obzirom da jos uvijek (!?) nemamo topic o olimpijadi, otvaram ga s ponosom: osvojena je prva hrvatska medalja!
Printable View
obzirom da jos uvijek (!?) nemamo topic o olimpijadi, otvaram ga s ponosom: osvojena je prva hrvatska medalja!
gledao sam jutros prijenos i mogu reći samo da mi je žao što nije drugo mjesto osvojila, bila je cijelo vrijeme druga, kiksala je zadnja tri pucanja, nažalost, ali uglavnom, svaka čast...
Ja sam mislio otvorit thread,al kad ste me prestigli... :)
Cestitke Snjezani!!! :hrv: :hunter: :hrv:
Inace po "njihovom" vremenu, rukometna utakmica izmedu Hrvatske i Španjolske,započet ce u 09:00 iliti u 03:00 po nase vremenu. Direktan prijenos imat cemo na nasoj telki... Od svih sportova,rukomet mi je najdrazi,pa cu najvise njega gledat... :)
Sretno Hrvatska! :hrv: http://www.salji.com/out.php/i1219_bounce.gif :hrv:
Opak je taj naš boksač. Samo naprijed! :hrv:
A ne, skoro ubio tipa.
Ali je dobar.
Zao mi ga bilo... :cry: Ko muha je letao po ringu dok nije pao...
uf..
kostalo me zivaca.. a ovo je tek! prva utakmica.. nema veze, pobjeda je tu.. samo da cervaru obnove zalihu apaurina i sve ce bit okej..ajmo pakleni :hrv:
Svaka joj čast, meni posebno drago jer sam dugo trenirao strealjštvo, i bez sumnje mogu reći da je taj sport jedan od najtežih na olimpijadi. Sjećam se kad sam ja nastupao na prvenstvu Hrvatske isto standard puška, ista disciplina kao snjezana, upao sam u finale kao 4., i kakva je to trema tamo kad se pucaju finale, oči su uperene u tebe, a ako ste gledali snjezanu vidjeli ste da se krugovi (bodovi) boduju na decimale, dakle "a slighthest" mistake i ispadas iz konkurencije, nasrecu, veliku srecu sam ispucao nekako, i zavrsio kao 3.
uglavnom strasno je pucat u finalu, kako je tek njoj bilo na olimpijskim. :hrv::hrv:
woohoo
19 razlike! i nasi su u cetvrtfinalu :hrv:
Edit: kosarkasi su predivno iznenadjenje! tako mi je drago.. Prkacinov sin je isao u moj bivsi vrtic, tako jednostavni i dragi ljudi..
jos da i vaterpolisti dobiju..
:hrv:
I dobili su
hehe... izgleda da je ovo hrvatska olimpijada sto se tice timskih sportova jos samo da hr dobiju francuze... i onda idemo po zlato...
Jel ima netko snimku spanjolska- kina, košarka? Ili barem dio kad se onaj Španjolac bacio u prazno i ubio se.
Fakat mi nije bilo jasno kako je to napravio, a nigdje ne mogu naći tu utakmicu, niti na youtube- u.
Michael Phelps je stvarno za povijest. 5 zlata, 5 novih svjetskih rekorda.
Baš me zanima kakve steroide koristi? Al dobro, zlo na stranu, on je to zaslužio :thumbup:
nis cudno, jednako tako je i u sidneyu onaj australac rulao.. da me ubijes nemrem mu se sjetit imena!
nama koji nismo u tome takvi uspjesi i podvizi su naprosto nevjerojatni. a zapravo, vrlo su pomno osmisljeni godinama unaprijed i dobro tempirani. sjecam se kad je ante kostelic pricao kako njemu janicine medalje na zimskim OI nisu iznenadjenje, jer oni su godinama radili i pripremali je na nacin da njena snaga, i mentalna i fizicka, bude na vrhuncu bas za vrijeme OI. naravno, svakako da je u tome i talent potreban.
lol..osmišljeno i tempirano su doktori pikali...mislim za phelpsa...
Sto se plivanja tice, razultati nisu relevantni niti posteni. Prije ovih OI bilo je postavljeno 48 rekorda u plivanju, a njih 44 su postavili plivaci koji su koristili Speedova LZR Racer odjela koja si mogu priustiti samo bogate zemlje.
Obicno varanje.
zar usitinu mislis da je odijelo kljucno, a talent ne igra nikakvu ulogu?
a ako cemo se vec osvrtati na bogate zemlje, stanje u sportu nije nimalo drugacije nego u svim ostalim aspektima danasnjeg poretka u zivotu. talent je i dalje kljucan, samo sto naravno, oni koji imaju vise para - vise ce i ulagati u taj talent. ali da je jedno plivace odijelo kljucno, to sumnjam. uzmi im ta odijela i mozda vise nece biti non stop No.1, ali nece biti niti daleko od toga.
a varanje - ne varanje, u to se zaista ne isplati ulaziti, jer na kraju se sve opet svede na istu stvar: oni koji "imaju" kroje pravila.. i ti si u tome, kao i ja, nemocan. jedino sto mozes je bjesniti, a to nije zdravo po tvoj zeludac..
(previse sam pod dojmom zeitgeista, jbg)
Ima nekoliko faktora, talent definitivno najbitniji, no ako imas 10 ljudi koji su najbolji u svijetu u tome sto rade, postoji tek nekoliko sitnica koje ih izdvajaju od ostalih. Ako to odijelo moze smanjiti samo stotinku sa rezultata onda se radi o varanju, no lobisti i predstavnici sportasa koje to odijelo koriste su uspjeli uvjeriti ljude da se radi samo o optimizaciji...
Procitaj malo o tome po netu, potrazi i komentar nasih plivaca na to.
Čujem da će se za slijedeća prvenstva i OI dopustiti i peraje, pa će bit još novih rekorda ;D
Činjenica je da su rekordi obarani tako da su se poklopili s uvođenjem novih kupaćih odijela.
A i doping sredstva su svake godine sve bolja i bolja, pa je možda i to uzrok ovolikog "napretka".
Ova dva faktora su vjerojatnija od kvantnog skoka količine talenata u kratkom vremenu.
Inače, i biciklisti su napravilki solidan rezultat....
Ovo za odijela stoji, dokazano je da daju bolji rezultat (mislim, u plivanju je bolji rezultat par stotinjki)- vidite i sami da ga sve više plivaća koristi. A i tek kad su napravili to odijelo, par plivaća koji su ga koristili su osvojili prva mjesta.
No, meni nije jasno kako je Phelps (valjda on) oborio onaj rekord za negdje pola bazena- to sam baš gledao. On je bio 5-6 metara od kraja- a zelena crta (rekord) je bio negdje isto 5-6 metara iza njega.
Sretno rukometašima danas!!! :hrv:
Oko 14 sati jedan moj Korčulanin pliva,pa cu i njega pogledat... :)
dobivam fakin tikove i ubilacke porive kad cujem prezime Omeyer :mad:
neeeee, ma ne, ja jednostavno ne vjerujem.. vec smo 12 godina u samom vrhu svjetskog rukometa! 12 godina!!!!!
i opet i iznova dozivljavamo sudacke sramote k'o da smo zadnji anonimusi.. ovakvo sudjenje u utakmici u skupini koja ni o cem bitnome ne odlucuje je.. nemam rijeci..
i znam da kukam bezveze, ali ne mogu si pomoci kad je o mom najdrazem sportu rijec :(
Valjalo bi i danas pobjediti
a biga...to su suci...sta ces...
ja sam i mislila da cemo izgubiti, nekako mi je sve to bilo ono...zao mi je, ali idemo dalje...kaj sad...
ma nije mi uopce zbog tog poraza! obzirom da je to jedna francuska i da smo igrali bez balica i metlicica drugo poluvrijeme, rezultat je super! i smatram da je realan. ali ne razumijem i nikada mi nece biti jasno cemu tako ocito pristrano sudjenje i pomaganje francuzima u jednoj nevaznoj utakmici? (nije da bi to sve bilo opravdano da je utakmica vazna, isticem njenu nevaznost samo da docaram besmislenost)
zasto je metlicic kaznjen a prekrsaj je bio na njemu?
zasto njima nije svirana masa prekrsaja?
zasto na kraju nije svirao obranu iz prostora? onak, gubili smo 4 razlike, jedan gol iz penala ne bi nista promijenio..
but no.
mi smo 'rvati.
krepajmo.
loše dosta, francuzi imaju omoyera...
ruku na srce, bili su dosta bolje, a imali su i suce, a suci kreteni dozla boga
Jbg sad... :cry: Suci su previse gazili po nama... Metličić je trebao odigrat cijelu utakmicu,al po citanju s njegovih usana kad su mu dali crveni karton,jasno se je vidjelo kako mu je Pero reko: "Ovo ti je drugi put..." sto bi znacilo da je netko nekome nesto ostao duzan... Nema veze... Idemo mi dalje i ovako... Metličić i onih 20minuta sta je igrao,nije bas najsjajnije odigrao,pa se je nakon njegovog iskljucenja primjetio pomak,i to na bolje (nazalost)...
Todorović treći... :hrv:
ma ja uopce nemam zamjerke na utakmicu kao takvu, dobra je bila, nasi su se dobro drzali. i igra je bila na nivou.
ja samo pizdim na sudjenje. ne u smislu "e, da nam nisu iskljucili peru, dobili bismo ih" vec u smislu "yebemti, pa nemo's biti toliko ocito pristran! pa taman da su im babe skupa s francuskim babama ofce pasle"
:mad:
Ma pusti ti rukometaše, oporavit će se oni , al koji krc je sa našim košarkašima?
Gubimo s 15 razlike!
Eh mi uvijek najviše pizdimo na rukometnim utakmicama, a kraju (kad popuste apaurini) zaključimo kako je to glup sport s nedefiniranim dvosmislenim pravilima oko prekršaja tako da možeš suditi i simo i tamo :) Jedino nedvojbeno u cijeloj toj priči je da se frižider ispraznio i da treba opet u špežu :rolleyes:
:hrv:
kak to mislis koji k?
pa igramo s argentinom. bilo je za ocekivati..
oke, ajd, ne bas sad 20 razlike ;D
Ude, legendo, svaka čast !!! :hrv:
Unio si novu nadu našim bijednim sportašima
nisu nasi sportasi bijedni!
bijedna nam je drzava koja u njih uoce ne ulaze i ne omogucuje im napredak.
svaka cast!
Kapa dolje rukometašima i Aliloviću :beer:
Al su i sretni nema šta, nadam se da nisu svu sreću danas i ispucali :)
Za Ivana! Idemo do kraja
Svaka cast repki, napokon su i danci pali :)
Pojelo mi zivaca i zivaca... :hrv:
Alilović,Šprem i Džomba po meni spasili stvar...
..a ja sam radila i nisam mogla gledat tekmu.. izgrizla nokte cekajuci da mi se javi rezultat.. obzirom na jutarnje poraze bilo me frka.. al dobro je! cula sam da su opet suci yebali macku mater! gamad potplacena!
sto se kosarke tice, stvar je savim relana.. vec je i to sto smo prosli skupinu velik napredak!
za vaterpoliste mi je zao.. nisam gledala igru pa ne mogu reci je li poraz zasluzen ili ne, no svakako vrijede vise od ovoga sto su postigli..
kad je polufinale? u petak? u kolko sati? psmtr, radim popodne :mad:
12 h= Citat =:
kad je polufinale? u petak? u kolko sati? psmtr, radim popodne
Vaterpolisti su me jako razočarali. Kad je komentator počeo hvalit našu repku ko bogove, znao sam da ćemo izgubiti pa sam ugasil telku.
nda..
zar nitko ne prati olimpijadu? ili se prate samo "poznate face" poput rukometasa?
nitko da bi skomentiro martinu danas.. sram vas bilo, velki 'rvati ;D svaka se medalja slavi :banme:
...evo čestitke i za treću našu osvojenu medalju.
Moram biti iskren imam bojkot igara, protest protiv kine i njihovog djelovanja prema Tibetu. Da ne idem out teme.
Nego pogledao sam 100 metara i 200 metare, sprinterske discipline i što se mene tiče to bi bilo to. Svaka čast Usain Bolt-onu lik je raketa. Eventualno još pogledam finale Blanku i naravno medalja za nju, rukometaše i sve koji nisu još nastupili.
Ispričavam se- Martina je zaslužila više.
Iskrene čestitke! :hrv:
Ja sam gledao borbu sa onom Brazilkom. Ne pratim baš "tekvando", rijetko kad sam gledao- ove skaču, vrište, reže jedna na drugu- ali je ok.
Uglavnom, gledao sam samo tu borbu za polufinale i bilo je fora kako je Martina iznenadila i u prvoj sekundi razbila Brazilku :)
A nisam stigo pogledati polufinale.
Normalno da se svaka slavi, pa i imamo ih, ono, 5-6 (možda 7), kaj ne?
EDIT: Čim Luna priprijeti- svi se javljaju :p
kad smo kod bolta, nesto nevjerojatno..
frajer je komotno, da nije usporavao, mogao istrcati 100m za 9.50.. nevjerojatna lakoca i nadljudska explozivnost.. nazalost, prvo sto pada na um je doping, prva asocijacija mi je marion jones.. koliko god da nas takvi podvizi obraduju, uvijek cemo donekle sumnjati u njih..
cist nije sigurno. pod time mislim da je kljukan, kao i svi ostali, raznim kemijskim supstancama, dodacima, blabla. upitno je samo jesu li te supstance dopustene, i jos jedna stvar - ne zaboravimo da je doping uvijek korak ispred dopinskih kontrola..
nije li za plac ili smijeh (odaberite sami) podatak da 80% plivaca ima astmu? i to samo zato sto, ukoliko je imaju, efedrin je dopusten. ukoliko nemaju, efedrin se smatra dopingom..
znam da se naveliko govorka o genetskom dopingu, no nisam proucavala detaljnije o istome.
Isao sam u skolu sa Martinom, samo jos uvijek ne mogu skuziti dal ju poznajem ili ne...
Rukometasi su me razocarali. Nikako zabit gol,Mirko nis nije obranio,Loserta ostavio onaj blento na klupi,a ovaj i dalje pusi golove,Lackovic nece da puca,pivoti kao da ne postoje,a da nije malog Horvata bilo popusili bi i vise. Sedmerci ajme majko,prodaju nam cepeline ko balavcima,a da im je igrac koji je igrao flaster na Balića bio u obrani,ne bi im ni gola dali,baliĆ je u zadnje vrijeme samo ime i nista vise...... Morao sam se ispraznit... Katastrofa... :cry:
Cestitke Martini,a naravno i Sandri koja je ubrala broncu prije pol sata... :hrv:
Sta je sa onim sta vesla? Stjepan???
opet čestitam na četvrtoj osvojenoj medalji, ma bravo....:hrv:
ali se opet vračam na sprintere i jamajčane 4x100m nemam komentara, rakete. Sad sam napaljen tako da se idem spremati za OI u Londonu, mada ću imati 30kuka, no dobro...:spin:
stjepko je bio sedmi danas, sutra jos jendom vesla.
cestitke na bronci.
i smuc, de ne seri ;D nisam gledala tekmu, al sam dobivala riportove svakih par min ;D da su nasi bili tako losi kao sto pricas, spusili bismo s puno vecom razlikom, a ne da bismo par min prija kraja maltene vodili :p daj, halo, pa francuzi su bili s druge strane!! francuzi koji su i inace jaki, a sad im se bome mora priznati da su spremniji od nas. bi tebe vidla kako bi davao golove da ti jedan omeyer stane na vrata u tako vaznoj utakmici. lackovicu je nocna mora yebote! chill bejb. nasi rukometasi puno vrijede i puno mogu, ovaj put nisu bili dobro pripremljeni za razliku od francuza i to je to.
a ima i jos jedna "sitnica", svi toliko racunamo na balica, metlicica, dzombu.. pa ti ljudi imaju godina! sasvim je realno ovekivati da im forma nece rasti nego padati.. pa losert je jos u atlanti branio! kad tad mora doci do smjene genarcija, a to tijetko kada prodje glatko.
drzimo fige za broncu!
Kad čovjek vidi konačni rezultat i pogleda postotak obrana Omeyera i naših vratara - čovjek bi rekao da smo bili i bolji :) Al da smo naišli na stijenu, jesmo.. Razbili smo zube na njima bez sumnje, predobri su i rekao bi da zaslužuju zlato nakon ovog prolaska u finale bez sumnje.
Al si me oprala... :D
Bilo mi je bolje sutit...
Valjda cemo sutra sprašit Španjolsku... Stjepan los danas... :cry:
bravo blanka!!
da je fer, nije.. ali pravila su pravila, yebat ga..
tako je.pravila su pravila na nasu zalost!
Zgadila mi se bahatost i samouvjerenost belgijanke... Nije da mi je toliko do zlata,vec koliko bih volio vidjet belgijanku kao pokusava 2,09 preskocit... Jbg... :(
Anyway,cestitke za Blanku!! :hrv:
Kad god vidim vijest - čestitke Blanki, gasim tv.
Ja definitivno nisam tip čovjeka koji pljuva po uspjesima naših (jbmu, ja sam bil sretan kad su rukometaši osvojili 4. mjesto na EP, i potom , po nekima, nezasluženo srebro), ali ovo je van svake norme.
Pobijediti 34 puta zaredom i na najbitnijem mitingu izgubiti od žene koju nikad u životu nisam vidio je nevjerojatno olimpijski slučaj , tkz. "čudo".
Tim više što je od svih naših sportaša imala najviše vremena za pripremu.
Ali je još žalosnije što bahati novinari već unaprijed napišu da imamo osigurano zlato (koje li arogancije). . . Evo vam ga sad!
I Španojlci su nas stukli... :cry: I vaterpolo i rukomet...
Nadao sam se bronci,a vid sad ovo... Jos sam i mislio da je oko podne tekma,kad ono jutros oko 7...
Sad cu cisto iz znatizelje da vidim sta se je desavalo pogledat snimku oko 16h...
Svi su nesto kukali da nisu bili spremni,da su bili umorni,da su Spanjolci blistali itd... al skidam kapu Voriju kad je reko: Da smo zasluzili broncu,najvjerojatnije bi je osvojili... Vrijeme je da mladi igraci zamjene one koji vise nisu u punoj formi,i da se vratimo tamo gdje nam je mijesto,na vrh... :hrv:
mda?
a reci mi, slovenka je pobijedila blanku? slovenci imaju kolko ono rukometnih uspjeha? o vaterpolu da ne pricam.. a tek gimnastika, tekvando.. pa hebote, ti slovenci u svemu bolji od nas! ajmo se poslovencit.
oke, znam da si to napisala u zayebanciji, ali takve izjave mi dignu tlak, posebice jer znam da ekšli egzistira oveci broj 'rvata koji bi kvotanu recenicu mrtvo hladno izjavili..
mislim, ta gamad od nasih sportasa, kako ih jednostavno nije sram? toliko smo im dali, izgradili im sve one nenadjebive dvorane i bazene u kojima bi oni mogli trenirati, omogucili im uvijete bolje nego jedna amer'ka i onda oni ne osvoje zlato? pa pih!
e jesmo odvratan balkanski narod.. das nam mali prst, odma ruku otkinemo..
hrvatska je jedna jadna mala siromasna zemlja (u usporedbi sa svjetksim velesilama, posebice sportskim, kao sto su sad, rusija, kina..). ali hrvatska ima sportase kakve nitko u svijetu nema! dali su nam tolike trenutke ponosa i veselja i to u sportovima za koje jedna hrvatska uopce nema uvjete, ili ih nije tada imala (sjetite se janice!). i cim nasi junaci malo, samo malo kiksaju, mi smo odmah u stanju odreci ih se..
sram bilo svakoga tko tako misli!
i tko ne smatra blankino srebro uspjehom, i tko smatra 4. mjesto rukometasa tragedijom!
jay, nista osobno, morala sam ovo izbaciti iz sistema a tvoj post bio je idealan za ilustraciju.
jedva cekam prvi mjesec 2009.! pa makar nasi imali sve i jedan poraz do prvenstva, ja cu hodocastit svaku njihovu tekmu!
@La_LuNa - mislim da je jay to mislio u statističkom smislu, jer činjenica je da su Slovenci uspješniji na ovim Igrama, imaju isto 5 medalja, samo što za razliku od nas imaju 1 zlato pa ih to svrstava ispred nas ;)
pa znam, smisao cijelog posta i jest da je statistika nebitna. plus sarkazam.
i kolko ja znam, jay je zensko ;D
vid', fakat, musko je..
my bad, zabrijala sam nestohttp://img116.exs.cx/img116/934/z0tdntknw.gif
Bili su i prije "jedna jadna mala siromašna zemlja" kad su brali zlata iz rukometa, skoka u vis, postajali svjetski prvaci itd.= Citat =:
hrvatska je jedna jadna mala siromasna zemlja (u usporedbi sa svjetksim velesilama, posebice sportskim, kao sto su sad, rusija, kina..).
da, i? sto, osvojili smo dvije zlatne medalje, jel to znaci po difoltu da nikada vise niti jedna rukometna generacije ne smije kuci s olimpijade bez medalje istog sjaja? a sacuvaj boze da se vrati bez ikakve medalje?!
to i jest poanta!! mi smo jadna mala zemlja koja gotovo uopce ne ulaze u svoje sportase, a oni opet vrlo cesto zablistaju. ljudi moji, smanjite apetite! i pocnite cijeniti svaki uspijeh!!
i naravno, poticite svoju djecu sutra da se bave sportom.
igranje plej stejšna nije olimpijska disciplina.
Ja cijenim njihov trud, ali neka nešto i demonstriraju.= Citat =:
da, i? sto, osvojili smo dvije zlatne medalje, jel to znaci po difoltu da nikada vise niti jedna rukometna generacije ne smije kuci s olimpijade bez medalje istog sjaja? a sacuvaj boze da se vrati bez ikakve medalje?!
to i jest poanta!! mi smo jadna mala zemlja koja gotovo uopce ne ulaze u svoje sportase, a oni opet vrlo cesto zablistaju. ljudi moji, smanjite apetite! i pocnite cijeniti svaki uspijeh!!
Ja sam ostao šokiran uspjehom naših nogometaša (skidam kapu dolje) , postali su 5. sila svijeta!
No, za te novce koje im se davaju nakon osvojene medalje (a ti novci su mogli biti potrošeni za hranu nekoj četveročlanoj obitelji koja živi u šupi) ne očekujem bahate komentare poput Martine koja je rekla da je trebala osvojiti zlato.
Ili recimo Sanje Jovanović koja na glavnom happeningu ništ ne dobije, ali zato ne krivi sebe, nego okrivi plivačice koje su navodno dopingirane.
Dobro je napisao jedan novinar: ako su sve plivačice dopingirane, pa zar nije bila i Sanja(jer kako opravdava sve svoje ovogodišnje uspjehe)?
Naši neka uopće budu sretni što imaju priliku birati . Kinezi, tkz velesila , ne mogu. Djecu od 13 godina forsaju da ode gimnasticirat na olimpijskim igrama! Ne samo da je to ilegalno, nego i nemoralno. I sve radi toga da svijetu dokažu da nisu ekonomska sila u kojoj jedino vlada pliva u novcu, a narod gladuje, već da su svi sretni i veseli.
Također, Jamajka sasvim sigurno ima užasne uvjete za trening, isto kao i afričke zemlje, a tko je ono na svakim olimpijskim igrama pretplaćen na zlatne medalje iz atletike?
@ Luna, koji je najtrofejniji hrvatski sport?
Svečano zatvaranje OI Peking je gotovo, OI Peking su gotove, OI Peking tema bi mogla biti zatvorena ;D
..bas, prije nego se pokoljemo :rolleyes:
ukoliko netko smatra da ima jos sto dodati, javite mi se na pm pa temu mozda otkljucamo.
za sada
:tclosed: