E jesu smislili imbecilno ime, svaka im dala :lol:
Šta će kad im istekne koncesija? Onda će promijenit ime.
Eto, počinje sa radom
http://www.novioperater.com/
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=79060
Printable View
E jesu smislili imbecilno ime, svaka im dala :lol:
Šta će kad im istekne koncesija? Onda će promijenit ime.
Eto, počinje sa radom
http://www.novioperater.com/
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=79060
Baš je glupo ime.
Pa to je Vipu bratska firma (mobilkom), moram priznat da ni Vip nije baš maštovito ime, podsjeća na V.I.P.
Na svjetskoj GSM stranici piše da se novi operater zove "Topnet":
http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/cou_rs.shtml
Što oni još nemaju 3G? Izgleda da im to novi operater "Novi Operater" misli uvest. :comp:
Btw. pokrivenost im je prestrašna! :klap:
o kakvoj vi pokrivenosti i 3G pricate. Koliko znam oni jos nisu poceli s radom.
Pričaju o postojećim operaterima
EDIT, izgleda da će imati nacionalni roaming s Telekomom Srbije.
Haha, a Telekom Srbije je vjerojatno Tele2. Zub za zub :)
RATEL je odobrio promjenu imena, pa ce na kraju biti Top-Net :)
Operater se zove Top net,ali krenu ce malo sutra sa radom,vrlo su neozbiljni...
3G imamo Telekom Srbija(ili kako se kod nas zove mt:s) je uvela 3G pre Telenora i on se za sada moze uhvatiti u vecim gradovima,ali morate imati postpaid karticu.
Dok Telenor je pustio signal 3G ali njega nigde nema,pojavi se nekad malo ali od toga nista.
Aj da se vratimo na ove Austrijance :) znaci svi smo cekali 1.06 da bih ih docekali,oko 29. se pojavila vest da oni nece uopste poceti na vreme,prvo nisu imali opremu,pa su nabavili,pa je onda ispala vest da pocinju 1.06.Dosao je i 1.06 signala ima,znaci ima ga u Beogradu,Zemunu... ali koliko smo sada videli ovako preko nekih foruma u ostalim gradovima nema signala.Eto jedino to sad imamo od njih i sa tim mozemo da se slikamo.
Onda se 1.06 pojavila vest da njima ustvari Ratel nije dozvolio da krenu,a oni su kao spremni.
Pa cekajte da li je kod vas kad je dolazio novi operater,da li je bilo nekih reklama da dolazi,da se napise datum kad dolazi,da se napisu prodajna mesta SIM kartica bilo sta... e vidite kod nas nema nicega sva njihova prodajna mesta su u pripremi,renoviraju se.Nema ni jedne jedine reklame u novinama,kladim se da 60% stanovnistva i ne zna ni kako ce da se zovu ni kad treba da pocnu sa radom.
Ovo je velika mutnja,nisu oni spremni uopste,sad odugovlace i gurnuli u pricu Ratel da on im kao nece da dopusti da krenu,mozda to i jeste jer uopste i nisu spremni da krenu.
Vrlo zalosno ipak cu ja ostati na mt:s,a i Telenor nije los ;)
:headbang: :headbang: da da,Telekom Srbija je Telekom Srbija jos je drzavna firma i jos nije privatizovana ;)
pa slusaj pokrivenost jos nije update-ovana ;) ali mislim da je pokrivenost Telekoma Srbije odlicna,osim eto sto nije pokriveno Kosovo i naravno Crna Gora koju vise ne racunamo :) ali posto je onako Telekom Srbija postala treci operater u Crnoj Gori i to ce biti pokriveno,takodje Telekom Srbija je kupila i Telekom Srpske tako da se suska da ce roming izmedju Crne Gore,R.Srpske i Srbije biti dosta jeftiniji ;)
Koliko ja znam VIP (brat Top-Neta) kad krene akcija biti ce toliko reklama (u Hr. najvise novaca na reklame trosi t-mobile a nakon njega VIP) da se ne moras bojati da ljudi nece znati za novog operatera :-)
Novi operater ipak se zove VIP tj. VIP Mobile, a valjda su zeljeli ustedjet tako da su preuzeli kompletan dizajn i identitet hrvatskog VIPneta. Krajem svibnja ih je tamosnja agencija opomenula da nisu ispunili niti jedan tehnicki uvjet za pocetak rada, onda su prakticki preko noci sklepali mrezu i rekli da krecu 11.6.
Postavili su nekih 15, 20 baznih stanica u Beogradu, ostalo je nacionalni roaming s Telekomom Srbije. Imaju do 1.12. rok da pokriju 20% populacije (s BG-om to vec imaju), ali i najvaznije putne pravce, aut. Kod nas je npr. uvjet samo populacija, bez cestovnih pravaca. Ulazak na trziste me podsjeca na dolazak Tele2 kod nas, no, bas me zanima hoce li odmah imati GPRS i MMS.
Nemsic je definitivno na dopu :notooth:
LoL. To smo svi uvijek i mislili. Ali zato je dobro vodio VIPnet.
Evo i zvanicnog sajta ;)
http://www.vipmobile.co.yu/
jahu, gprs nece u pocetku imati,cak mozda ni SMS-a :) jer jos nisu sredili neke stvari,ko zna mozda 11.6 i bude sve zavrseno.
Posto znam gde treba da im bude poslovnica,prolazim pored nje svaki dan(kad idem u skolu) i ona jos nije zavrsena,znaci jos je u pripremi...
SIM kartice ce kostati 100din. u nju ce biti uracunato 100din.kredita i na poklon 1000din. ovo vazi za prvih 50.000 kartica takodje te kartice ce ucestvovati u nagradnoj igri u kojoj se dele nokia i samsung telefoni...
Nista dobijate neke nove informacije u ponedeljak,tj.11.6 ;)
Nema SMS-a? Slabo to nesto. Ocito je popularno startati sa sto manje usluga u pocetku...
Tako se prica, no cim uzmem karticu provericu da li ima :) isplati se uzeti jedno 5 kartica :)
BIA STOPIRALA ŠPIJUNIRANJE IZ HRVATSKEStandard, 01.06.2007; Strana: 26
Treći operater mobilnih telekomunikacija u Srbiji - Mobilkom Austrija zapao je u probleme kada su srpske bezbednosne službe dale negativno mišljenje na njihov zahtev da koriste postojeću opremu u Zagrebu i Beču zbog mogućnosti prisluškivanja klijenata u Srbiji
LICENCA Ugovorom je precizirano da treći operater mora da ima pokriveno signalom 20 odsto stanovništva (teritorije) i autoputeve od Beograda ka Zagrebu, Subotici i Nišu do decembra 2007.
FRKA, PANIKA Da se nešto nepredviđeno dešava u Mobilkomu, dokazuje i to da su službenici u sedištu Topneta u Omladinskih brigada 21 (Airport city) u opštem haosu i da među njima vlada totalna dezorganizacija
Treći mobilni operater u Srbiji Mobilkom Austrija zapao je u probleme kada su srpske bezbednosne službe dale negativno mišljenje Republičkoj agenciji za telekomunikacije o zahtevu Austrijanaca da koriste postojeću opremu u Zagrebu i Beču zbog mogućnosti prisluškivanja klijenata u Srbiji.
OBAVEZE Problemi s Mobilkom Austrija grupom počeli su kada su u Beogradu shvatili da ova kompanija sa sedištem u Beču većinu svoje opreme neće uneti u Srbiju, nego će delovati iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, Hrvatske, Austrije i verovatno Makedonije, gde postavljaju sistem, uprkos tome što u ugovoru o licenci stoji drugačije. Republička agencija za telekomunikacije (Ratel), čiji je osnivač Republika Srbija, i u čijoj je nadležnosti davanje licenci za mobilne operatere, ali i praćenje obaveza iz ugovora, zahtevala je mišljenje od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da li takva mogućnost postoji, budući da telekomunikacije spadaju u deo koji se tretira kao pitanje od važnosti za nacionalnu bezbednost.
BIA nadležnima u Ratelu šalje negativno mišljenje, u kome stoji da, ukoliko je billing system (brojač poziva) u Beču, kako je bilo zamišljeno, Srbija neće moći da ima kontrolu nad prihodima Mobilkoma ostvarenim u Srbiji, čiji je poreski obveznik. Još zanimljivije je to što je u izveštaju BIA navedeno da, ukoliko srce sistema bude u inostranstvu, a pominje se i Zagreb, neće se moći izbegnuti mogućnost da se s tog mesta vrši prisluškivanje klijenata mreže.
Ratel je dao negativan odgovor Mobilkomu, posle čega je krenuo veliki pritisak na njega iz centrale u Beču. Niko ne veruje da će Mobilkom izgubiti licencu koju je platio 320 miliona i jedan evro, ali skandal je na pomolu.
NA MUCI Naša saznanja su potvrđena u VIPnetu, ćerki firmi Mobilkoma u Zagrebu. Njihova želja je bila da Mobilkomov kompletan hardver, osim baznih stanica i mediejšn servera drži u Zagrebu. Ratel je to naravno odbio i tražio da u Srbiji drže i opremu kao što je to i u drugim državama gde imaju licencu - na primer, u Bugarskoj. Mobilkom je s teškom mukom to prihvatio, a onda od Telekoma Srbije i Telenora zatražio da koristi njihovu infrastrukturu za nacionalni roming kako bi na vreme pustili makar signal.
Kako saznajemo, norveška kompanija Telenor ih je glatko odbila zbog malih resursa, ali im je Telekom Srbija izašao u susret u ponudio im na korišćenje opremu za 12 miliona evra do 1. decembra, kad bi trebalo najkasnije da instaliraju neophodnu opremu.
Mobilkom se u Srbiji našao i pred drugim problemom. Austrijanci nisu želeli da zakonski zatraže odlaganje od šest meseci na šta imaju pravo, i to zvanično uz dopis, već su hteli odlaganje na reč uz načelno obećanje da će sve regulisati naknadno. Nadležni u Ratelu nisu mogli to da prihvate, jer kasnije srpske vlasti ne bi imale mehanizam kojim bi ih naterao da postupe po ugovoru, jer bi sami u tom slučaju prekršili zakon.
S druge strane, da su se zvanično obratili Ratelu, cene akcija Mobilkoma na svetskim berzama bi pale zbog nesposobnosti da završe započeti i obećani posao. Problem je i taj što je Mobilkom još 1. februara znao da je njihovo tehničko rešenje odbijeno i kakve izmene moraju da urade.
ZID ĆUTANJA Aleksandra Stefanović, zadužena za informacije u Republičkoj agenciji za telekomunikacije, za Standard je kratko saopštila da je u toku postupak konsultacija Ratela i Topneta o prevazilaženju postojećih problema. Nažalost, ni izvršni direktor Milan Janković, ni predsednik UO Ratela Jovan Radunović, nisu bili voljni u ovom momentu da daju bilo kakvu konkretniju izjavu.
Ugovorom o izdavanju licence, koji su 1. decembra prošle godine potpisali predstavnici Ratela i Mobilkoma (odnosno Topneta), predviđeno je da u roku od šest meseci, tačnije 1. juna 2007. nova mreža pusti signal. Do isteka prve godine, 1. decembra 2007. godine, licencom je precizirano da treći operater mora da ima pokriveno signalom 20 odsto stanovništva i autoputeve od Beograda ka Zagrebu, Subotici i Nišu.
Ipak, na sajtu Ratela navodi se da je Mobilkom, tačnije Topnet, dozvolu dobio 10. novembra 2006. na 10 godina, a ne 1. decembra (tada je potpisan ugovor), tako da je moguće da pomenuta firma nije ispunila jedan od uslova u ugovoru da signal pusti do predviđenog roka.
Da se nešto nepredviđeno dešava, dokazuje je i to da su službenici u sedištu Topneta u Omladinskih brigada 21 (Airport city) u opštem haosu i da među njima vlada totalna dezorganizacija. Kako saznajemo, nedavno su počeli da nude i pretplatničke brojeve firmama, po principu poznanstava. Iako je Topnet naziv preduzeća, brend mreže će najverovatnije biti Novi operater, kako i piše na ulazu u sedište firme.
Antrfile:
Hvalospevi iz Mobilkoma
Reporteri Standarda uputili su pitanja Dubravki Jusić, direktorki korporativnih komunikacija u Mobilkom Austrija grupi, da im saopšti da li će treći operater moći da startuje od 1. juna 2007. godine, zbog novonastalih problema.
Na pitanja šta će se desiti ako Mobilkom ne krene s radom u Srbiji u navedenom periodu, da li može izgubiti licencu, šta ih sprečava da krenu s puštanjem signala i da li imaju problem s opremom, Standard je dobio sledeći odgovor:
- U Srbiji napredujemo prema planu i u skladu sa zahtevima licence. Zadovoljni smo s postignutom spremnošću u svim područjima. Više od 300 zaposlenih Novog operatera u Srbiji odlično izvršava posao, i to je ujedno i razlog što tako dobro napredujemo. Priprema za početak rada u Makedoniji se takođe odvija prema predviđenom planu.
Inače, Dubravka Jusić je ćerka poznatog hrvatskog kantautora Đela Jusića, koja se takođe oprobala u muzici s pesmom Marinero na Festivalu zabavne muzike u Splitu 1988. godine.
Zastarela oprema
Nacionalni roming je ruka spasa za Mobilkom da bi ispunili uslove iz licence u zadatom roku. Kako Standard saznaje, Mobilkom je u Srbiji do sada podigao 10 stubova s baznim stanicama. Zanimljivo je da su Austrijanci instalirali rashodovane i zastarele Alkatelove bazne stanice skinute negde u Rumuniji, i koje su u većini evropskih zemalja van funkcije. Mobilkom je za sada dobio mogućnost da svoje bazne stanice postavi i na 32 stuba Telekoma Srbije.
Loš kadar
Novi operater našao su u problemu i zbog malog broja stručnog kadra koji nije mogao da nađe u Srbiji. Tako su na rukovodeća mesta doveli ljude iz Hrvatske, a među njima je i Darko Parun, koji dolazi iz hrvatske firme Portus, najvećeg akcionara H1 Telekoma, mreže za fiksnu telefoniju. Poznavaoci stručnjaka u ovoj oblasti navode da je Mobilkom u Srbiju doveo drugorazredne menadžere, koji se neće moći pokazati u dobrom svetlu u Srbiji.
Obezbeđenje nasrnulo na fotoreportera
Fotoreportera Standarda, koji je za potrebe ovog teksta trebalo da fotografiše sedište Topneta u Omladinskih brigada 21, sprečilo je obezbeđenje koje je nasrnulo na njega i tražilo mu memorijsku karticu fotoaparata. Javnost upoznajemo da u okolini ne postoji znak za zabranjeno fotografisanje. Ipak, fotoreporter je uspeo da širokim objektivom iz daljine fotografiše sedište novog operatera.
Lep početak saradnje s medijima.
Autor: IVAN ČORBIĆ
Eh pa tol'ki kvot za tako malo rijeci...
Ma slazem se sa Miletom, uglavnom fakat je smjesno kak su ovo izveli.
Polako se sve vec sprema, reklame po novinama, na TV, ulicama :)
Ali slusajte sad ovu glupost mozete da uzmete koliko hocete onih kartica od 100din ali samo jednu mozete da koristite na jednom telefonu, ako jos jednu stavite na isti telefon oni ce to videti putem IMEI broja i kao blokirace tu karticu.Daj bre koje gluposti...
Sigurno su mozda zbog toga imali neke probleme oko toga sto ce da spijuniraju ljude i da gledaju ko ce koliko staviti kartica na isti telefon,daj koja glupost...
Lose vam se pise, s obzirom dacemo vas mi spijunirat :notooth:
:D :D izgleda onda da cu morati da bacim sve kartice od VIP-a cim ih uzmem :D i da se vratim na telenor i mts.Ma ajde gluposti te novine pisu svasta...
Standard,press,kurir sve te novine skupljaju informacije na internetu i pola izmisljaju samo da bi nesto napisali, i onda prodaju po 15din. da bi svi mogli da kupe i da se malo "obrazuju" putem njihovih novina.Tako da su to samo gluposti...
ps. izgleda da cu morati da krenem da upotrebljavam svoj pejdzer jer vi imate da me prisluskujete, a dobro znate da ja dilujem sa plisanim igrackama :D :D :D
"I dok govno za govnetom nizes, citanjem se kulturno uzdizes" rekao bi Corba ;D
Ocito je to zuta stampa (tisak).
Podsjeca me na 24 sata kod nas.
Ma ja ipak mislim da ce oni krenut normalno, samo pokusavaju izigrat zakone do maksimuma I iskoristavat neuredjenost trzista I opcu situaciju.
Slicne su se price povlacile kod nas kad je Tele2 pocimao sa radom. Redali su se natpisi u novinama I po internetu. Cak ni licencu nisu dobili iz prve, nego na ponovljenom natjecaju.
Evo nakon godinu I po, sve zive je iznenadio kvalitetom I cijenom.
Bez brige, kad se lokalni mocnici nakupe dovoljno provizija I kad puknu malko donacija lokalnim bolnicama I rodilistima, odjednom ce se svi problemi rijesiti....
Evo nekih informacija, znaci slogan koji je juce krenuo na TV je: Ko rano rani, 1000 dinara grabi :D tako da su jutros bile velike guzve na svim prodajnim mestima :) Na trafike su dosle po 3-4 kartice koje su bile prodane odmah :)
Brojevi su sedmocifreni i fora je da sto pre aktivirate broj da bi ste dobili 1000 din, mnogo je VIP to lepo smislio tako da ako neko kupi 10 kartica da bi prodavao nece moci da na sve ostvari kredit od 1000din.
Kad aktivirate karticu cekate dok vas ovi iz VIP ne pozovu i kaze da mozete da koristite poziv,sms... A kako su nekim govorili na prodajnim mestima to ce moci do kraja 6 meseca.Znaci uzmes karticu i cekas dok ne budes mogao da zoves,saljes sms...
Posto volim da spavam do 10h nisam ranio i isao da cekam redove :D ali zato sam sisao do trafike i na njoj naravno nije bilo, a mislim da su svih 50 000 korisnika aktivirali svoj broj i uzeli 1000 din, tako da cu ja uzeti sad kad krenem u skolu, ali cu zato dobiti samo 100din kredita ;)
Koja je to fora? Možeš kupit start paket, ali moraš čekat do kraja mjeseca da možeš koristiti uslugu... A neki su mislili da je tele2 u hrvatskoj počeo nespreman...
Navodno će se ipak zvati VIP, koliko sam pročitao na nekom RSS kanalu...
Pa ne da ce se ipak zvati, nego se tako i zove :D Kazem pojavile su se reklame pre jedno 3 dana, svuda ima novine,bilbordi,tv...
Mislim da su ipak uzeli VIP naziv da se ne bi mucili oko novog naziva,oko reklama i logoa.Tako sad imaju sve gotovo od vaseg VIP-a.
Ja koliko sam uspeo da saznam i procitam nesto VIP je bio hrvatski mobilni operater kojeg je kupio mobilkom i ostavio je ime VIP, samo mi nije jasno zasto sad su nazvali kod nas VIP(sigurno kao sto sam gore rekao zbog reklama i logoa)
Inace oni posto jelte nemaju svoje bazne stanice sve ide preko baznih stanica mt:s tako da ce im izgleda trebati puno vremena dok sve izgrade i lepo krenu u posao.Mada ovim glupavi reklamama kao pricajte koliko hocete ali platite manje i tako ostale gluposti dosta ljudi se nada ce pozivi biti duplo jeftiniji takodje ocekuju to za poruke... Ali naravno da od toga nema nista, cak se prica da ce biti duplo skuplji ali sta ces reklame ucine svoje...
Hrvatski operater Nr 2 po kronologiji je VIPnet. U Srbiji će biti VIP. Nije ga kupio Mobilcom, koliko znam, već je on dobio koncesiju za drugu mrežu u Hrvatskoj i sam izgradio Firmu.
Mislim da neće biti jeftiniji, jer je u Hrvatskoj to najskuplja mreža po nekim parametrima (Roaming, SMS poruke, pozivi i sl.). Tako da mislim da se neće desiti ono što se desilo u Hrvatskoj kada je na tržište došao Tele2.
Oni se furaju na to da je VIP postao brand. Inače Vipnet im je firma unutar mobilkom grupe najuspješnija i najisplativija investivcija dosad. S tim su se stalno hvalili, pa im je očito malo "udarilo u glavu". Tko zna, možda slijedeće godine rebrandiraju i slovneski SiMobil ;D i promjene mu ime u VIP.
U Srbiji 50.000 VIP-ovih kartica rasprodato dok si rekao keks, a nema ni naznaka kada ce mreza poceti sa radom. Ima li neko neku informaciju kada ce konacno VIP poceti sa radom u Srbiji?
Znam ja, nikad :D :D :P Prodato i vise nema da se uzme, za sad jedino sto je danas proradilo je primanje poruka a slanje i poziv jos nije moguce ;)
Jel to prvi april u Srbiji malo zakasnio, ili je to inace normalno da se ovako radi?
Sta ce biti sutra? Elektroprivreda ce naplacivati struju pa ce malo iskapcat korisnike onako iz zajebancije?
WTF???
Ma ajde tako je u Srbiji...
Ko ja sto moram da platim ADSL,a to sto mi oni odjednom iskljuce i onda ceo dan nemam internet i onda kad pitam sta je bilo kaze Telekom Srbije je kriv...
Tako ce i ovi opet da izmisle da je RATEL kriv i nije im dozvolio da pocnu...
Danas sam i zvanicno postao VIP korisnik :D mislim ne mogu jos nista koristiti bolje reci postao sam jos jedna ovca koju ce VIP da sisa ;)
Znaci sve lepo spakovano, kesa je tu, fiskalni racun :) Evo malo i slika da vam docaram :)
Inace od prvog dana pa sve do danas imam kod sebe VIP karticu koja je od mog druga i nju sam nosio tako da mi je sve poznato...
http://img101.imagevenue.com/loc1035...123_1035lo.jpghttp://img25.imagevenue.com/loc630/t..._123_630lo.jpghttp://img14.imagevenue.com/loc921/t..._123_921lo.jpghttp://img169.imagevenue.com/loc452/..._123_452lo.jpg
http://img28.imagevenue.com/loc902/t..._123_902lo.jpg
Izvinjavam se na duplom postu i na losem kvalitetu slika(ipak 6630 ne moze bolje).
Ma kazem ja taj dizajn je jako dobar kod VIP-Hr. (citaj: za mlade ili one koji se tako osjecaju :-) pa su ga doslovno prekopirali u Srbiji. Taj logo su toliko rasirili da kod nas u VIP kaficima (da ima i toga :-) je cak secer u vrecicama oslikan tim VIP znakovima.
To što se provlači posvuda, nema veze sa tim koliko je dizajn dobar ili ne, već samo to koliko VIP troši para na agresivan marketing.
Joj, molim te nemoj mi o tome tko od te dvije tvrtke radi bolje reklame. Opet neka glupa pristranost. To je subjektivan dojam. Uostalom, da mi je znati što je tako super i originalno u VIP-ovim reklamama. I BTW, u off-u smo i to debelo.
Po Srbiji je vec pocelo da se prica da VIP ipak nece dobiti dozvolu, i da ce svima biti vracene pare.
Koji je razlog nedobivanju dozvole?
:D :D :D Da, da vratice pare malo morgen...
RATEL moze da im uzme dozvolu, ali da nam oni vrate pare i da prokockaju tolike pare koje su dali za kupovinu licence...nema sanse...
Kladim se da ima da krenu 1.07, zasto bi ulozili u sva prodajna mesta, u opremu, u marketing i na kraju da nam vrate pare, pa znas koliki je to gubitak para.
Edit: pricali smo na prvim stranama o pokrivenosti Srbije mt:s mrezom, evo da se lepo vidi da gsmworld.com ne updateuje ove pokrivenosti, i evo tek sad su naveli da u Srbiji ima 3G...
http://www.mts.telekom.yu/images/pokrivenost.gif
Evo mi i dalje cekamo, vazno da su svi uzeli kartice i sad ko ludaci cekamo.
I evo danas se pojavi obavestenje:
VIP PRODUŽAVA VREME KORIŠĆENJA KREDITA IZ PROMOCIJE ‘KO RANO RANI 1000 DINARA GRABI’
Beograd, 29. jun, 2007 – Vip, član mobilkom austria grupe, je započeo svoj rad u Srbiji, 11juna, sa promocijom “Ko rano rani, RSD 1000 grabi”,. Da su korisnici prepoznali vrednost i prednosti koje je Vip doneo na tržište, pokazuje njihovo interesovanje i činjenica da je više od 50.000 SIM kartica aktivirano. Zbog administrativnih razloga, Vip još uvek nije u prilici da pruži potpunu uslugu svojim prvim korisnicima. Da oni zbog toga ne bi bili oštećeni, Vip je odlučio da produži period korišćenja extra kredita od 1000 dinara za mesec dana, do kraja avgusta 2007.
-Zahvaljujemo našim prvim korisnicima na srdačnom dočeku i veoma poštujemo njihovo strpljenje i podršku. Očekujemo da će se uskoro steći uslovi da započnemo sa punim servisom ka korisnicima – rekao je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile d.o.o.
Vip
:::::::::
Inace nas bonus od 1000din smo trebali da potrosimo do kraja jula, a evo sad produzili do kraja avgusta znaci ocekujem da ce poceti tek za mesec dana.Cekaju da ljudi odu na odmore i na more negde u roming pa da ne mozemo da potrosimo...ccc
Da, ali imaj u vidu da se takva pokrivenost može ostvariti sa 500 BTS-ova i sa 1500. Razlika je u kvaliteti signala. Nisam baš siguran da ima više od 500-600 BTS-ova.
Da da, tele2 je ipak malo profesionalnije nastupio u HR i sad je već ozbiljan igrač!:-)
B92 Biz Vesti Srbija
VIP produžio korišćenje kredita
Beograd -- Mobilni operater Vip je produžio period korišćenja ekstra kredita od hiljadu dinara za jedan mesec - do kraja avgusta.
VIP: Korišćenje kredita do kraja avgusta
U saopštenju se navodi da Vip nije u mogućnosti da još pruži potpunu uslugu zbog "administrativnih razloga", pa su u ovoj kompaniji odlučili da korisnicima, koji su kupili jednu od 50 hiljada pripejd kartica, izađu u susret.
Svih 50 hiljada pripejd kartica koje su prodavane po ceni od 100 dinara uz poklon dopunu od hiljadudinara je, kako se ističe, aktivirano.
Predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Aleksander Šperl zahvalio je prvim korisnicima nove mobilne mreže na "srdačnom dočeku" i izrazio očekivanje da će se uskoro steći uslovi za započinajnje punog servisa.
Vip mobajl je član Mobilkom Austrija grupe, koje je 1. decembra 2006. obezbedila licencu za trećeg mobilnog operatera u Srbiji, plativši za nju 320 miliona i jedan euro.
Članice Mobilkom Austrija grupe su Mobilkom Austrija, Vipnet Hrvatska, Si mobajl Slovenija, Mobilkom Liehtenštajn, Mobiltel Bugarska i Nov operator Makedonija.
http://www.b92.net//biz/vesti/srbija...&nav_id=253397
Ja sam procitao da je razlog ovaj:
Postovani iz dobro obavestenih izvora sam ne zvanicno saznao da su problem kasna odobrenja telekoma za postavljanje razvodnih kutija za razvodjenje signala na mts repetitore.
http://forum.telenor.co.yu/viewtopic...r=asc&start=60
Srbi se stvarno znaju pozitivno zajebavati na svoj racun, evo kako su obradili reklame koje VIP vrti kod njih na TVu:
Dugo ste cekali slobodu govora ... (samo nastavite sa cekanjem, dobro Vam ide)
Vreme je relativno ... (sta znamo mi sta je to 01.07. kad je kod njih i to relativno)
Imate pravo da cutite...(ubacite VIP kartice u mobilne i cutanje Vam je zagarantovano)
Smanjite troskove...(takodje ubacite VIP kartice u mobilne i nista nece da Vas kosta, ne mozete da ih koristite)
Treca sreca...(ovi ce defintivno da nas odviknu od zavisti mobilnih telefona i to za svega 100 din, to se zove treca sreca)
Pa istina je sve sto je receno :) to sam inace ja stavio na mob.svet ;)
A evo i nesto od novijih vesti :)
Austrijski mobilni operater kasni mesec dana sa aktiviranjem treće mreže
Izglađen spor "Vipa" i RATEL-a
Objašnjenje Austrijanaca je da postoje administrativni problemi zbog kojih nisu mogli da počnu da rade 1. juna, što je RATEL demantovao. Prema poslednjem dogovoru RATEL "Vipu" više neće praviti probleme oko starta, a "Vip" će ispuniti propisane uslove
BEOGRAD - "Vip", novi operater mobilne telefonije, koji je nedavno saopštio da iz "administrativnih razloga" još ne može da počne sa komercijalnim radom, ipak će tokom ove nedelje ili najkasnije u ponedeljak, aktivirati signal, koristeći mrežu "Telekoma Srbije" sa kojim ima zaključen ugovor o nacionalnom romingu, tvrde u Republičkoj agenciji za telekomunikacije. Treći operater na domaćem tržištu, koji predstavlja ogranak austrijskog "Mobilkoma", po ugovoru, imao je obavezu da aktivira treću mobilnu mrežu 1. juna, ali je još u maju postalo jasno da će ovaj rok biti probijen.
Prvo objašnjenje "Vipa" bilo je da ne postoje nikakve prepreke za njihov rad, ali da žele da ih pre komercijalnog starta javnost upozna preko reklama, a da će početak "sigurno biti do kraja juna". Kada je i taj rok prekoračen "Vip" je saopštenjem obavestio javnost da ipak postoje "administrativni problemi" zbog kojih ne može da radi, bez ikakvog objašnjenja o čemu je reč i kada će problem biti prevaziđen.
RATEL je prekjuče demantovao tvrdnje "Vipa" da postoje administrativne prepreke za njegov rad, dok je ovaj operater odbio da pruži bilo kakav zvaničan komentar. Međutim juče je održao sastanak sa RATELOM na kojem je, kako saznajemo, dogovoreno da RATEL "Vipu" više ne pravi probleme oko starta, a da "Vip" ispuni zahtevane uslove RATEL-a. U čemu je konkretno problem, nijedna strana i dalje ne želi da otkrije. "Vip" strahuje od pogoršanja odnosa sa regulatornim telom, zbog čega neće da mu se zamera, dok RATEL neće da "pokvari" "Vipove" šanse za uspeh na tržištu negativnim komentarima, kako bi u Srbiji opstala sva tri operatera i povećala se konkurencija. Zbog toga i pored upozorenja direktora RATEL-a, Jovana Radunovića, da će "kontrolisati da li su kašnjenjem 'Vipa' građani oštećeni", nije za očekivati da će ova kompanija trpeti bilo kakve sankcije.
S druge strane, u "Vipu" nezvanično ne mogu da sakriju nezadovoljstvo činjenicom da su uložili preko 300 miliona evra, a da i dalje ne mogu da otpočnu poslovanje i povraćaj te investicije. Nema nikakve sumnje u to da je situacija između novog operatera i RATEL-a poprilično zategnuta, a u nedostatku pravog objašnjenja u javnosti kolaju razne priče od toga da je "Vip" hteo da za deo telekomunikacionih usluga koristi infrastrukturu iz svoje kompanije u Hrvatskoj, čime bi ugrozio nacionalnu bezbednost, pa do toga da im RATEL nije odobrio pružanje određenih usluga.
Sam Radunović tvrdi da "Vip" "još od 1. juna može da pruža pripejd usluge", ali ne i postpejd, pošto nije ispunio sve tehničke uslove iz ugovora o licenci, koji se tiču posedovanja odgovarajućeg broja baznih stanica i infrastrukture potrebne za vođenje evidencije korisnika. "Vip" je odbio da komentariše ove navode, a nije želeo ni da odgovori na pitanje o tome da li će pružati usluge multimedijalnih poruka i prenosa podataka (GPRS).
Radunović je potvrdio da je juče održan "sastanak na kojem je razgovarano o takozvanim administrativnim problemima, koji su u ovom trenutku bili važni, ali su sada rešeni".
Inače, "Vip" od 1. juna zakupljuje minute od Mobilne telefonije Srbije, ali ih do sada nije aktivirao. Kako saznajemo, "Vip" će u narednih nekoliko dana i zvanično obelodaniti konačni početak rada u Srbiji.
izvor: Glas javnosti
E lega ukomiro sam se kad sam ovo pročitao. A u pi*** materinu, ja sam mislio da mi živimo u vukojebini, al stanje je tisuću puta gore u Srbiji. A samo sam 30-ak kilometara od Srbije. Ne preostaje im ništa drugo nego "ČEKAT SLOBODU GOVORA" :)
Pa dobro znaci do 9.07 pocinju sigurno, naravno da imaju da pocnu 9.07, ni slucajno pre :D
Sad samo ne znam kako da potrosim ovih 1000din :fried:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8748542&idnews=509402
Nek sad svi pogledaju kolko košta vipova kvaliteta u srbiji, a koliko u hrvatskoj! Da li vam se možda pojavio onaj oblačić "JACKASS" iznad vas? Zanimljivo je također da je baš sad vip uveo easy tarifu za prepaid da razlika u cijeni nebi izgledala tako strašno na prvi pogled...
Kvaliteta, da puknes od smijeha :)))))) U Srbiji su treci pa moraju biti jeftiniji, bas se sad nasladjujem :)
Ma ajde uzas, znaci mislim da je ovo najgori operater, ovamo uzima polovnu opremu, onda u javnosti prica kako su spremni odavno.To odavno ko da su spremni od 1945, pa kao cekali su...ccc
Uzas, juce je procurela informacija da krecu 07.07, i to u 00:01 oni krecu da aktiviraju kartice koje su prve kupljene...
Evo ga 07.07Snu sa radom.
Jos jednom mogu samo da kazem uzas, danas nikne vest u novinama gde oni pricaju kako su spremni i kako su svi drugi krivi sto oni nisu poceli, ee znaci oni krive druge, a oni nisu postavili svoje bazne stanice, od pocetka pustanja probnog signala oni to rade preko BS koje pripadaju mt:s(mobilnoj telefoniji Srbije) i sad pricaju kako su spremni...
I kako su postigli uspeh sto su prodali 50 000 kartica... jednom recju uzas...
Cene poziva i sms nisu ni skupe, a ni jeftine.Negde su izmedju ali ovo je tek pocetak verovatno da ce biti nekih tarifa koje ce biti pogodnije ;)
Ali to ocekujem za jedno 2-3 godine :D
Malo sam dosadan ali ajde :)
VIP je danas konacno krenuo da radi, znaci ostalo jos nesto malo da se sredi.
Juce je bilo ukljucivanje samo dolaznih poziva i poruka, dok je danas od 9h krenulo i ukljucivanje odlaznih poziva i poruka.Za sada odlazne pozive svi korisnici mogu uputiti samo ka mt:s mrezi i VIP mrezi, dok ka Telenor mrezi to jos nije moguce.
Takodje provera kredita preko *123# nije jos moguce, takodje i GPRS jos nije u funkciji, ali podesavanja se mogu naruciti za sve telefone.Valjda ce se do sutra sve srediti do kraja.
:::::
moguca je i provera kredita putem *123# :headbang:
Sto se tice tarife naravno da su uveli ovu koja je jednaka prema svim mrezama, dok ne privuku dovoljan broj korisnika, pa ce onda mozda uvesti neku jeftiniju unutar mreze.
Za sad sve radi, cak je proradio i GPRS :)
Samo sto ne radi jeste pozivi prema telenor mrezi...
I sa Telenorom je uspostavljena interkonekcija juče. Dakle radi sve, pozivi, sms, mms, gprs. Ali nekako je sve to traljavo, u zavisnosti od doba dana pozivi se uspostavljaju otežano, iz mog iskustva u proseku se iz trećeg puta dobija veza. Neki se žale na prekid poziva.
Neću da ih kudim previše, tek su počeli, videće se šta će uraditi do kraja godine.
MTS je vec iskopirao ponudu VIP-a:
MTS: Novi tarifni profil KUL od ponedeljka
Nedelja, 15. jul 2007. 17:41
Mobilna telefonija Srbije (MTS) je za svoje prepaid korisnike pripremila novi tarifni profil KUL koji će imati istu cenu razgovora "ka svim mrežama" od samo 4,8 dinara po minutu, dok će slanje SMS poruka koštati 1,9 dinara.
Korisnici tog tarifnog profila, koji će u ponudi biti od ponedeljka, 16. jula, imaće mogućnost izbora tri "Friends - Familiy" broja prema kojima minut poziva košta samo dva dinara.
GPRS tarifa za prenos 100kB podataka biće pet dinara, a uspostava veze za odlazne pozive 1,5 dinara.
(Tanjug)
Tako da nema nista jeftinije kod VIP-a.
4,8 dinara je nekih 45lp.to je slicno ponudi tele2 i tomata,ali sms-ovi su zato jako jeftini.
Vi srbi ste najkomicnija nacija koju sam ja ikad vidio.
potpisujem nekog izand mene , ja sam mislio da je situacija kdo NAS losa..
pa kakva si firma moze dopustit da nema SMS fakin ?!!?
da ti ogranciava koje mreze mozes zvat?
daj molim te , pa ima valjda neki zakon il nesto , nemre to bit tak .
druga stvar je ak ne nudis gprs/mms - ma ionak to ne koristim.
al sms .. pa zapravo su i pozive neke zabranili ;D ;D ;D
mogu samo da kazem , drugovi ; mnogo smo bre jaki!
Naravno da ne može biti tako, kao što i nije.
Sad se čeka potez VIP-a, da odgovori mt:s-u. Uglavnom mt:s u poslednje vreme radi kao fotokopir mašina uz minimalno sniženje cena u odnosu na konkurenciju.
A što se tiče sms, ima i jeftinije 0.9din a svaka osma besplatna. ;D
Znači ovako (sa PDV-om 18%):
- Pozivi 57,82 din - 0,53 kn
- SMS 2,24 din - 0,20 kn
- Uspostava poziva 1,77 din - 0,16 kn
Nisam bas informiran pa me zanima; jel Vip ili kako se vec zove ima koncesiju samo za Srbiju ili ima i za Crnu Goru?
Samo za Srbiju
ovo malo mijenja situaciju,ali svejedno su sms-ovi jeftini,a niza je i uspostava poziva.
nije lose iako bi zbog nizeg standarda mozda trebale biti jos nize.
tele2 i tomato imaju 39lp prema svim mrezama.;D
Evo i graficki
http://static.elitesecurity.org/uplo...id%20CHART.gif
Ako netko treba VIP kartice iz srbije, neka mi se javi, dobit ce ih sljedeći tjedan po cijeni od 30 kuna/ komad
jer 20 kn je kartica mislim i 10 poštarina...
cijena gprsa je pola lipe na 1 KB odnosno 50 lipa na 100 kb
dok je kod nas cijena gprsa 5 kn na 100 kb
znači 10 puta jeftiniji gprs, a za ne povjerovat, ja ga koristim i izvan granice po toj cijeni...