Planiram kupit novi mob za cca 2200 kn(naravno preko oglasnika) i zapeo sam izmedu u700, n73me i k810i pa pomozite!!!
Printable View
Planiram kupit novi mob za cca 2200 kn(naravno preko oglasnika) i zapeo sam izmedu u700, n73me i k810i pa pomozite!!!
ako ti je važan dizajn i slide onda U700
ako želiš izdržljivost,i pravi muški mob onda uzmeš k810
a ako želiš na mobu imati symbian, onda je to nokia
sve usvemu ja kao SE vlasnik preporučam ti da si uzmeš nokiu ima isto dosta dobru kameru 3.2mpx kao i k810 a symb če ti trebati kad tad stime da je me verzija još poboljšana stoga smanjujem ti izbor na N73
n73 ;) definitivno jer on nije ''dummy'' mobitel, mislis sva 3 su zakon, ali ja bih uzeo n73
Svaki u ovoj usporedbi ima prednosti i mane,kod k810 je naglasen fotoaparat i tu je najbolji zbog xenon svjetla ali ima manji ekran od oba modela i slabiji zvučnik,n73 je symbian,strava ekran,stereo zvuk,ljep dizajn(subjektivno) ali ima i vecu cjenu...nekak bi u700 izbacio iz ove usporedbe...
n73 radi symbiana definitivno , po meni ljepši , glasniji i uvjerljivo funkcionalniji od ostale dvojice :thumbup:
u600!
zar zelis dat par stotina kuna vise radi kamere za 3g ?
n73 je VELIK, i nije nista bolji po funkcijama, te fore symbian je zakon mi idu na K, jer taj telefon ne nudi NISTA vise korisno od bilo kojeg drugog, osim sto su svi redom ruzni i ogromni. a to da mozes stavljat razno razne mp3 i media playere, i glupave programe nikom nista ne znaci jer ces telefon, valjda, koristit da zoves, primas i pises poruke, i eventualno tu i tamo nesto poslikas !
k810 je ok telefon, kamera je stvarno odlicna, pod odlicna mislim na to da je to jedini telefon (uz k800 koji ima samo drugaciju masku) koji MOZE slikat u mraku ... ako slikas cesto uzmi SE, a ako ti je taj fotic za 2 slike mjesecno u600, neces pozalit sigurno ;)
radi se kolega o u700 ali nije bed
k800 ce biti i bolji izbor ako ne treba symbian jer je jednostavniji i pouzdaniji,a o kamerama je ionako vec sve receno.
U700 je takodjer pun pogodak.pravi samsung lijepo dizajniran i kompletno opremljen.
2 pbreaker - namjerno sam napisao u600 jer je razlika izmedju 600 i 700 samo u 3g-u koji se u hrvatskoj ne koristi, znaci dat ce 50€ vise za nesto sto nece koristiti ...
2 sonyck - na dan mi prode poprilican broj mobitela kroz ruke tako da znam zasto to kazem ... nokia ima "ogroman" display i "mini" tipke ispod njega, dizajnerski je obicna nula, SE je po dizajnu televizor u boji za njega i to ce rec svatko tko ima SVOJE subjektivno misljenje ;)
symbian ne koristi nicemu, osim sto ce usporiti telefon onome koji ga nezna 100% iskoristiti (npr. prva stvar je sto rijetko tko zna da se na symbianu NE SMIJE izlaziti crvenom tipkom vec se sve mora ici po PS-u, znaci exit, end i slicne naredbe koristit svaki put ! ) ... a ja sam 100% siguran da nitko nema niti JEDAN program na symbianu koji je koristan, a ako ga i ima, taj program vec iovako u sebi imaju k800 i u600 ;) ...
Ajde nađi GPS navigaciju za k800 ili u600 na razini TomTom-a ili neke druge navigacije za symbian, ovo je samo jedan primjer, a ima ih još brdo!!! ;)
Moj glas za N73ME!! ;)
pa nije svakome vazno imati GPS na mobitelu.
A i za javu postoji 2-3 programa namenjena za gps, kad nokija bude izbacila onako mali dodatak za GPS onda mi se javi ;)
Prije svega mislim da zuna nije naveo sto mu je sve bitno za mobitel, sto ocekuje od mobitela i tsl. Dakle daj nam malo podataka ako zelis neku objektivnu prosudbu, jer ovako ti svatko moze samo reci svoju subjektivnu zelju.
Nacelno se slazem s forumasom koji ovdje brani stav da symbian modeli za 90% ljudi predstavljaju nepotrebno opterecenje, a isto tako mislim da 90% vas koji brane symbian koriste od symbiana mogucnost instaliranja novog mp3 playera, bolji preglednik slika (jer je defaultni smece) i takve gluposti. Najbolje mi je kad mi 16 godisnjak krene pricat o GPSu kao prednosti N73. No ako ga znate iskoristiti ili vas jednostavno veseli mjenjati skinove na mp3 playeru onda recite da vam je to gust, da vam tako nesto pase i sve rasprave su gotove. Osobno sam imao par symbiana i nikako mi nisu sjeli (nisam znao iskoristit sve mogucnosti symbiana jer ih ima toliko mnogo a ja sam idiot) a WM uredjaj mi ne treba ali se isto volim igrati s njim.
Dakle, uzmi si najjeftiniji ako samo pricas i saljes paruke. Svi su oni relativno jednake kvalitete i slicnih karakteristika. Ako te neki dizajn posebno pali kupi si tog. Ako hoces slikavat uzmi k800 a ako si genije koji zna iskoristit sve mogucnosti symbaiana (ili ti je jednostavno gust) uzmi N73.
za SE ima GPS po imenu --NAV4all-- i dosta je ok moj frend ima symb pa koristi skoro iste programe kao i ja na javi player,programčiči kojekakvi picture view i te fore
ja svoje mišljenje onda preokrećem i dajem svoj glas za k810 ako imaš love
a ako ne onda k800 jer nije pre velika razlika u sw već samo u dizajnu
ja sam imao 2 k800i i prezadovoljan sam njime jer je mob super a sada pristupačan
100% :respect:
4 P.I.M.P
Sta su bolje tipke na k800, i one su jednako lose kao i na n73 a display je malecki za razliku od n73,nadalje k810/k800 ima katastrofa zvucnik,treba biti genije da ga cujes vani,n73 je za njega kucno kino sto se tice zvuka,slazem se da vecina programa nevalja nicem na symbianu ali ja sam razabrao par programa koje koristim i kojih PROVJERENO nema u javi,naravno da zbog toga svega pati brzina telefona ali to sam vec prebolio....
N73 definitivno!:respect:
ja pricam o omjeru velicine sto se tice dizajna, a ne kvaliteti i iskoristivosti tipkovnice ;) ja sa k800/810 nisam imao problema sa zvukom, dok npr sa nokiama bas jesam ... jedino sto je kod nokia mi jebeno sto se tice zvuka su one nove sa 2 "stereo" zvucnika za HF ...
k810,iako su mu ova dva velika konkurencija...ako češ ić u detalje,,,teško češ se odlučiti prema karakteristikama...preferiram SE
Moj redoslijed bi bio ovaj:
1. Samsung SGH-U700
2. Sony Ericsson K810i
3. Nokia N73 ME
Mislim da je Nokia već dosta na tržištu i ne nudi ništa posebno (osim što je Symbian)...Samsung ipak ima predobar dizajn, nije kompliciran za korištenje i ima sve kaj treba prosječnom korisniku. K810i ima veliki plus radi kamere s kojom se ne može uspoređivati niti jedan od preostala dva modela...
Pa sad bairaj ovisno o tome što tražiš od moba, al bez obzira na sve niti sa jednim nećeš fulati...
Pricas o stvarima o kojima nemas pojma (to si fino pokazao sa ovime "crvena tipka") pa se radije suzdrzi od glupih komentara.
Nema dvojbe da je N73 najmocniji od sva tri mobitela, a ti mi fino reci te statistike prema kojima se u HR ne koristi 3G, to da nema korisnih programa za symbian (S60 varijantu, koju ovdje spominjemo). Ako je tako los i bezvrijedan, zasto je toliko popularan i zasto je kao njegova najveca vrijednost najcesce uzeta mogucnost instalacije dodatnih aplikacija?
Mojne tisra.
ajmo ovako, ako stisnes crveni gumb izades van iz svega jelda? eto, procitaj poruku, stisni crveni i izasao si na "desktop" ili kako da vec nazovem taj pocetni ekran, a onda probaj drzat 2 sekunde gumb od menia pa pogledaj sto ce ti se stvorit ! i onda mi reci da ti se da svaki put iz imenika, igrice, poruke, mp3 playera i svega izlazit sa exit ili back-back-back-back - ako to ne radis drasticno usporis telefon jer ti SVE ostaje otvoreno !
3g ti koristis, koristis video pozive, skidas velike fileove s mobitela brzinom do "14mbps" neznam dali je to tko kod nasa ikada postigao pa zato pitam, pogotovo po cijeni od 12kn po 100kb ili koliko je vec !??? jebeno, zato i je proglaseno kao promasena generacija mobilne telofnije ! e da, jel znas koga da to koristi u hrvatskoj !?
programi za symbian su toliko korisni i super, samo za sto? ako ti treba telefon za posao kupit ces blackberry ili neki pda koji je u kombinaciji za gsm-om ... kakve programe ti imas na svom mobitelu koje koristis ? navedi mi neke primjere. za navigaciju moras koristiti gps modul, meni ga se neda nosit sa sobom, tebi? n95 ti na navigaciju potrosi cca 1500kn mjesecno ako ga koristis jer koristi gprs jer nezna sam proracunavat sve! nemoj mi spominjat snimanje razgovora, divx playere i slicne stvari jer to sve moze i samsung i SE radit najnormalnije kao i nokia i bez tih dodataka! ne kuzim koje su fore velicanja tog symbiana ? daj mi ti svoje prednosti, ja cu ti ih pobit sve do jedne !
a te procijene moga znanja zadrzi za sebe ;)
Da, na mobitelima prosle generacije. Kod Symbiana 9.1 se tako gase sve otvorene aplikacije. Vidim koliko si u toku.
Kakvih 14 mbps? Kakvih 12 kn? Get your facts straight pa onda doci ovdje proljevati svoje znanje.
3G tj. UMTS nije nigdje proglasen propalom tehnologijom i to je notorna laz zato ne seri.
Svatko sa web n walkom ga intenzivno koristi, a takvih korisnika ima puno vise nego sto mislis, narocito otkad se predstavljen wnw za simpa korisnike.
Premali je ovaj forum za ovolike velicine poput tebe.
glasam za k810....
izgleda da se sve svodi na 3stvari
u700-telefon-sminka
k800-telefon-slikanje
n73-telefon-igracka
i ja sam protiv simbiana..koristio sam mobitele s simbianima, i nikako ne kuzim sto je tu tolko super..da mi mpr ima neku drugu slicicu il nesto, nista korisnije od jave nisam nasao..makar mi na wm sad fale neki programi tipa prikaz autobusnih i tram linija a valjda se moze nac negdje makar meni ne uspijeva, i recimo karte gradova s pretrazivanjem ulice..sto sam sve preko jave skidao i na k800 mi je fino radilo..a ovo kak ce mi izgledat divx il mp3 player me uopce ne zamara...nekima je to prednost, no men je simbian mana jer na prijasnjim uređajima me ubijala baterija i sporost, tako da pokusavam to zaobic u sirokom luku...
ako zelis klizni tanki uzmi samsung ako zelis slikat uzmi k810(velik je mobitel al se isplati imat tako velik mobitel samo zbog kamere ak ju koristis..ako ne,ja bi izbjegavao velike mobitele)..ako zelis puno bolji zvucnik vanjski onda uzmi nokiju i to je to..ok je imat glasniji zvucnik al kad pomislim da je kamera po noci neupotrebljiva, ne bi uzimao n73 za tolko para..
moj tip bi bio : 1.k810 2.u600/700 3.n73
Covjek nije cuo da se programi "smanjuju" i "multitasking", nego mu je minus to sto se programi ne gase sa crvenom tipkom (sto se nazalost promjenilo).
14mbps je standardna brzina umts-a koja se postize nigdje, a trebala bi svuda biti dostupna, ovako, cijena je 5.98kn po 100kb, my bad, znao sam staru cijenu!
wnw je nesto sto je kod nas tek doslo, a opet, jeli itko od vas probao otvoriti kakvu stranicu na mobitelu? na sto to lici? koliko to traje da se otvori? nemoj hvalit nesto sto nevalja kurcu ..
sto se tice 3g-a malo si procitaj npr statistike docomo-a ili neke mreze slicnih gabarita koje cekaju 4g da postane standardan jer se nije niti povratila 3g infrastruktura ... koliko gradova u hrvatskoj je imalo do prije par mjeseci dostupan umts ? Nisam koristio symbian noviji niti jedan duze od par dana, a to su bili n95 i n80 zadnji i opet mi nevaljaju da ne kazem cemu niti jedan niti drugi! opet mi nisi naveo koje programe ti koristis u symbianu a koji nisu u javi dostupni ?
ako ti se toliko svidja taj symbian samo gas, meni netreba mobitel koji trebam molit da se nesto otvori, s kojim mogu srusit rasvjetni stup i kojem kod intenzivnog koristenja baterija jedva izdrzi cijeli dan ...
eod sto se mene tice ...
čovjek koliko vidim i ne koristi symb. već WM ( pretpostavljam) zato ti nije naveo koje programe koristi .. ja imam nokiu E61 najviše radi wifi i full dobre baterije ( a i nije toliko spor bar mi se čini), jer mi sam symb. sam i nije od neke koristi...
moje poredak je 1. k810
2. N73 -- ipak ima solidnu bateriju , dobar ekran i nešto slabiju kameu od k810
3. U700--- imam preloša iskustva sa novijim samsunzima , baterija je i više nego u banani
moj izbor bi bio U700
ma n73 definitivno! ima san prije k800 i sad iman n73, mob je bolji 10 puta, k800 mi se ne svidja software-ski nikako, zvucnici puno losiji od n73..... prijatelj ima u700- mob i nije tako los al opet...
definitivno k800/810...n73 sam imao i cim sam se rjesio uzeo k800 i prezadovoljan sam..mob je 10puta bolji.. s.e. mi je softverski uvijek bio na prvom mjestu...kamera 3puta bolja,jer je nesto kvalitetnija a najvise zbog blica i slikanje je jedino prihvatljivo s blicom sve ostalo je drek(i lijepo glatko radi kao telefon..ma sve je to relativno..izaberi sta ti vise treba i koj ti se vise sviđa i to je to..)...u700 je lijep al mucilo bi me sto moram tolko pazit na mob da ga ne strgam sam tak..
ja imam K800 i U700...po meni nema bas BOLJI...svaki imas svoje prednosti...pogotovo U700 je fora :hrv:
iskreno ja sam za U700 :respect:
N73me, btw kaj se tiče weba na mobu. PIMP pogledaj koji browser imaju nove symb nokie...