Mene jaaaako živcira kad netko ovako piše....
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=410505&postcount=1
užas, kako se samo može učiti tako pisati???
Vaše mišljenje?
Printable View
Mene jaaaako živcira kad netko ovako piše....
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=410505&postcount=1
užas, kako se samo može učiti tako pisati???
Vaše mišljenje?
Ma, to je navika s mobilnih, odn. od pisanja SMS-a. Meni se čini dobrom zamjenom s obzirom da mreže službeno ne podržavaju naša slova (šumnike).
BTW, neki dan sam zamolio frendicu da mi točno napiše kako se čita jedna riječ s turskog jezika. Ona ima Nokiju 6030 i poslala mi je poruku sa slovima "d" i "c". Drugi dan je pitam zašto mi je tako napisala, da mi u biti nije pomogla, a ona kaže-Pa napisala sam ti poruku s našim slovima "đ" i "č".
Da mi je stavila slovo "h" iza slova, bila bi mi pomogla, ovako...
pa znam da se možda naviknuo na mobitelu ali valjda ima tipkovnicu s našim slovima, šta će kada piše neki dokument ili referat pisat tako, i ja u chatu koristim (lol, rofl, omfg ...) ali se s tim ne koristim ovdje imaš smajliće i to je to!
meni je ti isto iritantno. i nikad to nisam koristila u sms-u...zbog uštede prostora;D
jedino ako je riječ takva da moram (npr. da se razlikuju sok i šok)
ma da ali ovako zvuči ko švabski :D
presheravanje do bola... joj ko da je teško napisat npr. zasto a ne zashto i sl.... :bunny:
ma kaj s mobitela,pa kaj ti pises ćčšžđ u poruci? Ako je ć onda je c kaj pa zna se kaj je kaj.I ja mislim da je preseravanje!;D
lik misli da je faca... zao mi ga je :-/ :-/ :Puke: :Puke: :( :(
Da, ali ne možeš biti sigurna kad je c-c, a kad č/ć kad se radi o prof. nazivima. Pogotovo onima koje ne znaš ili nisi sigurna.
Mislim, najte me krivo shvatiti. Ne stajem u obranu, ali kažem, katkad je korisno napisati ono "h" iza šumnika (koji to u SMS-u nije:) ).
A inače na netu ima i ljudi koji uopće ne pišu naše šumnike. Svatko ima svoj stil.:thumbup:
A daj mi objasni jel ch č ili ć, ja ne vidim razliku ;)= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
neznam zasto bi netko bio idiot ili se preseravao ako pise tako?
to je stvar navike,a i nije jedini koji tako pise na forumu...
compov,neznam sta si htio postici ovim topicom,ali stvarno nije u redu da nekoga ismijavate i nazivate ga pogrdnim nazivima.
nhf
....jaoooo, o čemu vi vam respravljate....kako pravilno pisati:lol: :lmao:
nisam ništa htjeo postići... samo me zanimalo vaše mišljenje... meni je to odavno bilo glupo, i to je moje mišljenje (valjda imam na to pravo)... ali gdje sam ga nazvao pogrdnim imenom ajde mi to nađi...= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
EDIT:
nhf ;D
nisi ga ti vrijedjao,ali je ovaj ijelec4 koji je nepismeniji od clana kojeg je nazvao idiotom.
Nisi nigdje, ali neki jesu. To sam obrisao, a bude li ponavljanja slijede kazne.
laknulo mi je :)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
nego što se mene tiče meni je dosta informacija po ovom pitanju... i možete ovo šutnut u smeće ako mislite da je ovo besmislena tema (a je već sad... je...da je... :spin: )
pa nisam mislio da je idiot to se tako kaže možda je čovjek sasvim dobar štoviše bolji od nas rekao sam da mi smeta jer imam jednog takvog frenda i stvarno mi ide na živce sorry ako sam nekog uvrijedio= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
koje spike ;D
Tko je otvorio ovu temu uopće, ajd nek se sad lijepo javi, ajde... :bunny:
ć je tj :p
no comment na cijeli thread
kako ste svi dobri niko nema komentara, svi se čudom čude... jao :p
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=28628
pa mi nesto reci...:bunny: ;D
P.S. da ne bi pobro bananka ovo nije oglas nego samo pokazivanje onoga o cemu je tema:spin:
hehe, autosprž :D
A jeste likovi...sa cime se vi opterecujete... :D
Vec kad postam...smetaju mi ti ch, sch...
Ali i ja pisem bez dijakritickih znakova, pa nemam pravo na prigovore.
Ni ja! Nikad mi u školi nisu išli diktati sa č i ć!:)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
joj sad si me sjetil kad me profa iz hrvackog hebala za spavačicu
spavačica - obleka za spavanje
spavaćica - žena koja spava
il je obrnuto...ne znam ....bljuv
Mene živcira to kaj moram baš pritisnut svaku tipku...kuš BAŠ MORAM... ja hoću ono kaj zamislim na ekranu vijdjet...to tak mora bit..... MUST BE.. :wstupid:
meni sve to išlo...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
;D ;D ;D...= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
a sta ak spavaćica spava gola? :notooth:= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
sta nije obrnuto;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Meni samo ide na jetra kad vidim takav stil pisanja na računalu...na mobu hajd može proći,al' na kompu ne.
Što je tako teško podesit podršku za naša slova....cccc.....:rolleyes:
O Boze, koje gluposti i zbog cega prozivate covjeka. Neka pise kako tko hoce, nikoga ne vrijedja s tim. Ja sam se isto navikla pisati bez č,ć,š,ž,đ... brze mi ide bez tih znakova. I isto nekada znam pisati tako ali ne kuzim di je tu preseravanje.
Svasta!! Svasta cu jos procitat na ovom forumu!!
apsšholuthno tehbe podrhžavham , bogami to i nije tak jednostavno. kolko li ljudi potroše vremena da od sebe rade:crazy:= Citat =:
Izvorno postao Compov
možda je to neka crnačka , niger furka ;D
shta se nervirash bezveze.. ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao Compov
(lol) hajde nije ovo cas knjizevnosti, covjek se trudi bit orginalan
Vidi se da si mlad, pa nemas iskustva s takvim stvarima.= Citat =:
Izvorno postao Compov
Naime iz davnih doba pocetaka interneta u nas, kad se na net moglo jedino ak si bio clan akademske zajednice, il ak si bil blizu SRCA, dok su postojali terminali na UNIXu, te niko ziv nie cul za hrvatske tastature, il hrvatska slova, iz doba kad se pocelo IRCat kod nas koristili su se takvi znakovi, za nasa slova.
Bilo je raznoraznih kombinacija, tak da je ovo cist normalna stvar, te to nie niakvo preseravanje, vec bilo cista navika iz tih nekih dana, il ko recimo sto ja ne koristim hrv znakovlje jerbo mi je tastatura po defaoultu na Engl, iz razloga sto Hrv tastatura ima preblesavo rijesene tipke za matematicke, informaticke znakovlje (preuzteo s glupih pisacih masina > daktilografski pristup, dok je kod ostali tastatura > informaticki pristup).
Za ove kaj ne mogu pojmit koje je slovo koje evo par primjera:
ć = cc
ć = tj
č = ccc
č = ch
Zake se pak koriste ovi dodaci, je recimo ak napises:
idem na sisanje nie isto ko i: idem na shishanje
Smrt, slazem se!! Uopce nema govora o preseravanju. I sama tako nekad pisem i ne mislim da se radi toga ja preseravam. Mene vise zivcira otvaranje ovakvih GLUPIH tema nego takav nacin pisanja. :evil: :evil:
...joj sad bi nekaj rekla al necu...o glupostima i pisanju.
pisanje je opčenito glupost, treba zabraniti pisanu riječ:notooth::wstupid:= Citat =:
Izvorno postao lili
Da tako je VODITE LJUBAV a ne piskarajte okolo;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
ja sam mislio da smo u hrvatskoj i da se piše hrvatski... a ne sa švabskim nečim... joj ljudi pričate gluposti... danas je danas i piše se pravilno, a ne sa nekim brijama...
i zanimljivo je to što me svi razumiju što napišem...
Ma nije to nikakwo ufurawanje, ljudima se swiđa zamijeniti neka slowa da drukcije izgleda...funky...
Ako je tako, zasto onda nemas neki hrvatski nick?= Citat =:
Izvorno postao Compov
Compov zvuci engleski... ;D ;D
Ajde ne lupetaj, otwarash bezwezne teme, a i tebe svashta smeta u zhiwotu...:evil:
jos sta onda,meni zivcira isto malo to,pogotovo u sms porukama ko i V=W bezveze...ali nema potrebe o tome raspravljat....
ja bash oću da me nitko nish ne kuži..ja samo š pišem nekad s sh...tak sam se naučil...kuiš....mene živcira dosada...
mene sam živcira pozdraf bog-bok....
._ _.. ._ _ _ ._ ._.. _ _ _ _ _.. ._ . _ _ . . _ . _ _ _ _ _
._ _ _ . _ . .._ . _ _ . .. ... . _ _ _ _ _ _ _ _ ..._ ._ _ . _ _ _ _
.._.._.
EE to i ja kažem..slažem se sa tobom;D;D= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
i čitanu ;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Molim prijevod. Morsea nikako svladati.;D= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
još ćemo počet i binarit po forumu ;D
ja znam samo kako ide sos...:)
može prijevod za nas koji Morsea nismo učili u školi?;D ;D
tnx.:comp: ..
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
.... A DA MALO ZA PROMJENU PISEMO OVAKO:thumbup:
Svašta!
Kako su ljudi znali odvajati riječi prilikom biiipanja Morsea? Meni to sve izgleda povezano, ni početka ni kraja...;D
-- --- --.. .
.--- ... .- --.. .-
Vrlo jednostavno. Razmak između znakova unutar slova je jedna točka, razmak između slova su tri točke, a razmak između riječi je pet točaka.
Inače, Morse se ne pamti kao crta točka nego kao zvučna slika tit taa tako da svako slovo ima svoju zvučnu sliku koju nije problem pamtiti.
vidim da se zaraza širi ;D= Citat =:
Izvorno postao ledeni
Skužio sam i ja kako to ide;D;D.Al dobro nečemo više
pa ima neki znak za razmak....joj ja sam to učio u školi i još par kodova sve sam naštrebao napamet i neznam nish više...
..ma mozes da !!;D= Citat =:
Izvorno postao ledeni
Oho Lili ide to tebi:).Nađe se koja greškica ali počeo sam prvi puta pisati Morsea prije 20 min:thumbup:.Mogao bih se i naviknuti na ovo:spin:= Citat =:
Izvorno postao lili
4f76616a20746872656164206a65206b6174617374726f6661 203a70
kaj niko nije otkodirao? :p
jesam ja!= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
pa zar nisi vidio moj post, odmah je ispod tvog?
ne?:confused:
pa kad nema ničega!
sori, al kad je već takva tema i ja sam se htjela malo preseravat;D
dobar proser/sprž :D
Šta je ovo, sumnjam da je hexadekadski :D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Reci koji je kod, nešto ćemo skemijat
ah čovječe, daj mi kjuč od ulaznih vrata od kuče, pa ti bum otvoril ulazna vrata od kuče :D dejte se potrudite....
no...ajde...hex je :p
je heksadekatski je..i u kaj da pretvorim??u decimalni,binarni??decimalni i onda broj predstavlja neko slovo ili kaj?
na digiću mogu samo upisati do a20
treba pretvorit hex u text :p
jojček treba to sad odkodirat..sad sam se sjetilpa na trackmanii se tqak mora upisat ak o'š ofrabat tekst...znači ovo nekaj piše...
aa vert istina istina...
61206D69736C699A2064612073616D6F207468726561743F
ili
01100001001000000110110101101001011
100110110110001101001100110100010000
001100100011000010010000001110011011
000010110110101101111001000000111010
001101000011100100110010101100001011
1010000111111
Može bar na Morsea?;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
a lol :lol: