U ovoj temi pišite sva pitanja i nejasnoće u vezi Phoenix Service Software - instalacije i korištenja
Link na temu: Phoenix Service Software - instalacija i korištenje
Printable View
U ovoj temi pišite sva pitanja i nejasnoće u vezi Phoenix Service Software - instalacije i korištenja
Link na temu: Phoenix Service Software - instalacija i korištenje
Pratio sam upute i sve napravio kako pise! Zanima me sada, da li kad spojim mob na kabel mogu jednostavno samo connect i malo tweakati i da li cu time izgubiti garanciju?
Spojio sam Nokiu sa Phoenix-om i uspostavio usb vezu. Ispisao mi je nakon scan for product rm-78 i Operating mode je na Normal. Nakon Product profile mi ispise gresku i nakon klika na Info data from the provider napise mi "Please that the product is connected properly and the connection is established". Kad prebacim na Operating mode Local ugasi mi mob a kad je na test isto ga ugasi! Prebacim na Normal i on ga upali i trazi normalno pin kao kod rucnog ukljucivanja! Kako da dobijem neki product profile da vidim sta se moze? za sada nista nisam podesavao ni pomicao!
meni treba EURO.exe firmware tj flash file za rm-78 tj 6280. jer na ovom koji ja imam mi phoenix ne odabere automatski ona polja za ppm jezik itd...
Nemam vibre! Spojio mob i scan for product i otisao na dio koji pise testing, pa vibra control i iskocio mi je prozor u kojem je nemoguce mijenjati forward/backward a vibra je stajala na enable i jacina je bila 9,2 %. Nista nisam dirao read ili write po telefonu i sad nemam vibre. Kad sam opet spojio pise mi sve isto samo je vibra state na disable. Probao sam prebacit na enable i kliknuti write ali se nista nije dogodilo!
Jos nesto, T-Maca je ovako zborio"da biste štimali postavke, morate imati instaliran odgovarajući datapack". Gdje da skinem taj data pack?
Rijeseno vracanjem na tvornicke postavke!
op.a. Koja rasprava!?! Vise monolog!
DataPack iliti Firmware + fileovi koji idu u sistem + tweaking postavke i slično se može naći na forum.gsmhosting.com. Malo potražiti po "Nokia BB5" podforumu. To je sve što ću reći.
@ Sator: Postavke se mogu vratiti na tvorničke, ali moraš malo pripaziti kod spremanja...Inače nema problema.
Riješenje drugog problema, rekao sam da morate imati odgovarajući datapack. Dakle ako imate verziju 6.10 softvera na mobu, morate imati i 6.10 datapack ili veći instaliran u Phoenixu. Isto tako rekao sam da Phoenix 2007 ima problema sa tweakanjem, pa ako imate stariju verziju Phoenixa nju instalirajte (crackovi su isti)...
Imam Phoenix 2006 i 6.43v softa! Pronađem malo po forumu dalje data packove!
Nasao sam 6.43 verziju i instalirao je! Sad slijedi dummy FAQ! Sta dalje?
Ok, instalirao sam ovo RM-84_dp_v11.0_SW5.0705.3.0.1_EURO.exe, on je to otpakiro u phoenix dir, i iso sam na scan, flash i to i ostavio sam product code, sta kad bi sad ovo napravio da li bi sve bilo ok iako nisam mijenjao product code ili moram promijeniti prvo na taj 0524100 i onda to sto pise pod flash sve, ili ce sam promijeniti prod code ak ovo flasham?
http://picozilla.com/en/138926/20071...2217.jpeg.html
moraš prvo promjenit product code prije svega .... ako si to napravio onda možeš dalje nastavit sa phoenixom jer ti on po tom product codu određuje šta će ti instalirat na mob koji brand i koja regija jezik itd.
ako si taj product code našao tu na forumu koji ima hr kao balkans onda je to to
dalje nastaviš sa phoenixom !
product code mjenjaš na phone info > u polje producte code u pišeš taj novi code označiš sa strane enable i klikneš write
EDIT: vidim na slici da si promjenio product code ... onda možeš nastavit sa flashanjem !
e to me zanimalo, hvala :) product code je znaci key za sve.
inace, jel mogu promijenit product code i onda preko nokia net updatera?
Netko je pitao što donosi 6.43...
Pa eto meni je dovoljno što opet svira MP3-ice u pozadini dok su pokrenute Java aplikacije. Hehe :D I riješen bug sa izlistavanjem Java aplikacija...Najbolji soft dosad :)
Vidim da nema podrska za 7390 no moze li se phoenix ipak nekako staviti ? Neki tweak ili slicno...? Mobitel inace ima miniUSB ne CA-53/DKU-2, pocitala sam da bez tog kabela nece..
jel mi moze netko dat download link da skinem taj program? trudio sam se, al stvarno ne mogu... hvala
a koja mi verzija treba za Nokiju 6280?
joj, ubit cu se...nevjerovatno, ali pregooglao sam sve zivo...i ne mogu naci nista lijepo da skinem...molim vas linkove i da mi ponovno kazete sto sve točno trebam za nokiju 6280....hvala puno
je li mi mozenetko dati potrebne linkove za Phoenix i njegov crack i sve ostalo sto mi je potrebno za flashati 6230i nokiju.unaprijed hvala
e da...trazio samsvugdjeali jedinilinkovikojesam nasao su na megaupload kojimi neskida i demonoid(torrenti) koji je odavno ugasen
dal ise phoenixom moze pojacati zvuk na 5310 xpress music ?
Ne znam, postoji mogućnost.
Što se tiče linkova regajte se na gsmhosting forum, tamo bi negdje trebali biti normalni download linkovi, a flash file za 6280 možete naći na www.blue-nokia.com
sve instaliram al nikak mi neće registrirati 2610 da je priključen, nemogu otkriti zašto
2610 ti nije podržan...
mislim vidim da je tema već stara al jel bi se nekom dalo upload-at na rapid taj program da si mogu skinut....hvala
Imam pitanje: da li se može raditi u Phoenix Service Software 2008? Za Nokiu 6280? Jel ima ko kakvog iskustva?
U pravilu phoenix je namjenjen za sve nokie ,ako ideš experimentirati s PSS-om jedno upozorenje: S Phoenix-om ćeš ubiti mobitel i jedini način da ga oživiš je servis.
je li tko uspio s tim flashat nokiu n 73......da se ne trudim bzvz
naletio sam na ovu stranicu dok sam trazio taj program......
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=382634
samo pratite instrukcije......linkovi su sa megauploada......ja sam uspio instalirat.....
instalirao sam taj phoenix....napokon.....nakon cijelodnevnog truda oko toga.....sta sad?
imam n73 i potpuno je mrtav.....nece se ni upalit.....ima netko kakve upute?
meni bi jaaaako puno pomogao neki tutorial sa slikicama
jer mi je mob umro
plai se ali mu ekran flesha (pali gasi se) i onda se sam ugasi...
hehe nes sam malo prcko po pss i uspio sam ga flashat i ugl dobio se :)
Instaliro sam Phoenix 2006. Pokusavam flashat nokiju N93. Odaberem Image file(.fpsx), PPM file (.VO5) i Content file (.CO). Nakon sto kliknem na Initialize program se ''zamrzne''. Nemogu ga ugasiti ni preko task menagera, moram restartovat kompjuter.
Sta nisam uradio ispravno?
Da li je sa tim moguce vratit software na staru verziju?
Sada imam v31.0.015 i posto se ne da hackat, zelio bih stariju verziju :(
Imam pitanje za znalce, sve je instalirano i radi od programa, phoenik 2008, firmware instaliran, al prokletinja nece mi detektirati nokiu 6555, dajte kratki opis sta da jos probam, kak podesit konekciju, zapel sam opet
@skrle
Ne pises koju verziju Nemesisa imas (to 2008 mi nikaj ne znaci),ja sam imal problem sa detekcijom E71.
Malo gledanja po netu i skuzil da postoji novija verzija: Nemesis Service Suite Beta 1.0.38.14
Sa njom je sve islo ok,prepoznavanje moba kao i mjenjanje product codea.
Kako srediti u PSS-u 2008 da me moja 6288 više ne pita za snimanje multimedije, čitanje podataka korisnika te za dodavanje i uređivanje podataka?
I, što se sve može prčkati po telefonu osim flashanja, a da nije previše opasno? :)
Kolko sam skužil, ne može.
S kojim onda programom mogu to srediti, da ne slažem za svaku Java aplikaciju posebno?
jucer sam nabavio n96 i imala staru verziju softwarea i ja danas odem preko NSU-a napravit update i sve uredno napravi instalira inacicu v30.033 i ja sav happy. medjutim nisam mogao pokrenut kameru, galeriju, imenik i jos hrpu toga. onda sam pokusao pomocu boxa napravit fles nedjutim samo ga stavi u test mod ili local (ovisno o boxu) ali ga box uopce nije mogao ucitati, ali eto pomocu phoenixa sve rijeseno :crazy::crazy::crazy: eto ako netko planira radit update preko NSU nije bas preporucljivo, bar ne za modele n96.
Može mala pomoć?Instalira sam zadnju verziju Phoenix Service Software mobitel spojen bez problema.Kad hoću promjeniti Product Code kliknem Write onda me traži neki Order Number-što tu upisati?Evo i slike:
http://img27.imageshack.us/img27/3636/29786142.jpg
Hvala unaprijed
Sređeno.:hrv: Uspješno promijenjen Product Code sa Nemesisom,a onda flešano Phoenixom."Upucan" firmware od 6288 Nokie.Mobitel bolje i brže radi(otvara slike,ne blokira,ne gubi mrežu)izgleda da su mane starog softa na 6280 .
Pozdrav
od kuda si skinuo zadnji phoenix?
Dali je jos nesto potrebno skinuti osim jedne od verzije phoenix-a i fw da bi flesovao N95? Ima li neko neko upustvo za ove novije phoenix-e? I da li da skinem, npr sa ovog linka u predhodnom postu, orginalnu verziju ili krekovanu?
Bok ljudi !
Imam 5310 v10.10 RM303 i variant 26.02.S obzirom da na NSU još nema novi FW, da li bi sa phoenixom našao noviji FW i koji ? I da li bi ustavri nešto bitnije dobio s novim FW-om. Cujem razne price da je lako skurit mob s PS-om. Molim malu pomoc.
hvala