u Mobis. Informacije su neslužbene ali cijene su nadasve zanimljive. N73 bi trebala koštati "prihvatljivih" 5000 kuna, a N93 7400,00 :klap: :klap: :klap: :klap:
Printable View
u Mobis. Informacije su neslužbene ali cijene su nadasve zanimljive. N73 bi trebala koštati "prihvatljivih" 5000 kuna, a N93 7400,00 :klap: :klap: :klap: :klap:
Zajeb u naslovu... ;D Ts-ts-ts... And again, Nokia sa svojim cijenama za široku masu... Precijenjeno...
Ma nije problem u Nokiji nego u Mobisu. Opizdili su 1000 eura cijenu za N93, a u Italiji će bit cca 800
a jesu napuhali cijene... strasno:retard:
...:eek::eek: ...mislim stvarno preeeeeviše...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Što će, N93 imati dva rubina ugrađena ili?;D
Previše.
jebena cijena je ova N93!= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Za to možeš kupit kompič...i to odličan...= Citat =:
Izvorno postao vedran/st
ali ko voli nek izvoli...
...al mene zanima šta na njemu toliko vrijedi, ovakav display:
http://news.ferra.ru/images/116/116888.jpg
...ili...mislim...
Status najboljeg symbiana, nista vise... 1000eura je previse= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Ne znam za vas, ali meni na N93 fali qwerty tipkovnica...
previse.... :bunny:
Vidjet ćete reakcije kad se n93 pojavi.
Mislim da će biti slične kao kod n90 (kod većine, Mile, tebe izostavljam!;D ).
Evo, ja već tri dana prodajem svoju novu n90 i niti jedan ozbiljan kupac.
Unatoč digitalnom zumu i još nekim dodacima, ne vjerujem da će n93 (isto i iz novčanih razloga) osvojiti srca korisnika. To je i dalje "cigla".
fali i ekran osjetljiv na dodir.ovi klipani u Mobisu stvarno nisu normalni.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Da. Mobitel nudi premalo za tu lovu, a sa ovim form factorom prakticki zove inzinjere da mu stavi tipkovnicu i TS. :spin:= Citat =:
Izvorno postao zmija
Nesto kao:
http://www.geekz1.com/images/news/mo...xmobinaute.jpg
Eh da... Ovako nešto bi već bilo jedan veliki plus za N93. Ovako je sve to premalo za te novce koje ovi u Mobisu traže... Cijena je stvarno luda... :spin: Baš me zanima kako će ići prodaja. ;D= Citat =:
Izvorno postao rospaya
= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Da ti prognoziram? ;D
Ajde baš me zanima. ;D Kakve nam to prognoze donosi frish-KI? :klap:= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Kugla mi veli... glave će se kotrljati u Nokiji...
:klap: :klap: :klap:
al stvrano pa to je previše!! pa to je duplo više nego plaća od većine!!! užas!!!!!
moći će si ih priuštit samo metroseksualci lol
U tom slucaju prelazim u metriće :)= Citat =:
Izvorno postao FaberOSK
nece se kotrljati glave u nokiji nego u mobisu.oni stvarno nisu normalni.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
skinut ce oni cijene u mobisu za jedno tjedan dana,kada vide kolko su mobova prodali.
A vani kao neće biti skupa? Ako neće biti puno bolja od razvikane N80, sigurno neće prodaja ići kako se nadaju u Nokiji... Zato velim da će se u Nokiji glave kotrljati...= Citat =:
Izvorno postao zmija
sigurno nece biti skupa kao kod nas.bit ce jeftinija bar 1000kn.
svaka roba nađe svog kupca, pa tako će i ove preskupe spravice odmah naći svoje mjesto pod suncem u rukama bogatuna, maminih sinova i kćeri :p a ako će se ičije glave kotrljati onda će to biti glave naivaca koji će kupovati te mobitele u mobisu :p :rotfl: :spin:
Dosadašnja praksa je pokazala da su top modeli u Mobisu skuplji za 15-20% nego npr. u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
cak su i u sloveniji dosta jeftiniji.
Hoću reći da i to što su toliko jeftiniji vani, da su svejedno precijenjeni i preskupi... Pa košta kao jedan malo povoljniji laptop... Za te novce kupiš više nego solidan komp... Da ne velim koliko benge možeš natankati... ;) Sve u svemu, tolike novce ne vrijedi... Pa i da ima stabilniji softver...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
tržište je mjesto gdje proizvod doživljava svoju verifikaciju. tek na tržištu se formiraju stvarne cijene proizvoda ovisno o potražnji. zato proizvodima nakon nekog vremena opada cijena. ali nerealno je to očekivati u par mjeseci. a da je preskupo i precijenjeno.. je. ali tako je sa svime što je novo.
Po mome, upitno je što je (bar kod nas) pravi pokazatelj kretanja cijena ne tržištu...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Danas se mogu naći Nokije, s jamstvom Mobisa u 50% nižoj cijeni nego u Mobisu. Govorim o prodaji na crno.
I kad se pojavi N93 na tržištu, u Mobisa će biti 7400kn, na crno vjerojatno cca 5000kn, a s vremenom će cijena tonuti bez obzira na cijenu u Mobisa.
naše tržište nije slobodno pa je zato jako crno tržište. a na crnom tržištu ne vrijede isti zakoni ponude i potražnje kao u zemljama visokog stupnja razvoja i demokracije.
Nije sa svime tako... Izlaze na tržište stalno novi modeli koji mogu ponuditi mnogo, a opet su dostupniji... Ali ovo što rade sa tom N serijom... Kao da žele pomaknuti granice, ali im to baš i ne ide u potpunosti, ali svejedno cijenu nabiju kao da su uspijeli u tome... :-/= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Slažem se s ovim u potpunosti.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Čitava N-serija je podbacila (bar do sada i IMO)-niti jedan mob koji bi bio na razini npr. 6600 kad je izišla.
Možda bi bilo najbolje da se oni opet vrate na "brojčani način".
Nešto nisam razumio-kako naše tržište nije potpuno slobodno? Koliko ja znam tržište je ili slobodno ili zatvoreno.
I, kako se može dogoditi da će jedna N93 u Mobisa koštati 25% više nego na crno, a ta na crno će isto imati jamstvo Mobisa...?:creep:
možda im MI nismo ciljano tržište... shvaćaš. te mobitele će kupovati ljudi koji IMAJU predrkano novaca, mahom poslovnjaci kojima će firme kupovati da bi se oni mogli šminkanjem bolje prezentirati strankama i sl.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Zato jer su oni jedini distributer za Nokiju na području Hratske i mogu formirati cijene kak im se sprdne... Jedino ako bi na neki način ovima se iz Nokije dalo do znanja da Mobis ipak nije najbolji izbor za distributera njihove proizvodne linije, ali ako do sada se ništa nije promijenilo, sumnjam da se bude... Prodaja, očigledno, ide...= Citat =:
I, kako se može dogoditi da će jedna N93 u Mobisa koštati 25% više nego na crno, a ta na crno će isto imati jamstvo Mobisa...?
Da, samo koliko takvih ima... Nedovoljno... Valjda je logično kad je cijena povoljnija da će prodaja ići uzlaznom putanjom... Primjeri: popusti i akcijska sniženja...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
što ti to govori??? da li je naše tržište slobodno ili vezano?= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
TAKO JE!!!! bingoooooo.... konkurencija! to nam fali.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Samo što, koliko mi je poznato, ne može biti više distributera za jednu marku na području jedne države... Neka me se ispravi ako griješim, ali nekako mi to ne bi bilo logično...
prvo će pucati na bogatune... probat će prodati što VIŠE po ŠTO VIŠIM cijenama kako bi ostvarili što bolji profit. a onda kasnije će se orijentirati i na ostale kupce.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Tu mi smrdi na nekakvu "sivu ekonomiju".= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Bez obzira na sve, ja onu n93 ne bih uzimao. Kao što sam napisao, to će biti mobitel-titan, i vjerojatno će steći popularnost kao i N90 (koju mislim u RH ima možda 100 ljudi).
Dobro, nemamo što više filozofirati o Mobisu, jer se sve zna i već se sve reklo... Tvrtka koja, po mnogima, ima lošu politiku i da ne zaslužuje biti distributer jednoj velikoj Nokiji...
ma sto se tice cijena u mobisu,i opcenito nokia,mislim da je to stvarno preprepre skupo.Pa kako oni planiraju prodati uredjaje po 5,6 pa cak i 7 tisuca kuna.Mislim da bi ovi iz mobisa trebali pogledat ovdje po forumu pa vidjet da se ljudi bune u vezi njihovih cijena:nono: Mislim da bi im pametnije bilo malo spustit svoje cijene.Ne mogu vam sad pokazat ali svaki put kad se uhvatim ovakvih tema u vezi mobisa i njihovih cijena nokia p.p.z.im!!!
Oke, ljudi, svi smo sad debelo zaglibili u off i riskiramo jedan čitavi thread sa banovima...
svjesni su oni previsokih cijena,ali ne mare jer im svejedno prodaja ide dobro.:creep:= Citat =:
Izvorno postao sfreak
Evo je stigla N93 u Njemačku http://www.nokia-online-shop.de/cgi-...View/100020731
i košta astronomskih 800 € :bat: Analogno tome, ostaje za zaključiti da će u Mobisu biti 1000 €. :klap:
Zapravo, košta 799€... Analogno tome u Mobisu će koštati 999€ ;D= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Svejedno, previše kako god okreneš. ;D
a ja sam se KAO namjerila kupiti N73 :-/ čisto sumljam.... jedino da prodam bubreg....
i još pokoji organ.... :p
N73 će biti nešto "jeftinija"... Oko 5000kn bi trebala biti u Mobisu... U usporedbi sa 7400kn za N93 to je manje... ali opet je malo previše...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
znači na crno bi se možda mogla naći za 4k?
Vjerojatno i manje... S obzirom da je na crno N80 4k kn, a ova će biti oko 1000kn jeftinija u dućanu (valjda) onda bi trebalo biti za 3,5-4k kn na crno...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
onda možda ima neke nade.... prodam ovu kaj imam, prva lova koju zaradim kad diplomiram i cap :)
i meni je n73 zapela za oko.pokusat cu nesto izvana "odraditi" pa mozda prodjem jeftinije.
na evropskom trzistu n73 krenula u prodaju www.gsmarena.com/nokia_n73-1550.php
stvarno je prekrasna... ne znam da li sam se ikada tako osjećala :love:
N93 -> 7400 kn
za te pare kupiš:
PDA, najbolji, najbrži, najkvalitetniji sve naj + SAMSUNG mob. teška šminka s najboljom kamerom na sebi.... sve za tu istu cijenu a dobiješ 2x više...
E da, ljudi, bilo bi fino kad bi samo cijena bila problem, ali izgleda da se povijest ponavlja s pričom o N80.
Tako da je slavna N93 ništa nego poluproizvod. Evo, Apocalypso je testirao http://www.symbian-freak.com/forum/v...er=asc&start=0
slike su pušiona, bugovi s macro shutom i auto fokusom, jednom riječju katastrofa.
Najgore je to što ova u njegovim rukama nije bila prototip, nego prodajni primjerak. Na Mobile review govore o tome kako će novi firmware riješit probleme, al ***** ja njih sa novim firmwareom. Ako nešto kupim, očekujem i da radi, a ne da moram čekat 2-3 mjeseca.
Nokia :thumbdown:
E... Ovako nečeg sam se bojao... Ma šta bojao, nadao se tome. ;D Ako ovako Nokia nastavi ode njihov tržišni kolačić... A tu onda nastupa SE. ;D Vidim sad koliko mi je dobar potez bio prelazak na SE. Cijela ova N serija Nokia je totalni promašaj po meni. N80 je dosad bio vrhunac promašaja, no N93 će ju izgleda naslijediti kao još gori promašaj. S obzirom na višu cijenu i lošu izradu. :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ne želim sad ovaj thread pretvoriti u prepucavanje Nokia vs. SE, ali moram reagirati. N90 i N70 su super telefoni i općenito su jako dobro napravljeni sa zanemarivim bugovima, tako da ne stoji konstatacija o promašaju N serije.= Citat =:
Evo po prvim testiranjima N73 je izvrstam mob i čak daje bolje slike nego N93 :creep: ;D
U globalu, nadam se da će se ovim papcima u Nokiji razbiti o glavu ova sranja s firmwareom u N80 i N93, jer to što kamera s ovakvim specifikacijama ima tako loš algoritam je ništa drugo nego zločin protiv mobilnosti ;D i zaslužuje prijeki sud :evil:
Definitivno moram kazati da me Nokia razočarala s čitavom N-serijom.
Ali lako bi bilo da ostane na mom razočaranju. Radi se o potezanju čitave Nokia-populacije za nos. Usudio bih se reći čak i ismijavanju. Kao prvo model N93-koga to može oboriti s nogu (govorim o dizajnu)???
Godina je 2006., a oni udarili praviti "cigletine" kao da smo u počecima mobilne telefonije (kad se pogleda npr. k800, onda svi argumenti-tipa Nokia nije mogla, ne možeš sve staviti u maleno kućište i sl., po meni padaju u vodu).
Vidi, nije ispravno govoriti da je Nokia razočarala sa N serijom, jer se N serija nema s čime usporediti. Niti jedan proizvođač nema niti sličnu koncepciju i seriju proizvioda, tako da su sve usporedbe u startu deplasirane.
N-serija je dobro zamišljena, međutim očito imaju problema i na nama je da izaberemo hoćemo li kupiti određeni telefon ili ne. Meee N70 uopče nije razočarala, naprotiv, iznimno sam zadovoljan telefonom. Nemam neku suvislu primjedbu na njega.
Zato postoji internet i tzv. user reviewi koje svi čitamo prije nego kupimo telefon, osim ako nismo "idioten freakovi"
Mislio sam čisto, ne gledajući N-seriju kao nešto posebno što je Nokia uvela. Možemo sve te Nokije "preimenovati", neka budu četveroznamenkase brojke.
Dobro, slažem se, N70 je u biti jedini pravi mobitel koji se nastavlja na Symbian modele (nekom evolucijom od 7650 preko 6630 do N70, IMO).
Ja ipak na N seriju gledam kao posebnost.
Recimo:
N7x - "civilna" izvedba smartphonea
N8x - šminkersko poslovni smartphone
N9x - naglasak na multimediji i teh. novotarijama
Radi se o tome da nitko drugi nema takvu koncepciju poslovanja i kad bi sredili probleme sa softverom, možda bi i opravdali astronomske cijene.
Mogu se jedino nadati da će ih ova sranja otrijezniti.
Evo popravili su se glede poštivanja rokova isporuke, ali izglčeda nauštrb kvalitete. Sad ne znam šta je gore, ovo zadnje ili ono sa N91 da je vrijeme pregazi dok izađe na tržište.
Zaključak: Nema šanse da kupim niti jedan N series telefon dok se ovakve stvari događaju. Možda su im potrebni novi menadžeri, ko zna.
eee... nokia se malo previse za**bava... takovom politikom nece daleko dogurati...
gledao sam malo n73, mob je super i sve to, ALI (uvijek taj neki prokleti ali!!!), nema wlan!!! LOL!!!!!!! a bas sam si ga mislio uzeti...
Bas sam se veselio N seriji, no na kraju je ispala banana... Uskoro me ceka nekakvo zaposlenje pa sam mislio uzeti top of the line mobitel, cisti high end da onda ne moram mijenjati mob par godina, no sve mi se cini da nece biti nista od toga.
Vecina mobitela N serije ima los softver za koji se prica da ce biti rijesen kad mob izade... bla bla bla. Sada trazim dobar smartphone sa wifi-em i dobrom multimedijom. N91 ne dolazi u obzir, E serija nazalost isto ne pali jer mi treba bar osnovna VGA kamera.
Imaš SonyEricsson P990... On bi trebao još malo doći. Također imaš i onih WM5 smartphonea od HTC-a. Npr. onaj TyTN. Ništa od toga još nije vani, ali mislim da je bolje od N serije...= Citat =:
Izvorno postao rospaya
http://www.gadgethive.com/qtek.htm= Citat =:
Treba mi bas mobitel, a ne PDA... Ciljam na Qtek 8310 (HTC Tornado), ako se N serija izjalovi.
SE P990 mi ne pada na pamet, ne treba mi touchscreen (za to imam PDA), a multimedija mu nije najjaca strana.
Pa što je ovo Rospaya. Čini mi se da mijenjaš svako malo strane. Prvo si fanatično govorio kako je 8310 super mobitel i kako jedva čekaš da ga kupiš, a sad mi se čini da se sve više okrećeš N seriji i Symbianu...ccc...
Nemoj me krivo shvatiti...N serija je triput bolja od bilo kojeg WM smart-a, ali ono :)
Treba mi wifi i stabilan softver sa pristojnom cijenom. Sumnjam da ce Nokia uskoro nesto takvo ponuditi.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
A symbian mi je oduvijek bio ljubav, samo sto sam nakratko skrenuo sa puta u Windows Mobile :)
Mislim da je onda E61 pravi izbor za tebe. WiFi odlično riješen, soft iznimno stabilan, do sad nikavih problema nisam imao. A i cijena je povoljna.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
A ove Mobisove nebuloze o 1000€ za N93 glupo je komentirati.
Uostalom, mislim da Mobis treba uništiti.
Razmisljao sam o njemu i QWERTY tipkovnica je ogroman bonus, no trebala bi mi bar osnovna VGA kamerica. Ako to uspijem premostiti, ocekuj pokoji PM sa pitanjima ovih dana :)= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Napisati pristojan i fini e-mail na engleskom (sa 20-30 varijanti) i poslati im. Ako nista drugo, bar ce znati da imamo problema sa njima :)= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Ako ne kupim N73, čekaću na slijedeći announcement (9. mjesec) da vidim šta će se novog ponudit. Mislim, jednom moraju riješit probleme sa softom, a moja N70 može gurat još godinu dana.
e vidis, upravo to cu i ja napraviti!!! jer moj iduci mobitel mora imati wifi= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Evo jedan rivju
http://www.allaboutsymbian.com/revie.../Nokia_N93.php
N73 stigla u Mobis - 4999,00 a u HG spotu 4703,00. (uranila)
N93 još nema i lik je potvrdio da će bit cijena oko 7,5 somova čuna :chatter:
netko prodaje na http://www.forum.hr/showthread.php?t=157242
n93- 5900kn
n73- 5900kn
neki zajeb s cijenom n73 :bunny:
ali n93 ni se čini i jeftin spram najavljivanih 7500kn
Svratio danas do Mobisa... N73 zakon, napokon su sredili da onaj poklopac kamere ne škripi ko blesav :thumbup:
Kak to da ih još nema u oglasniku?
N93 u oglasniku između 800 i 900€ danas vidio ;)
Nema je niti na mobisovom web shopu koliko sam vidio... http://www.mobis.hr/phones.asp?all=1= Citat =:
Izvorno postao Hrc
Kolika mu je aktualna cijena?
Ovo jedan od rijetkih symbian nokia koje mi čak i OK zgledaju... :)
Ma oni ti apdejtaju stranicu dvaput godišnje :creep: ako i to ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
cijena je 4999,00
evo, samo da kažem, na ulazu u bjelovar velika reklama pokraj ceste za n93!!!:thumbup:
:lol: Jesu li istakli cijenu ;D;D;D= Citat =:
Izvorno postao symibman
Cijena za N73 je tak-tak... Malo skupo, ali da se preživjeti... I N70 je bio cijenom tu negdje kad je izašao...
N93 je malo preskup... Dati 7500Kn iliti 1000 eura i kusur za mob je malo pretjerano...
Kad bi malo spustili cijenu N73, mogo bi postići dobre prodajne rezultate... Jedino me zanima kakv je soft gore na N73 i N93... Dal je bugovit kao npr na N80...
Što se tiče ovoh reklama za N93, ja sam ih uočio u ponedjeljak, kod Pule... A vidio sam ih puno u Zgb-u... Jedino cijenu nisu napisali... ;D
N93 ima problema s macro modom i autofokusom i slike su lošije nego na N73, paradoksalno ali tako je. Isto tako zabilježeno neobjašnjivo resetiranje ali u manje slučajeva nego na N80.
N73 koliko sam dosad pročitao nema nekih problema sa softom, jeidno što je minus je to što se snimljeni clipovi ne mogu gledati fullscreen, nego je uvijek neka traka okolo, kao paspartu ;D
Sve u svemu, mob na svom mjestu.
evo mile ovo što si sad napisao mi je katastrofa....ovo za klipove,meni su takve sitnice bitne..i dati 5k za takav mob,sorry,ne...ali do sad mi je izgledao naj sym.
a ako n93radi lošije fotke neg n73 ili iste,mogli bi u nokiji počet malo radnike otpuštat i nekog sa našeg foruma zaposliti:evil:
To sa klipovima je neki zajeb s rezolucijom, naranvo, srediće u novom firmwareu ;D meni je to stvarno minorno. Al dobro, znam kako je, i meni neke sitnice smetaju.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
A glede N93, ništa nego - ubi bože.
Još da ima WLAN bio bi savršen. Koliko god se činilo to nevažnim, ali već i kod nas (bar u ZG) se mogu naći po gradu besplatni AP-ovi, a u inozemstvu ih ima koliko hoćeš. Npr. gotovo u svakom hotelu, pa nije loše onda se besplatno 'prikopčati' na AP, vidjeti kaj ima novoga na forumu i slično... ;)= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Eeee da su babi muda, bila bi deda ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Znam, to je minus, pogotovo ako imaš besplatne hotspotove, onda me nije briga ni za veličinu ekrana ni za sve druge nedostatke. Džabe je džabe.
Ali, zato će slijedeći model, skuplji, to naravno podržavati ;D;D;D
Evo N73 na crno 450€
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-5730434.html
kad se na 400e spusti bit če ok cijena...
Slažem se... Onda si ju i ja piknem nakon što umirovim 7610 :)
Ovo mi se sviđa: "Battery Life at least 40% better than the Shitty N80" :lmao:
E to mi se sviđa da beterija traje duže... Ona u N80, je ponižavajuća... Kad bi N80 imao bolju bateriju... :rolleyes: Al dobro... Vjerovat ću da je ova u N73 puno bolja...
...hmmm, ne znam dal je to baš sigurno n73...al i ako je, cca. 3500kn je puno za novi mob s bugovima...ali, ko voli i ko je frik (a ima novce), nek uzme...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Morat ću se složiti s ekipom. N73 mi je zapela za oko.
Ali, pošto nema najnovije tehnologije, mislim da ću kao Drug Mile pričekati rujan i Annoucement Nokije...
N73 u svakom slučaju!
Ne biste vjerovali, danas sam tek prodao N90, potpuno novu-ljudi ne žele cigle kupovati!Pričao sam, mislim s pola dilera mobovima u Zagrebu, svi se žale da im N90 ne ide, a da ju je dodatno pokopala pojava N93 (cijena joj je na crno sada max. cca 2200kn).
Zato, ponavljam, N73!:thumbup:
n93 - 6995 kn - Mobis...
od vas koji ste imali u ruci n73,
jel uticnica za data kabl ista ko na n70, da ne prodajem AD15 za slusalice zajedno s n70 ak je, a ak nije da sve sibnem u kompletu ??
Malko su popustili, ali opet cijelih 1000 kn više nego u Sloveniji :bat:= Citat =:
Izvorno postao symibman