http://212.213.255.72/keepthls/newsi...pr_ngageqd.jpg
http://www.gsmarena.com/newsdetail.php3?idNews=36
Printable View
e jebi ga, nisam vidio da je nered vec otvorio temu o ovom
Da, samo se onda nije znalo još pravo ime. Što se tiče moba, razočaran sam jer sam ipak očekivao malo više. Čak nema ni radio koliko sam imao za vidjeti. Jedan od rijetkih poboljšanja je što se memorijske kartice mogu mijenjati za vrijeme rada mobitela što igra veliku ulogu kod mobitela te vrste.
Mislim da radio za taj mobitel nije potreban. On je više ko Gameboy a ne mobitel. I moram reči da mi se više dopada nova N-gage zbog zaobljenih linija.
Radio je potreban jer je to uređaj za zabavu, a radio jbi svakako morao biti sastavni dio uzređaja za zabavu. Što se tiče dizajna još nisam zaključio da li mi je ljepši novi ili stari. Na prvi pogled možda novi.
btw. Zna li tko možda zašto se zove baš QD?
QD - QUALIFY DESIGN :):)
meni se ovaj cini puno bolji od starog n gagea
stari mi je ljepši ali mi je ovaj bolji jer je manji. ma karbon rulzz
ma nema ni stereo izlaz ma je slušanje MP3 nemoguće. sa QDom su išli raditi pravu konzolu za igranje. jest da je QD ljepša i manja ali vjerujte da je stari ngage korisniji.
To je dokazano. N-gage je bio uređaj za zabavu, dok je QD samo konzola s mogućnostima telefoniranja i SMS/MMS poruka. Mogli su barem staviti pop port i podršku za kameru i radio.
Ma meni je radio u mobitelu bez veze. Imao sam tri mobitela sa radiom i niti jedanput ga nisam koristio
al' zašto ga ne imati ak je to moguće,takve stvari uvijek dobro dođu!
Pa dobro ako je moguće. Ali to nije nikakav nedostatak
ja sam tek neki dan prvi put poslušao radio na njoki(8310) i bio sam jako iznenađen.ima jak prijem stanica i zvuk na priloženim nokia slušalicama je bio vrlo dobar.pa to je dobra stvarčica ak se želiš izolirat od okoline,a nemaš nešto bolje!:)
pitanje:da li se na starom n-gageu mogu preko bt-a prebacivat slike,melodije,pozadine i slično?sa drugih mobova,naravno?
usput,u 1 trgovini u klc sami n-gage dođe 2000,00 kn.super cijena s obzirom da je series 60 uređaj i još k tome mp3 player+fm radio+konzola.
pa ak ti se sviđa odmah ga ubodi cijena je odlična!
Meni je stari N-gage nekako ljepsi i ozbiljniji
no way. ovaj je bolji
jel zna tko di se moze nabaviti ovaj mobitel i po kojoj cijeni??
Pa naravno.= Citat =:
Izvorno postao gIK
pa po čemu je QD bolji. ne kužim.= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
dakle ako sam shvatio; bolji je zato što nema radio, mp3 player, stereo izlaz ?
stari n gage je bolji jer podržava štrudlanje
strudllung rulz!
Kaj je to štrudlanje?
vidim da od cijene ni c, pa me zanima jel mozda zna ko cijenu u mobisu (da pogleda ak prolazi onuda)
Cijena N-gageu QD u ciboni je 1800-1900kn
ma nije što ga imam,al stari je bolji.imitacija carbona je zakon.ne bi škodile manje dimenzije,ali dobar je i ovako.hot swap mmc-a je shit jer bar 75% ljudi ima jednu karticu.
i što je bar meni jako važno shit je što nema usb priključka kao stari (jednostavnije i brže ubacivanje igara).
dobra stvar je što ima jaču bateriju jer moja u n-gageu izdrži 1 dan (gledanje filma,slušanje mp3-ica,igre)
Hot swap mmc-a je jako dobra stvar. I ne znam kako to može biti loše? Ajd mi molim te to objasni.= Citat =:
Izvorno postao guzda
fora je mob svida mi se. series 60, mislim da mi se vise svida qd zbog dimenzija i nacina razgovaranja, a radio mi ne fali. jedina zamjerka 4096boja, da li ima naznaka o kakvom nasljedniku
...ma mob (izgled) nije loš,ali to što su mu ukinuli nekoliko funkcija koje su bile na starom N-gageu,to je veliki minus...
nisu mu nista ukinuli osim radija, a sve je ostalo poboljsano. velicina, ekran, nacin razgovaranja, hot swap, dizajn koji mi je puno puno ljepsi
Skinuli su mu i radio i mp3,a po ničemu drugom nije bolji od n-gage-a osim po hot swapu,ali onaj tko je "hardcore" igrač nece tako puno mjenjat karticu
Menini nova nije losa i puno mi se vise svidja na izgled i sto sad mozes normalno razgovart
radio. mogu bez njega. ionak nikad nista nema pametno na njemu. mp3 player skines s interneta. hotswap mi se svida zato jer je taj mobitel napravljen za igranje, a zbog toga mu je i baterija jaka a to mu daje jos jednu prednost. moze biti i mp3 player s obtzirom na bateriju, koja je puno bolja od prethodnika
imam pitanje za one koji imaju n-gage.
da li je potrebnan citac kartica da bi se na mmc mogle snimiti slike, igrice, muzika, video... ili je to moguce direktno bez vadenja kartice putem kabla ili bluetooth adaptera snimiti na mmc u mobu
Da normalno da je moguce,npr.ja sam sa Irdom slao slike na karticu mmc karticu u mobu= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
Da normalno da je moguce,npr.ja sam sa Irdom slao slike na karticu mmc karticu u mobu= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
ovisi kako na kojem, koliko ja znam na 6230 nije moguce direktno poslati fajlove na mmc karticu u mobu vec je potreban citac kartica.
zato pliz odgovorite
Na svim symbian mobovima je to moguče za ostale ovisi kako koji
mislim da je hot swat shit jer se kartica jako teško vadi i moguće ju je oštetiti,a i poklopac mmc-a olabavi (čitao negdje).
sve se može uzbacivati preko BT-a i usb kabela!
hvala. samo me to zanimalo. ipak cu ostat pri svojem. ipak mi se qd vise svida zbog velicine, bolje baterije, radio cu prebolit a mp3player je moguce skinut s interneta.
ADE-2 Recording Cable
ADA-2 Adapter Cable
ti se kablovi dobiju uz n-gage. cemu uopce sluze
ADE-2 je za snimanje zvuka (ako se ne varam rekorderom) s vanjskog izvora zvuka(komp,linija,kazić,...),pa staviš za melodiju i sl.
ADA-2 je,ako se ne varam,adapter za normalne slušalice s jackom od 3,5 da se može preko njega uštekati u 2,5 nokijin utikač
znaci ako nema ada-2 ne mogu prikopcati obicne slusalice 3,5 jackom.
hvala
kolika bi cijena izasla (ukupna) kad bi se uzimao iz druge drzave a da mu je cijena (145e)
...nije točno...kad pošalješ podatak (slika,zvuk,program),on ti ga najprije sprema na mob,u Pristigle poruke,a zatim ti sam određuješ što ćeš sa time...znači,direktno preko BT-a ; IrDa ; nije moguće slati fajlove na MMC karticu...= Citat =:
Izvorno postao IggXy
a s usb direktno na mmc???
...to bi trebalo biti moguće...ja sam mogao na 3300,jer ga je onda prepoznavao kao drugi disk...
direkt preko bt-a ide u mob u inbox
pc suite btom gdje hoces mob ili mmc
usb kabelom na mmc.
bez ada 2 nema slusalica osim nokijinih (nisam probao ukljucivat,a ni nokijine ne koristim skoro nikako)
ako se mob kupi u njemackoj (ebay),poštarina 17 eura,carina+troškovi špedicije (ako se pošalje kao poklon najčešće ne otvaraju na carini)
onda nista. cekat cu da naidem u oglasniku na novog ili netko zna di se moze kupiti na crno u pola cijene
a igrice (crackane), da li mogu skontat kad da imam ih vise na mmc svaka u svojem folderu ili bas mora biti jedna na mmc da bi radila
Kako nije???Pa ja sam na 3650 imao opciju gdje salje podatke mmc kartica ili interna memorija telefona= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ne mora biti jedna,može i više što naravno ovisi o slobodnom prostoru na mmc-u i veličini igara.
svaka ima svoj folder.
koliko vidim nemaš symbian ili?c25,st60
ako treba objašnjenje kako da ubaciš javi,ako ipak imaš symbian.
ma citao sam i znam kak ubaciti crackane, ali nigdje nije pisalo da se moze svaka u svoj folder vec u root tojest na cistu formatiranu karticu gdje nema nikakvih fajlova.
ako mozes objasnit kako to s svaka u svoj folder.
-ako su u obliku npr.tony hawk.blz
moraš imati blz instaler instaliran,staviš tony.blz na mmc (bez foldera),odeš u instaler i odabereš da ga instalira.
-a one skinute s neta koje odzipane imaju folder system,u njemu apps (možda i folder libs iz kojeg sve kopiraš u mob folder others,odakle ih seleQ-om baciš u C system libs folder) i u njemu,npr.6R43 (oznaka za spidermana 2)
taj folder s čudnom oznakom (može biti i ime igre) ubaciš u mob E system apps
ako je sve ok pojavi se ikona igre u meniju.
znam da djeluje komplicirano,ali korak po korak i ne bi trebalo biti problema.
koji symbian mob imaš?
nemam ni jedan, ali namjeravam kupit n-gage. za ono s .blz fileom znam, ali me zanimalo da li mogu staviti taj fajl na karticu u posebni folder i onda ga instalirati s blzinstalerom i tak svaku igricu posebno u svoj folder i instalirati.
(mislim da .blz treba ipak staviti samo na mmc,još ću probati pa javim).sa .blz-om je instalira u njen folder,bez brige ne gubiš ništa s mmc-a instalacijom.divim ti se.ja bi poludio od nestrpljivosti da isprobavam takve stvari,a ne mogu odmah.svaka čast