japanski su strucnjaci overclockirali standardni pentium od 3Ghz na zastrasujucih 5Ghz i to sa zracnim hladjenjem:thumbup: :thumbup:
Printable View
japanski su strucnjaci overclockirali standardni pentium od 3Ghz na zastrasujucih 5Ghz i to sa zracnim hladjenjem:thumbup: :thumbup:
finci su najjaci u tome , ima i bolesnijih primjera .
Ništa posebno, ima ih i na 7Ghz kad ćemo tako.
Što se tiče klokanja, ja cam celerona 2,8 stavio na 4,2, a intela svoga držim na 4,0 s time da je temperatura sa box coolerom 35C
tak da ono...
a što toliko zahtjevno radiš da ti je potrebna tolika procesorska snaga?
nije stvar u zahtjevima već u guštu i sposobnosti da se to može i zna napraviti...
Evo ja imam Pentium 4 1.8 GHz, na koliko bi ga mogao najvise clockat da ne bi bilo problema?
P.S. Imam neko glupo hladjenje, neznam tocno koje neda mi se traziti po papirima uglavnom je zracno.
valjda mu treba za citanje maila ultrabrzo :)
ja svog venica dignem na 274x10 , dakle 2,74ghz , ili 250x11 , dakle 2,75ghz i bas i nevidim neku drasticnu razliku u odnosu na stock - dakle 200x11 . zapravo je uopce ne kuzim .
Ja bi to klokno do 2,5 i nebi dalje
Kupi novi procesor i rijesen problem;D= Citat =:
Izvorno postao blazzer
Snaga procesora x brzina obrade = konstantno= Citat =:
Izvorno postao sodom
dakle ako je procesor na 3 Ghz meni za jedan video file (svakim danom obradjujem neki video file (najčešće divx-DVD) ) treba otprilike 40 minuta, dok isti taj file na 4Ghz obradim u 30 minuta
Možda se vama tih 10 minuta čini kao glup razlog za klokanje proca, ali pazi sad
imam 3 filma i svaki film treba rekompresirati audio liniju i dodati neke filtere na video traku. a onda naknadno taj film pretvoriti u DVD.
Na defaultu ce mi trebati 4 H i 30 minuta, dok će mi kad je klokan trebati točno 3 sata.
A da ne govorimo koliko mnogo radim u Cerelu sa vektorskom grafikom, i kad radiš pri ogromnim rezolucijama u photoshopu, svaki efekt traje manje da ga primjeni.
I za kraj, onaj užitak, kad odeš na lan pa pokupiš i neke nagrade za bijesni overclock, ili natjecanja u pcmarku.
a što se tiče ovoga procesora sa 1,8, trebaš nam reći koju jezgru koristi procesor, koja je matična te koju memoriju koristiš. i ak ti je procesor na povećim temperaturama, radije nemoj.
Iskreno receno, klokiranje nije bas zdravo za CPU, Imam P4 2,4GHz njega sam imao ugradjenog u ASUS bord P4-TE RAMM BUSS. Kako je bord samo podrzavao do 2,GHz morao sam update napravit sa overclock. I sada dolazi najljepse; ugradim jos 1G rammbuss ECC ukupno sam ima 1,5G RIMM sve funka nisam mogao vjerovat da je pojeo ECC RIMM. MAJA3 je super radila dok mi nije pocelo pregrijavanje, ali kako je to moguce kod ZALMAN haldnjaka... Nakon par mjeseci mi sprzi cip za BIOS i eto ti sranja u crno..
PS: nemojte update raditi ako nije preporucljivo... i citajte sve mala slova kod update jer to ce vam koristiti!!!!!!
vidi stvar, kod kučnih računala, i novih matičnih ploča, većina proizvođača ima naljepnice tipa : " Overclock Ready"
Najbolje su ove stvari:
-Overclockingom ne odlazi garancija niti se može utvrditi da je proc bio overclockan
- Većina dobrih memorija ima natpis da je overclockabilno i imaju doživotnu garanciju.
Što se tiče matične, nije isto klokati na matičnim koje koštaju 600 kuna i one koje koštaju 1500 kuna.
Što se tiče hlađenja, mnogi su utjecaji:
-vanjska temperatura
-zatvorenost kučišta (treba imati bar 2 venta na kučištu)
-snaga napajanja
-utjecaj temperature chipseta na temperatru u kučištu (neki se chipseti griju i do 70 C sto je za njih normalno, a moze utjecati na temperaturu u kucistu, te onima koji imaju zatvorena kucista drasticno povećati temperaturu...
Ja imam psivce na chipsetu, box na procesoru, obični na grafičkoj i ništa na HDDu te 4 venta (koja su uključena samo dok igram igre) na kučištu
CPU 35C-40C max
GPU 60C-70C max
HDD 25C
RAM 25C
chipset 30C
u kućištu 18C
Evo ako to vec govoris moram ti reci da je malo netocno!
Dozao sam iz Njemacke prije tri godine u HR, bavio sam se Prodajom racunala te i distribucijom... Decki iz tehnicke su namjenjeno dobili software za utvrdjivanje nekih probleme, ali svejedno smo mi morali svaki defekt poslati u centralu ovisno od firme. Ni ja sam nisam moga vjerovat da nedaju garanciju na overclock. Tu potvrdu ce ti oni osobno dati na e-mail.
Kako znam AMD NE !!! DAJE GARANCIJU NA OVERCLOCK
Intel je tu jo nekako na 50% ali on je ist strog.
Mainbord tvrtke su isto malo opiceni pa ti daju tu semu za overclock ali znaju da od INTELA ili AMD posebno receno mi ne preuzimamo garanciju na OVERCLOCK !!! Ziher je to mozda ostalao ako se ne varam.
ajde molim te jel mozes stavit screenshot iz everesta ili neceg slicnog= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Ovih 40C na CPU je negdje izvana mjereno, u jezgri nije ;)= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Kolka ti je sobna temp.? I ova za kućište je malo preniska (osim ako NE griješ u sobi ili imaš sređeno hlađenje)
http://public.globalnet.hr/~dgregori..._001_01_en.htm
meni su isto malo čudne te temp na takvom overclocku sa box coolerom,za takve temp trebaš živjeti u nekoj kolibi na vrhu velebita...
i zmija imaš na extremme systems je neki tip clockao pentiuma na 7,2ghz,je da je trenutno samo stabilan u biosu,ali ide se na mogućnost startanja windowsa i benchmark
Evo vako, to je temperatura mjesena na pozadini matične nekoliko mjesta i sa svim senzorima.
Ako niste znali, to je defaultna temperatura northwood jezgre. Oni se nikad nisu jako grijali. Stavit cu vam skrinost navece, kad instaliram par programica tipa CPU-z
Sad mi je zeludac skocio na ovu temu: sad sam clockirao sa 2,4 na 3,0 !!
Gle temp. je skocila na 55C a na 2,4 GHz heee je temp. 42C
Daj mi reci ako moj cooler od ZALMANA nije nesta od najboljih za vrucu oazu...
Ta spika za nisku temp. kod visokog clockiranja mi je posve cudna i NOVA !!!!
Kuciste mi je CHIEF-TECH, imam 3 hladnjaka koji se podesavaju i nikako da spustim temp. od CPU i za MB....
exotica koju termalnu pastu koristiš?kupi si artic silver5 pa probaj sa njom,ali pazi kod stavljanja paste,postoje neka pravila kojih se treba držati...meni npr. imam bartona 2500+ i sa defoltnim naponom je clockan na 3200+,temp sa TT volcano 12 mi je u idle sa nekom jadnom pastom bila 45,a nakon artic-a 40,sa tim da je meni u sobi totalno toplo...pasta dođe 50kn ali vrijedi...
Thx za pastu..ali vec sam je upotrijebio :headbang: :headbang: :headbang:
Sobna temp. je cca. 20C ! Vise se radilo o tome da mi jednostavno MB puno grije.
Očito je da nije iz jezgre.. Svejedno mislim da je nemoguće da je tako niska jer mi frend ima p4 nortwood i iz jezgre mu je oko 45-50C u idle-u - gore mu je zalman bakreni, kućište neko chieftek bijesno i 3x120mm vent.. I meni u everestu piše 35C za athlona 2400+ (zalman alcu) a kad diram blok osjetno je topal (znači u jezgri je bar 15ak C više).= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Neznam, ja to više gledam kroz neku logiku. Npr 18 C u kućištu.. Znači da ti je u sobi hladnije. Mislim, 20 ventilatora ne može toplim zrakom izvana ohladiti nešto u kućištu na manju temp..
Ja isto imam 3.0 northwood, standardna temperatura je 40C kad se PC upali. Nakon 5-6 sati neprestanog rada na oko 90% temperatura je 47/48C. Sa malim overclockom na 3.2 temperatura ide na 53C. Inace max temperatura za taj procesor je 55C. Sto se tice kucista svaka cast ako je istina :thumbup: , meni je uvijek oko 30C, a GPU je na 25C zbog naknadno ugrađenog hlađenja.
ja nemam intela na 3,0 nego intela na 3,2 northwood, posljednja odlična serija intelovih procesora
http://www.nordiccrew.com/crotale/benchhelg/3d03det.gif
Evo jedan covjek je postigao ovo od Intela sa 3.4.
Clockiran na 3.2 GHz sa 2,4GHz... Artctic Silver 3 na CPU. Kuciste je pola prazno i slobodno od gluposti. Kuciste je savrseno da bi toplinu ostavljalo unutra, uz to rade dva hladnjaka za izbacivanje zraka i jedan za ubacivanje sa prednje strane + jedan preko puta graficne. CPU hladnjak ima auspuh koji vodi na ventilator od kucista...to sve radi puno parom...Cijeli komp je glasan kao traktor... Kad snizim taktiranje onda je cudno da mi MB temp. pada dok i CPU temp. istodobno pada....
2,4 GHz = 44C
3,2 GHz = 50 - 53C
Aj vi meni nesto recite
Ja sam kolknuo proc kod sebe, ali sam dobio rekaciju da se komp neda bootat, ne pali se niti monitor, a komp malo podje pa stane
A nosio sam na servis, al jeli se to dalo vratiti vadjenjem baterije na neko vrijeme da se postavke vrate na staro
Nije nista bilo crklo, a onaj serviser je to popravio
Opcije:
1. Ugasit komp te istekat iz struje
2. Izvadit bateriju na cca. 2-5 min
3. Ond sve po starome pristekat
Ako ne pali ???
Onda jumper upotrijebit i to je velik rizik za BIOS.
Nadam se da nisi puno platio !!!!
Ma to sam rjesio vec
nabavio Athlona umjesto Semprona, ali me zanimalo jel se moglo to
A sad sam pokvario cooler, udarao nogom pa valjda sletio, nesto puklo u njemu pa neda se fino postaviti
Temperatura velika, pa nesmijem clocknuti nista, ali moram starog natjerati da mi cooler nabavi :thumbup:
A ovo s baterijom mi je padalo na pamet, ali sam imao svasta po kompu, pa on odmah formatirao, ugradio novi Proc i maticnu
S oproštenjem bulšit.= Citat =:
Izvorno postao exotica
Radije napravi sklopku jumpera nego vađenje baterije.
To ti je ista stvar: Što je zdravije: Gasiti TV da ga isčupaš iz utičnice ili pritisnuti gumb za gašenje na njemu
Da imas pravo, ebiga samo da vidi opcije koje moze sam bez servisa!!! :-)
jel stvarno moguce i 7Ghz sa zracnim hladjenjem?= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Ne, ono je blo sa dušikom...
hm,udaranje nogom i vađenje baterije pokazuje da kužiš clock,mislim bez uvrede ali postoji clear cmos jumper za vraćanje defoltnih postavka bios-a,jednostavnije i elegantnije,a što se tiče coolera poznato je da ne sjedaju svaki put lagano,ja na ploči imam malo mjesta oko proca a veliki cooler tako da sam par puta vadio ploču dok ga nisam namjestio kako treba,zato bez živciranja i polako inače ćeš vidjeti aladinov duh iz kompa...= Citat =:
Izvorno postao blazzer
@zmija nema šanse toliku brzinu dobiti zračnim hlađenjem,opcije su tekući dušik,vapochill kućište,ili najjača stvar ali najzeznutija je kaskadno hlađenje...ali opet kod nas to nećeš vidjeti jer mi nemamo sponzore koje tako što zanima,kad je moj stari radio neke pokuse sa tekućim dušikom dobro se namučio da ga nabavi,tako da jednostavno zaboravi...nažalost
Pa nemogu reci da sam neki clocker,
A cooler jednostavno nece fino da hladi, stoji on, malo je labilan, ali moze posluziti dok novi ne nabavim :D
kako je labilan,šta se ljulja?za koji je to socket???koji cooler?
sjebo sam cooler
nema mu spasa, jedino novi da kupim, nema tu vise sta diskutirat
A jel pametno s zracnim hladjenjem kloknut onaj od 1800Mhz, pentium4???
bili vi to radili???
ja bi sve što imam hacknuo. Kad bi imao dobro zračno, matičnu i memoriju, I da imaš jedan od dobrih edicija procesora, išlo bi to dosta visoko...
kupi pošteni cooler i nemaš frke što je zračno...samo naprijed= Citat =:
Izvorno postao blazzer
evo ja imam bartona 2600+ koji radi na 1913 mgh na fsb166 i kad mu dignem fsb na 200 radi na 2300 mgh a uspjeli smo ga ja i frend dignut i preko 2500 ali imam slabo napajanje pa se rusi hladnjak je tt vulcano 12 i temperatura je 35 na standardu kad ga dignem poveca se za 10 stupnjeva i na everestu mi daje puno vece performanse od standarda
i da nemam nikakvih dodatnih ventilatora u kucistu cak sam i na cipset stavio pasivni
ja sam isto imao takvih problemada se nece upalit ali nisam nosio na servis jednostavno ugasis komp i prije nego ga opet upalis drzis insert i tek onda upalis meni je radilo svaki put tako bez vadjenja baterije
U Johna Frucia...... neznam mu nick napisati, je ovaj tt jungle, ja mislim, kolko me pamcenje sluzi, jel se s tim coolerom da clocknut
Ja sam probao Durona clocknut, ima on 900Mhz, nece preko 1200, cim je preko toga resetira se komp zajedno s windowsom
PS hlađenje nije nesto puno jace od onih v entilatora na baterije :D
Ali starija je masina, a po biosu se bas i neda dalje dizati, dotle sam dosao dizuc voltazu
nije stvar kod kloka samo u hlađenju,obrati pozornost na memoriju,njene latencije,to je čest slučaj resetiranja kompa,ako imaš agresivne latencije koje rade na određenoj brzini,nakon kloka tj. dizanja brzine memorije ne mora ti uvijek memorija raditi ok,često se javljaju greške u radu.skini memtest86 i testiraj
TNX, to cu iskusati
bas cudno sto krompirko jos nije stavio screenshot.hm?pitam se pitam
he he he...= Citat =:
Izvorno postao ljevi
lol.....no pic no story....
sori vjerujem što vidim
http://img319.imageshack.us/img319/8...tati1mm.th.jpg
Sorry, ali ja sam fakat mislio da sam ovo već stavio na net...
Evo ga opet, ako onoga nije bilo
ok svaka cast...
LoL !!! Ebote imam isti mainbord... jos se cudim zasto da ne uzmem 3 GHz...
Ovo je doslovno uvjerljivo bilo....!!!!
Pazi sad, ASUS P4P800 Deluxe je Najbolja matična za sck478 Procesore.
Što se tiče overclockinga, na njoj je to izvanredno, jer se može FSB povisiti do 399 mhz
Dakle sa ovom matičnom su na 478 platformi postizali najbolje rezultate.
Matična je bila skupa ko Petra kajgana kad sam ju kupovao, ali i dalje je naj!.
na njoj teoretski može raditi Intel 3,6 posljednja proizvedena serja sck478 na 7,2 Ghz...
Naravno, na sjevernom polu sa otvorenim kučištem, ali u praksi je to to...
Jedine zamjerke na MOBO su bile neko vrijeme kad je radila sa 4GB, naime, mnogo sporije nego sa 2GB, i nakon novog biosa je riješen problem...
Ako imate ovu MBO, isplati se klokati CPU, jer mnogo dobivate
Prije sam imao P4T-E RIMM
Koma board, samo sta sam stavio Asusov BIOS koji nije bio garantiran za vece CPU-e. Pred postavljam da mi je BIOS-chip sprzio. Sve sam probao, prvo sam misli da je graficka pa RIMM-ovi kad ono BIOS-chip.. Sada imam u ladici RIMM 1GB ECC RIMM i 512MB NO ECC RIMM..
Stari komp je cuda radio.. pustim ga 6mj. da radi bez gasenja, nes vjerovat niti jedamput se nije zaglavio....
Ali ko sto si rekao za P4P800 je koma board.... full sam zadovoljan
Čekaj, ti si imao server pa si uzeo ECC registrirane module?
objasni mi što će ti za kućno računalo?
Kako sta cemi???
Pa imao sam SERVER kod kuce direktno dok sam zivio gore, a tamo mi DSL nije bio skup....Tako da mi se isplatilo postavit server na net, frendovi su preko ftp-a brze i lakse skidali nego preko p2p itd. sto se podrazumjeva da je server zasticen sa lozinkom i username.
Ako me to vec pitas sta ce ti ECC pa sa ecc mozes recimo neke programe bolje pokrenuti i sa njima radit... kao naprimjer MAJA3 ako tu nemas RIMM oko 1GB mozes dugo cekat na rendering..
Dobro, ali hajde recite jel ovo možda do matične ili do proca, ali čim FSB dignem preko 200 komp se ruši, ito često
Vidite ovo, tek upalio komp, samo navio glazbu, i otisao na forum, gle temperaturu, a valjda dok igram igrice bude još veća
http://img204.imageshack.us/img204/7136/temp5bm.th.jpg
evo i jedne moje slike , nije max clock zbog memorije mi bolje pase na 225x11 , jer onda i mema radi na 225(450) . i grafu sam malo klokao
http://img45.imageshack.us/my.php?image=slika7cw.jpg
Ej ti podhitno da si isključio komp, i promjenio napajanje!= Citat =:
Izvorno postao blazzer
Ili senzori nevaljaju, ali ajde mi molim te objasni koji procesor može izdržati 2,9V???
Ti si malo previše povećao napon ili ti je zbog preopterećenja napajanje crknilo...
Primjeti koliki je pad na +12V, punih 10V, na tih 12V ti ide ventilator i općenito optika u kompjuteru, nedaj bože i grafička, pa ti si svim ventilatorima smanjio brzinu za 80% ako je kučište neispravno, odnosno senzor ispravan!
Blazzer, jesi ti mozda ostavio cpu voltage na auto?! Stavi sve na default i stavi screenshot sa cpu-z i speedfanom upaljenim u isto vrijeme.
ovo je sa optimized postavkama iz BIOS-a
Ali danas sa mu povećao FSB i komp se nece da boota, upali se sve ali nema slike na ekranu, vrte se opticki uređaji i sve ali nema slike, nije do grafulje mjenjao sam razne i isprobavao
Vadio sam bateriju, probao onaj jumper, vidjeh na netu da trebam sa pina 1 i2 prebacit ono cudo na 2 i 3
Ali nece nista, ne pomaze, samo mi je jednom slučajno došla slika i govorio je da nevalja ROM, ali nakon restarta se sve vratilo na staro
Siguran sa da je do konfiguracije BIOS-a jer kad sam naglo iscupao napajanje nakon prvog puta da ni je se ovaj zastoj desio, tad mi se pojavilo normalno bootanje i sve ljudski radilo dok nisam ponovno pokusao povecati FSB
napajanje promjeni! onda nam se javi na forum... nesmije ti toliko undervoltati, posudi od nekoga napajanje, testiraj...
Evo novo napajanje je u onome kompu, ali nece da se digne normalno
De drzave vam pomagfajte, probo sam i BIOS recovery s onim boot disketom ali ne prepoznaje disketu
e onda je očito da je vjerojatno utjecajem napajanja otišla matična, nedaj bože i nešta drugo...
Svaku komponentu izvadi i pošnjufaj, dal ima išta mirisa tople plastike itd... Memoriju, sve...
Ma nije nista otislo, ovo mi je bilo i prosli put, serviser mi je samo rekao da ne clockam previse
Nista nije otislo, nista ne smrdi...
Jel ima ikakav način za vraćanje default postavki...
Vadio sam bateriju na 15 minuta (iskopčano napajanje) ali nista...
Dirao onaj Jumper, prebacivao s jednih na druge pinove ali nista...
Nego zanimljivo je to što sam prvo povisio FSB na 200MHz, onda se to dogodilo, ja sam resetirao komp i loadirale su mi se fail-safe postavke matične
Samo sam ja opet clocknuo i više nisam nikako mogao dobiti sliku na monitor...
tebi treba dalje od kompa drzati . :) sljedeci put bude mrtvih :)
a zašto to????
Zbog naglih trzaja nogom upućenih u bočnu stranu kućišta????
Nego ako imate ideja da ovo sam ispravim jer nisam baš u prilici odnjet u servis jer nije serviser ovdje gdje ja nosim kompjuter na opravku
A na druga mjesta ako ga odnesem neam pojma kakav cu dobit nazad
e pa imam slabiji komp ali veci score samo da skuzim pa posaljem sliku= Citat =:
Izvorno postao Router
blazzer, stvarno ti netreba dati komp u ruke.. Teško ti je reći šta je moglo biti, možda je problem banalan, pa recimo ima malo prašine oko kontakata ili tak neš, ali mogu ti reći jedno, serviser može sad dobro zaraditi na tebi...
A djebab, ti imaš možda veći score, ali njegov komp , koliko vidim kakvu grafičku ima nije namjenjen za igranje. Kad bi oba kompa stavili zajedno da obrađuju neke 3d predmete, pa bi dobrano vidio razlike...
Ako nisi znao 3dmark 2003 je Benchmark za grafičku karticu, nema nikakve veze sa procesorom.
imas veci skor jer imas bolju graficku . skor 3d marka 05 , a i 03 je vezan prvenstveno uz jacinu graficke kartice .= Citat =:
Izvorno postao djebab
jedino kaj ja igram je solitaire tu i tamo , a i trazim negdje neki snake za komp , da ne unistim tipkovnicu na mobitelu .
da znam da je 3dmark vezan uz grafiku ali malo mu i proc pomaze evo recmo razlika u fsb-u i Benchmarcima kad je normalan proc i overclocan= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija Brzina čitanja
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 2312 MB/s
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija Brzina pisanja
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 871 MB/s
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija CL-RCD-RP-RAS Latencija
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 2.5-4-4-7 115.0 ns
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija Score
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 1560
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 1924
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 10347 KB/s
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 1033
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 962
AthlonXP 1913 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC2700 DDR 997
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija Brzina čitanja
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 2738 MB/s
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija Brzina pisanja
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 1010 MB/s
CPU Brzina procesora Matična ploča Chipset Memorija CL-RCD-RP-RAS Latencija
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 2.5-4-4-7 97.8 ns
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 1885
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 2283
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 12440 KB/s
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 1249
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 1160
AthlonXP 2300 MHz Abit NF7-S v2.0 nForce2-U400 Dual PC3200 DDR 1203
Evo odnjeo sam kod servisera, kaže on kod mene je opaljen onaj jumper, pa mora uraditi recovery, u toku dana ce me nazvati i vratiti kompjuter
A imam sreće ne plaćam serviseru jer se znamo.... :D
Nego što svi govorite da se meni ne daje kompjuter??? :D:D:D:D
Jel to zato što malo grublje postupam s njim :D
Ali gledam ovdje gore iznad, jel mozes ti vise iz njega izvuc, ili samo ides na 2300Mhz
@Krompirko
Što se tiče napajanja, po defalt postavkama ono stoji na 2.9V, kolka je preporuka da stavim kad mi dodje komp???
Nego da zapitam, jeste li ikad ATI grafulje clockali??? Imam 9600XT i jedino joj ukljucim ATI overdrive jer kad mjenjam iz biosa postavke onda nije baš najstabilnija...
grafa se kolka sa ati tray toolom .
Djebab, ono sto si copy pastao sa (mislim everesta) nema apsolutno nikakve veze sa 3dmarkom...
3dmark je napravljen samo za grafu... i daje rezultate grafičke kartice...
Jedino što ti utječe na rezultat j ekoličina ram memorije i brzina Harddiska, a procesor nema gotovo nikakvog utjecaja...
A blazzeru, pogledaj ti lijepo u biosu kolika je tebi voltaža, i nabavi si novi Everest, jer onaj ne očitava dobro...
Svaki procesor kojega staviš na više od 2,5 V odma izgori...
Procesori su inače defulkt na AMD= 1,2-1,4V ovisi kako koji (govorimo o 64bit novijoj seriji) a Intelovi su do 1,6... s time da se procesor smije povećavati do 1,9-2,0 s time da su preko toga primjetna znatna oštećenja...
još jednom, đebab, ako očeš usporediti 2 kompa, njihove procesorske mogućnosti onda se instalira PC mark koji je za to namjenjen...
3dmark 2000 ima 70% utjecaja procesora 30% grafičke
3dmark 2001 ima 50:50
3dmark 2003 ima 97:3
3dmark 2005 ima 99:1
3dmark 2006 ima 66:33 (namjerno je tako napravljen)
pcmarkovi imaju omjere CPU:MEMORIJA:GRAFIČKA: HDD otprilike
40:25:10:25
da to je sa everest ultimate editiona i to su benchmarci koji su pod testovima brzine a kad sam posudio jace napajanje jer moje to nemoze digli smo ga na 2600 mgh (bilo ja par mgh manje ) naravno rami su bili od kingmaxa na 433 jer drukcije nebi islo a sto se tice grafike 9600pro po standardu mi daje 3dmark03 3300 a uspio sam doci do 4600 bez artifakata= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
i da zaboravio od frenda sam dobio hakan bios i on ima zasluge
điszs, to je preslab score za tu karticu... ja kad sam je imao, imao sam oko 8000.
Evo baš gledam u member sekciji na Futuremarku Online result browser, pa da vidim koliko su maximalno dobili...
futuremark = firma koja je proizvela 3dmark
Evo lik koji drzi rekord:
CPU AMD Athlon(tm) XP/MP/4 2402 MHz
FSB 208 MHz
Memory 512 MB
Graphics Chipset ATI RADEON 9600 Series
Driver Name RADEON 9600 SERIES
Driver Version 6.14.10.6561
Driver Status WHQL - FM Approved
Video Memory 256 MB
Core Clock 398 MHz
Memory Clock 297 MHz
Program Version 3DMark03 Revision 6 Build 0
Resolution 1024x768@32 bit
Texture Filtering Optimal
Pixel Processing / Antialiasing None
Post Processing false
Vertex Shaders Optimal
3DMark Score 10246 3DMarks
CPU Score 810 CPUMarks
dakle to je rekord za 256MB ediciju
a 128MB 9600pro sa najvecim skorom ima 1000 bodova vise (i flashana je na XT pa odma ide u XT kategoriju)
inače, 80% rezultata je oko 5300
Moj memory colck ide na 230 kolko me pamćenje služi, a core clcok ide do 500
Ali to je očitavanje sa onoga Overdrive-a pa neznam koliko je pouzdano
Moja je grafulja XT od 128 MB i drzave mi dobro pila
Ja isto imam 9600xt sa 128mb, e default je 500 core clock. Sa voltmodom ide skoro do 600 i mem 360.
blazzer pa je**m mu,pa nije komp toster da ćeš ga nogom srediti,tebi je kvragu otišla ili ploča ili senzori na njoj što je manje moguće,a najviše šanse imaš da ti everest ne očitava dobro,to treba pogledati jer na tolikoj core voltaži bi vidio aladinov duh iz proca sa zračnim hlađenjem,ali prije par postova si rekao da ti je cooler banana,sigurno ti ne leži dobro na jezgru,nabavi ili posudi drugi pa probaj...
Nije mi ništa crklo, pa tako ni matična
Znam to jer sam uspio dobiti fail-safe postavke s matične i komp se normalno bootao. znam da je bilo fail-safe postavke jer kad to uključim proc mi prepoznaje kao Athlon 1200+
Samo čekam da serviser vrati komp, kad ga budem uzimao malo će mo prodiskutirati kakve cooling sisteme uzeti, možda novo kućište i slično...
A kad ga dobijem nazad, odmah ću sređivati voltažu i ovo ostalo, da vratim na normalu i onda clockati samo po potrebi.
A kućište nisam udarao nadi da će se popraviti, jeb+ ga nisam toliki primitivac, nego sam ga udarao kada bi me Windows usred nekog važnog zadatka ibacio iz svega, ili se jednostavno zamrznuo. Udaranje je bilo popraćivano izgovaranjem pogrdnih riječi uz Billovo ime.
A pošto ja vjerujem školi, ja sam se samo podržavao definicije:
"Hardware je dio kompjutera koji prima udarce kad Software zakaže."
Ovako Imam Duron 1600 @ 2000MHz sa Hladnjakom CoolerMaster Jet 7 i temp mi je nekih 45 stupnjeva.
Samo da mi ploča podržava sabirnicu na 400MHz odmah bi ga digo na 2400MHz.
E da brži mi je u svemu 25% pa mislim da se to isplati pogotovo zato što je brži od Celera i Pentiuma 2.8, a koštao je sa ovim hladnjakom nekih 550kn.