Jutros mi je dosao MaxTV, pa ako nekoga nesto zanima neka pita :)
Dosad sam jedino nezadovoljan sporim suceljem, ali sve ostalo je prilicno dobro.
Printable View
Jutros mi je dosao MaxTV, pa ako nekoga nesto zanima neka pita :)
Dosad sam jedino nezadovoljan sporim suceljem, ali sve ostalo je prilicno dobro.
E sta je to Max TV!!!!!
Daj slike neke, malo detalja nabaci...
i daj reci koliko to sve plaćaš i kojom si brzinom spojen= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Trenutno 0 kn, no biti ce oko 70 kad dode u pogon. Nije vazna brzina, jer dobivas oko 6 mbit vezu koja se dijeli na 5 za IPTV i VoD i ostatak na internet, ovisno koliku brzinu imas. Tako da u praksi ne mozes koristiti vise nego sto placas.= Citat =:
Izvorno postao damgol
e pa to me i je zanimalo,jesi li ograničen s brzinom ili je možeš koristiti za internet
ŠTO JE MAXtv?
MAXtv je usluga digitalne televizije koja Vam omogućava još bogatiji televizijski programu Vašem domu. Na raspolaganju će vam biti brojne serije, informativne, glazbene, sportske, edukativne i slične emisije, dokumentarci i drugi sadržaji domaćih i svjetskih TV postaja. Raznovstan izbor ostavit će Vas bez daha, a svaki član Vaše obitelji, bez obzira na svoje interese, uz MAXtv pronaći će program za sebe.
Ono što MAXtv čini posebno interesantnom, osim pristupa nizu domaćih i svjetskih TV programa, je i pristup digitalnoj Videoteci. Uz MAXtv, nema više posuđivanja filmova, trčanja u videoteku, plaćanja zakasnina, suvišnih reklama za vrijeme trajanja filmova i sličnih stvari koje su Vas uvijek živcirale. U sklopu Videoteke na raspolaganju će vam biti niz domaćih i stranih naslova kada god to poželite. Zasigurno ste i Vi uvijek sanjali o posuđivanju filmova iz naslonjača, jednostavnim klikom na daljinski upravljač.
Jednostavan i brz interaktivni vodič kroz sadržaj omogućit će Vam i pregled ponuđenog sadržaja s opisima emisija i filmova. A iznenadit će Vas i mogućnost pretraživanja sadržaja po ključnim riječima, žanrovima, favoritima i sl. Tu je i zaštita djece od pristupa neželjenom sadržaju i još puno više.
SPAJANJE
Za funkcioniranje MAXtv usluge u Vašem domu bit će potrebno sljedeće:
Spajanje TV prijamnika
Uređaj je vrlo sličan satelitskom receiveru, a prima video signal i šalje ga na TV. Zajedno s njim u paketu dolazi i daljinski upravljač. U testnoj fazi uređaj Vam ustupamo na korištenje potpuno besplatno. Ukoliko se nakon isteka testnog perioda odlučite za daljnje korištenje MAXtv usluge, T-Com će Vam omogućiti sklapanje komercijalnog Ugovora o korištenju MAXtv usluge. Pri tome ćemo Vam, cijeneći Vašu vjernost i sudjelovanje u testnom periodu, omogućiti i posebnu pogodnost - otkup MAXtv prijamnika pod uvjetima povoljnijim od važećih tržišnih uvjeta. Ovu posebnu pogodnost moći ćete ostvariti u roku od 30 dana od početka komercijalnog pružanja usluge.
Promijena ADSL modema
Ukoliko ste korisnik žičnog ADSL Combo USB/Ethernet modema, novi sa IPTV funkcionalnošću Vam omogućujemo za samo 0,50 kuna, uz opciju razdoblja obveznog trajanja ugovora za ADSL uslugu od 12 mjeseci koju ste i do sada imali. Ukoliko ste korisnik WLAN-a, novi bežični modem sa IPTV funkcionalnošću dobivate za samo 1 kunu jednokratno, uz opciju razdoblja obveznog trajanja ugovora za ADSL uslugu od 24 mjeseca.
Instalacija i kabliranje
Instalaciju i kućno kabliranje za Vas će obaviti T-Com. U ovoj fazi omogućavamo Vam potpunu korisničku podršku koja Vas također neće ništa koštati. T-Com monteri će Vam donijeti spomenutu opremu i prema Vašem zahtjevu sve spojiti po sistemu «ključ u ruke». Nije naodmet spomenuti da kabliranje ne uključuje bušenje zidova i slične neželjene aktivnosti u stanu.
Trenutno im nije baš nešto izbor kanala :dunno: a i nisu mi baš jasni ovi modemi s "IPTV funkcionalnošću".
To je još u testnoj fazi i mogu ga dobiti samo zaposlenici t-coma i njihovi testeri. Frend je to dobio ali nisam se stigao zaletit i pogledat kak to funkcionira
Sad sam malo u frci, ali sam napravio kratki opis i nekoliko fotki i videa pa cu uploadatai :thumbup:
Sad je u frci jer mora uživat dok još nije prethodno krenula čitava stvar u medije :) He he :)
cekaj sta ce onda onaj koji nema flat biti puska? ili ce se posebno racunat promet kada gledas tv??,ne razumijem kako bi se promet onda racunao
To ide odvojeno preko 4Mbit veze i ne naplačuje se promet. Tebi ostaje stari dsl link= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
a to se spaja na tv ili se moze gledat na pc-u?
Dobiš jedan uređaj koji se vjerojatno preko scart-a spaja na tv= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
damn,a ja se vec ponadao da cu moci gledat na pc-u :(,nemam tv u sobi :( a onaj u dnevnom se stalno gleda tako da... sam puska,thx cyber
vjerojatno će biti moguće nabaviti software za komp preko kojeg se može gledati.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Sumnjam, jer je zasticeno.= Citat =:
Izvorno postao jay
Takav software nudi vodatel za svoj iptv pa zato kažem.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Nego kako je sve to točno priključeno jer zbunjuje me ovaj modem s "IPTV funkcionalnošću".
http://www.gadgethive.com/max/1.jpg
Videoteka
http://www.gadgethive.com/max/2.jpg
EPG
http://www.gadgethive.com/max/3.jpg
Kreatel
http://www.gadgethive.com/max/4.jpg
Kreatel pozadina
http://www.gadgethive.com/max/5.jpg
Daljinski
http://www.gadgethive.com/max/6.jpg
Daljinski 2
http://www.gadgethive.com/max/7.jpg
Kutija
http://www.gadgethive.com/max/8.jpg
RTL VoD
Ima lijepo dizajnirano sučelje, ali mi se daljinac baš ne sviđa
Video (mijenjanje programa):
http://rapidshare.de/files/24846355/03072006_001_.3gp
300 kb
Video (EPG):
http://rapidshare.de/files/24846492/03072006.3gp
400 kb
Opcenito sam prilicno zadovoljan, sucelje je prilicno dobro, minimalisticko no jos uvijek je prilicno sporo. Nadam se da ce to rijesiti dok ne krene komercijalan rad.
Kvaliteta programa je super, kako sam dosad koristio DVB-T, razlika je uzasno mala i ide u korist IPTV-u jer se slika uopce ne trga, tj. nema prekida. IPTV je skroz razdvojen od interneta i nevazno je kolika vam je brzina ili koliko prometa trosite.
Nazalost, morate prodati dusu vragu ako cete uzimati MaxTV, jer morate uzeti pretplatu na 12 ili 24 mjeseca, ovisno o modemu koji uzimate.
Internet, tj. od splitera se spaja u modem i sa ethernetom u komp i onda u box pa scartom u TV.
I oni s tom ponudom programa misle privući ljude?? ;D
Nema discoverya (science, civilization), nema niti jednog filmskog programa (npr. HBO koji se uz nadoplatu nudi u svim kablovskim sustavima susjednih zemalja - Mađarska i Rumunjska npr.), BBC prime.
Dali su hrpu bezveznih lokalnih programa i free-to-air satelitske programe. Svaka im čast. :klap:
zna li tko kada ce to doci do pule :P?jer mislim da bi si ja to uzeo :),ima lijepih filmica u videoteci,a sto se oni placaju ili?
Naravno da se placaju, mislim 10 ili 12 kn.
malo sramotno ali ok:),vjerojatno kada uzmes film ti ga uracunaju u racun na kraju mjeseca -.-= Citat =:
Izvorno postao JBT
...ma ne isplati se...pogotovo ak ostanu na toj ponudi naših komercijalnih programa...= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
jer jednotsavno, uzimat maxtv zbog filmova se ne isplati...
ja bih ga uzeo jer mi se kuca nalazi u takvom polozaju da mi ostale kuce koje su se sagradile oko moje ometaju televizijski signal tako da vidim rtl,hrt 1,2,tv novu itd ali ne vidim novu tv,mozda bih kupio si jedan tv za u sobu samo da mogu gledat :)= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Zasto se ne bi isplatilo? Ponuda filmova ce biti ogromna, a da ne spominjem ostali VoD sadrzaj...= Citat =:
Izvorno postao Eminem
da al ša za svaki film koji gledaš moraš dat pare?
tako ispada :) nazalost :-/= Citat =:
Izvorno postao duje91
Pa ako je cijena u redu, šta fali? Zar ti nije lakše dati 5-10kn za film na MaxTV-u nego otiči do videoteke... Ako su realne cijene to je OK. Pa po meni ne bi bilo logično ni da dobiješ sve filmove free. To je Video-On-Demand, funkcionira tako da platiš film i pogledaš ga... ;D= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
Ne, oni tebi daju 15 kn za svaki film...= Citat =:
Izvorno postao duje91
Pa naravno da moras platiti, mozes gledati TV normalno i placas ju nevcem koji je uracunat u pretplatu, a filmove koje narucis placas oko 10 kn. Meni je to trenutno sve free ;D
mislim da su cijene filmove pre visoke,na automatskim videotekama mozes film za 3kn uzet,1kn = 1sat ,npr uzmes film,pogledas ga u 5 sati i platis 5 kn :),razumijem da se preko neta nemoze ali cijena nije ok ^^
Nikad nisam vidio takvu videoteku, a nije uopce usporediva sa ovim principom. Ovdje imas komfor iz vlastitog naslonjaca posuditi film i ne brinuti za vracanje ili nesto trece.= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
Inace ne idem u videoteke, zadnji puta sam film posudio prije par godina, ali odkad imam maxtv posudio sam brdo toga.
znaci zarazno je,ako to uzmem uzalud radim preko ljeta :D :D= Citat =:
Izvorno postao rospaya
...pa u videoteci bar znaš kolko moraš platit, a ovdi pogledaš ovaj, pa onaj, pa i onaj film i nakupi se ohoho računa pa ti bajo...khm...da...kad dođe račun...ne, hvala...ko hoće nek uzme...= Citat =:
Izvorno postao rospaya
I ovako imas kontrolu troskova, pise ti koje si filmove posudio. To je samo stvar samokontrole.= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Isto ko i sa karticama ... ak se ne možeš kontrolirati bolje ne uzimaj ...= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Napisao sam malu recenziju MAXtv-a, sa nekim slikama...
Možete ju procitati ovdje:
http://www.gadgethive.com/maxtv.htm
@rospaya
1.) dal se zna kolika ce bit cijena svih tih kanala, malo mi negdje spomenutih 80kn za 50 kanala cini predobra da bi bilo istinito, tj. dal ce bit mogucnosti da si useri sami slazu listu kanala i onda za to plate neku cifru?
2.) dal mozes gledat kad su neke emisije ili filmovi na tim kanalima kodirani, primjer eurosport, italia 1 (kad su motgp utrke itd)
3.) spominje se mogucnost snimanja emisija i programa i kasnije gledanje istih, pretpostavljam da se onda za "velicinu" tog sadrzaja optereti promet dsl a u mjesecu, dakle bez flata si puska?
4.) citam da ce se jos povecati broj kanala, npr. ne uvrstavanje rai1,2,3 mi je glupost totalna
eto pa kad nadjes vremena ako mozes odgovori
zahvaljujem
pozdrav
1. 80kn za 50kanala nikako nije "predobro", prije preskupo.= Citat =:
Izvorno postao renegade
3. ne, to se realizira tako da na strani operatera zakupiš diskovni prostor i za to plaćaš mjesečnu naknadu, cijeli iptv je u potpunosti van sustava internet prometa.
...hvala, al još je ipak bolje imat digitalnu sat. tv koju uopće ne plaćaš, možeš imat 50 programa s dva LNB-a i super... i nezavisan si od tel. žice...= Citat =:
Izvorno postao jay
1. To bas i nije toliko predobro, vjerojatno ce biti power paketa koji ce imati vise programa, no slaganje programa je trenutno SF= Citat =:
Izvorno postao renegade
2. Mozes, a kasnije ce biti razvijen i pay per view sistem
3. MAXtv nema nikakve veze sa paketom ili brzinom koju imas. Taj sadrzaj ces streamati sa T-Comovih servera.
4. Vjerojatno hoce, no sigurno ce biti i vecih / manjih paketa.
Dig. satelitska je totalno drukciji sistem i namjenjen je drugim stvarima. VoD kod T-Coma mi je dosta vazna stvar, isto kao EPG, download sadrzaja i slicno.= Citat =:
Izvorno postao Eminem
...znam... al svejedno je puno davat toliko novaca svaki mjesec + tv pretplata... ipak, ne hvala, bar za mene...
@rospaya
hvala na odgovorima, daj samo ako mozes usporedi recimo neki kanal na dig. satelitu ako ti je kodiran a mozes ga gledat, sa tim streamom na maxtv-u, dal je i na njoj gledljiv.dakle zanima me dal je vec sada to u funkciji,bez nekih dodatnih pay per view, i hvala na odgovorima.
@Eminem
slazem se potpuno da je dig.sat. u pocetku mozda skuplje (dok sredis sav hardwer koji ti treba) al onda sigurno isplativije rjesenje, al ipak ovo uopce nije za odbacit jer vodi racuna da ima ekipe (u kojoj sam i ja) gdje recimo ne postoji kabelska tv tako da ovakav broj kanala a sve u jednom meni zvuci kao jako dobro rjesenje. dakle i nasi kanali a i strani. ok rtl i nova nisu neki kanali ali preko satelita ono prije ulovis kinesku nacionalnu tv negu recimo novutv koja je mislim na amosu. iskreno meni doticni broj kanala od recimo njih 50 za 80 kn nije puno mada bi bila super opcija oko slaganja kanala individualno, al sto kazes ipak se radi o t-com :spin:
eto i dalje smo za neuspoređivat sa ostalim normalnim zemljama, al ono ipak polako polako i kod nas se nesto desava. jos ako bude neke istine u tome da se od jeseni treba ocekivati mozda i kakvo snizenje cijena paketa, a kamo srece prvenstveno flata, onda mozda i nesto bude.
hehe he heheh tako je iman dm7020(reciver) trenutnom gledam 7 satelita a po volji ih mozes gledat sve(od prilike dvadesetak) i iman 10000 programa i ne placam nista osim sta placam preplatu za internet 99kn mijeceno u dcm( kabelski internet) ovo nema veze sa satelitskom tv. ali isto tako moje je misljenje da se to ne isplati= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ja na satelitu gledan
NOVA TV
HRT 1
HRT 2
HRT plus
BK Tv
MTV Adria
Pink Tv
Pink Plus
Balkanmedia
CMC croatia music chanel
Z1 TV - Zagreb
TV Dalmacija
RTL Televizija
Kanal RI - Rijeka
Radio-televizija Srbije (RTS)
Otvorena Televizija (OTV) - Zagreb
Romantica
strane
Discovery Travel & Living
Reality TV'
Fashion TV
ESPN Classic
Motors TV
Extreme Sports Channel
Eurosport Int.
MTV2 Europe
MTV Hits
MTV Base
VH1
VH1 Classic
VIVA
nemogu se sve sitit u glavnom dosta vise nego sta pruza ova maxtv ali ja neman videoteku i vec san reka da nema veze jedno s drugim!!
Meni je najviše žao kod ovog MaxTV-a što ne mogu streamat program na HDD, što je očito namjerno postavljeno :)
ako uvedemo MAXtv da li onda jos uvijek moramo placati onu preplatu HRT-u za
TV
Koliko znam, da, jer je kao zakon da ako u kući imaš TV prijamnik, pretplatu moraš plaćati... A to "moraš" je relativan pojam... Primjerice, Mile je odmetnik koji ju ne plaća...
Evo cijene za MAXtv :lmao:
http://img227.imageshack.us/img227/171/maxtv1iu9.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/7425/maxtv2ma8.jpg
Što reći... ostajem na kabelskoj :(
Pa šta je to puno? Plačati mjesečno 65 kn za 55 programa? Kolika je onda pretplata na kabelsku?
Pretplata mi je 65kn ali bez ikakvih ugovora i uređaja, jedino je bio početni trošak instalacije u rangu. Uglavnom, jedna neatraktivna ponuda po mom mišljenju.= Citat =:
Čekaj a šta bi ti onda bilo atraktivno? Pa samo hrt1 i 2 plačaš više. Svi bi samo da je zabadava
Portal im trenutno ne radi. Jel zna tko koje programe misle ponuditi i da li im se dostupnost poklapa s MaxADSL-om?
zvao i vele da nažalost nije došlo danas radi nekih problema..
da če krenuti nakon nekog vremena:)
Koliko sam ja vidio ima dosta hrvatskih kanala. Za neke nisam nikad ni čuo. Ostatak su sve strani. Ima čak nekih koji su kodirani na digitalnoj satelitskoj= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Kanal koji ce biti sigurno u ponudi:
MAXtv promo kanal
HRT 1
HRT 2
RTL Televizija
NOVA
HRT Plus
Big Brother 1
Big Brother 2
Big Brother 3
Z1 TV - Zagreb
Otvorena Televizija (OTV) - Zagreb
Nezavisna Televizija (NeT) - Kutina
Kanal RI - Rijeka
Televizija Slavonije i Baranje (STV)
Varaždinska televizija (VTV) - Varaždin
TV Nova - Pula
TV Dalmacija - Split
BHT
Prva TV
RTS
OBN
Radio Televizija Crne Gore (RTCG)
BBC World
EuroNews
CNBC Europe
Bloomberg Television
CNN International Europe
DWTV
Nickelodeon
Jetix
Boomerang
Kika
National Geograpic
Discovery Channel
Discovery Animal Planet
Discovery Science
Discovery Civilisation
Discovery Travel & Living
Travel
Zone Reality
CMC
Balkanmedia TV
MTV Adria
VH1
VH1 Classic
Viva
Zone Romantica
DSF
ESPN Classic
Motors TV
Extreme Sports Channel
E!Entertainment
Fashion TV
Vox
Canale 5
Italia 1
MTV Adria
MTV2 Europe
MTV Hits
MTV Base
VH1
VH1 Classic
VIVA
Ovo je cisto smece, receno je da ce biti jos kanala, a ne samo ovo, ako ovako ostane nevjerujem da ce se proslaviti t-com... 90% ovih programa plus jos neke strane mozete gledati kod kabelskih operatera za istu cijenu, a nemorate se muciti s uvodenjem max tv u vas stan...
Ali svi zaboravljate da je ovo interaktivna televizija. Kanali su standardni kao kod svih kabelskih operatera, ali postoji ta opcija pay per view i još par stvari koje obična kabelska nema= Citat =:
Izvorno postao The Dragon
Zaboravljate da ne žive svi tamo gdje ima kabelske, a negdje gdje je i ima ne funkcionira baš najbolje, kod mene npr.
Pa ako se ne varam max adsl nije dostupan svagdje, pa tako ni max tv...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Pa da ali je macADSL dostupan i u kućama a tamo nema kabelske= Citat =:
Točno, nije dostupan svuda, ali je u svakom slučaju rašireniji nego kabelska TV.= Citat =:
IMHO, maxtv je odlicna prilika, bar za mene:
1. nemam dostupnu kabelsku
2. manje od 70 kn mjesecno je odlicna cijena za hrpu programa i jos mnogo dodataka
3. nudi mnogo stvari koje niti kabelska niti digitalna satelitska ne nude, VoD, EPG, ekskluzivni sadrzaj, lokalizacija...
4. ova ponuda sad je tak malen dio onoga sto dolazi, virtual hard drive, streamanje starijeg sadrzaja nekih programa...
5. digitalna satelitska je prekomplicirana i neisplativa, nema interaktivnost. Maxtv je plug and play rjesenje.
Istina. Ovo se uopće ne može usporediti sa kabelskom jel na kabelskoj nema nikakve interaktivnosti
ovo ide samo na jedan televizor,znači svaki tv bi trebo imat svoj (box)priključak ako je uopče moguče uzet 2 na jednu liniju ?! što znači ako želim imat ovo u 2 sobe plačam 2x65kn
vidim da je naplata filmova raspoređena po kategorijama od 5 - 15kn ,vjerojatno su raspoređeni po godinama,što hitove automatski stavlja skupljima a starije jeftinijima, sviđa mi se
vrlo vjerovatno...ako ide u scart ne vjerujem da se moze nekako "preneti" na drugi TV...jedino ako u aparatu nema jos jedan utor,sto sumnjam...
isto je i sa HBOom...ako zelis gledati na vise TVa moras placati za svaki pretplatu...
nije u scartu problem, nego u tome što je linija 5mbita za box,pa ju nemožeš "polovit"
Ljudi najbolje je strpit se koji mjesec jer će sigurno se cijene sigurno snizit kak je bilo i s maxADSL- om, a što se tiče općenito maxTV- a stvar je super jer ja nemam dostupnu kabelsku samo mi je malo sjebano davat onih 300kn za uvođenje ili kak to ide
Pa pošto mnogi NE razumiju njihove cjenike nek netko napravi račun da svi razumijemo:japan:
Ako je to istina, onda je to u onoj stvari... Većina domova danas ima više od jednog TV prijamnika, a sigurno neću plaćati dvije pretplate plus onu pretplatu koju plaćam(o) HRT-u... Na kraju bih morao dati cca 200 kuna za TV svaki mjesec... Malo sutra...
upravo to kod mene stišče na kočnicu
btw. upravo sam vidio maxtv reklamu na rtl-u
a ja sam recimo gore,na katu...i imam ono 1,2,rtl,otv,net i novu...i to je sve...nista drugo nemrem hvatat...satelitsku imamo dole a mogla bi se i meni provuc,samo ja to nikad necu docekat :D pa bi ovo bilo super za mene...moji placaju za TV dole sebi (i meni :) ) a ja sebi dodatno placam tih 65kn za ove dodatne programe...samo kad bi bilo onog VH1 sa adult sadrzajem :blush: :angel:
Koliko sam ja vidio taj box ima i usb pa se vjerojatno može spojiti na komp. Ali oni ne žele spojiti na komp nego baš moraš imati tv. Frendu nisu htjeli spojiti nego je morao nabaviti neki tv da na njega spoje. Mislim koja je to fora :creep:
Ponuda im je po mom mišljenju sasvim ok. Samo ovi silni Discoveryi su mi dosta za ovisnost. Inače vidio sam pakete u Mađarskoj i Rumunjskoj i više manje su isti: gomila lokalnih i nacionalnih programa + Discovery, ViVa, Romantica.....
A hoće li nuditi HBO?
U Mađarskoj je Travel/Hustler kombinacija ;)= Citat =:
Izvorno postao tutlek
ne vjerujem da ce ponuditi hbo...ako bi i nudili pretpostavljam da bi se placao dodatno kojih 50ak kn...barem je tako na kabelskoj (ja mislim...ne znam koliko svekar placa...tak nes)...inace,bilo bi super kad bi uvrstili hbo u neki paket koji bi bio oko 100 kunica :) odmah bih uzela :)
hamanu...ma moze i to :bunny: sam da ima akcije hahaha
Šo'b ono rekli Nadrealisti: Švedski akcioni :notooth:
Evo, MaxTV je od večeras i službeno predstavljen i počinje sa radom jako skoro
više na http://www.bug.hr/vijesti/?id=74658
Taj USB je tamo najvjerojatnije za firmware upgrade ili dijagnostiku.= Citat =:
Inace, taj box ima linux, pa nek' se hakeri bace na posao :creep:
bio sam sa frendom danas tamo
prezentacija kao sama i nije bila neka....baš se i nisu potrudili,ajd barem je klope i cuge bilo
a i doma sam se vratio sa popcorn maker-om:)
Pozdrav!
Nisam baš upučen u tehnologiju TV-signala pa evo par pitanja:
Znaći.....nije bitno dal imam flat ili samo start paket - max tv cijene se NE računaju po količini skinutih podataka i nema veze sa internet vezom na PC-u?
Neki od ovih kanala imaju neke sadržaje kodirane! Jel je išta od toga kodirano i na MAX TV. Mislim....bilo bi bez veze da sad gledam, ne znam, npr. HRT PLUS ili npr. NOVU TV i počne neki film ili serija i to mi kodiraju da ne mogu gledat.....!?
Ozbiljno razmatram opcije koje imam jer ne mogu nikako podesiti sve kanale koje želim da imaju čistu sliku! Razmišljao sam i o kanalnim pojačalima i o eTV i još dosta toga, međutim stvar je takva da ću za kanalno pojačalo pljunut 400 kn i nije nužno da time rješim problem, a eTV nije najjeftinije rješenje (mislim da je MAX TV povoljniji ili nije? Koja je razlika u kvaliteti slike u usporedbi sa eTV?)
Da li je moguće umjesto na TV ovu tehnologiju spoijiti na VCR ili DVD-recorder budući da bih ako uzmem to izbacio antene iz uporabe, a povremeno nešto hoću i snimit sa tv!? Neke vrste signala imaju zaštitu, pa ako se spoje na npr. VCR slika titra i ne može se gledat.....?
Na nekoj recenziji sam pročitao da je slika ponekad mutna i neoštra....?
Recimo atraktivna je ponuda za iptv od Vodatela, ovo definitivno neće natjerati/privući ljude da zamjene kabelsku osim u nekim pojedinim slučajevima. Naravno onima koji nemaju kabelsku ovo je ok opcija.= Citat =:
Ti uporno tupiš o kabelskoj. Pa puno više ljudi nema kabelsku. To što ti imaš kabelsku ne znači da svi imaju i opet ponavljam kabelska i maxtv se ne mogu uspoređivati. Ja recimo imam kabelsku u zgradi ali je nisam uveo jel mi ne treba. Maxtv bi recimo mogao uvesti jel je dosta povoljan plus ovo je digitalna televizija tok je kabelska analogna tako da je na maxtv-u slika savršena dok ni na jednoj kabelskoj nećeš imati savršenu sliku. Jel dosta nabrajanja ili moram još?= Citat =:
Izvorno postao jay
proradila je sluzbena stranica!
O da, uporan sam s kabelskom jer je iptv upravo alternativa kabelskoj i samim time su usporedive. E sad to što ti imaš adsl neznači da ga svi imaju :smurf: broj korisnika kabelske je veći od korisnika adsla. Istina adsl ima veću dostupnost, ali upravo su potencijalno ponuđačima najatraktivnija mjesta/gradovi pokrivena kabelskom, a nenudeći ni cijenovno ni sadržajno ne mnogo više od kabelske MAXtv jednostavno nije atrakcija. S cijenovne strane dapače prolazi mnogo gore, recimo korisnik koji nema potrebu za adslom, za uvesti korištenje maxtv treba uvesti adsl (trošak), treba plaćati mjesečnu naknadu za priključak i minimalni paket prometa (trošak), treba uvesti maxtv i kupiti box (trošak) i na kraju treba plaćati mjesečnu naknadu za maxtv (trošak)... E sad pogle samo tu razliku gdje imaš nasuprot priključak za kabelsku od 400kn i mjesečnu naknadu od 65kn bez ikakvih ropskih ugovora, a vamo višestruke troškove. Reci gdje je tu povoljno? S time ako imaš mogućnost uvođenja kabelske a ti je nisi uveo ti definitivno nespadaš u skupinu na koju je T-Com računao pri pokretanju usluge.= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao 4_8_15_16_23_42
Što se tiče kvalitete programa i ulaganja u pojačalo - to se ne isplati ako misliš na analogni signal - uzmeš DVB-T receiver(uređaj kao i satelitski receiver koja se spaja na TV) i imaš savršenu sliku. Uvjet je da stanuješ u području emitiranja DVB-T signala. Za trenutno stanje za pokrivenost vidi na http://www.kingsatonline.com/jumpto....&cat=37&id=785
Takav receiver možeš kupit već za 400kn - u ve-milu je 350kn na sniženju ovaj vikend digimax 5020. Ako ti je bitno snimanje bez gubitka kavlitete možeš u PC puknut DVB-T karticu ili USB-DVB-t varijantu - snimka je identična originalu jer se snima video u dig obliku u kojem se i emitira - jedino moraš pomoću nekog programa konvertirati u dvd video format(iako se radi o mpeg2 formatu kod dvd videa su odvojeni zvuk i video pa treba mpeg2 file razdvojit).
Ili kupiš DVD recorder i snimaš program - budući da bi signal išao iz dvb-t receivera snimka bi trebala biti kvalitetna jer nema nikakvih smetnji na programu koji se snima kao kod analognog prijema ali ne bi bila kao izvornik jer bi se signal slao preko analognog izlaza na analogni ulaz recordera. Ili potraži ako ima kod nas DVD recorder sa digitalnim tunerom.
Zombix kaže da neće svi korisnici moći koristit MAXtv...= Citat =:
Kod MAXTV-a ima jedna caka, naim enece svi korisnici ADSL-a moci koristiti tu famoznu tehnologiju. Prvo se mora izmjeriti slabljenje na parici i prekontrolirati da li je uopce moguce tako nesto postaviti na doticnu liniju
U rujanskom bug-u piše citiram:"...vaš će ADSL priključak(ukoliko ga već imate) morati biti proširen dodatnim "pojasom" propusnosti od 5 Mbita........Ustanovi li se da vaš telefonski priključak nije dovoljno "kvalitetan",nazvat će vas tehničar T-coma i dogovoriti termin kada će doći kod vas sa svom novom opremom koju će instalirati. Dobit ćete, zacijelo, novi router s modemom za ADSL,ovaj put nešto veće propusnosti,ali i većih dimenzija." Dakle,svjesno lažu čitateljima ili su dobili krivu informaciju od T-com-a pa napisali nešto što nije istina.= Citat =:
Izvorno postao jay
Siguran sam da je ova informacija od Zombixa točna - pa sam želio skrenuti pozornost na to kako već u startu u najavama nove usluge, jer je već i prije par mjeseci u BUG-u bilo riječi o MAXTV-u - oni ga već par mjeseci "testiraju",koja još nije komercijalno krenula za vrijeme pisanja teksta i izlaska rujanskog broja dotičnog časospisa navlače ljude i obmanjuju ih. Naime,nigdje ni riječi o tehničkim ograničenjima ili nemogućnosti instaliranja MAXTV-a,da ne citiram oper tekst navode da trebate zatražiti dsl priključak ili ako ga već imate zatražiti MAXTV.
I na kraju - ta usluga bi trebala biti atraktivna korisnicima u npr. ruralnim područjima ili svugdje gdje nema kabelske televizije(dakle izvan većih gradova) a upravo tamo je koliko je meni poznati vrlo često infrastruktura loša,i nema mogućnosti dsl prikljkučka a ako ima vjerujem da će u dosta slučajeva biti slučaj koji je naveden kada se ne može dobiti MAXTV. Zaista mi nije jasno na koga oni to ciljaju kad je svakome mnogo isplativije uzeti kabelsku ako ima mogućnost - Zagreb itd. nego MAXTV.
Opet se ponavlja po nti put da nešto promoviraju pri čemu ne spomenu da će usluga bit dostupna samo užem krugu korisnika. Zar ne bi T-com trebao otkloniti nedostatak takve telefonske linije i omogućiti uslugu korisniku - da ne bi možda korisnici sami trebali financirat obnovu infrastrukture da bi nam onda oni preko te iste mreže masno naplatili uslugu, i to po drugi put - jer su svi plaćali priključak tj. sudjelovali u izgradnji infrastrukture već jedanput.:angry:
Ja sam još prošle godina na Infu pitao na t-comovom štandu za maxtv i rečeno mi je da se ne mora uvoditi adsl. Može se uvesti samo maxtv
znači kad uzmem maxtv više nisam dužan plačat 60 kn tv pretplate hrtu?
mislim da moras...to je ranije spomenuto...zakonom se mora placati za SVAKI TV uredaj koji imas...moras placati pretplatu...dakle,neovisno o maxtv ti opet moras placati drzavi jer koristis TV...tako nekako...uglavnom,moras placati...
jedino mozda ako se skroz makne antena,ali sumnjam...
Nažalost to nije tako. Jel koliko sam ja shvatio ti kao ne plačaš pretplatu za programe nego za tv prijamnik. Koja im je to glupa fora. Ja kad budem sam živio to sigurno ne mislim plačati :)= Citat =:
Izvorno postao sodom
hm čini mi se da je to puno rupa,...ok što ako ja maknem sve antene s krova osim digitalne satelitske na kojoj gleda fta programe, ne posjedujem tv nego plazma ekran( koji nema u sebi tv tuner), što definitivno nije isto,također sam dužan plačat nešto hrtu?
E vidiš zakon je nedorečen i pun rupa tak da bi na tu foru mogao njih zajebat. Ista stvar je sa tv-om na kompu. Za to ti ne mogu ništa. Ja po toj logici imam 5 tv-a. Dva normalna i dva na kompovima i jedan na laptopu. Kolko bi ja plačao pretplatu :notooth:= Citat =:
Izvorno postao sodom
makar bi mi bilo logicno da ako maknes antene da se ne bi trebalo placati jer ne primas nikakav signal (njihov)...sto bi znacilo isto kao i placati za pokvaren televizor pretplatu...kaj ja znam...mozda nije tako...
ali opet ako imas vise prijemnika u kuci opet nemres na svim gledati maxtv,nego samo na jednom...
Po novom se tv pretplata plaća po domaćinstvu. Dakle, možeš doma imati 3 televizora, ali plaćaš samo jednu pretplatu, tj. 65 kuna (ili koliko već iznosi).
Nazvao sam službu i provjerio, rekli su da je potrebno imati adsl za korištenje maxtva, dakle neide samostalno.= Citat =:
RTV pristojba se plaća po kućanstvu, a ne broju TV prijemnika, dovoljno je aktivno posjedovanje tv ili radio prijemnika u kući, automobilu, mobitelu i sl. da vas ta pristojba kači.= Citat =: