Mobitel je stvarno fenomenalan, odlično izgleda i dosta su ga poboljšali u odnosu na 8800, samo treba odvojit popriličnu svoticu za imat ovaj mobitel.
http://imgnew.gsmarena.com/ii/bigpic...00-sirocco.gif
Nokia 8800 Sirocco
Printable View
Mobitel je stvarno fenomenalan, odlično izgleda i dosta su ga poboljšali u odnosu na 8800, samo treba odvojit popriličnu svoticu za imat ovaj mobitel.
http://imgnew.gsmarena.com/ii/bigpic...00-sirocco.gif
Nokia 8800 Sirocco
nemojte se ljutit, al 8800 mi je nekak ko falusoidna željezna šitarija od pol kile, a ne daj bože da ti padne , riknula je ko da je nikad bilo nije!
Ma tko će se ljutit, svatko ima pravo na svoje mišljenje! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao tj1
imaš pravo , to je čisti prestižni mob, da ga uvijek držiš bolesno na stolu. ko ga i kupi , kad rikne odma ide po drugi.= Citat =:
Izvorno postao fantun28
nego jesi ti onom papku COPY-PASTEirao na blog?? ;D ;D pun je net takvih majmuna!!
Ta Nokia stvarno zna"napravit" cijenu.
Ma i ja kad bi bih imao te novce, sigurno bih ih drugačije uložio...= Citat =:
Izvorno postao tj1
stvarno previse ovo je vec skup hobi za one koji zele imati najbolje mobove.
daleko je ova njoka od statusa naj mob...oni samo cijenom ukazuju na nešta hebeno i vrijedno pokazivanja....ne da taj mob ne vrijedi ni pola tih para,nego puno manje...to što je skup i što je rijetko viđen,to ga čini primamljivim...:thumbup:
usporedivši : cijenu-količinu-veličinu dobivenog za novac, naspram bilo kojeg automobila , mobiteli su vjerojatno najskuplje pizdarije na svijetu= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Meni se baš svidja 8800, ja bi uzeo onu gold da budem pravi gangsta.
Ne znam kakav bi udarac u glavu trebao dobiti da odlučim kupiti taj mobitel;D A i da ga dobijem, istog trena bi ju prodao.
za koji gram zlata ne bih bacio lovu, perfomansama nije bogzna sto jer ima mnogo boljih mobitela, cijena je pretjerana
Kad već svi pljuju po 8800 onda ću je ja malo braniti :)
Mobitel sam uzeo prije tjedan dana i fenomenalan je..čim ga primite u ruku, odmah vam je jasno zašto mu je takva cijena, jer to je najkvalitetnije izrađen mob ikad napravljen, počevši od toga da se ništa ne klima, da su materijali od kojih je izrađen vrhunski itd. Ekran je također mrak, a software je isti kao i na 6230i, osim nekih tema i melodija koje je skladao neki poznati japanski skladatelj (makar nisam nikad čuo za njega)...baterija mi je također OK (makar svi po njoj pljuju) i uz neko normalno korištenje traje 3 dana bez problema...za one kojima treba mobitel za šminku, a ne za nekakve programe, gledanje filmova i za kaj sve inače mobiteli služe, a ima koju kunu više, ovo je idealan mobitel za njih... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
daleko od toga da je 8800 fenomenalan mob,ali ne vrijedi tu lovu...:thumbup:
ma to je mob za one koji zele bit face i prvi u svemu,ja ga osobno nikad nebi zelio imat za te pare n93
Nitko nije spomenio malu i nepraktičnu tipkovnicu, a da ne govorimo o nekom s velikim prstima... Znam o čemu govorim jer moj zet ima taj mobitel (8800), a sad ne znam jesu to išta poboljšali na Sirocco verziji.
Zna li tko ostaju li packe prstiju i na ovom crnom modelu?
hm...ja si kupio auto za tu lowu :)
da je nokia napravila fon od 1kg...i proglasila ga elitnim sminkerskim fonom...ljudi bi ga kupovali samo da budu posebni :)
tesko je nekoga nagovoriti da kupi nesto kada ima u djepu a ne u glavi :)
a sto se tice softa..ako je spor kao u 6230i...onda nemam komentara..
Mob je stvarno super... Samo što mu je cijena malo veća...
Juče sam bio u nekom dućanu u Sesvetama, pa sam ga tamo vidio... Malo sam da držo u ruci i mob ostavlja dobar dojam... kompaktan, "klizni", dobra izrada, još je u crnoj boji... ma milina... sam ko ima novaca viška za taj mob, super... :thumbup:
da, taj mob ne vrijedi toliko novaca..
ali kad bi u nokiji spustili cjenu onda on ne bi bio fora ovim lovatorima jer bi ga svaka baba imala. ktko voli nek izvoli.. za mene je to cisti statusni simbol, a mobitel je po mogucnostima daleko iza n-serije. eto :)
hmm evo jucer je bilo predstavljanje N8800S i imali su 2 live primjerka za igranje
kako imam 8800 nisam vidio nikakve softverske promjene u odnosu prema 8800S, OK kamera je bolja, baterija (btw kompatibilna sa obicnim 8800) li-po je navodno 10% jaca (i nesto laksa) i ima vise memorije, ali nema bas nekih novosti..
navigacijska tipka je pogorsana (ako se to uopce moglo napraviti) i sada se nikako ne moze pogoditi gore-dolje, jer je rub (koji je jedini osjetljiv) vrlo tanak
fajn je onaj efekt u sredini navigacije (polirano staklo)... kuciste se jako prlja, ali eto - bile su samo crne pa ne bih znao reci..
ona precka unutar koje su spojene funikcijske tipke je sda spojena u jedno i jos vise zbunjuje
u svakon slucaju ne vidim sto vrijedi 3k kn extra, al ajd.. za duplo vise se moze kupiti Vertu u Becu ako se vec zeli demonstrirati frajerluk
ps. eto, poklanja se bt slusaslica s telefonom, ajd
hahahahaha,bar nesto hvala nokia na velikodušnosti lol= Citat =:
Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
Kupio sam si 8800d, ...odlican je. Inace sam bio jako zadovoljan s 8800, ...al ovje je odlicno. Popravljen software, ...puuuno bolja baterija, odlican paket, ...stvarno dobijes sve zivo; dvije baterije, stolni punjac, obican punjac, bt slusalicu, obicnu slusalicu, futrolu od tvrde kože, krpicu...
jako sam zadovoljan, ...samo...zasto nema tu faking memorijsku karticu?! :)
Nema memorijsku karticu, jer netko tko kupi taj mobitel sigurno neće na njega stavljati nekakve pjesme, video snimke, program i slično, tako da je 120mb i više nego dovoljno...
Taj mobitel je za staviti na stol kad si na nekom fancy mjestu i tu mu nitko ne može konkurirati...
pa ok, ja ne idem na fensi mjesta, niti sam sminker, al...volim lijepe stvari a i mogu si priustiti mob od 9000kn. :thumbup:
meni sekica ima 8800...hmm mob je bash ok....ali meni mob više ne predstavlja ono nekaj kaj je prilo bilo..da ono dok sam na kavi mora bit' na stolu da se vidi..ja si za 8 gromova rađe kupim neke djelove ili cijeli skuter..ili nekaj drugo..kuiš...mob mi se sviđa al' nije to za mene...to je bash za moju sekicu...
cek jesi ti siguran da si imao 8800? da se objasnim...= Citat =:
Izvorno postao MarioM
??= Citat =:
Izvorno postao MarioM
umjesto pola dana drzi pola dana i 15 minuta?= Citat =:
Izvorno postao MarioM
cek cek paket je jednak onom od obicne 8800 plus BT slusalica (vjeruj mi trebas bolju:bunny: ) a umjesto futrole se na obicnoj 8800 dobivalo mirofibre pouch koji je bio puno korisniji za odrzavanje higijene= Citat =:
Izvorno postao MarioM
nije miro nego micro lol
Sve je to Ok... Onaj ko ima za taj mob, moći će si priuštiti i rezervnu bateriju... A sumnjam da onaj ko izdboji 9k Kn za taj mob, da će "ekstemno" puno koristiti da bu mu baterija držala pola dana... Ali opet... Malo bolja baterija i cad slot nebi bili loši... Card slot su bar mogli napraviti kako kod 6230i, onak ispod baterija... :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
ne, baterija mi drži blizu tri dana puna, uz dosta razgovora i smsa, ...i upaljen je cijelu noc, ...paket je bolji, vesele me i sitnice, ...a sto ce tice higjene, ova koza za brisanje je genijalana, u prijasnjem paketu uopce nije bilo kozice za brisanje, a ova torbica je bolja, ...plus gratis prekrasna slusalica bt...sta sam krivo rekao!?!?! bolji je paket!
popravljen soft?! pa da...drugaciji soft! a ti provjeri, uzmi jednu i drugu usporedi!
i moj savjet, prije nego nesto napises, ...provjeri informacije...jer ovako siris dezinformacije!
byeeeee
Očito ti nije jasno da je čovjek imao obje u rukama i kompetentan je uspoređivati, a kad smo već kod toga, on testira Nokie za Mobil pa sam nekako skloniji njemu vjerovati... ;)= Citat =:
Izvorno postao MarioM
ah u tom se slucaju ispricavam jer ocito je greska na mom aparatu koji ne moze bez dva puta dnevno punjenja uz sat vremena razgovora u prosjeku.. no, to i ovisi o tome sto ti shvacas pod puno razgovora i sms-a= Citat =:
Izvorno postao MarioM
sto se tice softvera ne kazem da je isti (pobogu, music player ima novu ikonu!) ali IMNSHO nema nis pametnog novoga
tu je netko lud, ...razlika je ocita al ok...a vjerujte kome hocete, ja lazem! :closed:
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
i daj me podsjeti da sam ja imao 8800 godinu i pol, a 8800d nekih dva tjedna vec....fantaziram, ....predvidja mi se....kaj tebi to nije jasno! kako volim pamtnjakovice!!! testira Nokie za Mobil?! pa kak mi to nije jasno!?
ma mario vjerujem ja tebi da imas 88, nije u tom problem
zasto nam ne pobrojis te ocite razlike pored novih ikona i tema koje si primjetio, a meni su promakle? Ipak sam ja pipkao na brzinu, u mraku i pod utjecajem koktelaa (mnozina)
(pogledao sam jos jednom setnju kroz menije sa
http://www.mobile-reviews.de/8800SI/Menue/index.htm i cini se da je jedina razlika u drop-down meniju i barovima za podesavanje glasnoce tonova i videu za dolazni poziv, a pretpostavljam i pisanje poruka je S40/E3 stilu, ali to nije S40/E3, razlike gotovo da ne postoje)
nadam se da te to sto na Mobile review pise da 88SE ima S40/E3 nije navelo na pomisao da se radi o softveru iz 6280 - radi se o greski (ocito je da nisu ni imali upaljen telefon jer bi ga i fotkali, onaj pocetni screen je stari od 8800), osim ako telefoni koje sam ja imao u rukama imaju nekim slucajem S40/E2 soft (kao i "stara" 8800), razlicito od prodajnih primjeraka (pisalo je kod butanja Nokai prototype, not for sale)
kazem _samo_ da _razlika_ u odnosu 88 i 88S nije uopce uzbudljiva, jebote vise sam se narajco na razliku nokie 8110 i 8110i, 6310 i 6310i, da ne govorim 6230 i 6230i.. ovo je razocaranje, mogli su napraviti samo FW nadogradnju za sve to... poanta je da promjene niti izdaleka nisu vrijedne 3k kn vece cijene, pogotovo ako se kupi srebrni model 88S, onda si stvarno :bunny:
elem:closed:
ps. eto kad smo vec pri temi, mozes li mi sa prilozenog CD-a skinuti brian eno tonove i dignuti na rapidshare, to je nesto sto mi se fakat svidjelo
-mogućnost odabira fonta imenika, sms i ostalo
-mogucnost biranja broja za slanje iz smsa kontakata, grupa, open log i recently used
-novo sucelje poruka, kao na 7370...
-muvanje fajlova iz foldera u folder
-oznacavanje fajlova
-delete all reports
-display---standbye mode settings
-sleep mode ekrana
- flight-šrofil
-novo sucelje menija-zvonjave primjer, ...kao na 7370...
-slide call handling
- audio message
-organise menu, fora s motorole cini mi se
- i dakako 2 mpx kamera i bolja memorija (po meni najslabija karika)
ok, ...ako to nisu neke novosti i promjene onda sam debil! so, sutite prije nego se pros.... uostalon nije r islo tebe nego onog bisera koji je napomenuo da si imao oba moba u ruci i bla bla bla...s tvojeg strucnog stajalista nisu mozda neke velike promjene, ja sam ih odmah skuzio jer su ne takve neke stvari i smetale, ...al kad se tak neki ljakse javi, iz vedra nebra pa u rebra...to mi je kaos:bunny:
je, sad i meni neke novosti zvone, pogotovo flight jer demo modeli nisu imali SIMove a ja sam ih ukljucio
hvala, ovo je napokon informativan topic nakon svih dezinformacija, od kojih su neke potekle i od mene:thumbup:
ako jos mozes pogledati toneve na cd-u bio bih ti zahvalan, ova dva koja imam su mi super:licklips:
jos uvijek ne mogu rijesiti misterij radi li se o S40E2 ili E3, no to i nije vazno jer je ovaj soft na pola puta izmedju njih
ajmo dalje konstruktivno s ovim topicom, iako se sve teme o nokijinoj premium seriji povedu o tome kako su preskupe za svoje feateure i bla bla... upravo iz tog razloga iskopao sam jedan stari svoj post sa newsa o tome zasto mi ne vrijedja pamet da Nokia 8210 kosta toliko vise od ostalih mobitela s boljim mogucnostima (napomena: nedugo kasnije sam kupio 8850, a i MX-5 koju spominjem u postu, ah:rolleyes:):
" Noke serije 8 nisu nikada bile (niti vjerujem da ce biti ) za svakoga....
Naime, svaki proizvodjac ima 'klasu za masu' , srednju (poslovnu) i viskoku
klasu aparata.
osmica je kod Nokie takva...eto.....
sjetite se banane, sjeti se 8810 (koja je kostala predivnih 6800 Kn kada sam
ju prvi put drzao u ruci, a i sada je nea za ispod 400 DEM).....
itd....
8210 serije 'Style' (jesi li ikad spojio 8210 na IrDa pod W98 na P'n'P? Sta
pise?) nSm3 ipak nije za svakoga...pogotovo za nekoga tko ne moze skupiti
6000 Kn za 'ikonu'.....
to je moje misljenje i imam puno pravo na njega.....
Nokia je No1. upravo zbog jedne jedine stvari (koji se u hrvatskoj nikda ne cijeni) a to je : DESIGN!
Ja se na bunim sto moja 8210 mozda kosta 700 DEM ako je u njoj cijena
designa 350 DEM, i sto za 350 DEM mogu dobiti T28 koji je svakako bolji
mob(cijena mu je umanjena upravo za onu , nekima vaznu, komponeticu); JER TO JE MOJ IZBOR.......
To ti je kao da nekome ides filozofirati zasto kupiti mazdu miatu (MX5) kada
mozes za iste novce dobiti Mazdu 626 ili stajaznam...U get the
point.........
--------------------------------------
Npr, pogledajte ovo i recite da ne vrijedi 2000 DEM:
http://www.nokia-asia.com/apac/8850_...o/8850gold.swf
A tko nema toliko za mob. neka truli dok mu cijena ne padne za 3 godine na
300 DEM i onda uziva u svom 'stuck in the moment-u'
podsjecam da 8850 ima istu bateriju po kojoj se pljuje i isti soft...samo
jos bolji looks......
evo upravo imam u ruci Sagem 922 i ima full iste (+jos vise) funkcije kao
8210/8850.....
pitas li se zasto ljudi nemaju Sagema onda umjesto 8xxxx? "
rekao bih da je trojka jer theme od 8800 ne rade na 8800d. makar mi se cini da je ni vrit ni mimo...
al kao sto rekoh, ...ima novost...
sva ta silna nova tehnologija u njemu, taj izgled...jednostavno savrsenstvo bez mane ;D
a sad malo ozbiljno :)
mozda da je od aluminija i da ima cca 60ak grama i da nema taj bezvezni poklopac i da ima malo normalniju tipkovnicu...bio bi to cool fon
ALI ovako...
enivej...svaka roba ima svog kupca...a posto se kod nas skuplje stvari prodaju bolje nego jeftinije...nije upitna prodaja...
to je jako malo muzike, za jako puno novca, jednostavno mobitel za pokazivanje
:dunno: :lmao: :dunno:
= Citat =:
Izvorno postao JOLIE
Onda ga prodaj, i kupi sirocco :D
mozda ti bude bolji
Ma kakvi, kad me jednom razocara model, ne kupujem ga, pa makar bio poboljsan. Znam da ne zasluzuje te novce. A i oni dobro znaju (iz Nokije) kojoj se skupini potrosaca obracaju sa ovim modelom i cijenom. ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao DarioB