TUTORIAL - Ubacivanje željenog patcha u uređaj (DB2020)
Ubacivanje željenog patcha u uređaj
Predgovor:
Evo pošto sam vidio da mnogi žele tutorial o patchanju, a i ja sam ga sam želio do prije par dana kad ni sam to nisam znao uradit, odlučio sam ga sam napravit da pomognem ostalima.
Tutorijal se sastoji od par poglavlja:
0. Priprema za patchanje
1. Backup GDFS
2. Patchanje maina
3. Ubacivanje maina i patcha u uređaj
4. Ubacivanje željenog patcha u uređaj
NAPOMENA:
SVE ŠTO RADITE, RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST. NEODGOVARAM ZA NIKAKVO OŠTEĆENJE.
0. PRIPREMA ZA PATCHANJE
Kao prvo potrebno je imati program SETool2 Lite v1.11 s kojim dobijete i qamaker koji je potreban za stvaranje patcha main-a.
Potrebno je imati main koji imate u mobitelu, ak oste mobitel flashali onda morate imat main koj iste flashali.
Download link:
SETool2 Lite v1.11
Kada skinete otvorite fajl i raspakirajte ga na desktop. Lozinka za raspakivanje je faq4mobiles.de
Prije svega potrebno je instalirati USB flash drivere koje dobijete zajedno sa SETool-om.
USB kabel ukopčan je stalno s PC-om al sa uređajem samo kad to bude potrebno.
Iz mobitela izvadite sim karticu i ugasite ga.
Tek sada možemo otpočeti.
Dakle krenimo:
I. BACKUP GDFS
1.Pokrenite SETool2
2.Gore gdje piše Phone Type odaberete uređaj koji imate ( ako ste flashali mobitel onda odaberete uređaj u koji je flashan)
3.Kliknite na Indentify koj ise nalazi skroz desno.
4. Držite tipku C i spojite USB kabel u uređaj i držite par sekundi dok vam ne prepozna uređaj.
5. Sada stisnite Read GDFS i pričekajte da program odradi svoje.
6. Sada slobodno možete iskljucit uređaj sa USB-a i ugasit SETool2 ali nikako nemojte paliti uređaj.
II. PATCHANJE MAINA
U mapi SETool2_Lite_v1.11/qamaker nalazi se qamaker.exe
1. Vaš main (main koji koristite i na mobitelu) odvucite na ikonu od qamaker.exe
2. Nakon toga pojavit će vam se prozor u kojem piše nešto kao
Quick acces patch generator for db2020 by den_po
processing
qick access.... . .. ... . has been generated
pres enter
I nakon toga stisnite ENTER
3. Main koj iste odvukli u qamaker.exe stvorio je patch u istom prozoru u kojem se nalazi i sam qamaker.exe.
On se zove ovisno o vasem mainu,oblika quick_access_MODEL REĐAJA_FIRMWARE.vkp
III. UBACIVANJE MAINA I PATCHA U UREĐAJ
1.Pokrenite SETool2
2.Odaberete opet uređaj
3.Pronađite gdje piše FIles i desno od njega nalazi se tipka Add. Stisnite tipku ADD i nađite i dodajte svoj main (.mbn)
4.Pronađite gdje piše MISC files i desno od toga tipku .... Stisnite je u dodajte patch(.vkp)koji ste maloprije napravili patchiranjem maina.
5.Gore, desno od Phone type nalazi se opcija Bypass DB2020 security. To uključite stavljanjem kvačice u kvadratić.
6. Stisnite tipku FLASH i pratite daljne upute koje će vam biti ispisane u lijevom dijelu programa. Tako će vam se pojavit da iskljucite uredaj sa usb-a izvadite bateriju i vratite je i onda stisnete READY).Neskidajte uređaj sa USB-a dok vam se god ne vrate izbjeljene ikone sa strane,bdite strpljivi i čekajte.
7.Kada vas pita Pres YES to REMOVE patch, NO to APPLY obavezno stisnite NO.
8.Kada se vrate izbjeljenje ikone i procesi svi završe skinite uređaj sa USB-a i slobodno ugasite SETool2.
IV. UBACIVANJE ŽELJENOG PATCHA U UREĐAJ
Sada ide dio koji se radi svaki put kada želite ubaciti patch u mobitel. Ako želite ubaciti vise patcheva ne radite ovo pod I,II i II već samo ovo pod IV.
1. Odaberete uređaj
2.Pronađete gdje piše MISC files i desno od toga tipku .... Kliknite na nju i odaberite patch koji želite ubaciti u uređaj. Zakvacite gore Use QA patch.
3. Stisnite tipku Write SCRIPT i ukopčajte uređaj na USB (držite tipku C i ukopčajte kabel u uređaj)
4. kada vam učita urewđaj puštite program da odradi svoje dok vas ne pita press YES to REMOVE patch, no to APPLY i opet obavezno stisnite NO.
5.Ako vas bude pitalo nesto kao Some patch valutes diferts,continue? ne obazirite se i stisnite Yes.
6. Kada program odradi svoje i kada se izbjeljene ikone vrate slobodno iskopčajte uređaj i ugasite SETool2.
Patchanje je gotovo i sada slobodno mozete vratit sim karticu i slobodno upalitit uređaj.
Uživajte. ;-)
xs ga ne prepoznaje i kad ga pokusam upalit nista ne blikna