A1- kritike/pohvale korisnika
Ova tema služi samo i isključivo za opravdane i utemeljene kritike/pohvale prema mobilnim providerima, njihovim uslugama, podršci, cjenama i sl.
Ako napišete da nešto ne valja, očekuju se i razlog i to valjani.
Izrazili ste želju za mjestom gdje možete napisati što vas smeta, to vam je omogućeno, a od vas se traži dostojan nivo kulture i poštivanje pravila ponašanja ovog foruma.
Pravilnim ophođenjem ovakva tema može pomoći i budućim i sadašnjim korisnicima
Bilo kakva prepucavanja, offtopic, psovke i slično bit će kažnjeni bez upozorenja.
Osim ove teme, možda će vas zanimati i ovo:
T-mobile- kritike/pohvale korisnika
TELE2- kritike/pohvale korisnika
Problem oko aktivacije Easy tarife i loš način uklanjanja problema od strane VIP-a
Unaprijed se ispričavam na malo duljem postu jer se radi o copy/paste maila koji sam slao SZK Vipa.
Poštovani, ...
... 4.7.2007. u 13:20 kupujem bon od 200 kn putem SMS poruke. Nekoliko minuta nakon autorizacije dobijam dvije poruke. Prava koja kaže da mi je račun napunjen s 200 kn i druga da će mi u roku od 24 sata biti aktiviran topup tarifni model. Odmah zatim šaljem poruku na 791 želeći da mi se aktivira Easy tarifa. 6.7. ujutro oko 8:30 sati zovem SZK i prijavljujem da mi nije aktivirana Easy tarifa iako je prošlo više od 36 sati od trenutka kada je zatražena. Djelatnik SZK-a uredno je primio moju reklamaciju i rekao da ću dobiti odgovor u što kraćem roku. Poslije 12 sati istoga dana zove me djelatnica iz SZK. Kaže mi da Easy tarifa nije aktivirana zbog toga što ne mogu primati SMS poruke jer da mi je inbox u mom mobitelu pun. Na moju tvrdnju da to nije točno odgovorila mi je da je tu informaciju dobila od tehničke podrške. Uz to predložila mi je da sam provjerim da li primam poruke tako da mi neka druga osoba pošalje poruku?! U ovom trenutku sam već pomalo nervozan jer nisam zadovoljan ovakvim načinom detekcije problema u kojem je korisnik tj. ja kriv bez ikakvih argumenata od strane Vip-a. Tražim da mi pošalju test poruku iz tehničke podrške i prekidam razgovor. Još jednom provjeravam da li mi je inbox pun i zaključujem da nije. Zovem drugu osobu da mi pošalje poruku koju sam dobio iste minute nakon što sam završio razgovor (12:55). Skoro u istom trenu dobijam i test poruku od tehničke službe Vip-a (12:56). Ponovno zovem SZK sad već vidno uzrujan i ljut. Dobijam treću osobu kojoj sam morao opet od početka ispričati priču. Uredno me saslušala i potvrdila da sam u pravu odnosno da problem nije u mom mobitelu i ne primanju poruka, ali problem je i dalje ostao. U 14:17 istoga dana (6.7.) dobijam poruku sa servisa 7700 da mi je aktivirana Easy tarifa.
Od mog prvog poziva SZK do detekcije problema od strane Vip-a prošlo je oko 4 sata unatoč tomu što je već prošlo 18 sati od trenutaka u kojem je trebala biti aktivirana Easy tarifa. Da ne spominjem da je detekcija bila potpuno kriva što me kao korisnika jako naljutilo i razočaralo. Tvrditi da mi je inbox pun, bez ikakve provjere slanjem test poruke je apsolutno neoprostivo. Kako bi se vi osjećali na mom mjestu. Uredno Vas obavjestim o uočenom problemu, a za odgovor dobijem da sam si sam kriv?! Zatim, iako neargumentirano optužen tražim dokaze da nisam kriv i ponovno zovem SZK da bih dokazao da uzroci problema nisu oni koje je Vaša tehnička služba navela. I ponovno čekati da se ukloni kvar. I gle čuda. Nakon sat i pol od mog trećeg poziva SZK problem je bio riješen.
I što se dogodilo na kraju. Easy tarifa je aktivirana i to je sve. Niti jedna riječ isprike od strane Vip-a. Nitko se nije pitao da li sam ja imao nepotrebnih troškova. O stvaranju lošeg raspoloženja nije potrebno govoriti. Samo ću napisati: "INSPIRIRANI VAMA...VIP"
Šokantno i nevjerojatno!!!
Dakle odma da kažem da sam svijesno otvorio novi thread znajući da ima post sa kritikama i pohvalama, ali evo ovde ide cijela priča pa molim da ne brišete da svi vide o čemu se radi...
Uglavnom da krenem, redovni sam student 4 godine pravnog fakulteta u Splitu, na jednom od silnih reklama vipa prije par mjeseci ugledao sam plakat za studentsku tarifu za redovne studente...
Kazah super idem odma da to ukljucim, i uradim to nakon sto sam vidio pogodnosti itd itd..krenem sa indeksom u VIP centar i dodjem do operatera i kazem mu da zelim da ukljucim imenovanu tarifu, on meni da formular, kopira mi indeks, potpisem, ispitam ga jos par detalja o pogodnostima itd itd..sve prodje kao po loju, odma sam nakon 24h zvao frenda da se pohvalim kako imam jeftine minute unutar vip mreže itd itd...
Ja cijeli sretan dok nije došao PRVI račun od uključenja te tarife KAD KAD...sve cifre 2x vece nego je trebalo da bude, dakle minuta sa PDV-om skoro kao da sam na bonove uopce nije studnetska tarifa ukljucena. Ja poludim, a sreca je da sam se slucajno nasao doma jer mi računi ne dolaze u Split gdje studiram već na kućnu adresu i pregledam ja nevjerojatno, zovem odma službu, oni napišu žalbu i da će da me kontaktiraju...dobro rekoh...
Zvoni meni tel, kaže glasić ja sam ta i ta, u čemu je problem, ja kažem, ona meni da je kriv službenik koji nije mi napomenuo da morao sam poslat SMS da mi krene tarifa??!!! JA kažem MOLIM???????? Pa zašto sam išao u VIP centar sa indeksom i to ste vi zahtjevali samo redovne studente'??? Kaže ona pa da provjerimo da ste redovni a tarifa se ukljucuje na ovaj nacin, a ja uzeh reklamu o promocji i nigdje nije napisano ali nigdje taj usrani aktivacijski SMS...
Dobro ona kaže da oprostim da će mi umanjit i aktivirat, da ce iznos bit pridodan na racun sljedece razdoblje...kad kad, evo danas ja iz puke znatiželje kopkam po glavi da idem vidit zadnje stanje računa i zovem ih jer računi ne dolaze gdje ja studiram i boravim već na moju pravu adresu odakle dolazim, a namjerno sam štedio maksimalno jer sam htio starcima olakšat maximum a nemam bas neke pametne razgovore, uglavnom, racun 300kn, a cijelih 15-15-tog u mjesecu sam zvao samo najnuznije i curu na VIP friends nula, ljudi moji, oni meni nikada ni dan danas nisu ukljucili tu tarifu, nego da bude stvar najgora stavili me u polozaj bez tarife, skoro kao da sam na bonove, dakle najskuplje i tako ja vec skoro pola godine placan seronjama i neprofesionalnim idiotima tko zna koju sumu novca!
Nevjerojatno, neprofesionalno i idiotsko ponasanje, ništa me ne bi više razljutilo nego mi danas kaze cura sa racuna "da vidim vi ste vec imali problema ali vam nije nista nikad aktivirano"
16.10 je ugovor, od tad VIP ADIO ZAUVIJEK ja i 4 Člana moje obitelji...
Sad čekam poziv dotičnih faca koji su u reklamacijama...
Ljut!Trebam pomoć oko vip!
Nevjerovatno!
Za početak vidim jučer ponuda u VIP centru Motorola pebl U6 391 Kn vip komplet.Reko super oduvijek sam htjeo taj mob ali mi je biorp reskup za ono što se dobije,...i tako uzmem pare nazovem ih jučer i pitam dobri dan od kad radite...kaže žena...OD 07:00H!
Reko super...probudim se ujutro u 7..upalim auto sve ljepo odem do grada,...kad ono rade od 8..ajde bilo je pola 8 pa se prošetao do grada,malo do luke da vidim jel mi gliser tamo,..i tako....i dođem ja tamo u 8.
Ja:Dobar dan
Glupača plava:Dobar dan izvolite
Ja:Molim vas da mi kažete dali imate Motorolu Pebl u6,onu koja na vašoj stranici je u vip kompletu za 391Kn.
Glupača plava:Molim?Kakva motorola.
Ja:Motorola Pebl u 6
Glupača plava:Molim?Pa mi nedržimo motorole.
Ja:Pa kako nedržite pa na vašoj stranici piše ponuda uređaja da je Motorola U6 u vip kompletu 391Kn
Glupača plava:Pa neznam,nisam nikada čula za tu ponudu,ali inače vip nedrži motorole.
Ja:Pa provjerite na stranici vašoj?
Nakon što je upalila probwer,..otišla na stranicu...vidim ona nezna ni gdje su ponude uređaja
Ja:Pa kliknite tamo desno gore na uređaji.
Glupača plava:Aha,.da...[kao pravi se da zna šta radi]
I sad ona vidi tu ponudu i kaže mi.
Glupača plava:Pa joj vidite mi to imamo ali nemamo u vip centru to vrijedi samo kao za neke manje trgovine,...uglavnom nasrala je da glavni.PAZITE GLAVNI VIP CENTAR to nedrži i poslala me na trg da pogledam u neku malu trgovinicu koja ima samo licencu da prodaje vip mobitele.
Ja:Dobro dali damo imate 100 posto to
Glupača plava:Da sto posto samo tamo odite i kupite to,..tamo imamo.
Ja:Doviđenja
Nakon nekog vremena odem u tu manju trgovinicu:
Ja:Dobar dan dali imate motorola pebl u6
Glupača #2:Molim?
Sad već polako da ih pošaljem sve u pičku materinu...
Ja:Pa motorola pebl U6..rekli su mi u glavnom vip centru da imate to ovdje
Glupača #2:Pa ne,.nedržimo mi motorole...
Sad joj ja kažem za tu ponudu...
Glupača #2:A joj,..pa neznamo mi ništa ovdje..
E sad mi je puko film.....
Odem kući:
Nazovem isusov VIP centar!
Ja:dobar dan imam jedno relativno lagano pitanje.
Idiot:Da recite.
Ja:Kako to da ste na vašu stranicu stavili ponudu uređaja,točno govorim o motorola U6 za 391 Kn a u svim vip centrima u osijeku prodavači niti neznaju o čem pričam,niti imaju to,...dakle pričam o glavnom vip centru..a da nepričam o tome da radnici koji tamo rade niti neznaju na vašu stranicu otići.
Idiot:Samo šuti...
Ja:Pa dobro objasnite mi to,...kako to da stavljate ponude na internet a bez da iti jedan vip centra u osijeku nema niti pojma to
Idiot:Pa joj..znate..ovaj....pa to vrijedi samo za web shop
Ja:Aha..a gdje to piše da vrijedi smao za web shop..eto gledam vašu stranicu i nevidim nigdje da piše isključivo za wep shop...dali to znači da netko tko nema internet nemože to iti kupiti,.nerazumijem..gdje vam piše da je to samo za web shop
Idiot:Pa znate,..to je za web shop..ali to je početak..poslje će doći...zapravo neznam...
Ja:NEZNATE?!
Idiot:Da neznam.....
Ja:Dobro a do kad vam traje ta ponuda
Idiot:Neznam...
Ja:Dobro a dali ti išta znaš tamo?
Idiot:.....
Ja:a kada naručim preko neta koliko mi je poštarina i za kolio mi dođe te kako da znam koja boja apratara će mi doći?
Idiot:pa ovaj...neznam niti to..moro bi pitati nekoga...
Ja:Ma znaš šta..napušite se kurca i vi i svi u vip centru...ajde malo naučite svoj poso.
I poklopim!
ETO POLUDIO SAM! NAJRAĐE BI IH SVE PORAZBIJAO!
1.kako da sada kupim ovaj mobitel?
dali ima neka dobra duša u zagrebu da mu ja pošaljem novac pa da mi on kupi pošalje poštom,..naravno ja platim poštarinu i čovjeku pivo.
2.Ako naručim preko web shopa..kako znam koju će mi boju isporčit..kada će mi doći i kolika je poštarina?
Očigledno vip baš briga kad netko hoće im dati novac...ma nemam riječi.
I šta da sada radim?
Molim pomoć jer stvarno uvijek sam htjeo ovaj mobitel ali mi je bio uvijek preskup za ono što se dobije....
Mobitel neka bude bilo koje boje osim crne i pimk...
:bat: