koji BT reciver je najbolje uzet
jer ovo sranje od interneog ne lovi jedan k
nesto da nije bolesna cijena
valja sta ovo
u hg spotu za 525kn neki reciver
SJ-5286A
Printable View
koji BT reciver je najbolje uzet
jer ovo sranje od interneog ne lovi jedan k
nesto da nije bolesna cijena
valja sta ovo
u hg spotu za 525kn neki reciver
SJ-5286A
ajde mi please pojasni ono o sranju od internog gps?jer meni radi savršeno....
pa da,nevidim zazto bacat novac,meni radi savrseno,kupio sam nosac za sajbu i tamo ga okacio i mali fercera do jaja
pa niš ne lovi nikad nema satelita
ako i uspje nesto ulovit to traje 2 minute max i onda mi se javi ona žena da je satelit izgubljen
i onda opet trazenje 20 minuta a i ako bog da srece nešto uspije ulovit
nisam ga jos testirao negdje dalje al tu po puli i okolici prijem satelita je katastrofa
ovo sta cybersfere kaze 10-20 sekundi meni je sf zvjezdane staze 86. dio
masu puta mi bude no satelite
tu i tamo pokazuje dva tri satelita s jadnim signalom koji nikad da se lockaju
ikad odem na ono tool-conect-gps data i satellite status godisnji prodje dok on mene nadje a uglavnom me ni ne nadje
i da pokusavam to vani ne u kuci da ne mislite da je to
na garminu namjesteno da koristi interni ne ovaj BT
isti ***** je bilo i s nokia maps
u petak ili cetvrtak sam se vozio 40ak minuta po puli i oko pule i niti jednom nije ulovilo satelit i lociralo me.pokazuje da je satelit oko nas al nema dovoljno jacine sta vec da locka
sad jel tu toliko los signal ili je mob malo zabrijan neznam
ima zadnji soft ako to ima kakve veze
Satelitski signal je problematican jedino na polovima. Ako ne radi kako treba znaci da je do mobitela.
Mislim da ti onda imaš problema sa mobitelom jel to stvarno nije normalno. Ako je pod garancijom daj ga u servis
@ wild boy drzim ga u ruci normalno i van auta obicno na ulici i ne jebe 5%
nece nista ulovit. enivej sta ima neka posebna tehnika drzanja moba.
kad nece na ulici jebeni satelit da ulovi ne moram se nadat ni u autu
a za garanciju pojma nemam jer sam ga dobio polovnog nisam uzeo novog
trebam vidit. šta da ima kžem nece da lovi satelite lol
napisoa sam gore da sam upgrejdao na ovu zadnju 20. nešto
btw ako ne vrijedi garancija koliko je popravak i dal moram baš u ZG u mobis slat ili to zna i neko drugi
Hmmm.. Onda stvarno ne znam u čemu je problem. Možda da ga probaš rastaviti i vidjeti kontakte od gps antene. Ona ti se nalazi na donjem poklopcu. Tamo gdje se nalazi usb konektor.
Evo i slike
http://img135.imageshack.us/img135/4975/gpsgq1.jpg
uf ja i rastavljanje moglo bi bit sranja :funny:
imas mozda i za to tutorial lol
jer kad maknem bateriju imaju neke dvije vide,šarafa kako god koji se nalaze malo ispod plastike
alopet ne kuzim to za kontakte
jer kontakta ima sam sta lovi mali signal
toliko mal da je nedovoljno da me locira
ono pokazuje neke satelite al sve neke male brojke one crte se jedva dignu
mada ko sta sam napisao na pun k lokacija mi napise da uopce nema traga satelitu. e sad kad bi ja barem imao jos jednu nokiu ili neki drugi gps da provjerim to
Ne skidaš bateriju. Skineš donju tipkovnicu i ispod tipkovnice su ti dva šarafa. Njih otšarafiš i ispadne ti taj mali pokolopac. Nije velika nauka :)
kakvu doljnu tipkovnicu pa samo jednu i imam
a bome ni nju neznam maknut
trebo bi valjda prvo skinut masku za to
al da ga jebes ne kuzim
nsaokao neki video na jubitu al je maknut zbog zaljenja nokie
nabijem ih
izgleda da je maj bad :bat:
nakon sta si mi napisao di se nalzi gps antena nesto sam citao po netu kad ono tamo pise da svaki put kad se koristi gps ovo di je tipkovnica da mora bit spusteno :ideja:
a meni to stalno bilo zatvoreno :notooth:
sad probo djir s tako otvorenimi sve radi :comp:
@ raved di si uzeo nosac i koji uopce uzet.to sve univerzalno za sve mobitele ili??
moram i punjalo za auto uzet jer baterija sucksa na veliko
Hehe.. Eto rješen problem :)
Imaš nosača u crazy shopu univerzalnih. Ja uzeo i nije neka kvaliteta ali za 100 kn obavlja dosta dobro svoj posao
http://www.crazy-shop.com/artikl.asp...ma-za-mobitele
dal ovo ide i na n95
ona ima tanki konektor
Ja osobno ne bi nikad kupio te jeftine kopije punjača. Original nokijin je 80-ak kn i na takvim stvarima se ne štedi pogotovo ne ako imaš uređaj koji košta 5+ tisuća kn
Pa jel moze kaj stete napravit neoriginalni punjac?
sta ja znam dal je ovo kopija ili ne :rifle:
našo tamo u shopu pa pitam
morat cu malo prozujat
a ovo jel i ovo mora bit orginal
http://www.crazy-shop.com/artikl.asp...=ostala-ponuda
Hmm,istina...ali sto je najbolje u mobisovoj ponudi uopce nisam vidio autopunjac za N i E seriju,samo za "brojeve",taj jedini i kosta 90kn,cudno...
Ma kad im je stranica u banani. Sam odeš u mobis i tražiš ih punjač
ej imas perfektni nosac na vakum za sajbu,u vipu za 61kunu.super sluzi.poz.
evo ti slika auto nosača iz vip-a,za 6xkn...
http://img299.imageshack.us/my.php?i...2008292mm4.jpg
ja sam čuo da je bolje imat gps reciver
Bolje je imat gps resiver ako imas 500 kn viška! Pozdrav.
I onda u vodu pada all-in-one uređaj. Bolje je imati poseban reciver koji je i veći i ima bolji prijem i brže hvata satelit ali to više nije to to :)
da,onda nije to to više,a ovaj fantastično lovi...pozdrav
Ja isto nisa imo problema s internim gps-om. treba mu oko minuta, da nade 4 satelita ako je pod "vedrim" a onda saljka skoro dobro ko eksterni...Pozdrav!!!
Da,stvarno ne razumijem svrhu eksternog GPS recievera kod uredaja koji ima u sebi instaliran GPS chip.Shvatio bi ako hoces kupiti GPS reciever za 6120c,N73 itd,mobiteli koji imaju mogucnost GPS funkcije uz kupnju eksternog GPSa.Koji je smisao davanja tolike pare za N95 ako onda jos i moram davat 500-600kn za dodatni GPS:wtf: :wall:
e da ne postavljam novu temu,da pitam ovde,jel moze neko da mi ispise detaljna podesavanja za GPS,ali znaci sve skroz detaljno...i da ne koristi GPRS.i jel zna neko odakle da skinem TomTom ,ako se ne varam 7...jer treba mi neki koji radi sa integrisanim prijemnikom u N95...hvala puno unapred :)
Kakvo podešavanje GPS-a? Pa nema nikakvih podešavanja. Skineš program, on prepozna interni GPS i to je to. TomTom još uvijek ne radi sa internim GPS-om
e jel mozes da mi das link odakle da skinem program,koji je najbolji i koji radi sa internom prijemnikom,aj molim te....
Link sa news grupe hr.alt.cellular.gsm.binaries
h**p://www.pik.pondi.hr/GarminXT.ppt
Ne bi stavio da nisam probao.
Radi na N95.
A sa mapsource ubaciš sve ostale mape koje trebaš.
a imam problema sa rapidshareom :((( ubicu se...jel moze neko da uploaduje na neki drugi sajt za kacenje fajlova sa kog mogu nesmetano da skidaM????
evo sad skidam fajlove pa se javim ako uspem da install....
ljudi sta da radim pomagajte??nece da pronadje interni prijemnik na n95 8gb??sta da radim?
napomena:
kod koraka gde treba da prebacim one notpad fileove sa sifrom,pise da treba da prebacim te dve aplikacije,??jel on to misli na notepad fajlove il se licenca pravi nekako? ja sam prebacio samo notepad fajlove na telefon i on ih vidi kao notepad ,a kod njega na slici 18 je prikazana neka druga ikonica??
on meni kaze da nemoze pronaci GPS uredjaj,pa jel moram biti na otvorenom da bi on pronasao moj uredjaj il ne??
ne zna nikooooo :(:(:(
Ne smiju biti notepad fajlovi odnosno ne smiju imati nastavak txt nego ih zamjeni sa UNL
reseno,hvala cyberphare :D
e ljudi nesto mi tesko vata satelit...nekad nece ni posle 15 minuta,stoji crvena crtica jedna...jel trebam biti u stanju mitovanja dok vatam satelit,jednom sam pokusao u kretanju(busom) ali bezuspesno...i jel ima negde tutorijal za ovaj program il slicno da malo bolje iscitam,posto ima puno opcija pa da ne trazim i ne cackam za svaku sta je sta...?
Nema nikakvih opcija :)
Upališ i čekaš signal. Naravno treba mobitel biti otvoren, ne zatvoren jel je gps antena ispod tipkovnice, odnosno na donjoj strani oko usb konektora
jeste li sigurni da ima detaljna mapa srbije?? hrvatska mi je skroz gusta,a posle toga,madjarska,srbija,makedonija,crna gora,nista,samo par puteva,i poneki gradovi u nemackoj,veliku,kad zumiram stoji samo tackica,nema mape grada...jel to treba nekih nedelju dana da radi da se ucitaju mape??
ee tako reci :D,hvala,pa jel postoji detaljna mapa srbije?? jel ima detaljna mapa srbije i kako da je ubacim?? a da koristim tutorial instaliranja iz ovog threada,ili jel mogu da je ubacim preko ove?
Evo ti karta za garmin uređaje
http://www.garmin.co.yu/proizvodi.php?id=129
Ne znam dali je i za garmin mobile XT
Jel se moze negdje mozda skinut mapa koja ima turn by turn glasovnu navigaciju,besplatno,naravno...ovo ostalo je zapravo bezveze,on ti samo izracuna rutu i onda ti to citas,to je dosta daleko od prave navigacije
pa ovaj program ima tu opciju,naravno ako mislimo na isto,ja sam danas bio u hr i govori mi za jedan koma 5 kilometara skrenite levo,i onda kad dodjes na 500 pa na 300 itd,sve govori.....
PS. sredio sam program sad sve radi hvala svima na ukazanoj pomoci,detaljna je i mapa Srbije i CG,ali jel mogu ja nekako da imam vise mapa u telefonu...ako budem putovao u inostranstvo i slicno??npr i scg 1.5 i adria route 2.0 ?
Koliko sam ja čuo, stalak za haubu za N95 u Mobisu košta oko 400kn...
hvala hvala :D ...uspelo je ...nego jel mogu staviti i vise ..npr gmapsup3,gmapsup4 itd?
Hm,imam problem,instalirao sam taj Garmin i nasao mi je unutarnju GPS,ali nemam karata,odnosno osnovno samo.Problem je u ovim programima .UNL jer mi oni jednostavno ne slice isto u mobitelu kao i na onoj danoj slici.I u tom tutorijalu kazu da moram dva puta u mobitel staviti razliciti faj istog naziva GMAPSUPP.UNL...to je nemoguce,ko zna pomagaj:confused:
ubacio sam adria route i scg route i mape rade gps radi,sve super,ali kad idem na pretragu uvek pise,da nista nije nadjeno,u cemu je problem??
Hm,onaj gore navedeni problem sam rijesio,sad me zamima zna li tko jel se moze isti postupak napraviti kod 6120c??Hvala na pomoci
ubacio sam preko mapsourcea adria route i scg route,sad radi i pretraga i sve je super,samo me zanima jel kad ubacim novu mapu ona se stavi preko ove a ona koja je bila u telefonu se brise,znaci overwrituje se ,ne zauzima dodatno memoriju??
ok,thanks :D
Može i meni netko poslat isti taj password??
puno hvala
svi traže taj vražiji pass za taj rar fajl, i svima je htino...
a nitko se nebi sjetio malo prolistati po forumu i potražiti... toliko hitno im najednom nije... :angry:
pogledaj slijedeće:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=213
a pošto se nekima opet ni to neće dati gledati, onda vam kaže:
pass za rar fajl vam je:
djecakudusi
Puno hvala na lozinci.
Sad imam novi problem,problem je u prvoj točci gdje se instaliraju PRvo glasovi , stavil sam Pc suite, i preko njega je mob povezan, u Pc suite modu je, al onaj prozor GARMIN XT SETUP ne može naći uređaj.
Molim pomoć imam nokiju N95 8 GB
Hvala
Da,to krivo pise u onome vodicu,ne trebas ga staviti u PC Suite mod nego u memorijski uredaj i onda nebi trebalo biti problema...:respect:
ja sam to išla sa onom verzijom u PowerPointu (lakše je sa slikama)
sve sam instalirala,
hvala Rimtu, bilo mi je na PC suite mod kad sam prebacila na Data Tranfer Mode sve se instaliralo,
al sad mi ne može pronaći GPS uređaj, išla sam na postavke i daje mi dvije mogućnosti (al kod mene nijedna ne radi)
1. Use Bluetooth GPS
2. Use Attached/Built-in GPS
Kod prvog mi kaže da GPS nije pronađen, a kod drugog pretražuje al ništa ne nalazi
sve karte rade ok, simulacija rute, glasovne naredbe sve je ok
Ok, hvala, pročitah to i ovdje sad, svejedno puno hvala, inače zbilja ste super ljudi i lijepo što pomažete.
Imam još jedno pitanje, budući da sam skinuo dva paketa s neta, dal instaliram folder PRVO glasovi sa oba dva paketa ili ne?
Sve sam instaliral i radi super.