Sluzbeno najavljen novi model Sony Ericssona
http://img150.imageshack.us/img150/9570/w8504mq.jpg
Specifikacije i o telefonu ovdje:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10447
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w850-1563.php
-
Printable View
Sluzbeno najavljen novi model Sony Ericssona
http://img150.imageshack.us/img150/9570/w8504mq.jpg
Specifikacije i o telefonu ovdje:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10447
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w850-1563.php
-
Ovaj mobitel nije loš,ali se meni više sviđa W810i,možda ga kupim na kraju ove godine ili na početku 2007.godine:thumbup: :chatter:
Taj telefon se pojavljuje u filmu Da Vincijev kod. ;) A baš sam se pitao o čemu se radi kad sam gledao film... :)
mob je malkoc ruzan za moj ukus
Meni nije ružan,ali meni je ljepši W810i:bunny:
ima li neko informaciju barem okvirno koliko ce mob kostati?
meni se dizajn jako sviđa!
vidi se da je netko upotrijebio malo mašte pri dizajnu!:thumbup:
ne sviđa mi se jedino ovaj klizni mehanizam...:-/
Šta je vama? Mošte samo poželjeti takav dobar mob:licklips: :)
one bt sluske jel bi radile na w800i
:rifle: :jump:
super mobač izgleda....
puuuuno kao i k750 prije godinu dana= Citat =:
Izvorno postao Nostromobox
Ali za razliku od motorola, i pruzat ce puno.
Ne bi, jer W800 ne podrzava A2DP bluetooth profil.= Citat =:
Izvorno postao hat
vidio ga u filmu i mob je stvarno pojava....:thumbup:
uopće mi se ne sviđa ovaj w850i po dizajnu. puno mi bolje izgledaju w800i i w810i :rifle: w850
S obzirom da je slider, sjajan je. Iako, malo je neobican sprijeda... :thumbup:
bas me zivo zanima kakav je osjecaj drzati ga u ruci
steta sto nema kameru 3.2mp i bas me zanima kakve ce zvucnike imati!?:rotfl:
Što mobitel nudi, je sasvim u redu, ali da je dizanom kao W710 , onda bi to bio super mobitel...
Izgled moba mi se ne sviđa... Djeluje mi nekako preplastično
da je bar izgleda kao w710 onda bi to bio san snova
A zašto ti moraš uvijek bit prvi?! ;D Super su mi nazivi boja: Precious Black and Golden White... Da mi je znati kakva je to dragocjeno crna ili zlatno bijela...
Ko' Jel ja?= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Nisam prvi, moj post je 21. :kitty: ;D
hmmm. dragocjeno, zlatno... da to slučajno nije pokazatelj njegove cijene?:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Šteta kaj su ubacili i ovaj 3. red tipki ispod zaslona sa netom i čime je još ovo...
Mob je odličan :chatter: . 4 GB memorije... :thumbup: :bunny: :D
Kada ovaj telefon izlazi na trziste ?
nema autofocus.. lose.
i nije mi jasno kaj je toliki problem napraviti kameru koja snima bolji video.. ?
To što nema autofocus je užasno, ne samo loše... Mene je to prvo (i jedino) odbilo od čekanja ovog mobitela... Inače uređaj djeluje jako interesantno i zanimljiv mi je dizajn... Što se soft-a tiče tu je novi Walkman 2.0 no on će biti i u K800... Ali pored svega, to što nema autofocus je jedan ogroman minus i ne znam što je SE-u bilo na pameti... Navodno odvajaju Walkman seriju od "foto" serije, ali opet mi to ne ide u glavu... :-/= Citat =:
Izvorno postao SrKi
P.S. Ovdje je netko spomenuo ranije 4GB memorije... Nema on nikakva 4GB osim što je proširiv sa MS Pro Duo... Interna memorija je 64MB.
Gle, sam si sebi odgovorio. Odvajaju dvije serije mobitela, medjutim to nije pocelo s K800 i W850, nego ocito i K750/W800, ali tamo ocito nisu dovoljno odvojili ta dva segmenta, pa sad pokusavaju to s novom serijom i razlikom u kameri. To je politika proizvodjaca i to mi je jasno, nije to samo kod SE-a. Meni je, kako je to Srki rekao, veca nebuloza to sto ne stave bolji video u mobitel, jer je ocito i to privlacno(pogledajmo N6233 i vga video), a ne 177*144 rezolucija i 15fps(sto je jos bitnije). Ako misle razviti taj cybershoot segment mobitela prva stvar koju moraju poboljsati je taj video.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Sto se tice memorije, pusti unutarnju memoriju, glavno da nisu stavili onaj novi micro standard memory stick kartica, vec dobri stari PRO DUO, koji se sad moze nabaviti prilicno povoljno. A i razlog male unutarnje memorije je cinjenica da ce mob moci na razlicitim trzistima staviti s razlicitom kolicinom vanske memorije(sto nije bilo slucaj s w800), a ako i ne stave karticu uz mob, to ce samo znaciti manju krajnju cijenu za kupca. Sto se mene tice plus.
Razumijem ja što oni odvajaju... Ali vidiš, meni npr. treba i dobar fotoaparat na mobitelu, ali i walkman... Zato mi se nikako ne sviđa ovo što su napravili... Kod SE-ovih modela mi je mnogo značila kamera i autofocus... S druge strane sviđaju mi se walkmani i njihove mogućnosti i dizajn... A sada se to dijeli na dvije strane... Stvarno ne vidim ništa loše u tome da su nastavili niz walkmana sa kamerom. :-/ No dobro, politika proizvođača, vidjet ćemo kako će dalje s time...= Citat =:
Izvorno postao xianfu
Što se videa tiče, na mom W900 je 240x320 na 30fps što je ispalo iznenađujuče kvalitetno i ugodno... Naravno da je rezolucija mogla biti veća, ali meni je ok, fps mi je daleko bitniji...
A ovo za kartice to je stvarno dobro da je ostao MS Pro Duo jer je ipak jeftiniji i lakše ga je nabaviti...
Sto se tice kartica, mislim da cak i nije puno jeftiniji.
1GB micro memory stick je ispod 500kn.
A meni je ok odvajanje brandova.
Pogotovo W950. Meni je bas super sto opce nema kameru.
Radje imam pravu kameru i walkman telefon, nego super kameru na telefonu( koja ipak jos nije ni blizu pravom foticu )i zaseban mp3 player.
Pa vani je jeftiniji nekih 100kn, ali kod nas nema ni najmanje micro memory stick kartice, i to je najveci problem, ali mozda dodju uskoro.= Citat =:
Izvorno postao refugee
Ima ih i 256 i 512 i giga.
U Sancta Domenici.
pa jel moguce da vec ima i od 1gb?
A pise da ima.
499kn. Mislim da je kod njih -10% za cash
= Citat =:
Izvorno postao refugee
512mb m2 kartica za oko250kn
cekaj malo...jel mi to pricamo o m2 micro karticama?
da m2 kartica naručena čekam da dođe= Citat =:
Izvorno postao zmija
neču biti škrt pa ti evo i stranica
http://www.mouse2house.co.uk/index.php
i
http://www.dooyoo.co.uk/flash-memory...-micro/prices/
nadam se da si zadovoljan.
ovo je gdje je moguče naručiti iz rh,a ima još stranica sa nižim cijenama.
Ma jeftinije kupit u Zagrebu bez zezanja oko postarine i mozebitne carine.
450kn je giga.
A kojih 300kn 512MB.
Sve u Sancta Domenici
pa to stvarno nije puno.ocekivao sam vise cijene s obzirom da je to novi tip kartice.
Motorole V3 (bilo obicni, i ili x) su naparavljeni za pickice, ali oni koji se drze stare klase poput v235, v550, v525, E1000, E770 itd. su mobiteli s jebenim mogućnostima za još jebeniju cijenu= Citat =:
Izvorno postao refugee
u švedskoj je pušten u prodaju pred dva dana i košta 4200SEK što je 3300kn= Citat =:
Izvorno postao Nostromobox
Info linija Sony Ericssona veli da će u Hrvatsku stići krajem listopada u T-Mobile i slobodnu prodaju. Cijena? Nepoznata :).
koja je razlika izmedu ovog i 830
O tome se raspravlja u threadu o W830, pa pogledaj tamo. Ukratko, razlika je W850=UMTS, W830=EDGE.
savrseno se uklapa uz alienware, pazite da ne postane alien pa da se igrate alien ws predator he he
meni iskreno se mobitel nesvidja i cini mi se malo glomazan a jos to shto nema autofokus je katastrofa....osobno nevolim klizne mobove....w810i rulza;D
U singapuru je 2.750kuna s 1GB memorije, mob je cool.:thumbup:
Omg.... da.. sve polako prelazi u smartphone...
o čemu ti to?? Ko je opće reko ili spomenuo da je W850 smartphone...= Citat =:
Izvorno postao Matija_Kr
koliko mi se cini vizualno, izgleda nema joystick, a mislim da su se mnogi za njega vezali:spin:
U Velikoj Britaniji je oko 3400kn.
U Austriji...4500kn :(.
Pa bit će kod nas negdje oko 5000. skupo...
Dobije se uz njega i memorijska kartica? od koliko?
ja mislim 1GB....
Pa to bi bilo sasvim u redu. :thumbup:
Mislim da če koštati oko 500 eura, znači oko 3700 kuna.
= Citat =:
Izvorno postao predator
imaš ih za 3000 u oglasniku
Izgleda da ću pričekati božićni popust :)
Jučerašnji odgovor iz EM-a:
A i na službenim stranicama je nestalo "Uskoro dolazi" :)= Citat =:
trazeni uredjaj Vam dolazi krajem slijedeceg tjedna po
ocekivanoj cijeni od 3399 kn.
Pa cijena je ono OK...
iskreno mislio sam da će biti viša, ali zasigurno će se nać ubrzo u oglasnicima po nižoj cijeni...;D :spin:
za tako visoku cijenu(potpuno neopravdano) mogli su staviti u paket i karticu od 2gb.:evil:
http://www.svijet-medija.hr/product_...e=GSM_uredjaji
U oglasniku za ~ 320€.
bok ljudi:) ima kog ovdje da je kupio w850? namjeravam ga uzet u ponedjeljak u tarifi 150 na dvije god i kosta 1398kn.. inace imam w550i i mob je zakon jedino nije prosiriv sa memorijom a ovaj ima 1gb. zanima me dali ima kao moj, tipku za direktno pokretanje walkmana?? dal se to isplati uzet?? w550 mogu prodat za 1100kn a pretplatu ionako mislim uzet jer mi je pun kufer situacija da mi sfali para kad najvise trebam.. hvala:thumbup:
Pa pošto je to walkman-mob, trebao bi imati, jer ako se sjećam i W800 i W810 imaju tu tipku, pa ju vjerojatno ima i W850...
Inače, evo test W850 (na "hrvatsko-srpskom" )... ;D :thumbup:
ona dugacka narancasta tipka ti je za walkman.
odlucio sam ga uzet pa kaj bude,ne... cim ga kupim postat cu dojmove..THNX:)
Malo sam se igrao s njim u t-mobilu i mislim da je ovo najodvratniji mobitel ikada.Skoro sam povratio u tamo;D
Izgleda kao igrachka za djecu.
a sta bi ja onda trebao reci za svoju narancastu rotacijsku ciglu(w550i);D vidjet cemo.. nemoram ga kupit ako mi se ne dopadne..:creep:
ako netko ima w850 moze dati neki manji rivju ak np? :)
Software kao i svaki SE, u jeftilen kučištu.Zadnja strana potsjeca na v630 a prednja ima cudne navigacijske tipke.Sve u svemu, jako sam razocaran.
Ovo je moje mišljenje bazirano na desetominutnoj igri s njim.
Kad sam vidio slike, mene je mob razočarao bar dizajnom... neznam kako u ruci leži mob?= Citat =:
Izvorno postao konan1
No one navigacijske tipke mi se čine malo nezgodne za koristiti... :-/
A što se tiče softa kod SE_a, ja sam ostao razočaran kad sam kupio D750... Imao je jako, jako sličan soft kao i K700... a ništa bolji soft nema ni W800, ni W810 (osim walkman funkcije) a ni K610 (u odnosu na D750/k750)... :-/
zato sam ja i uzeo N70, jer sam se zaželio malo drugačijeg softa(imao sam K700i)= Citat =:
Izvorno postao Ico
mislio sam uzet W810i,ali dobio bi samo bolju kameru i više memorije:spin:
kupio sam ga i mogu vam reci da su prvi dojmovi dosta dobri..
kamera-dobre slike
dizajn-zadovoljan
ekran-odlican
meni- samo par vizualnih promjena u odnosu na predhodnike
walkman- nova verzija koja je samo vizualno promjenjena uz par kerefeka
navigacijske tipke- po meni premale i pretvrde
otvaranje- dosta dobro
vanjski zvucnik- slabiji od w550i (ako zelite snazni zvucnik tj. dva, kupite si w550i)
brzo pisanje poruka-3/5 (w550 je imao brzi response)
memorija- san diskov memory stick duo( nije sony)
opcenito-4/5
sandisk je prva liga:thumbup:
Ja narucio preko tetki iz Londona, donijet ce mi 21.12.
Cijena 1600 kn.
Preko ebaya.
Nov sa garancijom, 0 sati rada.
Budem vidio kako ce ispasti...
e da i ima mi glitch.. svijetlo na zaslonu se zna mrvicu smanjiti i pojacati kad pisem poruku.. mozda t-mobile-ov software. idem ja to flashati. backup stavim na cd u slucaju potrebe za garancijom. uzasno mi idu na zivce brandani menii. bljak:evil:
e jel moze ko meni malo pojasnit,
sta je uopce autofocus tj. kako djeluje ? ( :D )
http://en.wikipedia.org/wiki/Autofocus= Citat =:
Izvorno postao drvosjecaF
Jeli moguće premotavati video,znam da w810 to može u walkmanu ali koliko ja vidim w850 nemože otvarat video u walkmanu pa dali moram skinut neki program za to ili?
I primjetio sam da kameru mogu zumirati samo kad mi je na VGA,dok w810 može i na 2.0(ne mislim na optički zoom ili kako već).
I ako netko zna neki program kojim mogu stavit password na datoteke?Fala
Drugi put prvo koristi pretrazivanje. Vecina toga sto si pitao odgovorena je vec mnogo puta.
Buduci da si novi ovdje, evo ukrato:
1. Za premotavanje ne znam, ja na K800 imam video player, i tamo mogu premotavati bez problema.
2. Ovo je isti "problem" kao i na K750 sa najnovijim firmwareom ("problem" pod navodnicima jer je to zapravo namjerno iskljuceno, zbog bolje kvalitete slike).
3. Nema takvog programa.
LOŠ dizajn!!!
Meni je dobar dizajn samo su malo previse načrčkali onih natpisa ''walkman''...
Baš me zanima kako je se izveo klizni mehanizam.Ako je ko' nokiin n80...nije dobro.Dizajn loš,takoder.
Probao sam ga par puta slide-ati i moze se reci da je fakat dobro izveden slider( s obzirom da je to prvi SE-ov slider) i da je bolji od nokie N80... http://www.cosgan.de/images/midi/frech/h030.gif
Da li ima onaj skočni mehanizam koji ga sam povuče pri vrhu.Ili onak sam bubne kad se zatvori ko' 6280??
Evo danas uzeo w850 i mob je sjajan,...
Usporedivao sam zvuk na njemu i na k800 sa HPM-70 i mogu samo reci da je ogromna razlika izmedu ovih modela pa da ne bude zablude, jer su neki komentirali da je zvuk isti...
Ako netko zeli, napisat cu opsiran review...;)
wildbabe...čuj ja bi te zamolio da napraviš ako nije bed jedan detaljan rewier ali stvarno detaljan,sve od kamere pa do zvuka od softa do tipki,baterija,novosti i sve ostalo vezano za sitne pojedinisti...bio bih ti zahvalan
Eto nakon skoro pola godine koristenja k800, odlucio prijeci na w850 prvenstveno zbog zvuka koji se fakat jako razlikuje u odnosu na k800, ali dobro kasnije cu nesto vise o tome...
Kroz review cu usporedivati ovaj mob sa k800 jer imaju isti software samo je razlika u cyber-shot, odnosno walkman brandu..
DIZAJN:
S obzirom da je prvi slider, dosta dobro izgleda i kvaliteta izrade djeluje dosta cvrsto samo se odmah primjecuje da poklopac baterije ne sjedi na svom mjestu kako treba te ima malo lufta, sto nije slucaj sa k800...
Slider sistem cini se da je dobro napravljen te cim se gurne prema gore, skocni mehanizam ucini svoje, koje djeluje dosta elegantno i pouzdano...
Tipke na tipkovnici su dosta razmjestene jedna od drugih, malo su tvrde i lakse se pisu poruke nego na k800 i nema mogucnosti da se vise tipaka stisne odjednom sto je cesto bio slucaj na 'grbavcu'..
Navigacijske tipke zahtjevaju privikavanje pa ce na pocetku djelovati pomalo cudno, ali zbog toga su i stavljene da se na kraju krajeva izbjegne joystick...
Display je identican onome na k800 i ne treba ga previse spominjati. Novost u w850 je senzor osvjetljenja s lijeve strane kamere za video poziv koji pojacava/smanjuje svjetlost ovisno o dnevnom svjetlu, koji stedi bateriju i po meni, nepotrebno postavljen..
SOFTWARE
Trenutno imam R1ED001 koji je identican onome u k800 samo sto se kod modela w850 pojavljuju flash teme koje potpuno promjenjuju izbornik sto nije nista novo jer i stariji walkman modeli to imaju, npr. w810. Moguce je postaviti ove teme SAMO ako je telefon nebrandiran, odnosno ako ima cisti software!
WALKMAN
U ovaj model je stavljen novi , walkman 2.0 software koji u odnosu na stari nudi svjetlosne efekte, sliku postojeceg albuma i animaciju iste, odnosno vizualizaciju.. Sam soft vizualno djeluje dosta unaprijedeno kojeg se jedino moze vidjeti u modelu w950.
Zvuk sa slusalicam HPM-70 je stvarno sjajan i u usporedbi sa k800 na istim sluskama, razlika je vise nego ocita sto je i najveci razlog prelaska sa k800 na w850. Zvuk na k800 je dosta prazan i to jednostavno nije to bez obzira sto su izostavili megabass, jer im je to uostalo i cilj razdvojiti ove dvije serije uredaja.
Radio je takoder promjenjen sto se tice vizualnog aspekta gdje se takoder osjeti razlika u zvuku.
Funkcija TRACK ID je dobar dodatak samo sto je nisam uspio jos isprobati..
KAMERA
Kamera od 2 MP djeluje dosta dobro s obzirom da je smanjena rezolucija u odnosu na k800 i nema autofocus.
Izbornik je dosta slican onome u k800, kao i brzina snimanja te pregledavajna fotki samo sto su izbacene sve scene(logicno) i flash te ima sljedece opcije:
- SHOOT MODE: normal, panorama, frames, burst
- PICTURE SIZE: 2MP, 1MP, VGA
- NIGHT MODE
- TURN ON LIGHT
- SELF TIMER
- EFFECTS: off, black and white, negative, sepia
- WHITE BALANCE
- PICTURE QUALITY
- SHUTTER SOUND
- TIME AND DATE
Evo, to je zasad sve s obzirom da sam tek jucer dobio mob a kasnije cu staviti prednosti/mane dok ga bolje isprobam, pa ako ima netko sta za pitati neka slobodno pita... :)
Da li ti slide ima "lufta" kad je zatvoren/otvoren? (tj da li ti se imalo miče lijevo-desno tj gore-dolje)
E još jedno pitanje, da li onaj dio oko navi tipki svijetli po noći?
jer sam vidio neke slike di svijetli i stvarno ružno izglda...
ovo što si naveo..kvalitetu zvuka i mogučnost stavljanja album arta je dobra inovacija.Eto da je kamera bolja ili da bar ima autofocus.No,dobro,jasno je da je mobitel walkman edition tako da su se na to bazirali.
Logično je da si se prešaltao sa k800 na njega ako kažeš da ti je važniji sound od kamere.
Mene isto zanima taj slide.Rekao si da ima taj skočni mehanizam(zglob)..pa ponavljam pitanje od ice:da li se klima,ima li lufta kad je otvoren odnosno zatvoren??Ili se trese kao na 6280 ili n80??
-> slide ima vrlo malo lufta i to je zanemarivo, evo da mi nisi spomenuo vjerovatno ne bi ni skuzio..
-> ove tipke svijetle po noci, tj navi tipke i to u laganoj sivoj boji a ovaj dio oko tipaka ne svijetli..
kad je upaljen walkman, onda narancasto svijetli...
...i da..svakako javi na forum kako slide funkcionira nakon nekog vremena.Bez brige..sjetit ćemo te se to pitat.Ja sam malo skeptičan oko toga..da se ne bi za mjesec,dva slide proljuljao do kraja.
Wildbabe, ako nije problem postavi negdje par slika slikanih sa W850. Ako ti nije problem da slikaš vani na dnevnom svjetlu i negdje u ne jako osvjetljenoj prostoriji. Sviđa mi se dizajn ovog mobitela ali mi je bitna kamera.
odlično mi mob djeluje...totalno...i slažem se s ovim pitanjem vezanim za klizni mehanizam,jer rekao si da djeluje čvrsro al ne bih se htio razočarat kad bih npr uzeo mob i nakon par mjeseci bi mi plesao...sve u svemu meni se čini sve u redu s w850,znam da je nekima dizajn ružan il nekaj al meni je odličan i to pogotovo zbog navigaciskih tipki i izostatka joysticka koji me stalno muči...
@wildbabe - vidim da si uzeo mob zbog zvuka,sad jednu stvar ne kuzim...mislis na kvalitetu zvuka prvenstveno il i na glasnocu...npr meni je kvaliteta zvuka cist super i na k800 s najobicnijim njegovim slusalicama i vise neg dosta za tu i tamo poslusat muziku...dok mi je vaznije recimo pustat na vanjski zvucnik..sto je na k800 jako lose...uzasno tiho i bezveze,ukljucim na mps-60 zvucnike i nesto se poboljsa no to nije to..isprva mi se cinilo glasno navecer u tisini al po danu sugavo...ko da namjerno stavljaju tako tihe zvucnike,znaci ne zanima me kvaliteta zvuka,nego glasnoca..u slusalicama i nije tolko vazno,ioak ne volim da cijeli tramvaj slusa moju muziku sto inace stalno mogu cut s jednog na drugi kraj tramvaja kako nekom tresti iz usiju katastrofa-pa lik valjda voli bol u usima,a ne slusat muziku...no recimo kad si vani negdje bez glazbe i zelis pustit muziku k800 je totalna banana za to..pa me zainma da li je w850 puno glasniji, recimo kao sto pricaju za n73 nisam imo prilike cut al stereo 2zvucnika mora bit dost bolje,a do sad nisam cuo ni jedan malo glasniji s.e. od k610...