Jeste li pogledali "zeitgeist"? Ne treba posebno objašnjavati, samo treba pristojno vladati engleskim i imati IQ>80 i ako je moguće flat ili neki veći paket.
www.zeitgeistmovie.com
Šta mislite?
Printable View
Jeste li pogledali "zeitgeist"? Ne treba posebno objašnjavati, samo treba pristojno vladati engleskim i imati IQ>80 i ako je moguće flat ili neki veći paket.
www.zeitgeistmovie.com
Šta mislite?
:retard: .................
Nisam gledao, no zaintrigirao si me... O cemu se radi?
Radi se o manipulaciji ljudima. Jaaako dobar film, isplati se pogledat.
Najprije pokazuje kako se odavno manipuliralo ljudima pomoću raznih religija, onda jedan dio filma posvećuje 9/11 i zavjeri oko toga, i na kraja najbolji dio gdje opisuje "men behind the curtain"...... "international bankers".....
Glupo je da bilo što prepričavam i/ili sugeriram s ovim, svatko koga imalo zanima ekonomija/sociologija/filozofija, pa čak i religija neka pogleda i sam donese sud.
Imaš i na torrentima za download, radi pod divx playerom. 686 MB.
:banme: gledal sam jučer pijan....na 30toj sekundi sam ugasil od straha ....
Skida se... Ako imas nesto slicno slobodno PM-ni, ovakve me stvari jako zanimaju.
a zato se Drug opet vratio cigaretama..
http://www.grapheine.com/bombaytv/in...9fb3ac75acfde9
gade mi se te sve novokompovane sekte koje poksuavaju unistiti kredibilitet crkve.
bavite se svojim objasnjenjem necega, jadnici.
ovaj govor sa pocetka - gestapo lol.
Hehe, netko se navukao ;D
Kupi/posudi/ukradi knjigu "Funky business - kapital pleše samo s darovitima".
A ako te interesira kako će se manipulirati u budućnosti i čime (informacije) , onda isto tako nabavi knjigu "Netokracija - nova elita moći i život poslije kapitalizma".
@stamp, nisam se vratio cigaretama, trenutno sam na ljepilu :notooth:
Imam obje :D
Ti si onda napredan, pravi pionir :notooth:
Onda ne moram ni spominjat "Protokle sionskih mudraca"? To je inače knjiga koju obožavaju zagriženi desničari, međutim, ako se izdignemo iznad pukog poimanja lijevo-desno, štivo postaje prilično zanimljivo i pomaže u sklapanju mozaika.
e mile to je za mene knjiga..sutra posuđujem...:D
Mudraci su dokazani falsifikat i u principu osnova antisemitizma otkad je stvoren... Procitao sam no nije mi toliko zanimljivo, kad bi bar bilo dostupno vise toga o porijeklu....
Jesi citao Dawkinsa?
Ako hocemo raspravljat ko vlada svijetom i koja je nasa vijera o tome cemo imati dosta pricat.... Zeitgeist je cisti dokaz onima koji neznaju citat da vide u slicicama ko vlada svijetom i dali je nasa religija samo paravan...
Realnost necemo nikad vidjet jer svaki sat, svaku minutu, svaku sekundu vidimo nesto drugo a to je svakome jasno ko ima IQ80 da se zove manipulacija...
Zeritgeist pokazuje kako je manipulacija pocela i ko su svi ti odgovorni na sve to...
Meni moju katoličku vjeru nemoze poljuljati nikakvi zeitgast , nikakvi komunisti , nikakve sekte i ini raznorazni jebivjetri.
Da se bojim miševa , nosio bih mačku u džepu.
no sto se amera tice tu su pogodili , to su debela nezdrava krmad koja žele biti svjetski policajac , koja je i jos uvijek ubija mnoge neduzne ljude to u iraku a nitko im nista nemoze , sve zbog nafte.a za to mi netreba nikakav film znam to i sam.sad kakvom ce zavjerom uvjerit glupe amerikance da je neki rat opravdan je cisto pitanje maste americkog senata i predsjednika.
bas me zanima kaj bi bilo da neka europska zemlja se sprdne tak napast nekog (ne racunam medudrzavne nesporazume tipa baski i čečeni) ...
brijem da bi ih kamenovali SAD odma
Vječna je rasprava falsifikat ili ne, mislim da je to potpuno irelevantno. Činjenica je da su se svi svjetski vođe i njihove klike ponašajli i to još rade upravo po tim protokolima i da svijet, htjeli mi to ili ne, na taj način funkcionira.
Uostalom, ako je falsifikat, zašto su se Židovi toliko upregli da ishode zabranu te knjige. Ti se nećeš sjećat, ali ja se sjećam koliko je kod nas bilo frke radi iste knjige i panike u židovskoj općini u Zagrebu, kad se ista pojavila na policama knjižara.
Jer ako je dokazani falsifikat, koji qurac je žele zabraniti?
Naravno, na karaju je sve palo u zaborav i nikom ništa......Dok se netko ne sjeti Vanunua i Izraelskog nuklearnog programa......
Odličan film.Sve su rekli kako jest,htjeli vi to ili ne......
Meni osobno se cine malo isforsirani i previse izravni da bi bili prava stvar. To da ga mnogo ljudi postuje i prema njemu planira je istina, no ne za taj konacan zidovski cilj nego neki svoj, personalizirani, koji se opet svodi na moc.
Zabrana ili ne, moze se slobodno procitati na wikipediji :)
Bingo!
Eto, Zeitgeist 2 - Adendum je dostupan na jubitou.
http://www.youtube.com/watch?v=t6Ue_SMOorM
Svaka cast na sadrzaju, no krepao sam od dosade, a pogledao sam tek polovicu.
Ono sa monetarnim sustavom nije neka velika tajna, osim ako racunas da je ekonomski faks leglo masona :D
Obrati pozornost na onaj detalj kako američke korporacije ulaze na tržišta banana-država i kupuju sve resurse. Naveden je banalni primjer Bechtela i kako su kupili jedan gradski vodovod u Boliviji.
Trebalo bi dodati kako su kod nas napravili 200 km autoceste preko direktne pogodbe izvjesnog Franje Tuđmana i vodstva Bechtela po 1/3 većoj cijeni od utvrđene tržišne.
Isto je tako zanimljivo pogledati kako se zove lobist (kako ova riječ koprumpirano zvuči) Bechtela za ovaj dio Evrope. - Miomir Žužul.
EDIT, evo sam taman pročitao ovo:
http://www.poslovni.hr/95607.aspx= Citat =:
JPMorgan postao najveća američka banka
Naime, Citigroup je u današnjem izvješću naveo da je rujan završio s ukupnom imovinom od 2,05 bilijuna dolara, dok je jučer JPMorgan izvijestio da je isti mjesec završio s vrijednošću imovine od 2,25 bilijuna dolara. JPMorgan je nadmašio Citigroup nakon što je prošli mjesec kupio bankarske odjele posrnulog Washington Mutuala za 1,9 milijardi dolara. Kako piše Reuters, Bank of America uskoro bi mogla nadmašiti JPMorgan i postati najveća američka banka po vrijednosti imovine nakon što u prvom kvartalu sljedeće godine završi akviziciju Merrill Lyncha.
JPMorgan Chase je osim po kriteriju imovine, najveća američka bankarska grupacija i po tržišnoj vrijednosti, i to ispred Bank of Americe, Wells Farga i Citigroupa.
Sad se samo sjetimo 1. Zeitgeista i ondašnjeg J.P.Morgana i ondašnje financijske krize.
Znam znam, pocinje sa osnovama - naftne kompanije i druge bitne industrije, pa kad se krediti ne mogu otplacivati krece se na osnovnu infrastrukturu: voda.
MMF je ovdje i ne mozes ga izbjeci. Koliko se sjecam, tek je Estonija uspjela izvuci se iz toga, no iz povijesnih primjera Argentine i <ubaci ime mlade africke drzave> ocito je kako je tesko pobjeci od "vanjske kreditne pomoci" i "strateskih medunarodnih ulaganja".
stamp ima puno vise od 110...tak da ta teorija pada u vodu..:D
citaj pazljivo , kaze covjek da uz taj poptencijal koji posjedujem ,trebam jos samo razmisljati slobodno . Poceti cu to od ovog trena . Vec vidim kak bu to zgledalo , u svakoj anomaliji cu vidjet zavjeru Đorđa BUša . Ak nije on , onda je Papa.
Baš me zanima kako će sad Papa i ekipa objasnit svojoj pastvi, nakon što su sami priznali teoriju evolucije, da je biblijski postanak obična izmišljotina koju su stoljećima prodavali zdravo za gotovo. Vjerojatno već imaju spremno objašnjenje i garant su u nekom stihu u bibliji našli neku paralelu koja bi mogla ukazivati na evoluciju, a u suprotnosti sa knjigom postanka.
Mislim da malo brkaš pojmove. Katolička je Crkva, a vjera je u Boga koji je isti (ali se različito manifestira) u gotovo svim vjerama. Tu nitko ne napada vjeru u Boga, već Crkvu d.o.o. kao organizaciju koja koristi Boga u političke svrhe, a novac joj je ispred duhovne dobrobiti vjernika.
aha ,a ostale "ckrve" su onda dobre, svete , prave , ma naj naj naj ?
Sve organizirane religije su lose. Mi pricamo o rkc jer o njoj najvise znamo, ali siguran sam da i u muslimanskoj i zidovskoj ima istih i vecih idiotarija.
Pogledaj samo uznesenje te djevice marije? Do 1950 i neke je bila mrtva i pokopana, da bi se onda tadasnji papa dosjetio da bi bilo puno kulerskije da su je andjeli odveli. Pa je to i rekao, 1950 godina nakon njezinog sprovoda. I kad su ga svi (pa i njegovi popovi) pitali kako i otkud mu sad to, samo je rekao da je on papa i da je nepogresiv, a to o mariji je dogma.
A za poljuljati vjeru samo pogledaj oko sebe; ubojice i mafijasi imaju hrpu para, lagodan zivot, sve naj naj, a vecina onih bakica koje s 80 god kopaju po kontejnerima imaju krunicu i zahvaljuju bogu za svaku mrvicu. Pogledaj afriku. Ili jos jednostavnije, odi u bilo koju bolnicu na onkologiju pa mi se usudi reci da postoji bog koji je rekao da je to bozja volja nekog svemocnog boga koji sve to moze prekinuti da zeli.
Ponavljam, jedno je vjerovati u "nesto", i normalno je, jer mi ustvari ne znamo nista. A drugo je vjerovati u tog i tog boga pod pokroviteljstvom te i te crkve.
Kako su nasi krenuli ubrzo mozemo ocekivati RKC-R-A.
Oh ne opet rasprave o religiji :)
Ne znam koliko puta smo u slicnim temama dosli do zakljucka da nema smisla ovdje ljude pokusati uvjeriti u suprotno misljenje koliko god se nekome "racionalno" i "normalno" cinilo drugome.
Drug Mile- ne kužim jel ovo ironija ili šta?? :)
Ako nije:
Biblija se ne čita doslovno, niti ima doslovno značenje- to su metafore, koje se mogu protumačiti na više načina.
Slično kao i Nostradamusova proročanstva, pola toga je kao znao, ali se sve može protumačiti na 1616065 načina, tako da on ispadne prorok.
Iako treba znati tako napisati knjigu, da uvijek ispadneš točan. :)
EDIT: Slažem se, nema se smisla prepirati oko toga.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje :hrv::respect:
looooooool :lmao: pregenijalno si to rekao ;D
ma dajte, prestanite se prepirati.
svatko od nas vjeruje u nesto. neki u boga, neki u alaha, neki u sotonu a neki u procesore i rame.
zato sto smo svi ljudi i u covjecjoj biti nam je usadjena potreba, instinkt, refleks, stolivec da vjerujemo u nesto sto je iznad nasih ogranicenih mogucosti poimanja. sve sto je neobjasnjivo ili nadnaravno sveto je ili prokleto ;)
na tome se temelji i svaka religija.
mi se nismo rodili kao rimokatolici, muslimani, zidovi, hinduisti, sotonisti. to nam je nametnuo odgoj, roditelji, sredina.
stamp, da si se rodio u iranu od roditelja muslimana danas bi jednako gorljivo branio alaha.
to je jednostavno tako. vjerujte u sto god zelite, ispovjedajte se svome bogu koji god on bio. ali prihvatite cinjenicu da ima ljudi koji ne poimaju tog boga jednako kao i vi, a posebice imajte na umu da im svoga boga NE MOZETE i NE SMIJETE nametati kao jedinog i ispravnog. i tu sad dolazimo do ratova i sranja kroz povijest koji su se vodili pod pokroviteljstvima crkava i bogova, dolazimo do nametanja vjere, blabla. svaki covjek ima mozak, ima um. sam neka odabire u sto ce vjerovati i kojim ce se nacelima voditi.
punkt.
ajmo sad malo o 9/11 ;D
Počela si tako dobro post, a na kraju poanta izostala. Sve to stoji, nametanje svog poimanja Boga je loše, ali je možda čak i gore zloupotrebljavanje nečije vjere.
Inače, film sam tek sad pogleda i nije mi donio previše novih spoznaja. O Crkvi sam znao nešto okvirno, ovo je samo malo detaljnije obrađeno, o napadu 9/11 nije rečeno ništa novo, najviše novog sam doznao o bankarskom sustavu za koji sam znao da je u privatnim rukama, ali da je situacija baš takva i nisam znao. Poveznica bankara i terorizma - rat, je očigledna, a vjerojatno bi se našla i poveznica Crkve i bankarskog lobija, što bi film dodatno zaokružilo kao cijelinu.
Sve u svemu, film je samo sažetak poznatog, ali dvije ure takvog sažetka je malo deprimirajuće.
Nekada davno, prije 100 godina i dublje u povijest, dok biblija nije bila dostupna puku, crkva ju je tumačila doslovno. kako seu se vremena mijenjala, znanost napredovala, ljudi obrazovali, tako je i crkva omekšavala svoja stajališta i prilagođavala se.
Ali i ako pretpostavimo da cijelu bibliju treba gledati metaforički, tek je tu onda problem, jer svaka budala može tumačiti onako kako je doživlajva, a tu je mogućnost manipulacije ogromna. I onda se nameće pitanje svih pitanja, kome vjerovati?
Radi se o tome da je crkva kroz povijest tumačila bibliju onako kako joj je u datom trenutku najviše odgovralo.
Tu dolazimo do izbora kome vjerovati i koju vjeru prihvatiti.
To je izbor svakog čovjeka.
Sve se moze odabrati osim religije. Ona treba biti nametnuta :p
a lol maca :D
Ne, ona ne bi trebala biti nametnuta :notooth:
Upravo sam pogledao 2. Zeitgeist.
Prema njima, ako propadne SAD (svjetska ekonomska sila), propadaju i druge države.
Zanimljivo kako tek 230 godina stara država toliko utječe na cijeli svijet.
Posljednja financijska kriza upravo ide u prilog toj tvrdnji.
o o voj temi se uopće ne ispalti raspravljat .jer sad se tu javi 5 kotobože zagrizenih krsćana,pet ovih ili onih i nikome se ne može poljuljati vjera u ovo ili ono.ali opet svi sve kuze,ali nije to bas tako jer je icke rekao ovo,kasiopejci ono itd.eto to je savrseni dokaz da je najbolji rob onaj koji kaze da ne robuje nikomee i nicemu.
Govorimo o državi koja je utjecala na oblikovanje polovice svijeta...Zemlja ne bi bila ni približno danas ovakva kakva jest da nije bilo Amera...To nije uopće ništa čudno.
Daj si malo pročitajte ovo i nemojte dopuštati da vam uglavljuju teoriju zavjere jer je nema, nego samo nečije drugačije shvačanje događaja oko njega samoga!
Percepcija svijeta oko sebe se doživljava taktilnim, vizualnim i akustičnim podražajima koji kao jedna vrsta impulsa se povezuje u cijelovitu informaciju u mozgu!
Sjetite se kako je vama sve "normalno" i kada ste pijani.
E nekima moždane vijuge stalno tako rade da ne shvačaju ustvari da njihovo zapažanje života oko sebe nije ipak u normalnim granicama!
Naravno shvatiti me neće oni koji su u "svome svijetu" jer njima je kontradiktorno takvo normalno opažanje okoline bez nekih pod značenja i skrivenih ×××!
U jebote!!!
Nisam ni mislio da ćeš skužit srakazam ;D
Ma nije to...
Nego njegove moždane vijuge rade tako da ne shvaćaju da njegovo opažanje tvoje izjave nije u normalnim granicama :D
Činjenica je da ljudi danas ne vole previše razmišljati i da je na dugoročnom planu lakše isprati mozak naciji nego pojedincu, jer ukoliko je pojeduncu ispran mozak, on se ne uklapa, a ako je naciji ispran mozak (postepeno godinama), onaj tko je svijestan prave slike se ne uklapa.
Evo pogledao sam onaj prvi film, sad me zanima jedna stvar.. Je li stvarno istina ono o onoj sjeverno američkoj uniji i novoj valuti? :jehon: Iskreno nisam baš u toku sa politikom, ali ovo stvarno nisam bio čuo dosad...
Inače, vrlo zanimljiv film za malo otvoriti oči i malo bolje pogledati oko sebe :thumbup:
Radi se o istoj namjeri kao u slučaju EU. Stvar postoji u teoriji i pitanje je vremena kad će zaživjeti. Pitanje je hoće se baš tako zvati i unija i valuta. Mislim da će se to dogoditi kad Meksiko malo ekonomski ojača radi problema imigracije. Slično kao sa istočnoeuropskim zemljama kad su integrirane u EU.
Misliš da pranje mozga nisu te silne medijske pompe oko"strašne krize" i o "novim Slavičinim cipelicama", ili "veliki popusti" koji nas svuda oblijetaju?= Citat =:
Daj si malo pročitajte ovo i nemojte dopuštati da vam uglavljuju teoriju zavjere jer je nema, nego samo nečije drugačije shvačanje događaja oko njega samoga!
To većina ljudi puši iako razuman čovjek ne bi smio.
Pa toliko nisam plitak, ali sam nastavio svoj tok misli :p
Ovo treba uramiti jer je "istina svuda oko nas" ;)
Nebi ni sam bolje i jednostavnije se izrazio.
To i mislim.
Samo jednostavne stvari u koje se i ne sumlja najlakše je prošvercati.
istina je vrlo subjektivno poimanje...zavjere postoje kako na manjim tako i na većim nivoima...znamo da ne znamo ništa itd ;)
ima li nekto ispravne titlove za ovaj film?