Tele2 je od 29.06. spustio cijenu svoje Tarifice na samo 0,39 kn/min. Tomato i dalje ima cijenu od 0,47 kn/min. Znači li to da je Tomato odustao od daljnjeg snižavanja cijena i izgubio rat protiv Tele2?
Printable View
Tele2 je od 29.06. spustio cijenu svoje Tarifice na samo 0,39 kn/min. Tomato i dalje ima cijenu od 0,47 kn/min. Znači li to da je Tomato odustao od daljnjeg snižavanja cijena i izgubio rat protiv Tele2?
...mislim da ne jer su postigli ono što su htjeli - udjelili su packu tele2...
U biti nije važno kolika je cijena nego koliko si korisnika privukao svojom akcijom...
tomato ce uvijek izgubiti od telaca sto pokazuje i broj korisnika tomato kartica.
Nije to još gotovo, jer Tomato i dalje garantira najnižu cijenu, pa analogno tome moraće opet snižavat, ako ne, onda će morati povući "garanciju" i tada će rat biti izgubljen.
Čekamo......
spustit ce oni,ne sumnjam,ali njihove akcije ne privlace veliki broj novih korisnika zbog poznatih nadostataka(MMS,GPRS,roaming,naplata poziva prema SZK)!
NIje Tomatu (Vipu) primarni cilj privuć korisnike, nego jebuckat Telca u mozak, a za to prostora imaju. Koliko će imati volje zbog lošeg imidža koji postaje kontraproduktivan, drugo je pitanje.
ne znam.mislim da Tomato i nema neku buducnost.ma koliko da spuste cijene,telci ce uvijek ici ispod toga jer imaju prilicno veliku bazu korisnika koja im omogucava sigurnu i mirnu buducnost.
naravno,to je samo moje misljenje.:)
Šta je najvažnije postaje zanimljivo gledat kako se natežu ;D
Tomato ima ukupno oko 40.000 korisnika a Telac oko 500.000
Točnijie informacije je teško dobit.
tele2 drži oko 35% tržišta :hrv:
Po kojoj računici je to 35%? Malo si se preračunao ;)
500.000 je malo iznad 10% ako uzmemo u obzir da je ukupna cifra 4.700.000.
Tele2 gdje je god dosao vani dobio je bitku tj spustio je drasticno cijene poziva. prosvrljajte malo pa cete vidjet, ipak je tomato-VIP-ov brand
Tele2 drzi 10-ak % trzista, no imaju dosta neaktivnih prepaid brojeva...al toga imaju i druge mreze. Nacelno je to tih 10-ak%.
Nemojmo zaboraviti da je Tele 2 uveo Knock-out tarifu i da je onda poslije Tomato uslijedio. Dakle kako god okrenes Tomato gubi.
Ja ocekujem da ce i tomato spustit cjenu,a neko ko je kupio tomato karticu zbog 47 lipa nece ju bacit jer ce uskoro i tomato promjenit cjene...
Penetracija mobitela kod nas je preko 100%.
Da drže 35% to bi značilo da svaki od naših operatera drži po 1/3 korisnika i samim time bi prestalo snižavanje cijena i ponuda na tržištu bi se ujednačila.
Come on......get serious. Matematika iz osnovne
2.200.000
2.000.000
+ 500.000
----------
4.700.000
E sad kolko ko ima neaktivnih, to samo oni znaju i ne da mi se ulazit u rasprave oko toga.
Koje ostale, pobogu?
Pa s T-debilom imaju duopolski deal odavno, a i nije "jeftinjak".
To je sve cisti duopolski deal, fiktivni "rat" VIP-a i T Mobiela odvijao se samo 2000. godine, kasnije su sjeli i ujednacili cijene. Trziste pola-pola, vuk sit, ovce na broju, cijene do jaja.
Ah te masonske zavjere!
Nije nikakva zavjera, pa svugdje u svijetu postoje duopoli, to se uci iz ekonomije, enma veze sa zavjerama. Ne znam je li tebi odnos VIP-a i T Mobilea ikad izgledao kao odnos dvaju ljutih konkurenata,
Nije to nikakva zavjera nego normalan poslovni odnos.
Ja bih normalan stavio pod navodnike.
Zašto pod navodnike? To je skroz prirodno za banana države kao što je naša. Da smo spominjali neku normalnu državu, odan bi navodnici došli u obzir ;D
@Vepar, eto ipak se kreće, duopol je lagano napuknuo, još da nismo tako glup narod...........znaš na šta mislim :hrv: ;)
Prema zadnjem popisu stanovnika Hrvatska ima nešto iznad 4,5 milijuna stanovnika. Računamo li pritom da djeca do 7 godina neće imati mobitel...to već dovoljno pokazuje da nešto ne štima u svim ovim računicama. To što neki imaju po dvije-tri SIM kartice još dodatno pogoršava stvar...tako da sve te špekulacije o tržištu padaju u vodu i stvarno ih nema smisla prezentirati ovdje...
Evo prođe i 7 dana a nema odgovora od Tomata. Dakle, VIP gubi cjenovni rat od Tele2, a Tomato bi mogao ući u fazu laganog gašenja jer je izgubio razlog svog postojanja.
rok da tomato spusti cijene je mjesec dana. to je povezano s garancijom za najeftinije cijene koji se gleda na osnovu mjesecnog izvjestaja..
ja u ovoj prici navijam za tele2 iako mi nije jasno kako on moze pobijedit.
naime, tele2 je u roamingu kod vipa (tj nesto kupuje od njega), a tomato JE vip. logicno bi bilo da je onda osnovna cijena jeftinija za tomato nego za tele2 i da prema tome tomato moze ic nize
zato tele2 stedi na svemu bas da moze imati najnize cijene razgovora i usluga.
u SZK rade studenti honorarno naprimjer,stede na uredskom materijalu,ne razmecu se skupim reklamama,a sve u cilju da ostane prostora za snizavanje cijena.
Eh da, ima jedna razlika...
Tomato je uvijek snižavao cijene, ali obračunska jedinica je bila 1 minutu
Tele2 je od mislim prošlog puta uveo također 1 minutu a onda 1 sekundu nakon prve minute...
U svakom slučaju, ja čekam FLAT telefoniranje
o da, definitivno rat.
http://img388.imageshack.us/img388/2...tledwh2.th.jpg
, obratite pozornost na reklamu
I tomato je spustio na 0,39kn
Čekamo odgovor od tele2. :headbang:
gdje si to vidio?
Tko zna koji je sad rezultat 3:3!
Koliko su do sada spustali cijene i izjednacavali ih, tko to jos moze upratiti :-)
Bože moj, Tomato je isto spustio na 0,39 kn.
Pazi caku, a vlastita mreža (Vip) i dalje nudi 1,20 pozive unutar mreže i 3,66 prema ostalima. Clično i TM.
Neki dan je "Dobro jutro Hrvatksa" na HRT reklamirala Tomato, moro si nazvat odg na pitanje i osvajas Motorolu Motofon F3 i objasnjavali o tomatou...
Po meni je Tomato legenda, imam ga od kad je izasao i on mi sluzi kao drugi broj, jeftino, nema nikakvih zajebancija a 0,99 lipa prema svim mrežama i 0,29 lipa poruka...
[QUOTE=avantgard;622366]Neki dan je "Dobro jutro Hrvatksa" na HRT reklamirala Tomato, moro si nazvat odg na pitanje i osvajas Motorolu Motofon F3 i objasnjavali o tomatou...
Po meni je Tomato legenda, imam ga od kad je izasao i on mi sluzi kao drugi broj, jeftino, nema nikakvih zajebancija a 0,99 lipa prema svim mrežama i 0,29 lipa poruka...[/Q
99lipa??
Da nije možda 39 lipa? Koristiš ih tako pobožno, a ni ne znaš koliko plaćaš?
I da, dobro jutro. ;D
pa dobro sto ja uzimam drogu???
kakvih 99lipa??
zar nije 39???
tko je sve ovdje lud...
nije svima 39 lipa. citaj na http://www.tomato.com.hr/
Hahaha, Tomato naplaćuje svaki mjesec dodatnih 20 kuna za aktiviranje opcije...LOL :)
Baš me zanima profil ljudi koji su na Tomatou!!!
Definitivno rade idiote od svojih korisnika...