je li netko kupovao ikad preko ove stranice http://www.fotoaparati.net/ ?
imaju odlicnu ponudu canona eos 20 d, a ne bih da me netko prevari, pa vas molim ako netko ima iskustva sa njima da ga podijeli :-/
Printable View
je li netko kupovao ikad preko ove stranice http://www.fotoaparati.net/ ?
imaju odlicnu ponudu canona eos 20 d, a ne bih da me netko prevari, pa vas molim ako netko ima iskustva sa njima da ga podijeli :-/
Doista je i vise nego OK ova ponuda 20D u kitu sa 18-55 EF S!= Citat =:
Izvorno postao sinhro
Na zalost nisam kupovao preko ovoga sitea niti poznam ikoga tko jest!
Evo neka tema stoji, mozda se javi netko tko ima iskustva sa njima iako sumjam!
Cijene su im prilicno dobre...zanimaju me jamstveni uvjeti i uvjeti servisiranja aparata!
Mozda im sutra tokom dana i posaljem kakav mail sa pitanjima o gore navedenim stvarima...ako i kad mi odgovore postam ovdje, da se zna! :D
EDT:
Mail je poslan! Ceka se odgovor!
Javim ovdje ako mi i kada sto odgovore!
Dakle ovako...odgovoreno mi je na mail!
U nastavku isjecci iz maila koji sam poslao i zatim iz maila kojim mi je odgovoreno!
Pitanja:
...Vec neko vrijeme promatram ponudu na vasoj web adresi. U zadnje vrijeme sam primjetio par doista povoljnih ponuda, a kako namjerava kupiti nesto kvalitetniji digitalni fotoaparat, zamolio bih vas da mi odgovorite na par pitanja, oko eventualne kupnje preko vasega web shopa.Odgovori:
- Nacini placanja? Molio bih vas da mi navedete mogucnosti placanja prilikom kupnje (kreditne kartice, cekovi, virman...)
- Eventualni popusti za pravne osobe (fotografski obrt)?
- Razlikuju li se garantni uvjeti od uvjeta deklariranih prilikom kupnje kod ovlastenih prodavatelja za primjerice Nikon ili Canon?
- Tko vrsi usluge servisa posredstvom garancije izdane od strane vase tvrtke za Canon i Nikon foto aparate?...
...Ajmo redom:
1. Placanje je gotovinsko kod preuzimanja, cijene su niske, ali je uvjet gotovina
2. Nazalost nema popusta na navedene cijene
3. Razlikuju se, jer uz nase aparate ide EU jamstvo
4. U slucaju kvara ovlasteni servis u EU, javljate se meni i ja ga proslijedjujem kod dobavljaca...
Eto...nadam se da je jasnije o cemu se radi!
Kako covjek i rece...jest da su cijene povoljne, ali roba je iz "uvoza"...kako i na koji nacin ne znam niti zelim znati...u ostalom nije me niti briga! Jedino me malo brinu ovi jamstveni uvjeti i servisiranje...to je ona prica sa pisanim garancijama, pa ako se sto pokvari, ja aparat njemu, on nekom trecem...pa pitanje sto ja dobijem natrag.
Iako ovi se aparati rijetko kvare i rijetko dolaze sa nekim "fatalnim" greskama. Garancija je samo godinu dana...ali kakve sam ja srece, onaj jedan od 10 000 sa greskom bi ja dobio! ;D
Eto ljudi...uglavnom, sad znate, pa tko voli nek izvoli!
Ja sam osobno privucen cijenama i ozbiljno cu ukalkulirati ponudu navedenu na ovome web site - u pri bilo kojoj kupnju ozbiljnije foto opreme!
eto i ja sam marljivo guglala - stvari stoje uglavnom ovako, nitko se konkretno ne zali, ako su imali probelma sa aparatom isti im je bio za par dana sredjen ili zamijenjen, ili probelma nisu ni imali. roba je dostavljena vrlo brzo, dva tri dana. putevi kojim dolazi - nekad ne treba sve znati :)
na par mjesta sam procitala da ta eu garancija vrijedi dvije godine, ne zna otkud tebi (bimbi) ovaj podatak sa godinom dana, jel ti to taj lik rekao?
u stvari mi je svejedno, ionako sam mislila kupovat u austriji, pa bi stvar sa garancijom bila ista (valjda :-/ ) jedino bih umrla na granici i ne bih bila u stanju to dovesti bez plaćanja carine, poreza i sl., sve bih uredno prijavila, pa bi sav put i trud bio uzaludan.
ma sve mi se cini da sam narucila 20d :spin:
Evo ja sam kupovao od tog covjeka i mogu reci da nema nikakvih problema.
Uzeo sam kod njega 20D, grip, 2 GB karticu, i objektive 17-40L i 70-200L.
Za svaki komad hardvera koji sam uzeo dobio sam garantni list, uredno ovjeren (roba je inace iz Njemacke). Platio sam gotovinom (no to ste vec skuzili), a opremu mi je lik dofurao skoro pa doma. (Iz Rijeke sam, a tip je iz ZG.)
Prije nego sam se odlucio na kupovinu, raspitao sam se na news grupama o iskustvima drugih, i svi su se redom izjasnili pohvalno, cak i ljudi koji su imali problema s opremom. Oprema je dana covjeku nazad, i u kratkom roku je popravljena, a jednom je cak posto je stvar bila nepopravljiva, napravljena kompletna zamjena (na objektivu 70-200).
Isto sam tako slusao komentare ljudi koji su opremu kupovali kod nas, i svi su se zalili na ovlasteni servis u Zagrebu. Oprema im je na servisu stajala po dva mjeseca, a nakon popravke garancija nije uvazavana te se mahom svodilo na sistem "glup si i ne znas koristiti aparat, zato se pokvario". Da ne ispada da lupetam, odite na news grupu hr.rec.aparati pa se raspitajte kod vise ljudi o iskustvima s ovlastenim servisom Canona u HR. Masa je ljudi kompletno presla sa Canona na druge sisteme bas zbog servisera.
Kad sve zbrojim... dolazim do sljedeceg:
Ako kupim opremu kod nas:
-platiti cu je vise
-ako se pokvari moram sjesti u auto i odfurati je iz Rijeke u Zagreb (jer u ovoj usranoj drzavi sve se nalazi u Zagrebu)
-moram biti mjesec dva bez opreme koju sam masno platio i za koji period ne dobijam drugu na koristenje
-kad se popravi, upitno je da li ce mi kvar uci u garanciju
-moram opet sjesti u auto i otici po opremu u ZG
-ako mi se oprema pokvari negdje van Hrvatske, ne mogu s garancijom nista vec moram popravak obaviti tek kad dodjem doma
Dakle papir koji dobijam kupovinom kod nas ne daje mi nikakvu prednost.
Ako kupim opremu preko www.fotoaparati.net:
-oprema me kosta manje
-covjek mi dofura opremu skoro pa doma
-ako se pokvari nazovem ga, preuzme je i odnosi u Njemacku na popravak gdje se stvari rijesavaju u roku od dva-tri dana
-garancija mi vrijedi za citavu EU, dakle ako mi nesto rikne u Parizu, njih ne zanima sto sam aparat kupio u Berlinu, pokazem im papir i odem na kavu dok ga popravljaju
Ja se uopce nisam dvojio.
P.S.
Znam da ovo sad izgleda kao reklama tom tipu, ali pitali ste o iskustvima,a ovo su moja. Osim toga svjesno sam je napisao jer ne vidim apsolutno niti jedan razlog zbog kojeg se oprema ne bi kupila kod njega. Jos jedan detalj. Narucivsi grup od lika, dok mi ga je dofurao cijena gripa je pala za nekih 50 kn, i kad mi je dostavio grip uzeo mi je 50 kn manje. Dakle, tu vam je pa procijenite, odite na spomenutu news grupu pa se raspitajte kod ostalih...
BTW moje misljenje oko kupovine kita....
Uzeti tako dobar aparat kao sto je 20D i uz njega objektiv 18-55 mm koji je totalno smece, po meni je bacanje novaca. Ulazite u objektive, to je ono sto cete koristiti i nakon 15 godina, a promislite tko ce se za to vrijeme vise sjecati nekakvog 20D aparata.
:thumbup:
ma svakako ja mislim uzimat druge objektive, ali morat ce jos malo pricekat, ovo je za prvu ruku....= Citat =:
Izvorno postao g4nd
hvala na podijeljenom iskustvu!
:D :D :D= Citat =:
Izvorno postao g4nd
Doista pravo zboris!
Znam sve sto se tice Canon servisa u ZG...zlo i naopako!
Navedena cinjenica mi je razlog vise da me nekako privlaci Nikon D200!
Sto kazes o objektivu takodjer stoji...18-55 je blago receno los obektiv. Upravo zato i dvojim oko kupnje 20D na fotoaparati.net. Jer samo tijelo trenutno, a i ubuduce nije na navedenoj stranici dobavljivo...od kada se proda dalje ide samo 30D, ista je stvar i sa kitom 20D + 17-85, koji je bolji objektiv i o kojemu bi jos i razmislio! Ipak, kako god gledas kupnja je isplativa, jer na ovome siteu dobivas kit 20D sa 18-55 jeftinije nego li samo tijelo bilo gdje u RH!
D200 takodjer nema, ali postoje neke naznake da ce uskoro doci! Zivi bili pa vidjeli!
U svakom slucaju, hvala na ovako opsirnome postu i na iskustvima koja si ovdje podijelio sa nama...svrati cesce...imas znanja i znas o cemu pricas...takvih nikada dosta! :thumbup:
Bimbi hvala na pohvalama, ali tek sam pocetnik.
:rolleyes:
BTW, iako 20D nema u ponudi, mejlaj lika i pitaj ga ima li ga. Meni se nekako cini da je ovo najbolje vrijeme za kupnju 20D jer mu je 30D srusio cijenu a nije da su 30D bas ishvalili u recenzijama, tocnije, cini se da bas i nije donio nesto sto bi opravdalo cijenu koju drzi.
Sto se tice Nikona D200, dosta ljudi je nabrijano na njega, s pravom. Za manje novaca od Canona nudi puno vise, jedino sto "realni" Nikonovci kazu da je izbor objektiva za njega kud i kamo losiji nego u Canona... Ipak je Canon revolucionarna firma kad su objektivi u pitanju... No realno gledano, sumnjam da ces ti ici svako malo kupovati nekakve objektive trazeci koji ti pase. Bogu hvala tu su forumi, Google, newsi, pa se lako da iscitati kvaliteta onoga sto ti treba. Osim toga, tu je i zlatno pravilo... nikad kupovati opremu koja nije barem 6 mjeseci u prometu. Samo su Ameri dovoljno bogati (i glupi) da budu beta testeri novom hardweru. Dakle, uzet ces dva tri objektiva, uloziti dobre pare u njih, i biti na miru dok te ne pukne recimo da zelis snimati makro, pa roknes za makro objektiv par tisuca kuna, etc...
:thumbup:
Kontaktirao sam tipa isti dan (prije nego sam napisao prosli post) zato i kazem da 20D nema niti solo body, niti u kitu 17-85. Nece ga vise ni biti...samo 30D!= Citat =:
Izvorno postao g4nd
30D nije bas nahvaljen u recenzijama...to stoji. Ja sam na forumu vec i natuknuo nesto o njemu...pokusavajuci pokrenuti neku raspravu na tu temu (ta mi je bila dobra...jer tema je jako uspjela...0 odgovora, mogu jedino raspravljati sam sa sobom) evo linka:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21063
a u toj temi bas pokusavam napraviti neku komparaciju izmedju 20D i 30D s obzirom na vrijeme u kojemu su plasirani na trziste, te s obzirom na konkurenciju u vrijeme 20D i u sadasnje vrijeme izlaska 30D, te na kolicinu inovativnosti koje svaki od tih modela donosi s obzirom na datume izlaska.
O Nikonu D200 sam takodjer vec pisao...postoje dvije teme o ovome aparatu, jedna opcenitija sa podosta korisnih linkova:= Citat =:
Izvorno postao g4nd
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15301
te recenzija navedenoga aparata, koju sam takodjer ja pisao:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15930
S obzirom da sam navedeni aparat, kako se i iz recenzije vidi imao prilike oprobati...ljudi koji su nabrijani na njega...doista imaju dobar razlog. Sto se objektiva tice za pocetak mi je dovoljan samo jedan 18-200 VR!
ok tko mi moze rec koliko kosta 20d na stranici fotoaparati.net, jer nikako
nemogu stupiti u kontakt s tim likom...jednostavno mi server preko kojeg se šalje mail javlja da ga nemože poslat..
A da ubuduće pročitaš temu od početka :angry:
Evo i ja sada mogu potvrditi pozitivna iskustva: od narudžbe aparata do realizacije prošlo je cca sedmica (vjerojatno bi bilo i kraće da je aparat bio na lageru)
Uglavnom, sve je super. Lik je ljubazan i izlazi u susret kako zna i umije. Za svaku pohvalu.
Znam da je off u ovoj temi, ali ipak, pitam...sto si kupovao ako se smije znati?= Citat =:
Izvorno postao pepi_31
Kupio sam za prijatelja Fuji Finepix F30
A ja sam danas utopio svog SP 500 UZ i čekam još jedno mjesec dana i kupujem kod istog lika Panasonica F50
Evo da i ja iznesem svoje iskustvo sa navedenom stranicom i odgovornim čovjekom...
Dakle prije Božića sam naručio Nikon D80 sa objektivom 18-135 DX. Stigao mi je za samo 3 dana i kako čovjek kaže bio je zadnji.
Čovjek maksimalno izlazi u susret. Garancija je dvije godine i to europska, kao što je već spomenuto u temi.
Skužio sam da je tijelo aparata bilo s police (vjerojatno zato i jest zadnji), na što je čovjek dodatno izašao u susret i snizio mi početnu cijenu.
U svakom slučaju, čovjek je za svaku pohvalu, više nego pošten i susretljiv! Moja preporuka glede kupovine preko navedenog sajta! :thumbup:
je li netko zna sto ja sa ovim sajtom?
je li ga uhvatila policija ili šta?
Internet site - a vise nema, ali mislim da covjek jos uvijek radi ono sto je i do sada radio, samo mu se potrebno obratiti mailom ili telefonom. Osobno nisam poslovao sa njime, ali znam da neki od forumasa jesu, pa vjerujem kako vam mogu dati mail adresu ili broj moba...na PM naravno.
Ako netko ima mail ili broj moba od doticnog gospodina, neka mi ga proslijedi na pm
ako može i meni. zahvaljujem unaprijed
može i meni ako nije problem...zanima me ima li čovac u ponudi i ostalu opremu osim tijela i objektiva (aka filtri i sl.)
Kud svi tud i ja, molim lijepo na pm
Moze mail na PM plz?
Zahvaljujem!
Može i meni ifo o kotaktu na PM?
Hvala unaprijed!:five:
Primjećujem da je puno ljudi zainteresirano, a ne znam je li tko i na PM dobio ovu informaciju.
Ako tko zna, slobodno ovu informaciju objavi i javno.
moze brojcek od covjeka ili mail. ima on kakve fotice do 100 E? da znam dal da mu se obracam ili ne.
hvala
Može i meni na mail o kontaktu na PM?
unaprije hvala!
ja sam još zelen, pa molim za strpljenje starih članova, tražim slr fotič, treba mi da u studiju fotkam komade za agenciju... svi savjeti su dobro došli, što povoljnije
ako netko ima tel. ili meil od dotičnog gospodina sa fotoaparati.net lijepo molim da mi pošalje na pm
Kontakt od gospodina izgleda da nema nitko (barem koliko je meni poznato).
Stranica vise ne radi jer je (kako je svima jasno) navedeni nacin trgovanja bio ilegalan.
Sto se savjeta o SLR aparatu tice, slobodno otvorite temu u sljedecemu dijelu foruma sa malo podrobnijim opisom toga sto od aparata i opreme trazite kako bi mogli dati i neki kvalitetniji savjet:
http://cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=97
Jel netko nabavio broj u meduvremenu? :)
Evo i ja bi trebal mail ili broj moba na PM, ima netko?