Zanima me je li osjetljivost flat kabela velika? Koji je najčešći uzrok kvara? Jel skup popravak?
Printable View
Zanima me je li osjetljivost flat kabela velika? Koji je najčešći uzrok kvara? Jel skup popravak?
popravak je preskup
Najčešći uzrok kvara kod preklopnih ili slide mobitela je da se flat kabel "izliže" pa se kontakti prekinu, visina cijene popravka mislim da ovisi o mobitelu tj od kojeg je proizvođača. Frend platio popravak flat kabela na samsungu e700 800kn.
Koliko ja znam flat kablovi su dosta osjetljivi, te se lagano mogu pokvariti
Znači ne valja se previše igrati otvaranjem i zatvaranjem mobitela ;D Treba ga štedjeti ;D a to mrzim nadam se da je u mom mobitelu debel kabel ;D
Pa mogo je kupit e 700 za 800KN ja sam to popravljo za 300KN a za e710 500KN= Citat =:
Izvorno postao Skyward
@mexx25 on je to radio u Europatradeu zbog garancije. A kaj mu ja mogu
Cijene flat kablova se kreću od 300-500kn na crno,a u servisima je mnogo skuplje. Meni je lik na E700 za 300kn promjenio,a za E300 250kn.
Imao sam E700 preko tri godine i nisam imao nikakvih problema sa flat kabelom a dosta sam ga koristio. Josh bi ga koristio da mi nije ekran otisao.
Danas sam dobio info za cijenu flat kabela. Decko iz rijeke daje ga za 198kn sa ugradnjom.
Evo jos jedna informacija za one koje muci flat kabel!
Danas sam isao po moj omiljeni SGH-E630 kojem je riknuo flat kabel + maticna ploca. Popravak je moguc ali kupnja maticne ploce je prevelik izdatak. Ukupno bi me izaslo oko 1000 kn - ne isplati se!!! :-(
Uglavnom imam za sve one koje trebaju profesionalca u popravcima svih vrsta mobaca....
edit: sve ostale informacije tražiti na PM.
MODERATOR
Šta to odlazi i na SE.Ja sam mislio da je samo samsung problematican.
Jeste li znali da novi SE Z530i u "biosu" ima uz ostale servisne testove i brojanje otvaranja poklopca!!:evil: Model otprije 3 mjeseca to nema. Baš me zanima kolko puta se može otvori-zatvori dok ne rikne?
pa mogu ti reć da ja nikog neznam kome je otišao flat na se-u= Citat =:
Izvorno postao konan1
izgleda da je moj mob bio tipfeler po tom pitanju...
znao sam to vidio sam na frendovom z550i= Citat =:
Izvorno postao tj1
to je meni kao odbrojavanje života, užas bolje da to nemam...
živi bed . ono "ostala su vam jš dva otvaranja poklopca, nakon što istekne vrijeme od xxx javite se u electromagic :rifle: :wall: "
nekužim zašto to tako rade... e tužit ću ih sve...= Citat =:
Izvorno postao tj1
ma daj to oni daju jeftino mobitele a kabeli skuplji od njih. ja neznam nikoga tko je imao samsunga a da mu kabel nije otisao. a za SE prvi put cujem. svakome se desi. gledam jucer jednu u busu ima oni sagem na slide i cijelo vrijeme gori-doli i gledam je i smijem se !! platit ces i ti ;D
Motorola je što se tilče flat kabela No1! Nisam cuo nikome da je otisao, a 98% motoroli je na prijeklop
pa to je bit služenja love...kabel otiđe i namjerno ne proizvode mobove s kabelima sa "utikačima" neg je sve u komadu, tak da ti ne gine cijela nova "polovica" mobitela.....
ma da mogu proizvoditi mobitele u jednom komadu ili one za jednokratnu upotrebu. vise se nista ne isplati= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
flat na crno mozes promijenit vec za 150kn, samo moras nac nekoga da ti to napravi, inace jako cesta pojava da ode flat na e700 i na e800
ali ostalo je za plakat ....= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
Sharp je no.1= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
a v3?nekako mi se čini da i na motoroli rikavaju...osobito na v3= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
= Citat =:
Izvorno postao kowalski
zavisi kako ga postavis :D
meaning?kako postaviš kabl ili mobitel?;D
ako mobitel postaviš pod određenim kutem i nagaziš ga jako...;D
flat, zavisi kako ga postavis unutra..= Citat =:
Izvorno postao kowalski
recimo, meni u vipu, kada je bio na servisu, nisu dobro umetnuli flat, i flat je pucao svakim otvaranjem i zatvaranjem, al samo sto ja nemam dokaza da su to oni napravili...
a čuj,to je do greške servisa...inače ja govorim o novim motorolama koje su se nakon nekog vremena jednostavno počele raspadat.počevši od flat kablova.
Kakav je d600 po tom pitanju? D500 i 600 nemaju tolko tih problema ko ostali klizni samsungi kolko sam informiran...?
mom frendu je na d600 riklo= Citat =:
Izvorno postao BM0021
mama je do jucer koristila samsung e700 i onda joj je nekako pao da se gornji dio razdvojio od donjeg, naravno flat kabel se potrgao.
trebam novi flat sto jefinije, i koji alat mi sve treba?
Nemoj me držat za riječ ali mislim da su flat kabli došli na zao glas upravo zbog samsunga e700/710/715 na kojima je flat spojen s displayom pa je popravak skup.
Na modelima E630, D500, D600 i sl. flat je na obja kraja spojen konektorom i uradi sam popravak je cca 100 kuna i traje dvadesetak minuta.
Takodjer je čest slučaj da s vremenom plastične kopče konektora popuste pa je nekad dovoljno samo nanovo uštekat flat.
Od alata za samsung trebaš mali križni odvijač i plastičnu karticu (osobna, visa ili sl. - njome razdvojiš plastične kopče koje drže dva dijela moba, plastika tih kartica je mekanija od kučišta moba i ne ostaju ružni tragovi kao kad pokušate ugurati odvijač u kučište)
nadam se da sam pomogao, ako bude problema s otvaranjem moba slobodno me kontaktiraj
mislim da nece biti problema sa otvaranjem mob a (btw, krizni? neide sa kriznim, to treba torx, mislim t6)
ali mislim da ce it problema sa nabavom kabla novog jer neznam gdje da ga trazim
thnx
da ja opet ozivim temu
u pitanju je E 700 s neispravnim flatom, mora se otvoriti napola i viriti sta pise ako je sms u pitanju, sreca radi vanjski displej pa se vidi ko zove.
znaci pitanje je koliko TRENUTNO kosta flat kabal???
zamjenski koštaju cirka 120kn a orginali 150 kn sa ugradnjom
moraš uvijek pitat na više mjesta,iznenadio bi se koliko je razlika u cjenama,vidi matematiku na dijelu jaska od zagreba udaljena cirka pola sata sa autom,i cijena zamjene ekrana recimo u zagrebu košta oko 350kn (ovisi o modelu itd.cijena simbolično stavljena radi usporedbe) a u jasci ti to ispadne 280kn i ako znaš šefa tj.ako dosta posluješ s njim ugradnju ti da besplatnu pa te to košta 250kn,čuj morajui negdje zaraditi,čuj ako dobe jedan do dva modela da poprave tjedno to se njima neisplati na takav mali zbroj mobitela na sevisu e kad ima posla odmah su i cjene drugačije