Pozdrav,
kupujem novi mobitel i sad me zanima koji uzeti od ovih koji su mi zapeli za oko. Radi se o se 530i , i nokia 6233 ili 6288 a čak mi se mota po glavi i se k800i.Doduše nekako sam najbliži za sada 6233.
Printable View
Pozdrav,
kupujem novi mobitel i sad me zanima koji uzeti od ovih koji su mi zapeli za oko. Radi se o se 530i , i nokia 6233 ili 6288 a čak mi se mota po glavi i se k800i.Doduše nekako sam najbliži za sada 6233.
Ja bih uzeo 6233-velik ekran,super tipkovnica,vga video,stereo zvucnici,dobra baterija i samo je kamera losa tj. 2 mpx bez autofokusa i ako ti je to problem onda uzmi k800..
Sve ovisi za što ti mob treba...
ako ti treba čvrsto napravljen mob sa jakim zvučnicima i dobrom baterijom i jako dobrim tipkama za pisanje SMS-a, onda uzmi 6233
ako ti treba atraktivan mob (slide) sa velikim displeyom onda uzmi 6288
Ako ti treba mob sa jako dobrom kamerom i dobrom baterijom, onda k800..
Između 6288 i 6233, izabrao bi 6233, zbog boljih zvučnika, tipki, baterije, a 6288 je slide i malo je klimav... :-/
Meni je od svih tih telefoma najbolji K800, tj najkompletniji....iako je recimo najveci dimenzijama
evo upravo sam doznao da više neće imati 6233 u ponudi i tip mi je ponudio se530i i veli da je to čak i bolji od nokie.
Ma znal sam da nekaj mora bit takvoga , konačno čvrsto odlučim za 6233 i tipično, nje nema više.
evo, ja sam imao slucaj da sam iz t-mobileove ponude imao na izbor ova 3 modela: motorola k1, SE K800, Nokia 6288.
K1 otpala u startu, ponajvise zbog svog (meni) odvratnog izgleda, sad bi rekao u detalje opisno kakvog, al necu jer nije ugodno za oko, a kamoli za uho.
6288 je mob koji je cisto ok, al vec imam jednog slidera (BS EL71) koji se ne moze usporedjit s ovom nokiom, al zato 6280 koju ima jedan clan obitelji i s kojom sam itekako dobro upoznat. osobno, ne svidja mi se, mob je poznat po rasklimavanjima, a i prevelik je za jedan klizni model. bar meni osobno. da je mocan, mocan je. ali eto, prvenstvena mana, opet izgled.
kao zadnji izbor, ostao je K800, s kojim iskreno i nisam pretjerano zadovoljan kako ga svi hvale.
prvenstveno, taj mob ima svojih mana, i to prekonekoliko. prvo i prvo, onaj zatvarac za fotic je takvo strasilo, tako strsi, tako bode u oci, tako se otvara u djepu, da bi ga najradje otkinuo u nekim trenutcima. mob izgleda preplasticno i prejeftino na taj nacin s obzirom na danasnja svakojaka kucista, sto upravo ima i EL71,i 6233 i 6288 i 6280....
dakle, cista plastika. tipke, bolje da ni ne spominjem. prva sms pruka koju sam napisao na njemu izgledala je gore nego u najalkoholiziranijoj situaciji, kad sam pogledao u ekran, nisam sam sebi mogao vjerovat.... reko ok, ovo nije dobro. ovo nikako nije dobro. navikao sam na povece tipke, mekane, da bez ikakvih problema mogu normalno stisnut, i da necu istodobno s tom tipkom stisnut jos 3. znaci, od te navike, trebalo se prebacit na navikavanje tipkanja noktom, tj. gornjom povrsinom prsta. danas je proslo oko mjesec dana i mrzim tipkat sms, jos vise nego prvog dana. jednostavno nisam do sada imao ovakav tip moba i nikako mi ne lezi.
zvuk - los, tih, ni do najmanjeg prsta po kvaliteti (mislim na vanjski zvucnik, melodije zvona) jednom BS-u i nokiji.
vibra - slaba, jako slaba, takodjer usporedjujem sa modelom koji imam, dakle BS.
memory stick (M2) - skuplji nego microSD, i to ne bas malo skuplji (za istu kolicinu memorije).
e sad oni klasicni plusevi - fotoaparat s autofokusom, koji uvijek dobro dodje, ali ako imas sonya P1, ond ati taj fotić i ne znači mnogo.
brzina sw-a, koja je neusporedivo bolja od bilokojeg BS-a, provjereno. no međutim, dali je itko od vas probao prebacit 160 kontakata preko BT-a? probajte, jer će te se neugodno iznenadit - brzina prijenosa je očajna, odvratno spora, i to prebacivanje sam s očajem gledao oko 2 sata. a probajte kontakte prebacivat s nokijom ili BS-om, za manje od 3 minute.
baterija - isto stvarno za svaku pohvalu.
dakle, zelim reci da ni taj famozni K800 nije nesto kako svi govore, bez imalo argumenata. problem u tome je sto na izbor nisam imao 6233, prvenstveno sam i nju ustvari htio, jer je stvarno mob odlican, a jos jeftiniji od K800. al naravno, tu je stvar kamere, koja je kod SE stvarno pa odlicna. mora se briznat. kombinacija blic+autofokus je odlicna, ali opet se ne moze mjerit sa najobicnijim fotoaparatom od 3 mpx-a zbog optickog zooma i bolje lece. dakle, ovaj fotic na K800 je cisto ono - ok slika za feste negdje vani, za neke slike slikane na blizu....
sad, da danas moram birat, nakon sto sam isprobao K800, i gog-ovu 6233, odlucio bi se bez premca za 6233. izgleda mi ljepse, ima bolje kuciste, i jos je brzi, jaci zvuk, a kazem, meni osobno, taj fotic i nije prijeko potreban, nije ga lose imat, al onaj zatvarac vise zivcira nego ne znam sto.
poanta svega ovoga je ustvari ovo sto je Ico rekao u svom postu - stvarno sve ovisi sto ti treba, sto ti zelis da ti mob ima, nema tu bolji losiji, ne mozes tako usporedjivat, nego ono sto ti zahtjevas.
opet kad usporedjujemo vec 6233 i k800,meni je ipak bolji k800.
mislim da k800 ima bolje i kvalitetnije kuciste i izgleda mi puno bolje od 6233.zvuk preko slusalica kod k800 je kvalitetniji,a kameru da i ne spominjemo.
6233 ima bolji soft i bolje vanjske zvucnike i to je to.
moj opceniti dojam je da je k800 ipak potpunije rijesenje od 6233.
slažem se vladobradom u potpunosti...jedino što je bolje kod k800,dakle jedino je fotoaparat...
kučište je na strani 6233,kao i zvuk u slušalici,kao i tipkovnica,kao i stereo zvučnici,kao i baterija,kao i soft(stvar ukusa),kao i video snimanje,kao i jeftinije mem. kartice...dakle ima toga dosta...
kome ne treba fotić bez dileme 6233...
+vepar ,ja mislim da ti nisi imao 6233 ili k800...
imao sam oba i definitvno je na k800 jedino što valja fotić-za mob vrhunska stvar,ali to je ujedno i jedina prednost kao što sam rekao,da i ne spominjem joystick koji počne kad tad zezat,što je mene odovorilo od ponovnog uzimanja k800 ikad...
imao sam k800 4 mjeseca i zena ga ima vec nekih 6 mjeseci,a 6233 samo par dana sam koristio.
k800 ima cvrsto kuciste,FM radio sa RDS-om i i dodatnu kameru za videopozive,bolji zvuk u slusalicama i kameru sa AF-om i ksenonom.tako da k800 nije bez aduta i po meni je bolji izbor,ali naravno svako ima pravo na svoje misljenje. na oba k800 nikad nije bilo problema sa joystickom i sa softverom.
k800 ima na prvi poleda čvrsto kučište..pusti ga da padne:D
prijašnje 6233 su mi padale više puta,nikad ni crtica(kucam po stolu) nije ostala...stvarno nevjerovatno...
6233 također podržava video pozive,ali nema kameru--ja to nikad u život nisam koristio,pa sam to smetnuo sa uma,a siuguran sam da nisi niti ti,niti itko u ovoj temi...taj 3g je najveći promašaj ikada-bzv nabijanje cijene...
i opet bolji zvuk nema u slušalici..ima oba pored sebe upravo i slušam szk...:D
pa šta nema i 6233 fm sa rdsom?
dakle--kučište,kompaktan i manji od k800,tipkovnica,stereo zvučnici,baterija(meni po 4 dana najmanje drži u normalno korištenje,te rezultate nisam imao niti sa jednim mobom),video snimanje,soft i nešto manja cijena su meni dovoljan razlog zaš bi netko 6233 odbrao,klasičan mob koji stvarno odlično obavljao mobilne potrebe...a k800i se ipak zbog 3,2af-xenon kupujem,sumnjam da bi ga itko uzeo da toga nema
6233 nema RDS,uz k800 idu bolje slusalice u paketu i baterija isto moze i 4 dana izdrzati.videopozive ce neko mozda i koristiti(ja nisam i necu),ali i to je jedna prednost k800 kad se vec nabrajaju prednosti 6233.
prilicno su izjednaceni,ali k800 je i dalje moj izbor.
a sto se tice kucista kod k800,puno sam se puta uvjerio u cvrstocu pa s te strane nema zamjerki.
Nisam napisao zakaj mi u stvari treba. Najbitnije mi je da ima dobru bateriju, dosta sms pišem i možda koja slika i video isječak. Muzika mi uopče nije prioritet (imam mp3 player ) i sad pošto nema više 6233 gledam malo ovu nokiu 6120 classic.
imao sam i 6120 classic..
tanji je i manji...
baterija lošija,video lošiji,kamera ima blic...
ima bolji ekran na papiru,ovak se jedino na fontu vidi da je nešta bolji,inaće mi se čine boje i sve to čak isto,recimo 6131 mi ima neusporedivo bolji ekran,a isto boja imaju...možda je do toga što je symbian..
brz je,ali svejedno sporiji od 6233..
kučište je nekak plastićno,mat crna plastika,packe svuda ostaju..
ako ti treba symbian i hsdpa,dobar izbor,a ako ne,ja bi ga zaobišao,jer ne vrijedi tu lovu,ako nečeš koristiti ono što nudi...
6120 nece ispuniti tvoj osnovni zahtjev,a to je baterija.slaba je i ne racunaj na vise od dva dana..kamera je prosjecna.ima dobru tipkovnicu za sms i ima naravno symbian,sto k800 i 6233 nemaju.
radi se ipak o najpovoljnijem novom symbianu i ako ti treba,bit ce ok izbor.
mislim da je najbolji izbor k800i--jako dobra kamer,baterija,kvaliteta izrade..jednostavan izbornik...6233 je simpa mob onako ok al nista posebno osim stereo zvucnika..6120 mi se nikako ne svidja niti položaj tipki niti display ništa..ne bi to uzimao
nije niti k800 niš posebno osim fotića..6233 ima i vga rezu za pohvaliti,stereo zvučnike,možda naj tipkovnicu od svih mobova i iznadprosječnu bateriju..
pa ljudi kupuju k800 radi kamere koja i jeste najveci adut.
nema tu nista lose i k800 je najbolji kamera telefon za te novce.
6233 ima dobre zvucnike,video(iako je i to smijesno za gledati na kompu) i dobar softver(nekome ce se vise svidjeti onaj na SE).nekako mi 6233 izgleda preobicno naspram ekstravagantnog i robusnog k800.
meni jeste zbog neobicnog dizajna i one grbe na ledjima,a 6233 izgleda posve obicno.;D
Hvala dečki na korisnim informacijama i mislim da ću drugi tjedan uzet se530i , mob će me doć 1 kn a vjerujem da će zadovoljiti moje potrebe a i baterija nemre biti lošija ko ova sada na v3.
6233 zašto? najbolji mob za pisati poruke
k800? ma daj odi mi s tim 250 godina starim ikonama izbornika....
kod nokie bar dok promijenis temu promijeni se i ikona a da k800 podrzava flash teme e to bi bil mob
Naravno da ima i bolji i lošiji samo što je pitanje svrstavanja u kategorije i unutar određenih kriterija i zatim odlučivanja.
Uvijek postoje uređaji koji su apsolutno lošiji u odnosu na neke druge uređaje koji se nude u istoj kategoriji.
Prvo, k800 nije idealan mob niti takav postoji.
Medjutim za te novce to je najbolji izbor ne-smartphone kamera mobitel.
Neki ljudi su skloni trazenju dlake u jajetu.
Slazem se da tipkovnica nije genijalna, ali nije niti smece. Cisto prosjecna.
Poklopac kamere eto zivcira neke (to se moze srediti koristenjem crystal casea).
Kuciste je cvrsto i kvalitetno i ne znam po cemu izgleda plasticnije od 6233,6288 (meni naprotiv, ti modeli izgledaju jeftinije i na dodir i na izgled)?
Fotic je jedan od najboljih na mobitelima. P1 daje jako dobre fotke ali po noci zaostaje.
Joystick je meni najdraze i najpreciznije navigacijsko sredstvo za koristenje.
Ako ce praviti probleme nosi na servis, ako pak i poslije garancije bude isto wd40 (isprobano na k700 i radi besprijekorno). Joystick je unaprijeđen i to se sada već prilično rijetko događa.
Nekima ide na živce korisničko sučelje na k800. Meni je pak jako drago i vrlo intuitivno i nema funkcije do koje ne mogu doći unutar 2 sekunde.
Možda sam djelomično pristran jer i sam preferiram SE, ali to ne znači da neki drugi mobitel nije dobar samo zato što nije SE.
Između ostaloga zašto vjerovati meni, vidljivo je da je K800 i po testovima i po potraznji i korisnicima jako dobar uređaj.
i ja imao oba mobitela....inace puno vise preferiram se naspram nokie al eto...k800 i kamera najaci mobitel svakako...i ako ti najvise treba kamera nakon poziva i sms-a preporucam k800 definitivno...
no posto imam extra mali fotic i uvijek je samnom u pederusi nikad nemam potrebe slikad s k800 pa eto najveci adut mu otpada..pa sam koristim 6233..jer zvucnike trenutno najvise trebam nakon poziva...kad sam vani, il negdje bez radia dobro posluzi... 6233 bi prije usporedio s k750 , dok mi je k800 nesto visa klasa zbog te kamere s blicom...pa ako se puno slika ne moze se fulat, izvrsno napravljen preglednik na gumbic gore odmah se otvara album...onda izbornik i ikone su mi draze na s.e. , i jojstick drazi za saltanje menijem... izgled mi se sviđa i kod jednog i drugog.... s.e. imaju dabar izgled robusniji su kako kazu..no nokia je jednostavnog izgleda i elegantna pa mi se i to dopada...frend ima 8800 i baterija drzi jedan dan uzas..ova 2moba imaju slicnu bateriju 3-4dana koristenja sto je izuzetno dobro..
eto sta kome treba, po meni je k800 bolji mob, al posto ne trebam kameru uopce, 6233 mi je isplativiji i logicniji izbor jer cesto zvucnike koristim..a mps60 mi se neda nosat ak nemam torbu sa sobom..
nekako mi je 6233vsk750 & n73vsk800, u prvom gustom dvoboju mi 6233(makar koristim i k750 zbog hpm70 i mps60) pobjeđuje,a u drugom k800(jer mi je simbian bezveze), no sve skupa 6233 mi je logicniji izbor bio zbog mojih potreba..kome je slikanje prioritet bez dileme preporucam s.e.:)
Bio sam čvrsto odlučio se za se530i pa me opet malo zaštopalo za ovaj k800 i to prvenstveno radi kamere. Tu sam sad u pat poziciji a opet si mislim možda je bolje ipak uzet ovaj 530 za 1 kn i još posebno kupiti neki polovni digitalac jer me baš jučer sin pitao za fotoaparat pošto mali brije na skejtanje pa bi htio imati slike i pokoji filmić u akciji.Možda se varam al mislim da bi to bolje išlo sa fotićem nego sa k800.
samo jedno pitanje, koji se530i? k ili z?
freedie..slažem se...bolje mob za kn i pravi fotić za 1000 i neš sitno kn...
video (snimanje) na k800 je cisti ocaj, za razliku od slika. gledam sad ovaj k530, cisto solidno izgleda, ako ga ubodes za 1 kn, mislim daje to cist solidan izbor.
ako nisi/niste zahtjevan korisnik, znaci ne patite od toga da morate imati sve sto je danas kakti atraktivno, a da vama osobno ne znaci nista, naravno da je bolje iskoristit cifru po samom sebi. znaci, ako je siruacija takva kakva je, ja bi napravio ovako;
znaci, potrebno je zadovoljit obe strane - vas i vaseg sina. logika je i vise nego jasna. danas se da naci relativno jeftini fotoaparati, pogotovo preko oglasa. pitanje je koliko imate povjerenja i iskustva s tim, no ako i nemate, u ducanima takodjer danas ima stvarno solidnih aparata, pogotovo za amatere. kombinacija k530 sa nekim soldnim fotoaparatom koji i ne mora imati puno mpx-a, bitno da mu je optika dobra, zadovoljit ce obe strane.
da se nadovezem na svoje prijasnje pitanje, ovo sam mislio da je u pitanju k530, jer mi se z530 bas i ne svidja :) no, moje subjektivno misljenje, isto je prema cijeloj z seriji, tako da me tu baš i nemoj slušat, malo su čudni moji zahtjevi za dizajnom :)
Je , u pitanju je k530i , mislim da ću danas otići po njega a sad se bacam u traženje dugitalca.