poslovnjak
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...e=pp&pid=10864
Printable View
review na gsmareni
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_p1-review-143.php
....mislim da će ovaj ubrzo doći kod nas:)
sve 5 i onda opet reza video za k.....
to je valjda taj kojeg su najavljivali potajno. LOL, ne znam onda kak izdržat i imat samo jedan mob, kad te lupaju s ovakvim ...
ovo će bit 1., a T650- 2.
Zašto? Pa snima u qvga rezoluciji= Citat =:
sve 5 i onda opet reza video za k.....
pa kaj je to napram 6233 sa somića koja snima u vga..a jedan flagship SE kompanije i vrhunski multimedijalni uređaj u qvga...sramota...+m600 mi bolje zleda,neću a zbog toga mijenjati...
Mob mi je za 5, samo da su stavili bolju rezoluciju videa... da je vga sa 30 fps to bi onda stvarno bilo super.
pa no,moraju nkj usrati,papci...
Sjetimo se da K800 ima QCIF
to je još veća sramota...totalno ih ne kužim...misle da su posebni sa očajnim rezama snimanja...
malo bzvz mob ..ciglica :D
ako kažeš da je to bzv mob,onda ti nemaš pojma o ničem...:D
ok smogovac ti si ga uzmi ak ti se toliko svidja... meni nije bas nes posebno..
imam takav bez kamere..imati w880 i reći da je p1 bzv,je čista budalaština..ti znaš kaj je UIQ,TS,3,2mpx,WIFI?
Sve mi je OK kaj se tice ovog modela (video snimanje me fakat ne zanima :)), ali ono kaj mi se ne svidja je M600 stil izbornika. Nije da je los, ali jednostavno mi vise lezi P990.
meni se cini kao konbinacija m600 i p990, takvo sto, ali slazem se s kinggo, p990 mi je osobno bolji iako ne mislim da je velika razlika u velicini.
Sjajan telefon, nema sta.... kao neka kombinacija M600 + P990 kao sto kaze kolega mario*, tu je i kamera od 3.2 MPx.... video je stanga jebi ga, pa do kad oni misle isfuravati ovu drevnu rezoluciju???? pa kaj je to....
ako je tu p1...možda uskoro vidimo i p2 :D
Ja neznam šta ste zapeli za taj video toliko???
To je "mobilni ured" a ne mutimedijalni uređaj,dobro pa ima i fotoaparat a kakav još video u ko zna kakvoj rezoluciji.Poslovnjacima je i ta foto-kamera višak jer ju praktički ni ne koriste.
Oni od telefona traže:
- dugu autonomiju baterije
- brz prijenos podataka
- odličnu e-mail podršku
- ekran dovoljno velik skoro cijela stranica dokumenta stane na njega
Sa ovim novim P uređajem Sony Ericsson ne cilja na ljude koji traže brdo multimedijalnih mogućnosti,za te druge će se napravit uređaj koji podržava sve i svašta.Samo treba strpljenja.
očita je činjenica da im predobro ide pa se (nas) mogu zahebavat ne takav način!!
pa ja nisam poslovni covjek i nisam reko da je mob los neg sam reko da je mal bzvz a to sto si ti nabrojao neam pojma sta je... pa nisam s marsa pao... normalno da znam sta je... mob je po karakteristikama dobar al vise mi lici na pda neg na mob...
:lmao: :lmao:
da sram ih bilo,uopće ne lići na mob...:cry:
baš sam se poveselio, rekao u sebi, pa taj ima sve što tebi treba... kad ono wi-fi samo b standarda...
dal ima tko iskustva sa dometom na isključivo b standardu? znam da je razlika u brzini prijenosa podataka, al dal je razlika i u dometu?
Uređaj je jako zanimljiv, al nedostatak HSDPA, loša tipkovnica (očito ista kao i na m600i), slabija programska podrška za UIQ za mene su preveliki minusi.
:cry: ..........recimo ona adidasova nogometna lopta u trgovinama košta oko 900 kuna, a izrađuje se u indiji ili kini za cca= 1$, pa onda da ne nabrajam drugu tehničku robu ili odjeću, obuću, itditditd. pa sad i cijena koštanja jednog kineskog Baotian 50 skutera je par stotina kuna (provjerim točno pa javim) sa dostavom u HR. a kad dodjem do informacije za baš ovu robu javit ću. makar ne znam zakaj bi ti otkrivao SE poslovne tajne badava!? .......................:turn: uostalom sad maloprije su na TV pričali o Ž-torbicama koje koštaju nekoliko desetaka tisuća kuna, pa jel možeš ti prokomentirat jel tolko košta materijal, konac, ruke ili što??? (a i moro sam nekaj napisat da si nabijam postove, sad kad skupiš 1000, od foruma dobiješ novi SE po izboru);D
pa nije u tome stvar, brijem da im sigurno nije problem strpat sve u jedan fon kojemu ce proizvodnja kostat mozda $30 ali na trzistu nemogu prodavat takav phone za 4000kn kad phone s pola mogucnosti isto tako kosta... kontas sto zelim rec, cilj im je prodavat uredaje i zaradit, a ne strpat mikrovalnu u mob i onda da si nitko ne moze priustit to.
točno, je tebe u potpunosti kužim, ali ni ja ni ti ne kužimo taj tip ekonomije (mi smo malo ograničeni). oni razmišljaju na dulji vremenski period ili dok ih tržište ne stisne. vjeruj da kad im malo padne prodaja, isfurat će iz rukava neko multimedijano čudo. tak je i samsung krenuo s full gasom čim je vidio da ostaje bez dijela kolača. para vrti di burgija neće.
To za nogometnu loptu ili torbicu prolazi, ali ovo za mobitel u kojem se nalaze čipovi, minijaturna elektronika, i sve te gluposti natrpane u taj mali uređaj jednostavno ne može u proizvodnji koštati toliko, pa ni približno toliko.
HSDPA mi s obzirom na cijenu istoga bas nista ne znaci u zivotu, a i da ne spominjem kako pozitivno njegovo koristenje utjece na bateriju.
A kaj se tice tipkovnice na M600, vidi se da ga nisi koristio. Tipkovnica je daleko najbolja sto postoji. Iako ja i dalje preferiram TS :)
------------------------------------------------------
Standard----------|| 802.11a || 802.11b || 802.11g ||
Frekvencija rada---|| 5GHz || 2,4GHz || 2,4GHz ||
Propusnost--------|| 5,4mb/s || 1,1mb/s || 5,4mb/s ||
Realna propusnost-|| 2,5mb/s || 500kb/s || 2mb/s ||
Doseg-------------|| 10-25m || 20-40m || 20-40m ||
izvor: internet :)
Tako da IMO nije neka velika mana toga što nema i g standard, a ostalo je čisto savršeno što se mene tiće :)
Uvijek svi sfušaju neke sitnice na novim uređajima ali mislim da je ovo kompletni uređaj koji če vrjediti svake kune kada izađe. Sigurno če biti puno povoljniji od N95. Malo gledam dimenzije i uopče mi se ne čini nešto jako velik u odnosu na to koliki ekran ima. Eto kada izađe rađe bi to kupio nego N95 prvenstveno zbog baterije te klasičnog kučišta.
EDIT: jer se zna kada odprilike izlazi????
Ja ga 100% kupujem kad izade ali ako cijena bude u normalnim okvirima.....
I ja sam trenutno odustao od kupnje Nokie E65, pa ću poslje ljetovanja vidjeti da li će P1 doći i koliko će koštati!
Samo me zanima da li se može bez olovke kretati menijem i da li na taj Symbian 9.1 UIQ3 može ići software koji je napravljen za Symb 9.1?
Može se bez olovke kretati menijem,ak misliš na software s običnog symbiana 9.1 na UIQ to onda nemože nikako ići. Meni je fon zanimljiv i privlačan ali to je ustvari isti P990 samo što ima kameru 3.2 mpx a ne 2.0 mpx i naravno dizajn odličan na P1 za raz od P990.
Meni je i dizajn na p990 preheben ali ovaj ga nadmasuje,jedina mana je taj wifi b standarda,zasad na papiru djeluje savršeno.....
review SE p1
Kako stvari stoje,sljedeci mob ce mi bit jedan od SE p1 ili w960...
u pocetku mi se nije bas svidjao,ali sad mi sve vise "sjeda".
steta sto nema GPS.
Da istina, i meni se sve više i više sviđa! A što se tiće GPS-a možda je i bolje da ga nema! Ja gledam zbog mojih potreba, jer bih ga koristio samo u autu, a za to me bolje posluži vanjski GPS BT. Ne cucla bateriju od telefona i stavim ga gdje mi paše da najbolje hvata signal!
SE123 :p
Mislim da u Tmobile ponudi se dobije i BT eksterna navigacija.
Pogledajte Tmobile specifikacije i piše "Posebnosti Wayfinder Bluetooth modul".
http://www.arm.com/markets/mobile_so...rmpp/7587.html
Izgleda da je ovaj P1 totalni Nokia N95 killer ako ima i navigaciju u paketu. :bat:
Dobije se i u VIP-u, 2 frenda uzeli P1 i oba su u kompletu dobila i taj GPS BT modul.
AFAIK taj modul je standardna oprema uz P1.
zanima me koliko traje baterija na p1 ?
meni 3-5 dana bez gašenja po noči. Da si stvarno uporan potrošio bi je za 2 dana. kad sam navečer probao isprazniti bateriju do kraja sa 20% joj je trebalo oko 3 sata surfanja na wlan-u da dođe na 5%. Na kraju je ispalo da bi mi tih 20% bilo dosta za cijeli sljedeči dan.
Puno bolje nego na P990 jer on mi je znao istu količinu potrošiti za pola dana bez korištenja wlan-a.
baterija je stvarno 1120mAh, nije stari model 950mAh kako je bilo na prvim testovima. Inače u njega paše ta slabija baterija iz K800/K810, ali obratno neide.
brzina puno bolje nego na P990, najviše zbog toga jer sve stane u ram i nema potrebe gasiti aplikacije. Samo je prvo paljenje aplikacije samo malo sporije.
sa stabilnosti nisam imao problema i za sad u prva 2 tjedna se nije smrzao niti jednom.
kameru nisam za sad previše isprobavao, ali imao sam K810 koji ima istu kameru tak da je bez sumnje odlična što mi je vrlo bitan faktor. Makro mod sam isprobao i radi savršeno (slikanje dokumenata)
kamera je super samo sta ima dosta suma.. tako je bilo i na k750 ali onda san stavia modane drivere kamere i sad je super, nadan se da ce tako nesto izac i za P1i. inace uredjaj je super, jos kad bi se neko udostojia sredit EAP-TTLS protokol i portat skype, bia bi idealan :)
najvise mi je izdrzala 3d i 17h...
ali nisam ga taknuo...
ako ga normalno koristis, oko: 2 dana, sa ukljucenom navigacijom i BT-om, malo vise od pola dana...
Proba sam ja sa iskootom sjebat protokol pa su me zvali iz vipa da ce mi raskinut ugovor...i stvarno u ugovoru pise tako, ali ugovor ne cita nitko!
Ne pokusavajte isto jer nisu ovi iz vipa blesavi pa da nam puste da pricamo voip-om...mozes samo chatat...mamicu im lopovsku!!!
inace stavio sam i tomtom na njega i aplikacija radi savrseno....
externi modul gps-a je puno bolji on internog na n95 i to stoga jer je noviji chip u njemu koji radi daleko bolje nego na n95!
wayfinder ne preporucam jer smece ucitava sve preko gprs-a koji je pakleno skup! tomtom je bolja solucija!
Ja sam danas išao malo po dućanima vidjeti ima li gdje K850 (naravno,kao što sam i očekivao,nisam našao) i u oko mi je upao P1... Mobitel mi je puno ljepši uživo nego na slikama,čak sam došao u napast da ga odmah kupim... :notooth:
Pa sad imam nekoliko pitanja za vlasnike ovog modela:
1. Kakva je izrada? Meni se čini u isto vrijeme i lijep i robustan,čvrst... Kakav je ovako,iz prve ruke?
2. Kakav je wlan na njemu? Koliko mu dugo treba da učita,recimo, cafe.mobil.hr? Nisam nikad imao mob s wlanom pa pitam...
3. Touchscreen? Može li se po ekranu tipkati i prstima,a ne samo onom olovčicom? I općenito,kakav je touchscreen za svakodnevno uporabu? Također nisam nikad imao mob s touchscreenom pa pitam :D
Još me je par stvari zanimalo,ali sam zaboravio... Hvala na odgovorima :)
EDIT: Sjetih se: ima li kakav program da se ide na msn preko P1, je li ga tko probao i kako funkcionira?
1. Jako dobra
2. Sasvim funkcionalan
3. Moze prstima, ali za odredjene stvari moras noktima ako ne koristis stylus.
Touchscreen vrlo funkcionalan za stylus i 2 ruke, a za prste i jednu je upotrebljiv.
Ima vise programa, ne samo za msn nego i icq i ostale im i rade dobro...
Dobre stvari meni, u odnosu na 910 koji sam imao:
Prvo i meni najzapanjujuce od svega: ne smrzava se!!! (koristim ga vec oko 2 mjeseca i niti jednom se nije "zablesirao")
Nadasve profi izgled, uiq (touch screen) radi puno bolje od predhodnika, velika interna memorija u odnosu na prosle modele, qwerty je prednost, led na dnu moba upucuje na propusten poziv/poruku, wlan radi super, sam ulaz u menije je bolje napravljen nego na 910!
Jaci procesor daje videoplayeru pogon bez "strecanja" slike! brze prebacivanje podataka preko usb-a! puno vise funkcija i opcija u alatima! Sve sto se na njemu radi, ostaje i nakon uspostave poziva sto kod 910 nije bilo moguce (pises poruku, netko te nazove ili primis poruku; ne prebacuje u "draft" vec sa prekidom toga vraca na staro stanje)
Kod sms-a ne treba vise "ukopcavati" svaki put "delivery report", vec ima opciju on/off za sve!
Kamera 100x bolja nego na 910, podrzava karticu do 4Gb, baterija traje do 3 dana...
Lose stvari:
Pretanak te dosta kompliciran za tipkanje sa jednom rukom.
Jog wheel samo 3 funkcije
Prilikom auto poziva biranja (redial) nema dobro rijesen upozoravajuci zvuk da je uspostavio vezu (pre tih)
Slabo rijesena ikonica za network connection (ista za sve mreze, npr. ako si spojen na wlan (imas ikonicu) nakon nje (za operu) pali se dodatna (globus) koja pokazuje spajanje na net, ali ako je kojim slucajem wlan spojen, a preko njega promet ne prolazi, automatski ide na drugu mrezu, u mojem slucaju na gprs koji je skup do jaja!) a ti si u neznanju na sto si ustvari spojen!
Mislim mos pogledat u network status, ali nije to to!!
I to je sve negativno na njemu!
p.s. program ti se zove implus, koji ima sve messengere u jednom (osim skype-a), a za skype imas prog koji se zove: iskoot, naravno radi samo chatanje, a pozive zaboravi radi protokola koje nase mobilne mreze ne zele dopustit...pa da pricamo preko lan-a badave...lopine!!!
Zar se na P1 nemože pričati preko skypea? Ja na Tytn-u preko skypea normalno pričam.
quote:mrsho
pa jel moguce iskljuciti GPRS,tako da onemogucis spajanje ukoliko se nisi spojio WLAN-om?= Citat =:
automatski ide na drugu mrezu, u mojem slucaju na gprs koji je skup do jaja!) a ti si u neznanju na sto si ustvari spojen!
openito imas grupu i internet accounts koja ima listu connectiona!
Sastavis u preffered da ti pocinje od wlana pa na dalje npr:
1.wlan
2.usb broadband (ako ti komp ima bilo koju vezu sa internetom i ako je mob na bazi)
3.cda (wap)
4.gprs
Kad zelis na net, krece od prve...ako trenutno nemas wireless u tvom podrucju primanja, prelazi na usb broadband, ako nema njega ide dalje sve dok se ne uspije spojiti na net!
Posto gprs radi uvijek, spaja se na njega, a 100 Kb je 6 kuna!!!!a sto ti je napraviti 100 Kb?!
Sad sam ja njega skinuo kao account, ali kadkad mi treba za apdejtanja programa i sl...
U tome je kvaka, pa sad pazim sto radim dok mi nesto treba...
pa vjerojatno mozes potpuno iskljuciti GPRS i tako onemoguciti spajanje!
Ne znam jeste li vidjeli da ima nagradna igra na SE stranicama od P1, kao neko pitanje “Kako bi iskoristili 1h više slobodnog vremena svakog dana?”, djeli se 10 nagrada za najkreativnije odgovore. :)
Nagrade su:
- Mobilni telefon P1i
- Bluetooth Car Speakerphone HCB-120
- Bluetooth slušalicu HBH-PV710
- Prijenosne zvucnike MPS-70
Vrijedi pokušati :comp:
ja sam izbriso acc od tmobila.I radi uredno s wlanom i nespaja se na tmobile
koji gps najbolje radi na njemu?
A ima koja tema o njemu kako instalirati programe,di ih ima skintu i to?
koristi gumb EDIT umjesto otvaranja novih postova!
e a meni se samo nesvida sto je qwerty tipkovnica..zas nije qwertz...bilo bi bolje..ja se na qwertz naviknuo...
ma nije niti ova loša....skroz je ok,nakon dan-dva kad se navikneš...
ja sam kupio P1
zanima me sljedece kako da se spoim sa Wayfinder Bluetooth GPS Modulom?
i dali ima gdje za skinuti kakva karta za mob ili neki program tako da se netreba spajati na gprs.
@nevidljivi,
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=46957
Drugi put koristi search. :angry:
mobitel je prva liga, zamisli si mobitel sa 3.2 fotichem i 128 mb ram, tolko su prije 5 godina imala racunala koja su bila malo bolja :D
ima gps koji se doije u paketu, iam ga od prvog dana kada je stigo u t-com, tipkovnica je zakon, a i fora je pisati poruke po ekranu, jedino kaj sam kupio bluetooth tipkovnicu koja nema podrsku za UIQ3, ima tko drivere?
Konacno je i u UIQ moguce ubaciti srpski jezik(naravno,kome treba).Vise informacija na-http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/software/p1i/p1languagefilescxc162108r6f41zip?cc=cs&lc=sr
hrv nema ? :(
[QUOTE=mrsho;689108]Dobre stvari meni, u odnosu na 910 koji sam imao:
Prvo i meni najzapanjujuce od svega: ne smrzava se!!! (koristim ga vec oko 2 mjeseca i niti jednom se nije "zablesirao")
Nadasve profi izgled, uiq (touch screen) radi puno bolje od predhodnika, velika interna memorija u odnosu na prosle modele, qwerty je prednost, led na dnu moba upucuje na propusten poziv/poruku, wlan radi super, sam ulaz u menije je bolje napravljen nego na 910!
Jaci procesor daje videoplayeru pogon bez "strecanja" slike! brze prebacivanje podataka preko usb-a! puno vise funkcija i opcija u alatima! Sve sto se na njemu radi, ostaje i nakon uspostave poziva sto kod 910 nije bilo moguce (pises poruku, netko te nazove ili primis poruku; ne prebacuje u "draft" vec sa prekidom toga vraca na staro stanje)
__cut__
Reci mi da li si prije imao neku Nokiu sa Symbianom ?
Možeš li ih usporediti ?
Ja sam imao N73 i to je užas od mobitela (što se tiče brzine rada samog softa i aplikacija) !
U usporedbi sa m600i vidi se razlika. Stvarno se vidi, stabilniji je, glatko radi, ovo je konačno OK stvar.
e ovo je lijepo čut pošto se znalo desit da se neznam moj w950 zblesira u određenom preiodu pa onak,ide se prema boljem
Ovako imam SE K850 nov novcat i dobijam SE P1 novi (sa GPRS-om) i 300kn za njega jer se isplati mjenjat, mislim ako je kamera na P1 kao na k800 da to i nije nesto puno losije od k850 a p1 ipak ima mnogo vise opcija. I da kakvi su izbornici na P1 i jel spor spram k850 ili je mala razlika??
Zavisi u kakvom je stanju taj p1..
Ako bude prihvatljiv, uzmi ga i slijedi ti zasigurno preporod.. :)
Kamera je približno jednaka kao i kod k800, jedino je nedostatak xenona uz manje preinake u izborniku..
Ako želiš mob zbog kamere ostani pri svom, a sve ostalo ti je na strani P1i izdvojio bih ti GPS, Symbian UIQ, touch screen ja bi mjenjao... eto toliko.
E da, ta kamera... Jes' da je 3.2MPix, ali da je nešto - nije. Spora je, tako da ti se ruke moraju zatresti, a onda je slika mutna. U uvjetima slabijeg svjetla je fotka sva točkasta, i također bude mutna. To je ono, fotić za tu i tamo, da veliš "eto, imam ga".
eh da su bar stavili onu kameru od k750i onda bi bio -savrsen:)
Iako je pikselaza ista ta kamera je losija nego na k800, primjeti se razlika, pogotovo u tamnijim uvjetima i pogotovo u mraku. Ali p1 je mobitel koji se kupuje zbog drugih stvari koje su odlicne a ne zbog kamere.
Hvala na odgovorima mislim da cu uzeti P1 ako nista drugo barem radi GPS i staylusa imao sam Qtek 9100 i svidio mi se a k850 bi mi brzo dosadio
To,da ce ti k-850 mnogo brze dosaditi je istina ali ni P1 nije tako dobar telefon koliko se hvali.Kamera je stvarno slaba(nisam video slabiju od 3,2 mp),displej nije bas nesto vidljiv na suncu,a ako se ostavi folija na displeju da se isti sacuva od grebanja postaje nevidljiv,zvuk na zvucniku bas i nije jak,signal uspostavljanja veze tih,sms izvestaj isti kao i dojava,aplikacija u nedovoljnom broju,za muziku se moraju kupiti bolje slusalice....
To je telefon za biznis sa osrednjom multimediom,tastaturom koja trazi privikavanje,displejom osetljivim na dodir koji ponekad moze da smara(neke opcije nije moguce ukljuciti bez upotrebe olovcice sto u nekim situacijama moze biti nezgodno).Kuciste dobro,nije spor ,cak naprotiv,brz je sa obzirom na prastari procesor,nema smrzavanja,stabilan je,baterija moze uz umereno koriscenje izdrzati 2 dana.Licno,nisam bas odusevljen ovim telefonom i smatram da je na polju smart telefona Nokia bolji izbor od SE.Do sada sam imao iskljucivo Nokia telefone i bili su mnogo laksi za rukovanje i vrlo pouzdani.(mogao sam pisati poruku jednom rukom,u autu,na biciklu,dok mi je druga ruka zauzeta i sl. dok je na p1 to mnogo komplikovanije i teze,nije mi se desavalo da sam nedostupan,prezivljavali su velike padove,ekran i sat na ekranu uvek su bili vidljivi,mnogo vise dostupnih aplikacija,bolji pc suite...).Sad,razliciti su ukusi i potrebe a ovo je moje misljenje.
A vidiš, ja imam skoro potpuno suprotne dojmove... Display mi se na suncu vidi bolje od bilo kojeg sa 16M boja koje sam dosad imao prilike vidjeti. OK, kamera je to što je, to smo ustanovili. Foliju sam stavio after-market na display, jer ona s kojom dođe služi za zaštitu u transportu i pregledavanju samog uređaja. Po njoj ni stylus ne klizi kako treba, nije ni lijepljena nego se drži na statički elektricitet - nije to ona zaštitna folija. Ova moja (20kn za 2 kom = za nalijepit 4 puta na P1), osim 2 mjehurića zraka, radi OK.
Brzina? P1 je jednako brz ili brži od svakog drugog Symbian moba (možda postoji neki model koji nisam vidio, ali od ovih poznatih je tako). Baterija? S obzirom da ne gasim mob, s obzirom da sam doma spojen na WLAN često, s obzirom da sve stvari sinkroniziram preko bluetootha, baterija mi izdrži fenomenalno: punim jednom u 5 dana!!! I to, molim lijepo, imam bateriju od 950 mAh (dakle stariju), a ne ovu 1120 mAh koja dolazi s P1 kad se kupi u dućanu.
Tipkovnica? Tu ne mogu suditi, jer sam se navikao kad sam uzeo m600i. Uz njega, tada (a i sada) imam službeni mob - Nokiu (ne znam koju, jeftinjara uglavnom) sa običnom tipkovnicom, i tipkam po njoj i po P1 jednako. OK, na P1 treba malo više paziti jer su tipke manje pa da se ne stisne kriva, ali tipkam u autu, dok vozim, bez gledanja, i po jednom i po drugom mobu.
A ovo što postoje stvari koje baš moraš po displayu kliknuti, dakle koje se ne može preko tipkovnice, te sve stvari mogu noktom palca pogoditi - u 95% slučajeva. U onih 5% to napravims noktom kažiprsta, i nemam problema.
Pouzdanost - ne vidim zašto ne bi bio pouzdan kao i svi drugi? Alarmi zvone, reminderi isto, sve 5. Jedino što alarm ne radi ako ugasiš mobitel, no to je stara boljka i nitko ne zna (osim SE developera) zašto je to tako ako na drugim (Symbianima) to radi bez problema.
Software? Pa i PC dođe bez softwarea pa ga se ne sudi po tome. Bundle je, po meni, čisto pristojan. Imaš viewer za većinu danas prihvaćenih audio i video formata, imaš viewer za sve MS-Office aplikacije, sve one kalkulatore, konverter, simo, tamo... Ko i normalni mobiteli, plus još malo više. A ostalo - plaća se, yebat ga. Kao i sve drugo... A ima softvera, stvarno za sve i svašta, što poželiš - svega ima. Da ne velimo da je sve osim jedne ili dvije aplikacije moguće bez ikakvih problema naći crackano na netu, tako da ni plaćanje nije obavezno (mada je preporučjivo i u redu).
Po mom mišljenju, P1 je top-Symbian telefon trenutno u ponudi.
Ne znam dali je ovo off topic ali sada sam se malo zamislio, a sta kazete da uzmem n95?
Pa i je malo offtopic. :-/
Mozda najbolje da pitas u usporedbama mobitela.
Mogu ti samo reci da nitko od frendova tko ima N95 nije bas odusevljen s njim (sto ih naravno ne sprecava da se naveliko hvale s njim, pa ne mogu valjda priznati da su se zeznuli ;) ).
BlueDevil-U pravu si za displej,da se moze solidno videti po suncanom danu ali samo bez folije na displeju.
Za brzinu sam napisao da je odlicna kako sam se nadao sa obzirom na brzinu procesora.
Baterija-hmmm,moji utisci nisu takvi iako je 1120 mAh.Moracu traziti drugu bateriju.
Sto se tice tipkovnice,trazi privikavanje ali cini mi se da nece moci tako brzo kucanje kao na normalnim tastaturama.
Nisam rekao da su nepouzdani ali mislim da sam potpuno u pravu sto se tice dostupnosti aplikacijama.Bar 3x vise aplikacija ima za nokia telefone.
Dobar je ovo telefon ali sam ipak ocekivao vise ..
Imao sa mnogo S60 telefona a ovo mi je prvi UIQ pa bi mi trebao neki savet od iskusnijih.Ima on dosta dobrih strana ali bih ovaj put da se osvrnem na neke sitnije probleme:
1.Moze li da se promeni logo operatera?
2.Postoji li program ili mogucnost promene profila?
3.Moze li se resiti problem podrske slicica u sms-u(ota format)?
4.Kako da podesim da se posle tacke uvek postavi veliko slovo?
5.Kako da podesim da se prihvati poziv bilo kojim tasterom?
6.Postoji li program za pregledanje slika sa velikim zumom(kao resko photo viwer na s60)?
7.Kako da premestim ikonice unutar foldera?
8.Kako da pustim video snimak na kompu?(pomocu kojeg plejera).
Ako neko zna odgovore neka napise.
Unapred hvala.Pozdrav
mene zanima kako funkcionira ta navigacija, dali se troše pare s računa kad je koristiš, dali je to uopče slično nekim navigacijam tipa grmin itd..(mislim dali je funkcionalno) dali ima karte hr i bih za skinut?
E a mene zanima jel bolje uzet taj P1 ili W960?
E da i zanima me da li ta dva moba prepoznaj .sis dadoteke?
pa čuj svaki od njih dva ima svog poklonika, p1 i w960 oba su ti symbiana verzija za SE iliti UIQ3 sistem.dakle softvera ko govana, stabilniji od nokie u softveru, u hardveru daju više funkcija za manje para od nokie, veči i čitljiviji ekrani od nokie u cjenovnom rangu. za nokiu koja je skuplja od SE nebih se kladio da je išta kvalitetnija od jeftinijeg SE-a.
da se vratimo na dva se-a kojeg uzeti, sve ovisi o tebi w960 friški i skuplji model sa neproširivom memorijom,dok je p1 stariji i jeftiniji na tržištu ali sa proširivom memorijom.
jedan i drugi imaju svoju funkcionalnost te stoga svatko ima svog poklonika. oba imaju tač displej i stajlus pen pa stoga su jako slični.
da imam para možda bih uzeo oba uz k850 ali pošto nemam neznam ni ja za kojega bih se odlučio.
možda uzmem jednog od njih nakon koju godinu kad im jače padne cijena zbog novih modela, vidjet čemo.
inače nečeš fulati da uzmeš jednog od njih dvojice jer bih mogao reči da su po kvaliteti isti.
mene zanima kako funkcionira ta navigacija, dali se troše pare s računa kad je koristiš, dali je to uopče slično nekim navigacijam tipa grmin itd..(mislim dali je funkcionalno dali se da to koristit za putovanja tipa na more i tak po večim gradovima) dali ima karte hr i bih za skinut? gdje:confused:
dali je mob jednostav za koristit za svaki dan? e jos me zanima za koliko para se da nać samo taj wayfinder ili on dolazi zajedno s mobitelom u paketu:confused:
Uzeo si p1i, nabac na njega razne programcice, igrice i to...
kak ja mogu te instalirane igrice i programe pobrisat?!
@Microhard,
Main menu->tools->control panel->other->uninstall.... ;)
Usto, imaš gore opciju brisanja s kartice ili memorije telefona..
e hvala ti. daj mi recite kak mogu isključit automatsko povezivanje na net. jer svako malo kad neki program pokrenem automatski mi se povezuje na net...pa kak se to iskljuci jer me to zivcira.
mene svaki put pita da li da započne connection na net i kojim postavkama....
uglavnom, probaj pogledati pod connections manager
ok, skuzil sam, daj mi reci kad prek wlana se spojim, surfa preko wlana ili se spaja na start paket npr.od vipa?!