AMD vs INTEL za sta bi ste se prije odlucili?
Printable View
AMD vs INTEL za sta bi ste se prije odlucili?
intel
I ja zbog hladjenja,ljudi ocjenjujte temu!!!!!!!!!!= Citat =:
Poslao: coma_zgb
intel
pa na amd-u mozes kavu kuhat
Zašto ljudi štede na hladnjaku, pa onda kupuju skuplji procesor samo zato jer se manje grije?
Moj Duron radi bez probema i nemam ga namjeru mijenjat dok može izdržat cijelodnevni rad bez pregrijavanja.
Mislim da je u Vidiju bilo kak se na novim brzim procesorima jaje moze spremit.
Ma intel definitivno! amd je smeče, to kupuju naivci
Znači ja sam naivac? Ne bi se baš složil s tobom. Istina je da AMD zahtijeva pažnju kod slaganja i podešavanja konfiguracije, a ljudi to ne vole. Kako Intel nema tih početnih problema proglašavaju AMD smećem samo zbog svoje lijenosti.
@Nimda daj mi reci, kaj će ti novi brzi procesori kad vjerojatno ne iskorištavaš ni mogućnosti ovog kojeg imaš?
kad sam slago komp htio sam amd, čovjek koji je u tom poslu dugo vremena reko mi je da uzmem intel jer se amd često kvari.
no, dobro. možda sad imaju kvalitetnije proizvode
AMD u svakom slučaju.razvaljuje intela a radi na manjoj frekvi!
ne, killa, to kupuju ljudi koji žele nešto uštedit na cijeni a sposobni su složit računalo kak spada da radi - ohladit ga dobro, izabrat dobar chipset i instalirat potrebne dirvere za chipset.= Citat =:
Poslao: flOorKilla
Ma intel definitivno! amd je smeče, to kupuju naivci
as u wish
hehe, ali intel ipak vodi!
Svi su oni čudni; u svijetu je duopol kao i kod nas s mobilnima - kao AMD se grije a Intel sad izdaje procesore s greškom...
Znate li da je AMD do sada od kad postoji zaradio sveukupno 300 milja dolara (što Intel "žgužva" za mjesec ili dva)...
Ja ne ali igrice koje izlaze sve vise traze vise od 933MHz= Citat =:
Poslao: Sljaka
@Nimda daj mi reci, kaj će ti novi brzi procesori kad vjerojatno ne iskorištavaš ni mogućnosti ovog kojeg imaš? [/B]
ovisi u čemu... u visini iznosa životinjica koje trebaš ostavit u trgovini sigurno :)= Citat =:
Poslao: coma_zgb
hehe, ali intel ipak vodi!
a što se tiče performansi, svaki od ta dva procesora imaju svojih prednosti i mana, a ti kao korisnik i tak nećeš skužit di je koji jači il slabiji... a ak patiš na to da samo gledaš benchmarke, izvoli...
Pretpostavljam da je mislio na tržišnio udio pojedinog. Smatram da je AMD napredniji, ali pošto mi moj INTEL Celeron 633 radi još bez problema, ne namjeravam ga u skoroj budućnosti mijenjati. Nikako se ne mogu oteti dojmu da Intelu ipak nekako više vjerujem ;)
Moj čovjek :D zaslužil je :beer:= Citat =:
Poslao: zappan
ne, killa, to kupuju ljudi koji žele nešto uštedit na cijeni a sposobni su složit računalo kak spada da radi - ohladit ga dobro, izabrat dobar chipset i instalirat potrebne dirvere za chipset.
@Nimda Daj mi reci neku novu igricu i gdje ju mogu naći i kladim se u :beer: da ću ju pokrenut na Duronu od 750 MHz.
splinter cell, nisam siguran jel treba procesor jak ili video kartica
pokrenut češ igricu sigurno, ali če tio se igra odvijat sporo...
AMD rulez... iako, da sada idem ponovo slagati komp, uzeo bi vjerojatno P4...
Ja ionako sporo igram :D pa mi to nije bitno :beer:
U biti za igrice ti je važnija grafička i memorija tek onda ide procesor (vjerujem da sad nema na forumu nikog tko koristi 133 i ine procesore :D )....
evo moci ces Need For Speed 2 hot pursuit,ona nije toliko zahtjevna,ali de probaj Delta Force Black Hawk Down?= Citat =:
Moj čovjek :D zaslužil je :beer:
@Nimda Daj mi reci neku novu igricu i gdje ju mogu naći i kladim se u :beer: da ću ju pokrenut na Duronu od 750 MHz.
javi kad probas!:beer: vrijedi za DFBHD!
Pripremi :beer: probal sam to prije mjesec dana (demo) i izgubil živce jer nisam niš mogal pogodit iz helikoptera.
Ja ću biti slobodan da vam se obratim za pomoć kad budem slagao iduće računalo.
intel je zakon
evo splinter cell nebi mogo pokrenut, evo dokaz := Citat =:
Moj čovjek :D zaslužil je :beer:
Minimum Configuration:
800 MHz Pentium III or AMD Athlon
256 MBytes RAM
DirectX 8.1b
32 MBytes video card
DirectX 8.1b compatible sound card
8x speed CD/DVD-ROM drive
1,5 GB Hard Drive Space
a kak ti ide jel slika zapinje ili ono normalno:beer: ?
@ P4E Reci gdje da nađem demo , pa da vidimo.
@nimda ,ide normalno i za moje krepane reflekse malo i prebrzo.
onda il meni komp nesto nije zdrav il cd nije dobar?
neznam gdje mozes naci demo, ali nebi reko da je za demo potrebno isto kao i za full= Citat =:
jesil igro demo Delta Forca il full game?= Citat =:
@nimda ,ide normalno i za moje krepane reflekse malo i prebrzo.
Uglavnom se zadržavam na demo verzijama jer nemam vremena za full verzije.
@P4E za demo verziju ti treba ista konfiguracija kao i za full verziju razlika je jedino kaj ti ograniče korištenje nivoa
mozda treba ista konfiguracija ali nije isto kad se igra na HDD nalazi na 50-tak Mb i nekoliko stotina Mb.
neko je reko da više nitko ne koristi 133 i slične procesore.ja imam PII na 333MHZ i zakon je!:)
Ipak nije 133 nego 333 pa... ;)
na prijašnjem poslu je bio komp sa 33 MHz i sasvim solidno je služio za Word i net... :)
@nimda -bez obzira na veličinu cijele igre, uvijek igraš samo jedan nivo koji je iste veličine i u demo i u full verziji.
= Citat =:
Uglavnom se zadržavam na demo verzijama jer nemam vremena za full verzije.
@P4E za demo verziju ti treba ista konfiguracija kao i za full verziju razlika je jedino kaj ti ograniče korištenje nivoa
Evo da se i ja malo ukljucim;)
Demo i full verzija ti se mogu razlikovati po hardverskim zahtjevima...zasto? pa zato sto demo jos nije konacna verzija i dok ljudi igraju demo i mozda cak i prijavljuju bugove programeri to ispravljaju i ispoliravaju igru i hardverski zahtjevi se dosta smanjuju...npr. CM4 koji je u Demu bio strasno bugovit i neigriv zbog sporosti, sada se sa cijelom igrom igram bez problema...jos sada kad sam stavio najnoviji patch sve leti...sto znaci da i patchevi ubrzavaju igre
Ja sam za AMD. Dere Intel u svakom pogledu. Istina je da treba malo bolji hladnjak i malo se više pomučiti oko drivera, ali kad se složi, sve radi super. Ja imam sad Athlona 2100+ i Alphu 6030 cooler. Cooler je tih i super radi. Temperatura je malo poveća, ali komp radi cjeli dan bez problema, pa me to ne dira previše.
Nisam mislio na demo verzije koje se pojavljuju dok je igra u razvoju nego na demo finalnog proizvoda koji ti služi da se odlučiš hoćeš li igru kupiti ili ne. U svakom slučaju , čak i iz ovog gore vidljivo je da ako radi demo radit će i full verzija na istom PC-u , zar ne?= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Evo da se i ja malo ukljucim;)
Demo i full verzija ti se mogu razlikovati po hardverskim zahtjevima...zasto? pa zato sto demo jos nije konacna verzija i dok ljudi igraju demo i mozda cak i prijavljuju bugove programeri to ispravljaju i ispoliravaju igru i hardverski zahtjevi se dosta smanjuju...npr. CM4 koji je u Demu bio strasno bugovit i neigriv zbog sporosti, sada se sa cijelom igrom igram bez problema...jos sada kad sam stavio najnoviji patch sve leti...sto znaci da i patchevi ubrzavaju igre
To je, ako demo raditi mora i full... nikako ne radi slabije, samo moze bolje
Moj čovjek , častim ga :beer:
Evo bas se na milijunasu spominjes...
Pitanje je:
Sto se dobije suhom destilacijom kamenog ugljena?
A: Sljaka :)))
To je neka greška, kod mene prolazi samo mokra destilacija ;)
U krevetu??? ;D
Što se tiče tržišnog udjela Intel - 81% a AMD nekih 16%...
Ali prikrada se i VIA pa... :D
A btw odakle ti te informacije o trzisnom udjelu?
Novi BUG... ;)
Nesto su mi te informacije malo kao namjestene, ne od strane tebe nego od strane BUG-a ako su oni to uopce napisali jer vidim da mi namigujes:) ;)
Jest' napisali u tekstu o matičnima i procesorima iz VIA-e... ;) ;)
U biti popljuvaše Intel... ;D
do mene jos nije stigo novi broj BUGA de reci sta je tema broja?
koji su testovi,cega...
Klasika - LCD monitori, matične... a tema broja prijenosni mp3 pleyeri i ine stvarčice...
...njam... :)
(a na CeDeju svega čak i 20-tak gluposti za poslat mejlom neukima... ;D )
evo i ja sam ga uzel i dobar je,samo mi se najvise svidja naslovnica mocno je uradjena!
I ja sam ga uzeo:), tek sada i zapazio NAPA pa 28 mp3 player i narucio ga :)
Zamolit' ćemo kratku recenziju po zaprimitku... ;)
Imam AMD Athlon XP 2000+,ali zato imam i Vulcano 9 koji se stalno podešava potrebama procesora,tako da nisam došao u situaciju da oečem jaja na njemu...
recenziju mp3 playera koja se ovdje spominje sam premjestio (offtopic u ovoj temi):
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?s=&threadid=1936
imam isti procesor i već treći hladnjak:o , prvo je bio Glacial tech - taj je tih ali slabo hladi, pa sam stavio Volcano - bolje hladi ali je buka 35 decibela (grozno), potom mi Zappan stavio bubu u uho o Spire, moram priznati da nisam vjerovao da taj sa 2300 o/min i bukom od 25 decibela (super tiho) može dobro hladiti - prevario sam se, temp. ne prelazi 52 stupnja a zbog toga što je cooler super tih mogao sam si dozvoliti raskoš još dva hladnjaka, jedan na kučištu a drugi na grafičkoj. Sve u svemu ukupna buka je manja nego na mom starom P1 - dakle AMD se definitivno ne pregrijava i odlučujem se za njega jer je upola jeftiniji za iste ako ne i bolje performanse. Poručio bih svima koji imaju ove volcano coolere da to smeće hite van i kupe za 95 kn. Spire FalconRock II :angel:= Citat =:
Poslao: siemens_1
Imam AMD Athlon XP 2000+,ali zato imam i Vulcano 9 koji se stalno podešava potrebama procesora,tako da nisam došao u situaciju da oečem jaja na njemu...
intel bih uzeo ponajprije zbog velike sabirnice, a za hladenje ipak se brine wentilator. Kaj mene boli briga dal se on zagrijava ili ne glavno da radi. :angel: :-/= Citat =:
Poslao: nimda
I ja zbog hladjenja,ljudi ocjenjujte temu!!!!!!!!!!
kad kupujes i dajes iz svog dzepa onda te briga dal se ono zagrijava ili ne,a kad starci daju pare onda te boli briga
¸kaj se bahatis!!!1:angry: :angry: :angry:= Citat =:
kad kupujes i dajes iz svog dzepa onda te briga dal se ono zagrijava ili ne,a kad starci daju pare onda te boli briga
Imam mnogo prijatelja koji koriste Amd i nemaju nikakvih problema. Ajde sad proucimo tvoju teoriju neka AMD traje najvise recimo tri godine , a za te tri godine moras mijenjati drugi i kakva svrha zagrijavanja pa necej jajca peci na njemu.:D
trajace 3 godine ako svaki dan bude radio po sat,ali ak ti komp radi citav dan vidio bi kolko ce ti radit meni ni jedan procesor ne moze prezivit dulje od 2 godine,bio on Intel ili Athlon
ma nemoj kako moj celerom vec tri godine.a non stop je upaljen comp, ''trosim ga'' razlicitim zahtjevnim programima office , corell , xp, neke igre, i jos uvijek drzi. A imam frenda koji jos dan i danas ima pentium jedinicu pa nista se nije dogodilo!!! Po tvojoj teoriji se noviji procesori brze trose od starih,prastarih.................................. .............
koliko si hladnjaka do sad promijenio? a ako ti je ovo office , corell , xp, neke igre zahtjevno onda ono sto sam ja radio prije je...a ovo sto "je po mojo teoriji" je istina imam 286-icu koja posle toliko godina jos uvijek prede
to su samo primjeri! ono poznatije zar ne, ali tu sam koristio i softwera za nabrijavanje hardvera pa no? ajde dosta o tome oko gluposti se svadamo. Koliko para toliko muzike kod nekoh proizvoda vrijeda a kod nekih ne.
to i ja uvijek kazem ali Intel rulez
ja bih ga kupio samo zato sto je marka i sto je intel=progesor po tome je najpoznatiji
"Neka korisnici Intelovih procesora ukucaju u kalkulator 50.000 i neka pritisnu Shift+1, pa izmjerite koliko vam treba vremena da izracuna faktoriel od 50.000 (50.000!).
Imam AMD Athlon 900MHz koji to racuna za nekih 50 sec i dva puta me pita hocu li da prekinem operaciju."
ovo sam copy sa monitor foruma, probajte interesantno je.
athlon xp 2000, 512 rama 333mhz, w.xp - 24 sec.
ma INTEL je ZAKON
molim modernatora da zatvori ovu temu jer je bez veze. AMDvsINTEL je isto kao i SEvsSIEMENS (to vrijedi samo u ovom forumu) sve je to isto i gottttttttooooooooooovooooooooo zbogom
da kao sto je INTEL bolji od AMD-a tako je i SIEMENS bolji od SE!!!!
ajde mi reci zasto si napisao bolji???
1.Intel je skuplji i nekej losiji i marka je.
2.Siemens nije marka(bar za mene nemojte se ljutiti), i zaostaje u tehnologiji za SE
3.SE najeftiniji modeli imaju colorce osim naravno T100&200, dok kod Siemens je drukcija situacija.
4.Dosta o tome!!!
5.A sta mislite o Merđi i Rols-Rojsu ??? (hehe :D )????????
Sve je stvar ukusa (i dobronamjernih prijatelja ;) )...
Ako ti je krivo sto AMD u anketi gubi onda ne trebas da "bahatis"temu!= Citat =:
Poslao: vjeko
molim modernatora da zatvori ovu temu jer je bez veze. AMDvsINTEL je isto kao i SEvsSIEMENS (to vrijedi samo u ovom forumu) sve je to isto i gottttttttooooooooooovooooooooo zbogom
@coma po cemu je to Siemens bolji od SE?
Po imenu... ;D
Mozda po bateriji :D
slisaj dragi moj nimdicu!!!, boli me k... za AMD a pogotovo Intel da zanas :D .Glavno je da radi, ali posto ja volim ''marke'' uzimam intel bez obzira na performanse.= Citat =:
Ako ti je krivo sto AMD u anketi gubi onda ne trebas da "bahatis"temu!
http://www.ixbt.com/cpu/intel/northw...hwood-back.jpg
http://www.langamermania.com/images/amd.gif http://www.digit-life.com/articles/a...p1800-back.jpg
eto pa ih usporedite u desingu!!!http://img.computerra.ru/pubimages/41661.jpg
Intel RULEZ
grrrrrrrrrrrrr odj i jbg !!!!!!!!!!!!!!!!1= Citat =:
Intel RULEZ
E ove procesore gledam svaki dan i divim se njihovom izgledu - sad ozbiljno meni je najvažnije da kad uključim komp i nešto radim na istom "ispod haube" ne smije ništ' "divljati" i sve štima do tad me baš briga koji je procesor unutra... :)
ok, ljudi, ova rasprava više nikud ne vodi pa neka bude EOD!