj kod mog prijatelja na tele2...i bar ne placan sluzbu za korisnike ;D
Za mene je najbolji Tele2 prvenstveno radi cijene koja mi je jako prihvaljiva. Uz mobilni internet, koji je također relativno pristupan, te uz jako dobre cijene u roamingu (u usporedbi s konkurencijom) sve sam zadovoljniji.
S mrežom nisam imao nikakvih posebnih problema. Naravno da je bilo nekih prekida, ali kad sve rezimiram, dovoljno mi je dobar da ga u ovoj anketi i s ovim "konkurentima", stavim kao najboljeg (za mene).
Malo po malo, VIP broj (koji mi je prvenstveno za posao), mi sve više postaje teret.
Da malo prokomentiram kako je kod mene u firmi...
Prije smo imali 5 brojeva u T-Mobile Flex Teamu i račun je iznosio oko 1200 kuna.
Sada imamo 12 brojeva u Tele2 poslovnim tarifama i račun iznosi oko 2000 kuna.
Tele2 je idealno rješenje za manje tvrtke i obrte.
VIP sam koristi jak dugo i stvarno sam bio zadovoljan s njima. Odnedavno imam T-Mobile pretplatu i doma mi se događa da mobitel izgubi signal na par sekundi i lošije čujem sugovornike kad telefoniram. Na VIP-u to nije bio slučaj.
Evo, ja sam počeo s Cronetom još 1999. godine.
2002. prešao na VIPme. 2005., nekoliko dana nakon službenog puštanja u promet, kupujem i Tele2 prepaid.
Do sada mi se, barem vizualno (ono što je oku simpatično pa možda stvara i neku vrstu optičke varke) VIP nije nikada ozbiljno zblesirao-mislim na gubitak signala, greške u komunikaciji... Ako ne računam ovo prije 7 dana i, naravno-razgovor s Friends nula brojem gdje dosta često ova druga osoba ne može razaznati što pričam (dobiva nekakav robotski glas).
Tele2 je zaista najjeftiniji i polagano prelazim na taj broj. Napustit ću VIP nakon toliko godina jer se ne isplati plaćati i po nekoliko puta skuplje cijene za istu uslugu.
T-Mobile gotovo da ne koristim pa ne mogu suditi. Imam jednu Simpa karticu gdje svaki mjesec sjeda po 30kn i produljuje račun, pa kada prestane bacam broj.
2004. sam išao na T-mobile i bio sve do 2008. godine,prošle godine u 10.mjesecu sam kupio K800 u Tele2 paketu tako da koristim Tele2 i on je za mene najbolji operator ~ pogotovo uz KnockOut tarifu.Mobilni internet ne koristim jer imam na kompjuteru internet.Pozivi su jeftini kao i poruke.
Jedina zamjerka im je ta što im je mreža pala na Božić i na Novu Godinu pa nisam mogao slati poruke skoro do 1.1. do podne,a na Božić do 3 u noći.
Sve kad se zbroji mislim da je Tele2 najbolji operater što se tiče cijena usluga i proizvoda(mobitela,usb stick interneta).Neću se odvajat od Tele2 još koje 2 godine.
Meni nekako Vip - usluge koje nudi + mobilni Internet, pa čak i neloša ponuda mobitela tu je Vip debelo u prednosti...Tele2 je jako blizu Vipu, a T-Mobile isključivo za poslovnjake. Ne znam zašto rezidencijala još uvijek koristi T-Mobile.
Ja cu ti potvrditi za VIP Friends nula... Robotski glas, pucanje veze, pa cak i ponekad se jos koja osoba ukljuci u razgovor (ta osoba tebe ne cuje, a ne cuje se ni sugovornik te osobe)... Jedini lijek je ponovni poziv i tako nekoliko puta tjekom razgovora. Nekda je sve OK, ali se ipak dosta cesto to dogadja...
T E L E 2
Vip i T-Mobil imaju besramno visoke cijene prema drugim mrežama (4X veće).
Samo mi nije jasno zašto se korisnici masovno ne prebacuju na tele2.
Ok tele 2 je smiješan sa ovim mobilnim internetom koji je naprednim
korisnicima najbitnija stvar.
A L O Tele2 šta se čeka?
I još bih samo dodao jednu stvar koja meni fali na tele2, a to je neka stalna sms opcija :-/ Da daju makar nešto ko vip, pa neka i bude samo od 19-7 i vikendom, al mislim da bi morali nešto trajno ponuditi... Btw, ima li tko možda kakav info u vezi toga, ima li kakvih naznaka da će biti nešto u dogledno vrijeme, da ipak ne nabavljam vip karticu :D?
Inače, moj glas definitivno za tele2 :thumbup:
Počeo sam s VIPme i bio jednu godinu kod njih dok se nije dogodila ona afera oko skidanja s računa koji je potonuo u minus. To je bilo ono vrijeme kad nisu skidali s računa odmah po pozivu i sms-u nego naknadno. Tada sam prešao na Simpu čiji sam broj zbog boravka u inozemstvo prebacio na pretplatu (T-mobile) i tako to traje 5 godina. Kad se pojavio TELE2 uzeo sam i njihov prepaid i imama ga sve do sada. Uskoro ću ugasiti T-Mobile pretplatu i definitivno ostajem samo na TELE2 za kojeg sam ovdje dao glas.
ovu temu sam započeo s namjerom da otkrijem isplati li se prebaciti na tele2....................I ISPLATI!!!
meni je odličan tomato... samo kaj mi je kod njih veliki minus,
a to je naplaćivanje poziva prem Službi za korisnike...
a signal isto odličan :banme:
LOL, daj nej zafrkavat...ako je to ozbiljan operater, onda ono.
ja sam na vip pretplati i najjači su. imaju video call, roaming posvuda, uvijek ima signala, one fore da ti dođe poruka tko te zvao, normalnu SZK (besplatnu a ne ko tomato), produljenje ugovora na 2 god - mob za kunu - 9 mjeseci bespl prema vip mreži. i još puno toga.
iako koristim i tele2 jer je znatno jeftiniji...
Ja već 10 godina zbog posla jako puno razgovaram i moram reći da je Vipnet br.1 po svemu...a imam sve mreže.Naime posao mo je upravo to...ocjenjivanje kvalitete mobilnih operatera i istraživanje kao i mistery shoping!
Tele2 je low cost tvrtka,odnosno,njihova je politika raditi par godina s gubitkom da bi uzeli dio tržišta pa se prodati tj.prodati taj dio osvojenog tržišta koji u prosjeku(barem po njihovim dosadašnjim aktivnostima u drugim državama) iznosi 15-20%.Zašto nikad ne osvoje više od tog postotka?!To je jedan proces...oni počinju s jakim reklamama na temu cijene te se onda ljudi popale na to i prelaze na njihovu mrežu...nakon nekog vremena počinje masovni odlazak s njihove mreže jer ti isti ljudi uviđaju njihove nekvalitete i to je onda TELE2 znak da se moraju prodati!
Od početka ove godine je počeo trend odlazaka iz Tele2 i progresivno raste,tako da možemo uskoro(1-3godine) očekivati njihovu prodaju!
Naime,interkonekcijski troškovi i T-mobile i Vipneta se kreću od 70lipa nadalje,kod tele2 je to malo manje jer je njima vijeće za telekomunikacije manje naplatilo da bi mogli biti konkurentni,ali i dalje je to više od njihovih cijena minute.Po tome vidite da oni rade s minusom i zašto VIP i T-mobile ne mogu ići niže od cijena koje već jesu!
T-mobile je malo drukčije pozicioniran na tržištu i još pono koriste staru monopolističku poziciju,ali je progresivno gube u odnosu na VIP!Prije su sve državne službe bile na T-mobileu a sad im sve to VIP uzima jer imaju daleko nabolje složenu mrežu u Europi,među najboljima su po kvaliteti usluga i servisa te su jedni od najinovativnijih operatera na svijetu(npr.sms-parking je njihov patent).
Dakle,ovog momenta VIPnet je najbolji-službeno!
Evo, da i ja priznam, kud ću ako ne na ovome forumu.
Tele2 broj kojega sam imao, nakon što sam izgubio mobitel s karticom, bacio sam i onu PIN/PUK karticu.
Sada mi je sekundarni broj Tomato i prezadovoljan sam s Tomato plus opcijom. 50 minuta free mi je, recimo, dovoljno u 30 dana, kao i 50 free SMS, a do sada nisam dobio nijedan promotivni MMS.
Tele2 se počinje lagano bahatiti, nabijati cijene (koje su i dalje puno povoljnije nego kod Monopolista), ali nedostaje im ona opcija koju nude ostali, a to je Razgovor s Best brojem. Nazovimo ga kako hoćemo Friends, Simpa ti i ja... Unutar Tele2 mreže nema mukte poziva, bar ne onih "razumljivih običnim smrtnicima" (na stranu nekakve Dorina ili ine kombinacije).
Eto, koristio sam broj od 2005. godine i riješio se Tele2 prije 7 dana. Nadam se ne zauvijek, ali trenutno ne vidim razlog zašto ga koristiti.
PS-sadržaji preko WAP-a su im postale jako skupe, gotovo u rangu s VIP-om i T-Mobile-om.
Kome nisu novci u pitanju najbolje da uzme Vip ili T-mobile. Imaju vise opcija, mogucnosti, mobilni internet, dual sim opcija (ili kako vec), mogucnost aktivacije carnet interneta npr 1 gigabajt ili 3 GB...uglavnom Vip definitivno nije loš. T-mobile je otprilike tu negdje, kao i Vip. Bio sam na Vip pretplati 2-3 godine i račun mi je bio 250-ak kn kada se trudim uštedjeti malo. A da ne govorim o računima od 500 kn kada se opustim...(imao sam opciju 0 kn s roditeljima). Kada uzemete u obzir da sam student, meni su kune bile i jesu bitne, tako da sam prešao na tele2 i koliko god pričao, nisam imao račun veći od 150-ak kn. Internet 10 mb je dovoljan za mobitel, a napričam se daleko više nego na Vipu. Ipak, šta ću ja sa 3 gigabajta na mobitelu? Skidati filmove!? Tako da smatram da prosječnom građaninu naše države Tele2 je više nego dovoljan! Tomato nema internet pa je ipak malo slabija opcija. Tele2 IMA svuda signal, signal NEPUCA, i neznam koje su još gluposti bile navedene! Tko želi pričati nekoliko puta jeftinije, uzeti će tele2 - a tko ima para, sasvim mu svedno koliko plaća! Može uzeti i satelitski kakav telefon, da ima i džungli signala, ako ode nekad, možda...il na safari...
TELE2 - topla, topla preporuka!!!
Na T-mobileu više od 6 godina.
I dalje razmišljam o prelasku na Tele2 ali bih htio da cijela obitelj pređe na tele2. Naravno, šta bi bilo kad bi bilo... Nemrem objasniti svojima da stereotipi poput gubljenja signala i pucanja veze ne postoje... OK, nisu više tako izraženi.
Tele2
Koristio, ali sad imam mobitel kodiran na T-mobile, pa moram T-mobile koristiti.
Kada sam koristio Tele2- stvarno sam puno pričao i zvao i nikako da potrošim sve s računa :D
Makar, ja i ne pričam toliko puno na mobitel, jedino šaljep nešto sitno poruka- tako da mi je stvarno svejedno... :)
Mario92- boli te briga, tebi će ionako biti jeftinije nego sad :)
Ja samo znam da kada sam išao prebaciti broj na tele 2 i dok sam čekao da se obavi papirologija, dakle nekih 15 minuta, su došla još bar dva čovjeka da prebace broj. I djevojka koja je radila tamo je rekla da imaju masovan prijelaz ljudi na tele 2, a pogotovo od početka godine.
I još jedna činjenica, uzeo sam pretplatu 150 kn, i više ne gledam koga zovem, što je na simpi bio slučaj i jedva potrošim tih 150 kn. Koji će ti vrag 0 kuna opcija, napraviš tri poziva prema drugoj mreži i pojedeti ti cijeli račun.
Ja prezadovoljan, samo neznam zašto nisam i prije prešao nego davao masnu locu HT-u.
VIP. Osobno s Tele2 nisam imao iskustva, ali s T-Mobileom jesam. Često pucanje veze, loša kvaliteta zvuka, kašnjenje poruka, mobitel je upaljen, ali ljudi koji me zovu dobivaju poruku da je ugašen i tako. A frendovi imaju slična iskustva. Pobjegao sam glavom bez obzira, VIP je za mene zakon, od kvalitete signala, pokrivenosti, usluga, ljubaznosti osoblja i VIP centrima itd.
"Paradajz" ne spada u operatere,treba ga dodati uz Vip jer je to njihov proizvod (nazovimo ga socijalna tarifa).
socijalna ili nesocijalna ali dobro dođe za 2 ili koju vec karticu...