Može koji savjet. Do sada sam imala Nokiu 6600, pa me zanima sony navodno nije symbian. pa kakav onda os ima?
Što da odaberem između ta dva modela?:rolleyes:
Printable View
Može koji savjet. Do sada sam imala Nokiu 6600, pa me zanima sony navodno nije symbian. pa kakav onda os ima?
Što da odaberem između ta dva modela?:rolleyes:
ako si i dosad imao symbian,onda uzmi n73.
pa ima ti os od sonya, kao svi drugi najnormalniji mobiteli, npr w800, w810, k700, k750,t610................
jednom symbian zauvjek symbian,odaber nokia n73 ili n93 ako ti je kamera vazna,a ako ne onda uzmi e50= Citat =:
Izvorno postao m@m@
bas ovo sto ljudi govore, jednom symbian - uvijek symbian
cim nadjem kupca za svoj lg, odmah idem nazad na symbian..prelazak na obican telefon --> jako glupa pogreska s moje strane :( :( :(
Ovisi da li želiš Symb mob i da li želiš dati malo više novaca za njega...
Ali neznam zašto je ljudima teško pogledati jer postoji jedna jako jako slična teme samo je još pored ta 2 moba i D900 u igri... pogledaj ovdje...
Koristi malo "pretraživanje"...
Da, SE K800 ima "normalan" OS (ko što je makiprodol rekao, kao i velika većin ostalih SE modela (K700/750...) samo malo novija), a nema Symbiana OS...= Citat =:
Izvorno postao m@m@
n73 je u svakom pogledu bolji i uzmi njega
N73:thumbup: ,dosta je velik K800 i nekako ne leži u ruci:-/
držo sam danas k800i u rukama i ima super kameru i nije tako velik mogu reći da je mob ono ok...ali ipak ---N73 :thumbup: ---
a gle, glupo mi je reći svoje mišljenje, ja sam se isto troumio i izabrao ovo što sada imam, evo napravio sam i mali report :thumbup:
= Citat =:
Na kraju nakon dužeg razmišljanja uzela sam se K800i, i mogu samo reći...MRAAAAK!:jump:
Nakon kratkog upoznavanja, mogu samo reći ...nikada više niti jedan mob osim SE. (ma dobro nikad ne reci nikad ali...;):love:
Mobitel je super.
Symbian jednostavno meni nije služio dovoljno dobro. Nakon nekog vremena mi je usporio mobitel do bola.:rifle: Užas. Ovaj ide k'o po loju. Fenomenalno.:turn: A nisam primjetila da sam u odnosu na symbian uskračena u ičemu. Sve štima, sve 5. :kiss:
Moja preporuka svakako. :thumbup:
p.s. A i uštedjela sam 1500kn u odnosu na N73!:spin:
Uglavnom hvala svima na mišljenjima.:thumbup:
odličan izbor:thumbup:
uživaj:spin:
posto ti symbian nije kazes sluzio dobro onda je k800 suuuuper izbor
Slažem se sa ovim... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sonyck
K800 je skroz OK mob... i ja ga nekako nabavio... i ako ti netreba symbian, onda je i K800 dobar izbor... :thumbup: :spin:
Dobar izbor... :thumbup:
A sto se tice ove nokie, mislim da je malo bezobrazno skupa i nista vise... :thumbdown
po nemim usporedbama n73 ima bolje slike od k800= Citat =:
Izvorno postao wildbabe
Dobro, i...?= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Imas nekakav primjer usporedbe da potkrijepis svoj citat ili to samo tako kazes? :thumbup:
evo jedne dobre usporedbe:
www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1084/Nokia/N73
n73 u nekim situacijama daje oku lijepše slike,na taj način da prikazuje nerealne boje,prejako ih naglašava,a na detaljima se jako gubi...
Po danu mi se čini da su u nekim situacijama slike iste...
Ali kada se slika u mraku, pobjedu odnosi K800 zbog flesha... :thumbup:
to definitivno...:thumbup:
vecina korisnika voli zive boje i prenaglasene,bar tako u nokiji misle.SE modeli imaju prirodne boje i zato u vecini slucajeva pobjedjuje SE.ipak,moze se reci da su kamere n73 i k800 vrlo slicne po kvaliteti fotografija.:thumbup:
zasto je svima prva stvar kod usporedbe mobitela j***na kamera?
zato sto su k800i i n73 modeli kod kojih su najvaznije foto mogucnosti,a tek onda sve ostalo.k800 ima makro,stablizator ,ksenon flash light i autofocus.n73 ima carl zeiss optiku,autofocus i makro mode,a to upravo znaci da kod ovih modela najvise polaze u kameru.walkman modeli imaju izrazene glazbene mogucnosti,smartphoni su funkcionalni i omogucavaju instaliranje mnostva aplikacija.neki modeli pokusavaju imati sve u jednom(n93,95),zato im je i cijena visoka.
Oba telefona daju ocito sjajne fotke i to je dobro, sad ako jedan daje za nijansu bolje od drugog, nema veze...:)
Ja sam osobno SE fan aliova nokia mi je mrak samo brate preskupa...:evil:
A sto se tice ovog carl zeiss, po meni je to cisto izdrkavanje i marketinska fora da ekipa kupuje te nokie jer ''kao'' daju bolje fotke od ''ostalih'' kamera na mobovima, zato sto koriste carl zeiss optiku... ;D
Sad je kao nokia uzela ovu optiku a SONY je ima u svim svojim foticima... :wstupid:
Ja sam imala nokiu od prvog moba (prije 10 godina) do prije tjedan dana. Ali sada definitivno više ne kupujem niti jedan osim SE.:rotfl: Naprosto sam oduševljena. :thumbup:
...:thumbup: ...= Citat =:
Izvorno postao m@m@
i ja kazem,ali tesko se odluciti koji je bolji:k800 ili n73.
Možda si se jednostavno zasitila nokie....= Citat =:
Izvorno postao m@m@
Meni je bolji izbor n73. Symbian:thumbup:
Po te je dobra dilema, al zbog symbiana mislim da ipak N73, i osbno mi je ljepši...
Onaj ekran mi je sjajan na N73 ali i cijena je dosta veca u odnosu na k800 tako da bi uvijek izabrao ovaj sony ericsson...:spin:= Citat =:
Izvorno postao zmija
Na ovih 3k kuna za k800, dodati jos 1500 kn za N73 mi je zbilja puno previse dati za mob...:thumbup:
Zato skočiš do susjedne italije i kupiš n73 za 400€ + povrat ive i dobiš dobar mob za dobre pare= Citat =:
Izvorno postao wildbabe
http://www.tim.it/consumer/c365/i336...63&13389=13390
Sve se vrti oko iste dileme...ako ti treba Symbian i ako misliš iskoristiti mogućnosti koje pruža N73, uzmi nju...ako ti ne treba Symbian, odnosno treba ti mob s odličnom kamerom, za pisanje poruka, poziva i dobrim multimedijalnim mogućnostima - uzmi K800 :thumbup:
Ja sam promijenio hrpu mobitela,ali Symbian me nešto nije privukao jer je sporiji nego obično mobovi, a nisam ga niti previše koristio, tako da imam K800, najviše zbog kamere :thumbup:
Same here!:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao El Niño
Zadnji mob koji sam imala je bio Nokia 6600. I sve u svemu mobitel nije loš, zapravo bio je super onda kada sam ga ja kupila a to je bilo kada je izašao, ako se ne varam ima 3 godine a možda i malo više.
No ono što mene smeta je njegova sporost. Symbian usporava mob nevjerovatno:mad: i to me ubijalo u pojam.
A i njegove mogučnosti nisu me baš impresionirale (mislim symbiana).
Sada sam prije tjedan dana uzela SE K800i i preporodila sam se. Kao što sam već rekla od sad imam novi No.1 brand SONY ERICSSON!!!:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Šta se tiče sporosti symbiana ja mislim da su ovi novi symbiani puno puno brži i to se uopće ne može smatrat sporim
Ovisi što podrazumijevaš pod "novi" , da li to od N70 ili još noviji... :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao rage99
Naime, neki dan sam malo čačkao po potpuno novom N70 koji nema još ništa "na sebi", i paljenje je trajalo valjda malo manje od minute (35-50 sekundi)... a to je meni jako-jako sporo... puno brže se pali K800 koji ima dosta slika i tema u memoriji telefona... :spin:
A što se tiče brzine ulaska u izbornik i podizbornike tu je malo brži od 6630... :spin: No lako se čovjek navikne na tu "sporost" pa onda nesmeta toliko... ;D
Pa mislio sam na ove 9.1. a prvenstveno na N73 recimo pregledavanje slika je stvarno brzo, a i sve ostalo,neznam možda ja pretjerujem ali meni je to brzo.
nemogu se složit s tobom, frend je posudio od starog n73 i bili vani jučer i znate 100 poziva da se dogovorite, liku se zbrejkao mob bar 5 puta tokom večer i morao ga nekoliko puta restartati, toliko o novom symbianu, ja sam baš mislio uzet n73 kad malo pojeftini ali mislim mob kad te netko nazove i zbrejka se to je smiješno ;D= Citat =:
Izvorno postao rage99
Symbian nije dovoljno brz za mobitele.:loco: Usporava cijelu priču do bola. :thumbdown Možda će ga u budućnosti dotjerati pa kako evoluira sve u životu, vjerojatno će i symbian evoluirati. Eventualy!!!:ideja:
Ali za sada je SE kralj!:turn: Naravno to je moje mišljenje sa kojim se ne morate složiti.:wave:
;D ;D ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao Vex
Toliko o nokiji za oko 5500 kn... ;D
Onom ko treba symbian kupit će ga!a to šta je tebi to smiješno je tvoj problem.= Citat =:
Izvorno postao wildbabe
btw pogledaj malo bolje cijene.
symbian mora biti sporiji od obicnog moba i to treba prihvatiti.isto je tako glupo kupovati symbian ako ti ne treba.za kurcenje pred prijateljima mozes kupiti i nokiju 8800.
Pa smijesno mi je a pretpostavljam da ima dosta ekipe ovdje kojima je isto smijesno da im se za 5500 u ducanima dogadaju ovakve stvari... lol= Citat =:
Izvorno postao rage99
Ja sam pogledao cijene i znam o cemu pricam a cini se da si ti tu neki NOKIA fan i ocito ne trpis da ti se ne sere po nokiji pa imas ulete ovakvog tipa...:nono: :thumbdown
smirite se,znate onu svako svog konja hvali,ko voli symbian nece mu smetat sporost a ko nevoli naci ce mu svaku manu i tako je sa svakim mobom
Tako je! Potpisujem...= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Makar sam prešao na K800 (a nedavno sam imao 6630 :rolleyes: ) prvenstvno radi promjene, brzine i kamere, kada vidiš koje mogućnosti Symbian ima onda zaboraviš na mane i onda ti je mob jednostavno super... Nekima jednostavno symbian "ne leži" i takvi će rijetko kad reć neku dobru riječ za njega...
@wildbabe: i ja sam donekle NOKIA fan, ali su meni određeni modeli preskupi pa onda na neko vrijeme uzmem neki drugi mob (tipa K800, D750...), ali isto tako mogu reć i poneku dobru riječ i za SE i za Nokiu... :spin: ;D
svako ko se imalo razumije u mobitele zna da je nokia no1 zato nema potrebe za prepirkama.sad imam k800,ali da imam novaca sigurno bi kupio nesto iz N serije.
gle ja sam bio prezadovoljan sa 6600 i imao ga skoro godinu i pol, ali ovo sa n73 je smiješno tolko dat za mob pa da nemože nazvati ili primiti poziv, ja bi i dalje uzimao symbiane ali su me nekako razočarali, n70 mi je bio super ali tako mala tipkovnica i reza ekrana, mislim stvarno i nokija je tako pala sa kvalitetom, mislim na plastiku, frend još ima 3310 s kojim igra nogomet a meni na 6280 stara 3tj već ušla prašina pod ekran i tipkovnica se malo odvojila :-/ ali opet nebi mjenjao ovaj mob jer je ekran milina ;D= Citat =:
Izvorno postao sonyck
evo da ne otvaram novu temu dali prasina ulazi u n73
Evo ja sam imao na D600 problem sa prašinom... A N73 imam 3 i pol mjeseca i ništa od prašine....= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Ne govorim ja da su nokie lose, naprotiv nokie su po kvantiteti daleko ispred svih ostalih mobitela a o kvaliteti ne bih htio govoriti jer nisam bio u prilici imati jednu od ovih novijih modela, samo citiram misljenje vlasnika istoimenih... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Ico
Samo kazem da bih za ulozeno trebao dobiti malo vise od brejkanja-resetiranja i sporosti softvera kako vecina navodi kao manu...
= Citat =:
Izvorno postao herci
To sam i ja mislio dok nisam prešao na PPC i WM2005
dobro si i napravila....jer vec nekoliko ljudi mi dolazi sa symbian mobitelima i imaju isti problem...tj 2:= Citat =:
Izvorno postao m@m@
uspori rad i s**bu ga virusi
Symbian se pocne usporavat istina,ali opet danas je bar jednostavno flashovat nokiu,tako da onda radi jos bolje nego kad ste ga kupili...:thumbup:
Ne znam kakva je to uopce glupa usporedba.....N73 i K800....kruske i jabuke.
Pa i to sto kazes...:thumbup:
Nokia je symbian a SE nije i po meni tu prestaje svaka usporedba!
Nije važno što je jedan symbian a drugi nije. Opet se može reći je li nekome jedan bolji od drugoga. Naročito to mogu reći oni koji su koristili oba.
Ja sam koristila oba i mogu reći da je symbian za sada sranje. Od njega nema neke konkretne i velike koristi a za mobitel je smrt. Ako ja moram čekati da mi mobitel krene s mrtve točke 20 sekundi onda ga i ne trebam. Izgubim živce i tresnem ga u zid. Smeće.
Ako je netko bio Nokia fan, onda sam to ja!
Ali od kada sam prije 2 tjedna prešla na K800i, preporodila sam se.
Zato sve pohvale za SE!
p.s. Molim nekoga tko se kuži da mi kaže zašto odjednom od danas ne mogu koristiti smajliće! :( Kad kliknem na njih ništa se ne događa! :-/
Ove sam unjela "ručno"!
svako ima svoje mišljenje, ali pomalo neopravdano zapostavljaš funkcionalnost symbiana. po meni n73 je za one koji žele i trebaju nešto više od mobača a ne samo dumy mobač sa fenci šmensi slikicama i mp3 playerom. uostalom sigurno nisi nikad ni iskoristila u potpunosti čari symba... :p= Citat =:
Izvorno postao m@m@
Bojim se da tu i nema neke čari, sorry!:jump:= Citat =:
Izvorno postao jonyb
p.s a koristila sam ga dosta u 3 godine! I previše!;)
evo da ne otvaram novu temu, stavit cu tu. Razmisljam o prodaji K800 i zamjeni za N73. K800 je odlican mob, ali smeta jedna jedina stvar - joystick. Kad se vratio sa servisa, nakon par dana opet. Prekosutra ga saljem opet u servis i opet cu traziti novi mob (prvi put mi nisu dali ;D). Razmisljam o N73 zato sto cak i nasljednik K800 - K810 ima opet taj nesretni joystick. Nemojte sad govoriti, to su dva potpuno razlicita moba jel to znam. Znam sto moze SE, uglavnom znam sto moze Symbian. Mene prvenstveno zanima kamera (jel losija od K800 i kakve su slike kad se izrade, jel sa K800 izgledaju kao sa digitalca) i meniji (sporost menija naspram K800). Samo me te 2 stvari zanimaju i to ce odluciti. Kao sto se zna da sam SE fan, ali ovo je previse sa tim joysticima. Hocu imati dobar telefon sa dosta mogucnosti, ali da se ne kvari joystick. SE jos u tome nije u zadnje vrijeme bas uspio (mislim na K800 i K810)
Sad, vase misljenje o ove 2 "stavke" sto me zanimaju i misljenje jel se isplati mijenjati
koliko znam ni joystick na n73 nije nista posebno.
dosta je sklizak i ne bas precizan.pitanje je kakva je dugotrajnost tog joysticka!?
Ocito si medu rijetkima kod nas kojima je joystick poceo stekati, dosta ekipe na forumu je pisalo da nema bas nikakvih problema s njim cak ni nakon pola godine koristenja, izmedu ostalih sam i ja medu njima...
Pogledaj po stranim forumima i vidjet ces da se ekipa zali i na N73 stick, a sto se tice kamere losija je nego na k800 jer je dosta testova to dokazalo pa i onaj u MOBIL-u od ovog mjeseca...
N73 je fakat sjajan mob i uzmi ga definitivno ako mislis dati malo vise lovice od k800 za njega...
Što se tiče slika, mislim da su slike samo malo lošije nego na K800 (po danu, na nokiji je malo izraženija žuta boja (tako sam bar čitao po testovima) ), ali po mraku, slike bolje ispadaju na K800 (zbog blica)...
Što se tiče ulaska u izbornike, tu je K800 malo brži. Ipak je "sporost" mana symbian mobitela...
Ali bez obzira što je malo sporiji, zbog mogućnosti symbiana, stereo zvučnika i boljeg displeya bi se odlučio za N73... :spin:
[
meni je symbian dobar prvih tjedan dana , kasnije niš posebno .... a nema mi bolje kad cjeli dan slikam , igram igrice ( kao ućim za ispit ) , razgovaram , šaljem gro sms i baterija mi izdrži 3 i pol dana ( bez gašenja po no noći) .. zato mi je k800 do sad ostavio najbolji dojam + ostale prednosti kao što su kamera , radio sa rds-om ....
jel nesto puno losije, ili se skoro ne vidi? Mislim kad bih izradivao, jel bi bila velika razlika? Znam da su symbaini sporiji, imam 6600, ali imao sam N73 i nisam uspio bas dugo prckati po njemu. Nego, zasto svi odmah daju prednost toliku K800? Znam da je dobar mob, ali Nokia ima puno veci display, bolji zvuk (na K800 je uzas), (valjda) nekvarljiv joystick...
kako misliš bolji zvuk , na slušalicama ili na vanjskom zvućniku ... što se tiće tih prednosti , ja volim više kad je nešto "do kraja" realizirano .. recimo k800 ima radio sa rds-om i a nokia je bez rds , k800 ima "pošten" blic , a nokia diode , autonomija je bolja ,
fakat mi nije jasno šta se desilo sa tvojim k800 , al eto moj je star 2mj. e ko nov je al doslovno ko nov
bolji zvuk preko slusalica, meni je na K800 uzasan sa onim slusalicama sto sam dobio uz njega. dobro, rds mi bas ne treba, jel ni ne slusam radio, a za blic i diode, sad bas citam na mobilnisvet da su ipak slike malo bolje na K800 u mraku. ali to je skoro zanemarivo.
ne znam ni ja sto se desilo, valjda zato sto sam prckao stalno po njemu nesto. a i to je i svrha telefona. Da sam htio samo poruke i razgovor, uzeo bi 3310. Ovako sam htio mulitmedijalni telefon sa svim mogucnostima, ali izgleda da se po njemu bas ne moze previse prckati, inace ode joystick
evo vidis, i ja isto sam dosta igrao igre, i izgleda da je od toga joystick otisao. Nije dobro napravljen, i na K750 sam imao problema s njim, sad i sa K800.
Ja bi se odlucio za n73 jel ima hebeno al hebeno velik ekran:klap: :klap:
a kamera mu je za dlaku losija od k800
Po filmicima sta sam gledo o nokiji symbian nije toliko spor kolko svi pricaju:klap: :klap:
(zato ce moj novi mob biti symbian):afro: :afro:
slikanje - od 12 mj do danas napravio sam oko 250 slika, ali dosta sam igrao igre. razgovarao jesam puno, ali poruke nisam slao jel mi bas ne lezi tipkovnica od K800. pretvrda je. Baterija, dan i pol - dva, nikad duze mi nije izdrzao, punjenje svake druge veceri
@imatic, jednostavno si naletio na losu seriju k800 i to je sve, ja svoj joystick zesce tlacim sto s igricama, sto pri kretanju kroz izbornike, tralala i gad se jos uvijek ne da, he,he!
Mislim da to nema veze s time ko' je na koju seriju naletio.Činjenica je da je to generalno..i da je se-u taj joystick stara boljka.
Ja bi bez razmišljanja uzeo n73.
Vjerojatno zato što ga imaju pa malo neobjektivnosti... ;)
Upravo sam ja veći displey i bolji zvuk i neaveo kao glavne prednsoti N73_ke... Što se tiče zvuka preko vanjskog zvučnika, meni i N70 ima pubo bolji i glasniji zvučnik od K800 koji je dosta tih (bar je meni bio), a pošto N73 ima 2 zvučnika, vjerojatno je još glasniji... :spin:
Ja osim kamere ja nikakvu drugu prednost nebi dao K800 jer su i po dimenzijama ta dva moba jako slična. Jedna od prednosti sam mislio da je baterija ali je meni trajala dan ipo-dva maksimalno, a dan ipo mi traje i na N70 (a N73 ima još jaču bateriju i dulje traje) uz podosta korištenja...
Što se tiče slika, tu ko što i po komentarima na drugim stranicama vidiš, malo vodi K800, ali što se tiče videa, tu je N73 puno bolji...
Jedina stvar koja me malo smeta na N73 je to što ima zajednički folder za muiku i fimiće (ko i na N70)... bilo bi bolje da je to razdvojeno, ali ajde...
Zajednički folder je jedino za slike i video, dok je mp3 odvojen, a posebno je odvojen i folder za zvučne isječke... da ne govorim da su teme također u posebnom "dijelu"...
A to da se sprema u inbox (kao SMS) to je najnormalnije za symb nokiu (to je prva stvar koju sam skužio na 6600) jer ti dođe poruka da si obio SMS (a u biti ti je u nutra ono što si poslao)... :spin:
E sad, očito ti je to frendu prva symb nokia pa nije skužio...
Nije to neki veliki nedostatak..kada si stavite mp3 na nokiu kreirajte playlistu gdje će se nači sve mp3-ce i problem riješen.I ovako rijetko kada ćete slušat neke pjesme pojedinačno.Ovak su sve na jednom mjestu(playlisti) i samo šaltaš.
@wildbabe: kada pošalješ neki mp3,neki video ili neš treće..na symbianima se dogodi da ih spremi u inbox.I od tam ih samo save-aš na mjestu u mobu koje želiš.
izgleda da ce ipak N73 doci meni u ruke :)
nokia n73 sprema slike i video u isti folder ali zato ljudi postoji symbian na tom mobu pa tako instaliras pvplayer koji ti usput jos daje video od ruba do ruba i instaliras photorite i gledas zasebno i jos ih brze otvara.......................
i sto bi vi napravili na mom mjestu da vas joystick zeza? Ostavili K800 i slali stalno na servis :) ili uzeli N73?
Uzeli n73,bez razmišljanja...
kakve veze wildbabe ima hardverski,znači mehanički kvar sa softwareom?Nije mi jasno na šta ciljaš?
wildabe al si ga pljusnio to ti je isto kao da kezes da se kod crvenih bmwova vise kvari motor nego kod onih plavih..
Dobro,čovjek se možda malo zaletio,dešava se i najboljima.
A što se tiče usporedbe,mijenjao bih K800i za N73 pa i da je joystick u najboljem redu. N73 je telefon klasu iznad ovog,čisto radi Symbiana i većeg ekrana.
ekran na n73 je fizicki veci,ali ne i nesto kvalitetniji nego na k800.
joystick je i na n73 problematican i manje precizan nego na k800.
Da,ista je reza (240x320) ali je fizički i jednostavno izgleda veći zbog tanjeg obruba platike uokolo i manje tipkovnice. A što se tiče joysticka,par forumaša se tužilo na njega,dok se na SE ipak tuži malo više ljudi (makar nitko od mojih frendova,a dosta ih ima K750i i K700i)
ocito su me htjeli napraviti ludim, ali nisu uspjeli :) zato sam i stavio ove upitnike :)
Pa zato i kazem jer mi nije to bilo uopce logicno, pa reko idem staviti prijedlog da vidimo da li je stvarno problem u t-mobile softu pa cemo vidjeti, a ono nekolicina me odmah docekala na noz, joj,joj! Sala, sve :thumbup:
eto da se ubacim malo...ja isto imam k800, i premisljao sam se da uzmem n73 ali sam ubrzo odustao..razlog...josjtick los ako ne i gori nego na k800,na k800 jojsticku se izgleda zalis samo ti,meni tekođer radi savrseno a ne stedim ga kao ni ostali,mob i jojstick sluze da se koriste..ti izgleda bas nemas srece,ako nabavis novi nadam se da ce bit dobar...dok s druge strane cak i vise ljudi se zale na jojstick na n73,cak i na nasem forumu cini mi se pogledaj pod simbian n73,jojstick malen sklizak-LJEPLJEN?? to kad sam cuo,sklizak,manje precizan,kapica pada,nekima je previse vani,strah ljude koristit da ne pukne ko cackalica(sad neko dobi boljku tamo, ti si izgleda dobio los k800 koji nadam se ako ga zamjene i da ce i nama ostalima potrajat dugo i sretno:))...sad osim jojsticka...kamera--svi pricaju slicno,mozda malo ne prirodne boje ali slicno..ma di vi vidite slicnost? mozda na svijetlu i probem je u tome sto kameru u 90% slucajeva koristim po mraku s blicem..sad,di ima slika po mrklom mraku sto mi je ustvari najvaznije..vidio sam mozda dvije slike,jednu na mobile-review i slika je blago reci katastrofa...0bodova prema k800,nisam vjerovao kolko je to lose ispalo,nigdje ne mogu nac vise slika slikane u mraku s blicem,svugdje samo uspoređuju po savrsenom svjetlu gdje i s k750 super ispadaju..no i u savsenom svjetlu k800 pobjeđuju a u mraku blic cini cuda...dalje, brzina-sporost... opet s.e. prednost,brzi, nikad mi se nije zbrejko, kuciste- na k800 je savrseno cvrsto,nema skripanja klimanja,osim poklopac kamere al ne mislim da ce otpast i to me nimalo ne brine...pozadina je fino gumirana pa se ne bi trebao lagano grebat..boja-savrsena crna..dok je n73 tesko nac u crnoj boji,a jedino bi u toj boji razmisljao o kupnji tog mobitela..
sad zasto sam htio n73- divx player neznam kolko je bolje gledat filmic al kazu dosta bolje... video snimanje na k800 je ne koristljivo ,dok se na n73 moze koristit..makar s mobitelom preferiram slikanje jer video klipici ne ispadaju nesto,a slike se mogu i printat...veci ekran,i najveca prednost nad k800 su 2stereo zvucnika..to mi zvuci jako dobro makar nisam probao zvuk,al mora bit dosta bolje,jer k800 ima dosta tih vanjski zvucnik..sad zanima me kolko je ustvari n73 vanjski zvucnik jak i jel dosta bolje nego k800 s mps-60 zvucnicima?
eto to bi bilo to...nisam prevagnut previse za k800 al ne racunajuci simbian koj meni osobno ne znaci puno osim tog gledanja filmova, dajem prednost k800,no nekome ce simbian puno vise znaciti pa mu je to veci plus, da i naravno kazu baterija...izdrzi barem 2dana da je bas gazim..
i da...vidim da tu ljudi puno komentiraju cijenu..eto sad je cijena recimo na crno ova 2 mobitela + kartice jednaka... ako racunamo 1gb karticu i ak izađe m2 od 2gb, dok je za nokijine kartice cijena dosta manja.. znaci cijena mobitela ispadne jednaka ... sad koji izabrati:dunno: slatke muke:japan:
A jesi se raspricao dubrava...he,he! sala :thumbup:
Ovo sto si napisao u ovom postu potpisujem, nadovezat cu se malo na joystick gdje je ocito imatic naletio na losu seriju i tu nista ne moze, nego probati dobiti novi mob pa ako ni taj ne bude dobar, definitivno ga zamjeniti nokiom...
Jer ako ti kazes da ti stick radi bez ikakvih problema, meni je isto sjajan i nakon pola godine, a ima jos dosta ljudi na forumu koji se ne zale na njega, onda je ocito problem u tim serijama mobova s greskom sto je na kraju krajeva normalno, toga ima kod svih proizvoda a nije samo slucaj s telefonima!