E, pa eto, koje od ove dvije vrste igara prakticirate ???
Malo polajsnjenja zasto bas Ogrinal ili zasto bas Neorginalne igre one s crackom i tako to....
Printable View
E, pa eto, koje od ove dvije vrste igara prakticirate ???
Malo polajsnjenja zasto bas Ogrinal ili zasto bas Neorginalne igre one s crackom i tako to....
...to "prakticirati" se baš ne veže za igre, bar koliko ja znam :)
a ko da se nezna zasto
Ja prakticiram pirate... ali ako je nešto stvarno preeeedobro i želim to imati, kupim si original (ili za kolekciju)
ma ovo sam ja onoga iz po ure torture cititrao, pitam vas koje igre kupujete ogrinale ili pirate
pirati rules :comp:
Statistika ankete je zakon 100% za pirate.
nisak kupio niejdnu igricu jedno godinu i pol , inace prije sam pirate samo..
Hm, moglo je u anketi stajati recimo bolje kako nabavljate igre...
jer ja vjerujem da porastom brzina, snalaženjem, snižavanjem cijena brzog interneta te flata mnogi skidaju igre.
ne ''prakticiram'' ništa.ako je igra dobra nije mi važno jeli original ili kopija,bitno da radi...
orginal kupujem samo za najbolje igre i to dok malo padne cijena,jednostavno se ne isplati
i to što kažeš= Citat =:
Izvorno postao symibman
Samo pirate. Zašto? Jeftiniji su.
Kupujem piratske, ali ako je igra stvarno dobra i htio bih igrati preko neta kupim original (npr. cod, nfs:ug)....
pa pirati......
jer za tih 200-300 kn kupim brdo pirata........
U zivotu kupio 2 orginala jer nikada ih nisam nasao u BiH.
A inace ja nemam izbora, samo pirati ito najzesci pirati, neki sto te navode na preispitivanje vaznih pitanja zivota nakon sto ih napokon pokrenes
Prvo nabavim piratsku igru.
A onda ako me igra fakat privuče, ako je remek djelo ili ako ju počnem igrat online, onda kupim original..
Piratske verzije mi prvenstveno služe da vidim dal je igrat totalni shit ili se isplati igrat
...isto - a zašto - besplatni su :) ...= Citat =:
Izvorno postao Bimbranica
ko jos kupuje igre? ;D= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
oni koji imaju viška love......
zadnji orginal koji sam kupio bio je harvest moon za GBA prije 2 godine.....
pirati rules.
(21.10. izlazi FM 2006)
Uvijek samo originali! ;D;D;D
Pa tko jos pirate uzima! ;D;D;D
nas 26....... ;D
Ovo je pametno, sjetite se nekada davno, kada sam ja bio mali i nisam imao pojma o svijteu, još u doba 486 i windowsa 3.11 (tako nekako) svaka igra koja izadje je bila dobra. Igre se nisu masovno pravile, godisnje je izlazilo majvise 1000 igrica i svaku je igricu bilo dobro kupiti jer je svaka igrica imala dovoljnu dozu igrivosti, grafike (za to vrijeme) i tako to, mislim, uvijek je bilo promasaja i uvijek ce ih biti, tu se nista ne moze :D= Citat =:
Izvorno postao Domi
A sad na godinu izadje 1000000000 igrica, svaka igrica u procjeku 300 kn, tko bi sve kupio, jos igrice postaju pre lake, glupe i ne igrive. zato su tu pirati, ono nabavis odigras i bacis, ako je bas dobra igrica sacuvas :D
A sto je naj gore, neki london taxi u kojemu vozite mini morrisa, u kojem je grafike gora nego u super mariju (Super Mario, respekt) kosta 300 kn, nije moguce. U recenziji u hackeru toj su igri nagovorili sve i svasta, samo nisu nista dobro nasli u igri, pa eto tko voli neka za igre izdvaja po 400 kn, i on ce nekada naletjeti na neku svoju verziju london taxija
Imam veliki broj piratskih igra ali nadam se da ću uskoro postati ponosni vlasnik prve original igre, Splinter Cell Chaos Theory. No ne bi niti to nabavio da nije one Starforce zaštite. :D
starfuck skida starforce
Ne znam baš da skida s ovoga. Da da već bi ga pirati imali, a nema ga niti jedan moj. :p
@Teyec
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14179
ali evo vec si vidio, moze starfucker kraknuti starforce :D
ja kupujem originale da bi mogao nabacit na netu :),mislim mogu i na piratskim serverima ali mi nije gust :)
Da ali taj način je malo prekompliciran. Mislim nije da ga nisam shvatio, ali stvarno, to sve da bi pokrenuo igru...= Citat =:
Izvorno postao blazzer
Rađe kupim original iako će me pošteno opaliti po džepu ili pričekati da li je istina da će novi Daemon izaći krajem 10 mj i omogućiti lakše crackanje. :)
naravno piratske. Zašto? Zato kaj nemam para za originale, a tamo di sam doma najbrža veza je ISDN, a u DSL-u ću moć uživat kad budem išao u penziju pa mi originali ne trebaju taman da ih i mogu kupit jer ih ne mogu igrat na serverima. :wstupid:
Ma eto tako to, prvo orginali su skupi, a malo je kvalitetnih igrica da bi ti kupio sad svaku igricu orginal, to ni Gates ne radi.
A one igre ono sto reklamiraju da su najbolje, najzesce, naj naj naj, samo su dumb igrica koja se reklamira na svakoj televiziji.
crnajci, bar za nase prilike...
evo bas sam kupio bf2 i super je :D
Ja kupujem igre od pirata jer su jeftiniji,jer su originali skupi,i to jako,izmedju 300-800 kuna,pa se ne isplati toliko love potrošiti na igre na koje možeš nabaviti i po 13-15 kn
Imam više piratskih igara,imam oko 20 originalnih igara
ja imam 2 originalne igre. jednu sam dobio u paketu sa grafickom karticom, a drugu... isto :D
Pa ja prakticiram original, jer se s njim dobiju razne druge podrške LEGALNE, online update naklonost proizvođača, kvalitetniji cd/dvd na kojem je snimljen...Uglavnom ja baš nemam para za kupovanje originala. To je za mene skup sport međutim ima ljudi koji kupuju u hrvatskoj samo originale. Ja imam jednu originalnu igru imena "genewars" s tim da sam je osvojio i izgubio...
Ja od toga nista ne prakticiram... Malo se igram tako da neku igru uglavnom posudim od frenda da pogledam kakava je i uninstaliram ju. Imam nekih 5-6 piratskih igara i isto toliko originalnih.
BTW. da zivimo u kakvoj - takvoj zemlji, ova anketa bi vec davno bila izbrisana.
Da zivimo svi mi u kakvoj boljoj zemlji nebi ni doslo do ovoga pitanja, ali opet orginal od 200 pa nadalje kuna, a pirat je u nas 5KM ili 20 kn
Puno igram igrica, pa baš i nisam nešto raspoložen puno novaca za njih davati
Ali najgore je kad kupiš neku igru, ono najavljivana da je čudo i samo pohvale, platiš je dovoljno puno, a kad je doneseš kući ili ti štopa, ili ti Bill Gates pravi probleme, ili jednostavno igra bude glupa. šta ćeš onda, popušio si 400kn :D
Nego pirat ovako za malo para, pa kad mi i ne radi nije mi baš da sam neki velik novac poušio, a uvjek mogu zamjenit igru ili da mi ne radi il mi se ne sviđa :D
Što se tiče online stvari pirati su nm tu uvjek na raspolaganju :D hehehe
Long live pirati
jesi siguran? piraterija nije aktivna samo kod nas na balkanu vec svugdje.= Citat =:
Izvorno postao blazzer
kupovali bi originale jedino da smo prisiljeni, ali nismo, upravo radi pirata a koje je nemoguce iskorjeniti. razvoj tehnologije samo pridonosi pirateriji, vece brzine interneta i razne metode skidanja sa interneta i nitko to nemoze zabranit.
nemislis valjda da amerikanci, spanjolci, englezi itd ne skidaju igre sneta, ili pak, kupuju kod lokalnog prodavaca neoriginalnih cd-a :spin:
Naravno da ima toga i kod njih, samo sto niti na jednom stranom (americkom) forumu nisam vidio nekoga tko kupuje piratske igre. Kod njih je piratluk vise u softveru i filmovima.= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Pirat, pirat, pa onda opet pirat;) i E-mule.
Ali vrlo vjerojatno cu uzet World of Warcraft original.
Problem je kod nas sto smo mi relativno siromasna drzava, a igre i konzole su nam medju najskupljim u europi. Xbox 360 (ona jaca varijanta) u Americi dodje 400$, u EU 400€, a kod nas 3800kn!!?? PSP igre su najavljivali da ce doc do tridesetak eura, a kod nas Algoritam bez imalo griznje savjesti nabija cijene cak do skoro 500kn...
Xbox 360 kod nas nece biti prodavan sluzbeno tako da je cijena od 3800 kn samo ne crno.= Citat =:
Izvorno postao marko6630
ma kakvi originali! postoje puno bolje stvari na koje se mogu trosit novci.
da cijene nisu tako prenapuhane mozda bi se i nekad zalomio neki original.
Kupit org nikad necu kupit,
Stare igre bile su igrive i nakon 10-tog puta sto si je presao a da nepricam da nije bilo bugova, a sad nove igre cim dodu kod nas vec na netu ima zakrpa?! Ko je tu lud. Izdaju igre koje nisu doradene i jos za nedoraden rad traze 300-400 kn?! Budale necu platit i to jos pogotovo za igre koje predes za dan dva i fakat ti se neda vise ju ni jednom upalit.
Ja sam kupio 2 originala u životu,jedan je koštao 400 a drugi 300 kn.Ali inače uvijek kupujem pirate(15kn)
Ne, nije na crno, tu sam cijenu vidio na letku jedne informaticke firme, mislim da je Info Gama ili tako nesto, ali nisam siguran. Zvao sam ih da pitam zasto je 360 kod njih skoro 100€ skuplji nego vani, a zenska mi pocela solit pamet o carinama i pristojbama...:thumbdown:= Citat =:
Izvorno postao rospaya
jadina orginal igra koju posjedujem je Turok 2 - Seeds of Evil. i nisam ju kupio, dobio sam ju sa Rivom TNT1....
igrice kupujem povremeno i najviše sam dao 50 kn za original kaj je bio na rasprodaji
nemam love za orginale
ako cu nesto igrati na netu onda kupujem original a ako ocu samo SP proci onda pirata...
imam nekih 15 originala :)
sa time da sam i WoW i GW kupio i prodao :P
Kopije, jednostavno su jeftinije. Imam i nekoliko originala.
ko još ima para za orig, ali uistinu znimljivo. 95% za pirate. čovjek bi se zapitao kuda to vodi.
Ispravka: 94,59% za pirate
Pa to vodi boljoj budućnosti, jer ja mislim da je samo manipulacija davanje 400kn za nešto što ti služi mjesec dana, a nemaš nikakvu garanciju da ćeš dobit nešto što je dobro.
Ovaj OS je revolucijaaaaaa, samo šteta je što se iziskuju veliki novci za dobre igre....
tako je:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sipe
Ja mislim da je većini nama ovako, ali i da smo bogatuni, zar nije bolje malo uštediti pa nabaviti igru za 32 kn, nego za 400kn ;D;D= Citat =:
Izvorno postao mpalajs3
Kada bi svi tako razmišljali dotične igre ne bi niti postojale....
ja nemam para za orginale jedino kupujem orginal ako mi se igra totalno svidi
Ja sam kupovao originale davno dok nisam imao čip na plejki...sad imam novu pjeku (stara je otegnula papke) sa čipom i originali su prošlost :)
čak je smješno što u sonyevom dućanu možeš kupit plejku sa čipom;D= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Tko još kupuje orginalne? PRESKUPO!
lijepo je imati originalnu igricu u svojoj kolekciji, ali za takvo nešto nemam baš novaca. ustvari imam novaca, ali mi je uvijek nekako važnije kupiti neki komad odjeće nego to :(
Ja prakticiram pirate... nema se para za original....ali ako je nešto stvarno ludilo onda kupiš i uživaš prije svih........
Pirati naravno :)! Mada ak se ocu na gameboy-u igrat mogu samo orginale,šmrc.... koliko para bacih u vjetar!Zato je plejka zakon :)
Samo przeno a kad dobim adsl kupujem original jedino pes 6 (mozda i pes 15 dodje prije adsl-a)
a imam i ja par orginala (C&C Diablo1 i Fliper) to sam kupil kad sam kupil i comp.
Pirati rule.
igram piratske igrice(nemam para za orginale)i po meni je glupo dat za org. igricu 400 kn ako istu mos nabavit za 30 kn
Piratske naravno... Ja rijetko uopće igram igre tako da za nekih tjedan dana igranja, dok igru malo proigram i isprobam čisto iz dosade, nema smisla dati 300-400kn za original. Imam samo jedan original koji sam negdje 98 dobio na nekoj nagradnoj igri, neka Formula (za PC). Ostalo je sve piratsko. ;D
sto ako ti treba da igras online??= Citat =:
Izvorno postao sonyck
doma imam : cs:source,day of defeat source,rainbow six raven shield,bf2,nfs2 underground :)
Modern Pirates !!!! samo piratske jer svi smo mi na neki nacin pirati
druga svar je ako neko oce igrat online,(zasto bih ja kupio gta sa orginal ako ju nikad necu igrat na netu)cak nisam ni siguran da se moze= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
Ma tko če kupovati originale, kada nabaviš piratsku igru i kupiš novi cd-key za kojih 25-35% cijene originala. Pirati ole Pirati:jump:
Naravno da nemam gotovo ništa legalno.
Pa tko bi sve to platio.
Ja nikome ne naplaćujem već dijelim pa tako i ljudi meni.
Druga stvar je odnos prema autoru...to je malo nepravedno...ali ha tko mu je kriv, trebao je staviti bolju zaštitu...pa ovo je bilo za očekivati.
Odlucio sam da zatvaram temu. Ovdje se vise nema sto reci.
Zaključci su uvijek isti. Kupuju se piratske igre iz jednostavnog razloga, sto su lako dostupne i jeftine, a originali skupi.
:closed: :)