Zanima me dali bi mogao stavit u z530 software od w300...
Pozdrav.
Printable View
Zanima me dali bi mogao stavit u z530 software od w300...
Pozdrav.
moze se ja mislim da moze ..samo xs novi i evo ga... :D nek me isprave ak grijesim
može se kako ne, sve je isto, samo drugo pakovanje
a jel neće bit nekih problema sa onim radiom zato što moj z 530 nema radio a w300 ima. ili ......
mislim da nebi trebalo... to ti je samo jos jedna '' aplikacija '' tako da...
A jel mi netko može reć ili stavit link gdje da skinem main i fs file-ove za flash-anje.....nemogu skinut na top sony
http://forums.se-nse.net/index.php?act=idx
tamo potraži
aaaaaa.....pomagajte.....nešt sam zaje.. ......kad ocu napravit customize odaberem model w300 europa 2 i FLASH kad ono
20:45:47| Ready for operation!
20:46:26| +++ Flashing breakin...
20:46:26| Sending loaders\db2010_cid49red_flash_p5g.bin...
20:46:26| This is a FLASH loader
20:46:26| ***** Read flash vendor & id (cmd 0D)
20:46:26| ***** Read otp (cmd 24)
20:46:26| Cannot open loaders\Z530.bin
20:46:26| Done flashing
20:46:26|
20:46:26| Disconnect phone from USB-port and wait for
20:46:26| further instructions.
20:46:26| You have 10 seconds.
20:46:26|
20:46:36| Open the battery-cover and reinsert the battery.
20:46:36| Hold C Button on phone and connect phone again.
20:46:36| You have 30 seconds.
20:46:36|
20:46:46| Baseband ID: 8040
20:46:47| Hardware Platform: db2010 Marita compact
20:46:47| Protocol Version: 3.1
20:46:47| +++ Phone has restarted successfully...
20:47:20| +++ Sendinging shutdown signal to phone...
20:47:22| Shutting down...
:welcome: ne znam na koju foru bi se mogo pretvorit u w300 kad su hardverski drugačiji????????? od displaya do fm radia!!!!:(:jehon:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1486
ot: ista priča je bila sa flešanjem p900 u p910 :notooth: i ja sam se nadaom u to doba da je moguće, al nažalost, nije!:(
je istina je...nemoze se... auto je u pravu sad sam tek skuzio... respect auto
edit : ili ipak moze ko ce ga znat... mozda i moze al ce radit ko i k800 sa sw od w850 :dunno:
Mislim da je moguce, vredi pokusati ;) Ako je moguce ubaciti w660i sw na k800i moguce je i ovo :) Kao sto je moguce i stavljanje w660i sw na k610i, iako k610i nema radio ;)
Dalje, to sto pricas o flashanju p900 u p910, znam da su mnogi ljudi to radili, jos pre jedno pola godine, i time dobili p910i i time dobili mogucnost da ubace vecu mem.karticu
Zajeb....ja ocito imam nekih problema....ništa, odustajem vraćam stari soft...
Pozdrav.
Vidi se da su razliciti ;) jedan je TFT drugi je UBC...
Ali mislim da to ne predstavlja nikakav problem...
ma neće i neće....nemogu napravit customize......stalno mi izbaci "ACTIVATING LOADER", na mobu mi se pojavi svjetlo i to je to nikud dalje.....kad upalim mob poše configuration error....probo sam vratit natrag z530 isti vrag .....nema customize...... pop..... ću...!!!!!!
e...jel bi mogo customize napravit preko fara.....probo al tamo pod uređajima ima samo k750, w800 i k800....nema za moj......
Evo ti custom pack za S_E_Europe za W300i, sad sam ga napisao, ako ne bude radio, pošalji mi točan naziv FS fajla koji si flešao.
http://rapidshare.com/files/54195066/tpa.rar
Sretno!
ma ništa, neće i točka....opet ista priča activating loaders....ekran svijetli...neznam šta da više izvedem....a što je najgore nemogu na vratit z530 soft....aaaa....koma..... :(
koristim W300_R4EA031_FS_EUROPE_2_RED49.fbn
W300_R4EA031_MAIN_NAM_1_JE_RED49.mbn
imao sam z530i... na kraju ga nisam ni pokušavao flešat u w300i. mislim da je na forumu bilo i pitanja tipa "da li se može od T630 napravit K750", i tako to. ako su mobovi hardverski isti ili 99% slični onda se to sa sigurnošću može napraviti, ali ako imaju ikakvih osnovnih hardverskih razlika, može se skurit mob tako da se više ne može vratit u prvotno stanje. znači, veći gušt bi ga bio pošteno roknut u zid ili gađat ljude sa prozora.
AutoXpert, moram nesto da ti kazem:
Nemoj da lupas
Z530 i w300 su potpuno isti modeli, na istoj platformi, hardver je isti 98%
Treba pokusati to uraditi...
Dalje video sam koliko se razumes, kad nisi ni znao da se P900 moze flashovati u P910...
vrijedi pokusat :notooth:
u servisu bi flashanje platio 100kn, a ovako ga moze flashat u w300 i ako ne radi plati jos 50kn i vrati ga u z530, tako ce barem za istu cifru saznat da je nemoguce ili moguce.
Evo trazio sam nesto sto se tice z530 u w300 i nasao da je nekima uspelo, dok nekima nije uspelo i otisao je EROM.Znaci da je moguce, ali opet postoji rizike da ne prodje dobro ;)
edit:
AutoXpert, nije ga imao 3 dana, vec ga je posle koristio jos godinu dana, i svako ko uzme P900 isto to uradi ;)
E pa ako je neko uspeo da ubaci u k800 K770i FS i K810i MAIN i CUSTOM od W850i i nije zeznuo fon nece neko ko to radi sa potpuno istim telefonom...
Dalje ako je neko ubaci w660i sw u k800i njegov telefon bi trebao odavno da bude mrtav jer telefoni imaju potpuno drugaciju rezoluciju...
Al ga ti lupaš stari... Ako se ne kužiš baš previše, nemoj lupat... Skužio sam zašto čovjeku ne će, koristi krivi FS... Treba FS u kojem piše S_E_Europe, kad se flashira njega u kombinaciji sa mojim custpackom radi ko bebica... Čak i displej radi bez problema sa driverima od W300 bez obzira što su različiti tipovi displeja (tu ide moja isprika jer to nisam primjetio na prvi pogled).
dobro, pričekat ćemo rezultate. neću ulazit u ovakve nebulozne rasprave. poslije se ispričajete čovjeku kad ostane bez moba, meni se ne treba ispričavat. ja ostajem pri svom. :notooth: činjenica je da ako nitko ne proba i ne skuri mob, drugi neće naučit na tuđem lošem iskustvu.
Pa rezultati ce biti uredu ako ti sve lepo radi, ako si ti nesposoban za to nemoj ni raditi.
Cekaj da te ja pitam, ko je zapoceo temu?? Ko se interesovao za ovo?? Ne mozes da dobijes nesto ako ne probas, sam je znao kakvoj se opasnosti izlaze.Ako zezne sam je kriv, sto nije pitao sta mu sve treba.
Nema potrebe mi nekom da se izvinjavamo, jer je on sam kriv sto se nije lepo informisao.
Dalje ja sam jednom slucajno pomogao jednom clanu drugog foruma koji je hteo da uradi update sw preko SEUS-a i sta se desilo? To da je on samo pitao sta mu treba, ja mu objasnio i posle je dosao i rekao da mu se telefon zakljucao i da sad imam softver od nekog operatera.E vidis meni je tad bilo krivo, ali sam je kriv sto nije sacekao da mu objasnim sta i kako, ja bih proverio sve i rekao sta da radi, nego je on odmah uzeo da radi.Tako je platio vracanje obicnog softvera 10e i otkljucavanje telefona 20e...
alo narode....šta je sad....nema nikakve isprike....znao sam ja da postoji rizik al moro sam probat, neznam zašto se sad svđate oko mog problema ak upli dobro, ak ne onda ništa.....to je moj problem....
Ne svadjamo se zbog tvog ;) Nego neko misli da sve zna, a mi ovde nemamo pojma pa pricamo gluposti...
Jel si probao vratiti z530i sw ?? Znaci lepo sastavi z530 sw S_E_Europe, Z530 MAIN GENERIC, i CUSTOM S_E_Europe ;)
tako je , uopće se ne svađamo. rasprava "pro et contreuix;D " :beer:
ja sam probo modat Z600 u Z700 pa nije išlo, nisu ga povratili ni u elektromedžiku :notooth:, pa sam sad skeptičan. i još par "potpuno istih" mobova sam prijevremeno dao umiroviti.
OT: sad idem sredit p910 u p990. zakaj bi kupovo p990 ako mogu imat modani p910 za 1000 kuna. a to kaj ovaj ima malo bolji displej i kameru 2mpx, nema veze, to softver pokrije.
Kad je neko glup ostaje i dalje glup...
Prcaj kakve hoces gluposti, znam 10 ljudi koji su to uradili sa svojim P900 i sve je radilo lepo ;)
Dalje mozes i dalje da pricas gluposti, jer ja ti i dalje pricam da hardver ne mora da bude 90 i vise % isti.
Kako sam ja u svoj k800i ubacio w850i sw i sve je radilo?? Ono sto je moglo...Telefon je ziv i zdrav ;)
Tako molim te nemoj da ucestvujes u temi dokazao si koliko znas ;)
Činjenica je da su ljudi probali i uspjeli dobit pozitivne rezultate, ako su bili pažljivi, dobro se informirali i pratili upute onih koji znaju radit sa pipljivim stvarima kao što je flashiranje drugog softvera na neki telefon. Vjerojatnost da će se nešto istinski shebat je jako mala sve dok se ne igra sa stvarima poput GDFS-a.
:) Pa on se svakako igra sa GDFS :) jer promenom u w300 dobija i w300 GDFS...
Ali opet to nista nije strasno...
Mi moze tko kako to napraviti, jer sam radil po jednom primjeru ali mi se mobitel nece upaliti... mi moze netko objasniti koji file di ubaciti na XS++ neka napravi neki kratki tutorial... jer stvarno ne kuzim...
@SimeRossonero,
Tema u kojoj si postao sluzi iskljucivo za zahtjeve, a ne za objasnjenja i tutoriale. Prebacio sam ti post u pravu temu, no ubuduce pazi da ne ides off-topic.
Sto se tice flashanja, ima vec barem 5-6 tutoriala (ne tocno za Z530@W300 nego za druge modele, ali postupak je isti). Na tvom mjestu ne bih nista ni isao raditi dok ne razumijem sto radim. Preporucujem ti da pregledas sticky teme o moddanju mobitela, tamo ima sve objasnjeno.
Ili ako stvarno ne kuzis postupak, radije prepusti nekom drugom da ti to napravi.
Sve sam napravil po navednoj proceduri u Tutorialima, ali odmah nakon kaj sam metnul sve to, mobitel mi se nije htio upaliti, kaj sad to moze znacit da mi je mobitel otegnul papke ili jos ima nade, da dam nekom ko se malo vise kuzi i da ga opet flasha i metne sve gore...
@robby14 i @SimeRossonero,
Ajde rijesite to preko PM ili nekog chata.
Jer jos tko ima da je probaval Z530i u W300i i jel mu uspjelo... ?
Evo ovak sry-te na 2 posta za redom, ali mislim da sam skuzil u cem je problem, ja nemogu metnuti CUSTOM koji meni treba... a to je EMEA 2 ili S_E_EUROP ili kak bi to vec trebalo pisati, ali dok ja metnem W300i tog custom packa nema... pa neznam kojeg staviti, ili ako se moze, da mi netko metne taj custom pack i rece mi kak to staviti da bi ga mogel metnuti....:respect:
stavi S_E_Europe
ne znam koji xs koristiš,ako koristiš stariju verziju onda u mapi files_to_upload
napraviš path tpa/preset/custom/tu idu sve datoteke iz customa i klikneš flash
ako je verzija xs3.1 onda klikneš fsx/start fsx
pričekaj da učita mape od moba
pronađi tpa/preset/custom i tu ubaci sve datoteke iz svog customa na kompu načinom drag&drop
obavezno klikni shutdown fsx service/yes i ištekaj kabel,baterija van/unutra
Evo ljudi mene opet, sreden je problem sa mobitelom koji se nece upalit... upalio sam ga, problem = prazna baterija :deadthread: :bat:
Drugi problem sam vam uslikal tak da vam bude lakse, nego da vam ja objasnjavam....
Problem
Meni se cini da nesto nije uredu sa karticom pichkom materinom... jer mobitel je kodiran na tele 2... ja koristim tele 2, imam jos jednu VIP karticu ali kad nju metnem, samo mi pise da sam umetnuo krivu karticu...
Ako netko zna rijsenje problema... neka se javi...
nisi napravio customizaciju i na top sony nema customa s_e_europe
kad ubaciš custom ostaje ti da ubaciš unlock patch
probaj ubaciti custom od w300 ili probaj s ovime od z550
http://www.esnips.com/doc/d5105bbf-c...RIC_S_E_EUROPE
A bi ti meni mogel metnuti taj patch... ak ti nije tesko... :respect:
TO se isto ubaciva preko XS++ ona zadnja opcija patch...?
ovako ubaciš patch s setoolomlite
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=632873&postcount=98
samo prvo napravi custom i reci firmware koji imaš u mobu za unlock patch
23:21:59| Platform: DB2010
23:21:59| OTP CID: 49
23:21:59| EROM CID: 49
23:21:59| EROM Color: Red
23:21:59| IMEI: 35933600xxxxxx
23:21:59| Phone ID: Z530
23:21:59| Region: CENT_EUROPE
23:21:59| CDA: CDA102462/82 R1A
23:21:59| Firmware Version: R6DA002
23:21:59| EROM: n/a
Evo ovako mi pise... znaci promijenjen je region CENT_EUROPE... a to sam metnul ona custom sa tvoga onog file kaj si mi dal da ga metnem unutra... a sad neznam kak vratiti nazad na S_E EUROPE... jer mi treba taj CUSTOM file... a nigdje ga u pizdi babe zivane nema.... ali jos mi je nekaj cudno... ako sam ga flashal... kaj nebi trebalo pisati da je Phone ID W300i...?
Onaj kaj si mi ti dal u onom file... kaj si mi poslal da se ''igram'' s tim... evo nasel sam jedan FS za w300i mediteran... jer bi to moglo biti to, budme ga ubacil pa kaj bude...
sumnjam da je to to...trebaš nać odgovarajući fs i custom...
a main imaš svakako generic
lako reći
top sony nema custom za z530 s_e_eurpoe
firmware okačim danas a custom ko ima nek stavi nekamo
edit:
evo firmware z530 S_E_EUROPE i custom je od z550
http://rapidshare.com/files/98128571/Z530.rar
e a treba mu neki drugi firmware...
kolko ja znam za hrvatski mu treba emea_2,ali tog nisam nigdje naso...
zato najbolje da uzme cent_europe FS i custom i imat ce bar engleski na mobu...
Opet mi je frka... opet mi se mob nece upalit... ovaj put nije baterija nista... samo sam ponovno sve metnul ali nece...
Masva ti meni samo metni sve potrebno da bi ja nejga spojil na Tele2 mrezu... ili neka netko proba potraziti EMEA_2...
Jer ja sam presel cijeli net i nista... a na neke stranice nemogu jer se treba regati i onda nabrati postova i takvih pozdarija...
ovak
gore imaš firmware za z530 generic,custom nisam našao ali probaj ovak napraviti
želiš mob s tele 2 sim unutra jel tak?
onda flešaj mob s navedenim firmwareom,okačim custom od tele 2.hr i ubaciš ga,ubaciš unlock patch i imaš otključan mob(tak sam si ja to zamislio a na tebi je da to provedeš,ja bi tako probao)
http://www.esnips.com/doc/9443075c-a...i-custom-tele2
evo ja cu mu sad slozit mobitel...nemoraš se više trudit su uploadanjem MASVA...
skinut ću ovaj firmware odozgo i sa setoolom ću probat...
EDIT: ljudi,ja sad flasham z530i u w300i i neće...dok se flasha onda ekran svijetli plave boje...znam da to nije u redu pa me zanima kak da flasham mob??