Koji je bolji?Kojeg da kupim i usput kako funkcionira bluetooth???
Printable View
Koji je bolji?Kojeg da kupim i usput kako funkcionira bluetooth???
M55 100%,:D
Ali ak ti je ptreban Bluetooth,il IrDa onda S55.
Al na prvom mjestu je sigurno M55.
m55-veca memorija,bolji ekran,bolji izgled....
Ako ti ne treba Bt i irda onda m55
i ovisi kakav si tip, ako si sminkercina onda s55, ako nisi onda m55
M55 je ipak bolji izbor...
OBA
haha da oba bi bilo najbolje :)
Nek mi neko objasni taj bluetooth!što je to kako izgleda u praksi što radi kak funkcionira......I IrDa isto nemam pojma što je to!!
Bluetooth ti je bezicna veza upalis ga na dva telefona i razmjenjujete podatke slike,melodije....ili igrate igrice sa frendom jedan protiv drugog na svojim telefonima,ili spojis bluetooth na telefonu i kompu i razmjenjujes podatke s kompom,sa kompa saljes sebi na tel. slicice,igrice,programe...Ic ili IrDa ti je isti ko bluetooth samo sto kada povezujes telefon i komp ili telefon i telefon oni moraju biti blizu,a kod bluetootha mozes da se odmaknes od kompjutera 10 metara
dodatak, ako imas ic onda ne samo da moraju biti blizu nego moraju biti vidljivi jedan za drugoga!
A na kompu to ide preko interneta na mobitel?
Ako se nabaviš M55 onda će ti trebati kabel jer on ne podržava BT i Irda .
Software skineš sa Siemensove stranice (Ali se pripremi- dugo će trajati :D osima ako nemaš DSL)
Usput malo ti se nick ne slaže s izborom Siemensa... ;D
M55 definitivno jer zbilja ne znam kad češ koristiti BT ili IrDA-u pošto sve što to koristi dodatni trošak (naravno veći od kupovine kabela)... :)
S55 :)
reci svoj razlog, ako tip nezna kaj je oc i bt onda ih vjerojatno nece koristiti!
meni irda nista ne znaci jer nemam adapter za komp, samo na burazovom laptopu koji mi je rijetko nadohvat ruke... ali uzeo sam bt adapter, i stvar je fenomenalna, tako da od sada vise ne kupujem mob bez bt! Ako mu ne treba irda, bt i data kabel, neka uzme m55... no pogledao sam malo M55 u ducanu, i nije mi bas nesto... ima boji ekran od S55, ali to je sve... upitna je jos njegova brzina... posto je klasa nize, pretpostavljam da je i sporiji nesto... i fw ce mu biti nestabilan jos nekih bar 2mj.... :)
e da, i jos dobis kabel u kutiji... bez kojeg ne bih mogao stavljati sa neta fw koji skinem, niti ce on moci na m55 ako ga ne kupi... te je s55 osijetno manji po dimenzijama, meni lijepsi i malo ozbiljniji, te vizualno i prakticno ima puno manji volumen... :)
manji od M55 jel to mislis?
isti su kolko ja znam po svemu osim debljini
http://web.vip.hr/josip.belan.vip/Za...55-Picture.JPG
Ovo je slika Gillian Anderson(tzv. Scully u Dosjeima X) za mobitel Siemens M55 velicine 101*80 pixela(24-bitna boja).
http://web.vip.hr/josip.belan.vip/Za...i/M55-Audi.JPG
A ovo je slika Audija A4 takodjer za M55 velicine 101*80 pixela(ali 256 boja).
Zanimalo me kak izgleda na mobyu pa sam si dao malo truda.
covjece daj dve iste slike, jedna sa 256boja a druga sa 4096boja da se moze usporediti!!!
jednostavno odite u neki ducan, i usporedite M55 i S55, i vidjeti cete sto se vizualnoga dojma tice (velicine i volumena koji zauzima)... jedina stvar koja ide na ruku M55-ici jest bolji ekran... :)
Baš nije neznam što.....A ima kvalitetnije od 24-bitne?
Nije s tim slikama stvar u boji nego u oštrini... fakat su zbrčkane...
Jer ako na mobu ovako izgleda nečije lice........bolje da nacrtaš sam nego ovakvu sliku ženske da imaš.U mobu valjda bolje izgleda,ha?
pa nemre m55 prikazati 24bitnu boju, bilo koju sliku vise od 12bitnu stavi u m55 i prikazat ce samo 12bitnu boju jer hardware(ekran) ne dopusta vise
A jel se da malo izoštrit?
Ne mogu prebacit u 12-bitnu,ne znam zasto.
neda bas zbog malog broja pixela! ova slika je ustvari potpuno ostra
Pa ajd ti probaj.To ti je slika sa 101*80 pixela(za ekran kakav ima M55,SL55 i S55)= Citat =:
Poslao: ERISCSSON
A jel se da malo izoštrit?
inace mislim da su slike cisto dobre!
Slike bi bile oštrije da su veće... smanjivanje ih je izobličilo...
pa ali nemou biti ostrije jer nema dovoljno pixwla za fini prijelaz
Al na mobu valjda normalno izgleda ha?
Pa ne moze na ekranu te velicine biti ista slika kao i na monitoru,nikako.Za takav ekran ka sto ima M55 slika uopce nije losa,pogotovo ne ona Audijeva.
@coma:
Znas li mozda da li se preko Data kabela mogu prebacivat slike s mobya(M55) na komp?(kao digitalac)
mislim da da
Ova moja slika je isto smanjena na 101x80 pa pogledaj kako je oštra... puno oštrija od Scully i Audija! :)= Citat =:
Poslao: coma_zgb
pa ali nemou biti ostrije jer nema dovoljno pixwla za fini prijelaz
http://web.vip.hr/brle44.vip/147-cesta.gif
ok moja greska
Whiteboy kakav mob imaš?S čim je to slikano?
http://www.rp-online.de/news/formel1...cher101x80.jpg
A sta kazes na ovo?
ima t68
shumi je super vozac i navijam za njega, ali ipak nebi zelio njegovu ruznu facu na svom mobu!= Citat =:
http://www.rp-online.de/layout/fotos...BKAAQUayvQ.jpg
Evo,Golf petica.
Pa nisam ja tolko glup.Sve zavisi kak je slikano,kak je smanjivano,itd...A je li ona Alfa smanjivana ili je tolikom rezolucijom slikana?Ove sam slike(Schumija i Golfa)nasao pomocu Google-a.
A da su bile vece te ih smanjivao,ko zna sta bi ispalo i sigurno bi slicili Scully i Audiju.
joj kad bi imo m55 na jedan dan, bilo bi jebeno
E Eminem ovo ti je sad puno bolje,čak toliko bolje da se ne znam izrazit. respect :))
ali znaj da m55 nemre prikazati toliko boja!
Zato je još slađe jer bez muke nema nauke... :)
Slika Alfe je bila puno veća (ne znam točno koja reza - bum pogledao kasnije) i smanjena je s SE-ovim Image Editorom.
@whiteboy:
Thanks na pomoci.
Sve se nadam da ce me M55 zadovoljit kad ga kupim.Zato,JEDVA CEKAM!!!!!!!!:D
JA BI TI PREPORUCIO SVAKAKAKO S 55 ,PUNO IZDGLEDA ELEGANTNIJE,LJEPŠI DIZAJN,TAJ M55 IZGLEDA KAO NEKA IGRAČKA,ONE TIPKE,PA JOS ONO OSVJETLJENJE PO STRANI,STAVRANO KO ZA DJECU,JE NISTA BOLJEGA NE VIDIM OSIM STA IMA VISE TIH BOJA,ALI DRUGO JE KATASTROFA,POGLEDAJ OBA DVA PA RAZMISLI,RAZOČARAT CES SE U M55
Za mladog tinejđera je po meni M55 najbolje rješnje. A što se dizajna i tih lampica tiče - stvar osobnog ukusa a mislim da se eminemu baš to sviđa.
@zoki:
Kao sto je whiteboy rekao,stvar je osobnog ukusa.Nemam nista protiv S55,ali M55 mi se svidja,mozda sto imam 16 god.,neznam.Al i zato sto volim Siemense i takav izgled mobitela.:)
Meni se isto dopada M55 jer stvarno na jednog 15-godišnjaka kao što sam ja te lampice djeluju moglo bi se reći "hipnotički"!!!!Baš je cool!!!!!!!!Al me jebe bluetooth.........
Fakn odmor ponovo...
Pa nema ga pa te nema što jebavat'... ;D
samo me zanima koliko je brz m55? znam da je s55 jebeno brz, pa jel tako i m55???
I zaboravio sam spomenut,vidio sam oba,dobro pregledao i ocijenio kak leze u ruci.M55 je 100% za mene(iako bi bilo dobro da makar ima IrDa).Al valjda ce bit dovoljan i Data kabel.:cool:
ajde daj i ti svoju usporedbu!
ja nisam imao u rukama S55 ali M55 je mnogo brzi u pisanju poruka od t68,ali kad se napuni puno SMS-ova u Inboxu onda mu malo treba duze da ih otvori
s55 je brzi od t68 ali ekran treperi kad nakucas malo vise slova
@ nimda a kako brzo otvara javu i slike
Da, to sam vidio... prilično iritantno..= Citat =:
Poslao: sezam-picika
s55 je brzi od t68 ali ekran treperi kad nakucas malo vise slova
novije verzije fw-a to ispravljaju
eh Java ko Java uvijek spora evo primjer Wappo igricu otvori za 22 sec,a slike se otvaraju normalno fino za 1-2 sec= Citat =:
Poslao: coma_zgb
@ nimda a kako brzo otvara javu i slike
ajde sad neko ko ima s55 nek kaze za kolko mu otvori wappo igricu da se moze usporediti!
ovisi to vjerovatno o vise faktora...verzija fw.a , slobodno prostora u mobu...
Sve je stvar navike.= Citat =:
Poslao: sezam-picika
...ali ekran treperi kad nakucas malo vise slova
Kao npr. moj M50 ima plavo svijetlo.Na pocetku mi je smetalo,al sad sam se navikao.
treperenje je stvar navike ***** :lol: